- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Wpadam, ale pisze tylko do dzwonka domofonu, więc nie wiem ile zdążę. Jakieś zaganiane dni mam ostatnio. Przedwczoraj mały był tak absorbujący, że nie byłam nic w stanie zrobić i wieczorem jak tylko Ł. wrócił z pracy, to wybyłam z domu do galerii.. Chodziłam dwie godziny do zamknięcia Myślałam, że sobie upatrzę jakąś sukienkę na chrzciny, ale nic mi w oko nie wpadło. Skończyło się na tym, że kupiłam młodemu pampersy, jeansy i dwie pary bodów i wróciłam do domu Wczoraj tak samo biegałam.. Miałam parę spraw do załatwienia, potem niezapowiedzianą wizytę szwagra i wyszło na to, że obiad zrobiłam o 19..
Dzisiaj Ł. w pracy, ale ma do mnie właśnie przyjechać mama. Czekam na nią z niecierpliwością., bo wariuję już sama w tym domu. Potem pewnie jakieś zakupy, obiad i dalej dzień minie nie wiem kiedy.
Szkrabik dzisiaj zjadł w nocy dopiero przed 4 W szoku byłam, że tak długo wytrzymał.. No ale nie obyło się bez pobudek mamy o 2 i 3.. Na szczęście smoczek wtedy wystarczył.
Nie mam czasu odpisać każdej z osobna, bo nie mam czasu przeczytać.
Uciekam i życzę wszystkim udanego weekendu
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
My dzisiaj popołudniu do szwagra na urodziny. Wątek 'teściowe' na facebooku odżyje, gwarantuje Wam to hahah.
Na obiad dzisiaj mam makaron w sosie słodko kwaśnym Nic lepsiejszego nie umiałam wymyśleć.
Maks ma ubranie już przyszykowane, ja też Prezent zapakowany. Nie lubię takich imprez, dlatego cieszę się że
ok 19 Maksior włącza syreny Wtedy w nosidło i wiooo do domu
Teraz kawkę popijam a Maks ma drzemkę
Ann Maks w trójkach śmiga jak skończył 3msc do teraz czyli 2tyg. Mamy jeszcze jedno pudło z poprzedniej promocji Na aktualnej kupiliśmy czwórki już... bo są od 7kg a Maks już tyle ma klocek
asienka ja nadal zagubiona owieczka jestem i zapisuję, pewnie odpalę niedługo nowy zeszyt bo ten się kończy no muszę wszystko mieć zapisane my kupiliśmy małemu zapasy marchewka, marchewka z jabłkiem, jabłko, jabłko z bananem zupka - marchewka z pietruszką i ziemniakiem, brokuły. Póki co nadal próbujemy marchewki bo chcę zobaczyć czy problem z kupką się powtórzy daj znać jak się zapytasz lekarza o te kupki jasne
natalia ja jakoś sama nie lubię po galerii biegać do mnie miała koleżanka wczoraj wpaść i cieszyłam się bo też w kółko sama w domu ale niestety coś jej wypadło i tyle z mojej radości
również udanego weekendu życzę
- Gąska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Jeszcze czasami jestem w stanie czytac,ale z pisaniem gorzej.
Oskar pochlania kazda sekunde w ciagu dnia. Zapomnialam juz o innych,wczesniej zwyklych czynnosciach jak np. telewizor
Dzis jak Marysia i Aneta napisaly,ze obejrzaly caly film to az zazdroszcze
Macie tez tak,ze jak przygotujecie sobie cieply posilek,to wasza pociecha akurat wtedy musi miec mamusie i mleczko ?
Wlasnie leze z moja pijawka,a na stole stygnie obiad. Moj maly terrorysta wychudzil mnie w tydzien 2kg
Dzis spal godzine na spacerze i 1,5 godziny w salonie na kanapie juz wiecej mu dzis nie dam spac. Ciesze sie,ze jest weekend,chociaz mam szanse na relaks,w niepelnym tego slowa znaczeniu
Jutro kuzynka M. przychodzi i jego ciocia... Bardzo wyczekiwana wizyta. Nie lubie gosci :/ nie cierpie jak mi sie ktos kreci po domu zwlaszcza,ze to nikt bliski.
aggi czekamy na wiesci
Natalia ten uciekajacy czas to chyba jakies zakrzywienie czasoprzestrzeni nie mam na nic czasu,jest sbiadanie i za 5 min. kolacja,a czasami nawet nie ma kolacjibalbo obiadu
Nasze dzieci zdominowaly nasz swiat. Zbytnio mi to nie przeszkadza,bo ciaz nie moge sie nacieszyc Oskarkiem. A jego dziecinstwo tak szybko minie
Asia a masz jakis jadlospis na poszczegole dni,czy poprostu podajesz smakolyki jak Tobie pasuje?
Pozdrawiamy
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
Mnie coś dzis mój mały daje w kość... nie chce mi jeść;/ nie wiem, czy mu już moje mleko nie smakuje, czy o co kaman...? jak dodałam mu na noc do mleka kaszke jabłkową , to zjadł, a teraz dodaje mu nadal w ciągu dnia kleik ryżowy bezsmakowy i nei chce jeść;/ czyżby zasmakowała mu kaszka jabłkowa i nie chce już jeść takich jałowych bezsmakowych ? musze sprawdzić czy zje mi mleko z tą kaszką jabłkową..
Aggi życze udanej imprezki Maksiu ślicznie wygląda, taki elegancik my mamy chrzciny w grudniu siostrzenicy Ł i też mam dla Kacperka eleganckie spodnie, koszulę z krótkim rękawem- body i musze jeszcze sweterek zapinany do tego wyhaczyć na allegro
kurcze, postaram sie zapytac o te kupki.. mam nadzieje, ze nie zapomne
a dzis znów mi zrobił taka "marchewkową" kupke... czyli ogólnie tą cała marchewke, któa wczoraj jadł, dzisiaj wydalił... czy to znaczy, ze mam mu jej nie podawac?
Gąska staram się, aby Kacperek nie kierował tak bardzo naszym zyciem chyba ze faktycznie akurat jest głodny a jak marudzi , bo tak akurat ma na to ochote, no to lezy ii sobie marudzi albo biorę go na kolana, sadzam na nich i jem obiad , wtedy tak fajnie sie przypatruje, co ja to robie a film tez zdarzy mi sie obejrzec wieczorem, bo Kacper idzie spać około 20-21 , pierwsza pobudka zazwyczaj jest koło 4, aczkolwiek dzis była o 2
Gosiu, podaje, jak mi pasuje... wczoraj np była na obidek marchewka i zjadł ile chciał, czyli pół słoiczka... dzis tez miala byc marchewka, ale zrobił mi kupke, w któej cała ta marchewka wyladowała... wiec dzis dostał zupke marchewka z ryzem... zostało mu tez na jutro, o ile dobrze ją przyjmie... chociaz ostatrnio juz jadł tą zupke 2 dni i nic mu nie było
zycze udanego weekendu całuski :*
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Gaska Marta była w tym mistrzynią. Zanim wzięłam pierwszy kęs to z łóżeczka wydobywał się krzyk. Już wtedy nauczyłam się jeść lewą ręką, a teraz ta umiejętność mi się też przydaje. Czyli zasiadam w fotelu dziec do cyca a ja wcinam.
Czy to jest normalne żeby o 7ej rano zamiatac podlogi, obierac ziemniaki na obiad i szykowac mięso do pieczenia?
Aggi ale przystojniaka wyelegantowanego macie. I jak impreza?
A co do pieluch to tak długo jak się da używam mniejszego rozmiaru bo więcej sztuk i taniej wychodzi
- Gąska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ania codziennie probuje nowych metod na Oskarka dzis byl super grzeczny,mimo,ze mial dzis ciezko dzien i duzo wrazen
Zasnal wlasnie przy jedzonku,wiec idziemy juz spac
Oby dzis spal w nocy proszeeeee
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
Wróciłam !! Trochę mnie tu nie było zaległości w postaci 8 stron nadrabiania zostały jeszcze trzy ale pomału nadrobie
ohh sorry że na tak trochę zniknęłam ale jak już pisałam nie wyrabiam ze wszystkim, organizacja jest u mnie marna a i jeszcze telefonu nie miałam i w dodatku przygotowania do wyjazdu no ciężko mi ogarnąć wszystko ale daje pomału radę
Co u nas ... hmm sporo mamy skok rozwojowy to na pewno ... Nadia bez mamy to koszmar, leżenie też już jest beee, do tego dom na głowie i masa innych rzeczy ....
w tym domu mieszkamy w cztery moja mama, ja, młodsza siostra i Nadia ... a czuje się jak bym była sama
Nie bede wam tu smecic ale wszystko jest na mojej głowie a ja mam odpoczynek zerowy wkurza mnie to strasznie ... a jak gdzieś na chwile wyjdę sama to mam milion telefonów ... jestem przemęczona i brak mi sił
Pozatym jest ok mała jest słodka, ja dalej łapie się na tym że nie mogę uwierzyć że ten mały cud to moja córka
Mała dobrze się chowa tyje, rośnie a ja tylko ubranka wymieniam
Ahh jak życie człowieka się zmienia gdy ma się dziecko
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
szczerze to muszę powiedzieć że nie było tak źle
byliśmy na tych urodzinach szwagra i nawet mały był grzeczny normalnie byłam w szoku
nawet teściową muszę pochwalić... była znośna bo siedziała na końcu stołu hahaha
gąska jak tak oskarek będzie cię odchudzał to nam za niedługo znikniesz biedna ja na film z mężem to jedynie wieczorem możemy popatrzeć
asienka może rzeczywiście mu smak jabłka podpasowal tak bardzo że zwykłego mleka już nie chce??? Dzieci to cwaniaki
ann impreza jak wyżej byliśmy prawie do 20, maks był grzeczny, a teściową przeżyłam bo się jej z końca stołu do maksa nie chciało iść... ufff
inna ważne że w końcu tu choć na chwilę dotarlas wierzę ci że jest ciężko bo u mnie też nadal organizacja leży... jakoś tak po ciąży nic porządnie zrobić nie umiem nadia cudna dziewczynka
Maks mi dzisiaj pięknie noc przespal! 19.30-6.30 jestem dumna i wyspana
Byliśmy wczoraj w tesco po mleko i ciuszkow multum przecenionych ! Oczywiście matka musiała zaszalec szkoda że mąż mnie popędził bo bym chyba połowę tego wykupiła
No nic kończę póki co
Zajrze tu jeszcze później. Miłego dnia
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Aggi nie chwal się już tak tymi nockami bo zazdrość nas zżera ;-P
Beczke kapusty zakisilismy. Koniec przetworow w tym roku.
W środę idziemy na szczepienie i ważenie. Obstawiam miedzy 5,5 i 6 kg.
Dobrej, przespanej nocy
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
Inna fajnie, ze wpadłaś współczuje skoku... też niedawno to przerabialiśmy
współczuje braku odpoczynku... ale może po wyjeździe, u meża więcej odpoczniesz tego zycze
Nadia słodziutka
Aggi czyli obyło sie bez narzekania fajnie
dzisiaj już wyczaiłam o co chodziło mojemu synowi z tym jedzeniem po prostu wcześniej, jak dostawał moje czyste mleko, to był ciagle głodny i jadł nawet co 2 godziny... a odkąd mu zagęszczam, okazało sie, ze jest głodny co około 3,5-4 godziny.. a z racji, ze on po około 2 godzinach chce spać, to zaczynal płakać i marudzić wiec myślałam, ze głodny i wciskałam mu butle, a on po prostu nie chciał... i tak mi zjadał po 40-60 ml i nei wiedziałam, co jest grane... a dziś ładnie jadł co 3,5-4 godziny i pięknie zjadał swoja porcje 160-180 , a na noc nawet 200 ml mi zjadł
tak wiec musiałam poobserwować i zrozumiec synka
zazdroszcze pięknej nocki
Ann Wy idziecie w środe, a my jutro ja obstawiam około 8,5 kg bo ostatnio- 2, albo 3 tyg temu, juz nie pamietam było 8 kg
Dobrej nocki :*
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
co do spotkania to z mojego okregu o ile pamiętam są dwie osoby Gąska i o ile się nie mylę to
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
więc jakbyście miały ochotę to ja do 9 grudnia jestem jeszcze w Polsce chętna na spotkanie.
co do rozszerzenia diety ja polece ze sloiczkami chyba z bobovity Nadia kończy 8 grudnia 4 miesiące ale chyba będzie bezpieczniej jak zaczne jej rozszerzać diete z tydzień później żeby nie wszystko na raz zmiana miejsca zamieszkania , zamiana mleka i jeszcze rozszerzenie diety to chyba będzie na raz za dużo więc trochę to rozłoże w czasie.
Tak Ann ja całą ciążę na walizkach żeby nie powiedzieć całe życie heh, może kiedyś będzie jakaś stabilzacja tylko co ja wtedy zrobię chyba się za nudzę ja lubie jak coś się dzieje
Co do spacerów odkąd usłyszałam od lekarki czy to plus 30 czy minus 30 powinnam chodzic na spacery to czy wiatr czy slonce spacer chociaż raz dziennie musi być przeważnie dwu godzinny czasami godzinka no jak deszcz pada to staram się przeczekać i jak przechodzi to wioo na dwór
Przez to moja organizacja w domu jest marna ale co tam najważniejsze by Nadia była na świeżym powietrzu
Ummi na fb wysłałam Ci zaproszenie zobacz czy doszło a jak nie to zmienie status grupy żebyś mogla nas znaleźć
No narazie wystarczy poematu. Ściskam serdecznie i będę tu stałym gościem na tyle ile mi dziecko pozwoli
- Gąska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
GOSIA wszystkiego najlepszego dla naszego cukiereczka ! Buziaki od cioci ♡
- Gąska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość