BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #820173 przez missyy
aggi napisał:

Ann taki pamiętnik też fajna sprawa :D Choć powiem Ci że ja chyba bym dla drugiego dziecka drugi kupiła identyczny i zapisywała to samo by móc później dzieciom pokazać jak się różniły :S :blush:

asienka ja to samo chodzę prywatnie i też dostaję zdjęcia, póki co mam dwa :) a ja właśnie dobrze że te zdjęcie w 5tc zrobiłam bo bym w ogóle różnicy nie widziała ! :D Serio nie czuję różnicy nic a nic, no może w spodniach mi niewygodnie trochę :S ja mam mdłości, plus niskie ciśnienie i jak przyjdzie stanie w kolejce w sklepie albo u lekarza w kolejce albo w kościele to momentalnie mi słabo.. Oczywiście śpiąca ciągle jestem i mam dziwne smaki na wszystko albo na nic :blush: mam nadzieję że mi przejdzie :S

missyy ważne że wyniki mieszczą się w normach :blink: :kiss: ja z wózkiem poczekam do poznania płci bo mam typy kolorystyczne :P A łóżeczko mam wybrane w sumie ale jeszcze się okaże jakie będzie. Mamy czasu sporo jeszcze :)

Ann Ty masz fajnie właśnie bo w sumie po Marcie masz sporo rzeczy i przede wszystkim jesteś doświadczona że wiesz że pewne rzeczy, które niby są potrzebne to okazuje się że są zupełnie zbędne :)

missyy ani o fałdkach nie mów bo ja już 3kg na plusie, między tymi zdjęciami co dodałam jest 3kg różnicy :P masakra aż wstyd :S a ciągotki do niezdrowego mam właśnie :P

Też poczekam ze wszystkim, ale powoli sobie czytam w gazetkach o niektórych modelach, żeby wybrać najlepszy. Chce, żeby był nie za duży, zgrabny, spokojnie do auta wszedł. No i cudny :kiss:
Ostatnio dużo czytam, ciągle gazetki dla mam wertuje i się edukuje :woohoo: heh
A zdjęcia też będę do albumu chować, póki co mam 3, w piątek będzie 4 :lol: :lol: Caaała galeria :cheer:

Ann będzie nas tu pouczać co kupić, a co sobie darować :blink:

Czy Wy też macie taki problem z cerą? Bo ja już w lustro patrzeć nie mogę, ciągle nowe wypryski mi wyskakują :pinch:

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #820248 przez ann-sunshine
Bry,

Krew oddana.

Chętnie będę się z wami dzielić moją wiedzą.

Missy ja mam na odwrót, czyli w ciąży cerę mam śliczną, gorzej poza ciążą :P

A tutaj macie mój bebzolek ogromniasek, wg mojego liczenia dziś zaczęłam 10 tc

11 lata 2 miesiąc temu #820250 przez ann-sunshine
Sorki że tak post pod postem, ale wzięło mnie na sentymenty i pokażę wam domek Martuchy sprzed ponad dwóch lat :-)

11 lata 2 miesiąc temu #820268 przez missyy
Ann
Już nie wiem co mam robić, podkład mi nawet nie pokrywa tego paskudztwa. :S A co rano wstanę to już boli i rośnie kolejny :dry:

nio nio, pokaźny domek uszykowało sobie Twoje maleństwo B) B) W drugiej ciąży brzuszek szybciej się pokazuje, więc spoko.

11 lata 2 miesiąc temu #820272 przez ann-sunshine
Missy może poradź się dermatologa?

Przed ciążą też taki miałam :silly: nie wiem, czy dzidzia już coś się rozpycha.

Kurka, mężu zostawił otwarte chipsy na blacie, oczywiście rzuciłam się na nie i teraz mi niedobrze :X

11 lata 2 miesiąc temu #820285 przez missyy
W poprzedniej ciąży nie narzekałam, zero wyprysków, cera gładka, a teraz ...:X
Może to dziewuszka już mi urodę zabiera hahahaahhaha :woohoo:

A co do brzuszka, to mój też nie był płaski :blink: Ciągle biorę leki i ciężko było zrzucić cokolwiek. Wiec trochę zapasów, a reszta do pewnie maluszek :)

11 lata 2 miesiąc temu #820556 przez asienka87
Ann Twoimi śladami, też zaczęłam pisać pamiętnik:) niestety zaczęłam dzisiaj czyli będąc w 11tc1d, ale w ramach przypomnienia napisalam trochę o wcześniejszych emocjach, badanich, wizytach itp:) teraz bedę to robić w miarę na bieżąco:) dziękuję za pomysł:)
Piękne zdjęcia brzuszka z pierwszej ciąży- super pamiątka:) tez zaczęłam zdjęcia od dzisiaj, moje pierwsze - 11tc1d :)

Missy też mam niestety ciągotki na slodkie:) ale mam za to ładną cerę, tzn. na początku ciaży wyskakiwały mi jakieś pojedyncze wypryski, ale teraz , póki co, spokój..tylko ze ja nigdy nie miałam problemu z cerą, na co dzień, przed ciążą również zdarzały sie pojedyncze "niespodzianki" a tak poza tym, to miałam ładna cerę.

Aggi Mdłości powoli mi przechodzą, wczoraj nawet zrobiłam normalny obiad, smażyłam filety i nawet zjadlam bez problemu:) więc mam nadzieje, ze już powoli przechodzą:) też zaczęłam robić zdjecia, niestety dopiero dzisiaj powstało pierwsze, żałuje troszkę, ze nie zrobilam na początku ciaży , bo miałabym jakies porównanie, no ale trudno:)

A tak poza tym, to byłam dziś w Klinice, robić tzw. test podwójny z krwi, który jest potrzebny do badań prenatalnych, które mam mieć robione na kolejnej wizycie czyli 29 stycznia.. troche sie ich boje..ale mam nadzieje, ze bedzie wszystko ok...

Mam pytane Kochane, a skąd Wy jesteście? moze sie okaże, ze mieszkamy gdzieś blisko siebie:) ja jestem z Oświęcimia:)
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #820666 przez aggi
missyy to ja mam wybrany ale o kolor się rozchodzi - to zależy czy siopak czy dziefczynka :blush: też gazetki kupiłam ostatnio i czytaliśmy z mężem :D o kurcze to już mnie prześcignęłaś nawet ze zdjęciami :cheer: wiesz co .. co do cery to ja zawsze suchawą miałam, ale teraz to widzę że co jakiś czas mi syfki wyskakują takie brzydkie :(

Ann
Ty masz 157 wzrostu? I niby duży brzuch! Kobieto nie widać tego :D I jakie chude zgrabne nogi :cheer: i dupcia :cheer: super mamuśko się prezentujesz, podziwiam że już po jednej ciąży jesteś B) a od Marty domek malutki :) zgrabny :) pozazdrościć :) Ty chipsy pochłaniasz a ja mam trzy lody w polewie czekoladowej w zamrażalniku i kusi mnie i kusi ale jakoś nie umiem się zebrać i ich zjeść :P Muszę poczekać na odpowiedni moment :D

asienka
to nas wszystkie wyprzedziłaś z wiekiem Twojej fasoli :D No pięknie już 11 z przodu :P ja też ze śląska jestem :P do Oświęcimia mam 25 km :blink: :blush: brzuszek masz super i jaki opalony :ohmy: super super :) fajna pamiątka będzie :)

A ja jutro na wizytę wieczorem :S także się Wam wieczorem pochwalę co i jak :)

11 lata 2 miesiąc temu #820676 przez ann-sunshine
No dobra to sie przyznam ze do foty wyprostowalam plecy jak struna i lekko brzuch wciagnelam bo sie balam ze sie przestrasze. I tak porownujac wygladam jak w 14 tygodniu.

Aggi tych kg nie widac ale przy takim wzroscie waze 56,5 i z tesknota wspominam moja wage 50 kg. Wtedy to bylam laska.

Asienka ciesze sie ze cie zainspirowalam. Cos juz tez sie u ciebie uwypuklilo.

Co do identyko pamietnika to nie da rady bo tamten dostalam od psiapsioly recznie robiony i wyjatkowy.

Kurcze przez 3 zmianowa prace nie moge sobie ustalic jednej godziny na kwas foliowy i lykanie mi w kratke wychodzi :S

11 lata 2 miesiąc temu #820678 przez aggi
Ann kurcze ja ważę 50 w porywach do 53 - tak mi waga teraz dobija ! To Ty mega zgrabnie wyglądasz :) I w ogóle nie na taką niską na foto wyglądasz tylko wyższą niż ja :D ja kwas foliowy to rano łykam ale czasem to rano jest o 6tej a czasem o 11tej :S

No nic zmykam wkońcu do spania. A jutro wielki dzień :)
Która kolejna na wizyty ??

11 lata 2 miesiąc temu #820692 przez ann-sunshine
Grunt to dobrze fote zrobic ;)

Ja w piatek sprobuje do gina uderzyc. A dzis Mesy ze staraczek, mocno trzymam za nia kciuki

11 lata 2 miesiąc temu #820892 przez aggi
Ann no w takim razie masz dar focenia :P no to trzymamy kciuki za mesy B)

ja idę wieczorem dopiero do ginka, chcę żeby mąż wszedł ze mną pooglądać kropka :S

11 lata 2 miesiąc temu #820981 przez missyy
heja :P

ja dziś na zakupach, byłam w h&m kupic sobie jakieś legginsy, bo w normalnych spodniach wysiedzieć nie idzie. A teraz mężulek zabrał mnie na pizzę. Paskuda chce mnie utuczyć jeszcze bardziej. Haha.

Wizytę ja mam w piątek :lol: :lol:
też trzymam kciuki za mesy, bo zasłużyła na szczęście. :)

11 lata 2 miesiąc temu #820984 przez aggi
missyy i znalazłaś coś fajnego w normalnych cenach??? :blink: ja wczoraj po mieście szukałam ale nic kompletnie :dry: będę musiała się wybrać do jakiegoś CH..
no to do piątku już zleci :D

11 lata 2 miesiąc temu #821081 przez missyy
aggi napisał:

missyy i znalazłaś coś fajnego w normalnych cenach??? :blink: ja wczoraj po mieście szukałam ale nic kompletnie :dry: będę musiała się wybrać do jakiegoś CH..
no to do piątku już zleci :D

Kupiłam czarne legginsy jakby z mikrofibry, jersey, sama nie wiem :silly: , z lekkim połyskiem, przecena z 79.90 na 40 zł. Przypadkiem je chwyciłam, ostatnie, byle gdzie były zawieszone. Jeszcze pół godziny się nad nimi zastanawiałam bo na pasie ciążowym były troszkę zaciągnięte, jakby od pierścionka. Dopiero przy kasie się dowiedziałam, że po 40 zł sa :woohoo:

Resztę poszaleje jak się nastawie na dłuuugie chodzenie po c.h., ale jak jakieś siano zbędne na koncie się znajdzie ;) ;)
Już tylko czekam na piątek :lol: :lol: Ciekawe jakie już jest dużo maleństwo :cheer:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka