- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- iza1988
- Wylogowany
- gaworzenie
Mam jeszcze jedno pytanie do Mam, ktore karmia swoje Skarby mm, Oskar ma skaze bialkowa i podaje Mu Nutramigen 1, ale inny pediatra zasugerowal mi zmiane na Nutramigen LGG, czy on jest rzeczywiscie lepszy? Czy moze znacie inne lepsze mleka?
Bardzo dziekuje za pomoc
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
Normalnie chora jestem jak tam muszę na dłużej jechać.
Poza tym piękna niedziela dziś była, wzięłam Maksa i poszłyśmy z bratową od emka na dłuuuuuuuugi spacer do parku
Ann dzięki za info najwyżej dopytam jeszcze pediatrę przed samym szczepieniem co kupić jaakby co
Iza bratowa mojego męża dostaje receptę na Bebilon Pepti 1 DHA i chwali sobie. Mała jest uczulona na mleko krowie, do tego ma atopowe zapalenie skóry. Po tym mleku nic jej nie jest Może dopytaj pediatry o inne mleko? dlaczego tak właściwie szukasz innego, coś po tym małemu jest?
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
ale jestem padnieta szczerze pod koniec imprezy marzyłam o tym by goście juz sobie poszli heh ale wszystko było super a w kościele o mało co się ze wzruszenia nie poryczalam
ale opanowalam emocje i dalam rade
Nadia wyglądała jak aniołek była grzeczna tylko pod koniec mszy zachciało jej sie jesc
jak dostane zdjęcia to wstawie
- iza1988
- Wylogowany
- gaworzenie
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przywołuję Was do porządku mamuśki
piszcie coś żeby nasze forum nie umarło śmiercią naturalną
Ja dziś niby fajną noc miałam ale mały tak marudny po tej wizycie u teściów że olaboga
19-3 ładnie spał, ale od 3 się zaczęło marudzenie przez godzinę.... potem nim zasnął to o 7 znów się obudził i marudzi...
Biedny maluszek chyba za bardzo mu taki wyjazd daje w kość
Inna super że Nadusia była grzeczna, mi też się chciało ryczeć na chrzcie
iza to do pediatry się udaj innego może? pij herbatki na laktację i bez przerwy przystawiaj małego to mleko się rozkręci. Być może masz kryzys laktacyjny, ja tak miałam i nie tylko ja no i trzeba było dokarmiać mm minimum raz na dobę. Ja w sumie przeszłam na mm całkowicie bo 5x już zapalenie miałam i antybiotyk... dlatego zdecydowałam przestać karmić mimo że bardzo chciałam
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Aggi jeszcze co do przeciwbólowych. To maluszkom lekarze często sugerują czopki bo nie wypluje i szybciej działa niż lek podany doustnie. Czopki kupuje się w różnych wielkościach właśnie zależnie od wagi dziecka, ale to farmaceuta zapyta i poda odpowiednie. Z Martą stosowałam czopki paracetamol oraz syrop ibum jak była taka potrzeba naprzemiennie. Teraz czopków nie mam, bo mam syrop paracetamol, ale to dlatego, że syrop mogę podać obu córkom (w ramach oszczędności mam kupiony jeden uniwersalny środek). Te przeciwbólowe w syropie mają takie fajne strzykawki z miarką które bardzo ułatwiają odmierzenie i podanie leku
Izi ja niestety nie pomogę w sprawie mleka. A co do laktacji to pewnie dużo mniej jesz ze względu na trzymają dietę i stąd ograniczenia w ilości mleka
- kakadu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Pozdrawiam
- iza1988
- Wylogowany
- gaworzenie
Co do mojej laktacji to bardzo dlugi temat, Oskar byl bardzo dlugo w szpitalu i cwaniakuje przy piersi bo woli butelke, ja nie mam w sobie tyle zaparcia zeby go meczyc przy piersi i po 1h krzykach dostaje butelke, a moja dieta jest naprawde uboga, bo albo ma krostki alergiczne albo problemy z brzuszkiem :/
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 6
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
zakatarzona
mam nadzieję że Max nie zarazi się
Aha, zaczęłam wczoraj ten bromergon brać. Także jestem już na finiszu niemal
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
u mnie dzisiaj kiepski dzień, więc tylko pomarudzę i spadnę
Wstałam z cholernie silnym bólem kregosłupa, który promieniuje mi do nogi. Do tego mały dzisiaj zdążył już mi dać popalić.. Marudził i płakał i nic go nie uspokajało..JAkoś zaczął tez więcej krzyczeć o jedzenie i w związku z tym znów przestałam wyrabiać z pokarmem.. Sama dopiero zjadłam śniadanie.. Poza tym ta nadczynność tarczycy daje mi się mocno odczuć i padam z osłabienia. O 19 idę do endokrynologa i zobaczymy co mi powie..
NAwet pisać mi się nie chce.. Tragedia ze mną dzisiaj.
Nie marudzę więcej, bo jeszcze kogoś zarażę..
Aggi czyli bez tych tabletek ciężko zahamować laktację? Pytam, bo zastanawiam się jak to będzie u mnie..
Lecę się ogarnąć dopóki Szymuś śpi..
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja byłam u endokrynologa. Od jutra odstawiam całkiem leki i czekam. Za dwa tygodnie mam zrobić wyniki i okaże się czy ta nadczynność spowodowana jest Letroxem czy rzeczywiście będę chora. Mam nadzieję, że jednak odstawienie leków i pomoże i będę miała w końcu święty spokój.
Synuś już śpi, a ja lecę pod prysznic i też uciekam do łóżka. Wyjątkowo dzisiaj padam na twarz,
Dobranoc :*
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Natalia to ja powinnam się czuć odpowiedzialna za upadek wątku.
Natalia przytulam. Mam nadzieje ze kolejne dni beda lepsze
Aggi to chyba mądre posunięcie z tym bromkiem. A katar niech sobie od was idzie.
Melduje że byłam dziś na wizycie po pologu i jest ok i póki co produkcje dzieci zawieszamy do odwołania
Edit: Natalia to się spisalysmy razem. Zgadzam się tutaj panowała zupełnie inna atmosfera niż na fb. Trzymam kciuki aby po odstawieniu leków twój organizm nie swirowal
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Czyli kolejna dzidzia gdzieś tak w planach jest? Ja wczoraj właśnie nad tym myślałam i doszłam do wniosku, że szkoda, że los za mnie zdecydował i tak naprawdę przez cc ograniczył mi możliwość decyzji w sprawie ilości dzieci. No ale co zrobić. Największy skarb już mam
Tym razem naprawdę uciekam
Edit.
Ann a za upadek wątku odpowiedzialne jesteśmy wszystkie.