- Otrzymane podziękowania: 178
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Maniula oby tylko ciazowe a nie jelitowka np. W pierwszej ciazy tak mialam ze mnie caly czas mdlilo i czasami nie moglam juz wytrzymac. Przez przypadek odkrylam ze po wypiciu miety mnie ruszalo, wymiotowalam i czulam na troche ulge.
Maganna super ze z gin jestes zadowolona i ze z dzidzia ok. Szczerze to skrot nic nie mowi wiec nie podpowiem. Jezeli sie martwisz mimo wszystko to zrobcie drugie lepsze usg, przynajmniej bedzicie pewni.
Powoli te wasze brzuszki juz widac.
Z martucha to byl spontan.
Odpukac chyba nie mam tendencji do rozstepow. W pierwszej ciazy stosowalam gratisy z musteli ktore dostalam w szkole rodzenia i oliwke.
Co do stanikow. Piersi mam male i w ciazy wcale duzo mi nie rosna. Za to pozniej jak brzuch byl juz wiekszy bylo mi niewygodnie w usztywnianych i przerzucilam sie na sportowe ktore tez sluzyly mi przy karmieniu. Jakos do tych z klapkami typowo do karmienia nie moglam sie przyzwyczaic, szybciej i prosciej mi bylo w sportowym. Jeden sexi na specjalne okazje, a tak, nie oszukujmy sie, w nocy nie raz mnie zalalo wiec staniki co rusz szly do prania
Gdzies na kompie powinnam miec wyprawkowa liste, poszukam i wam wrzuce
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pecka30
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
od dzisiaj chciałabym do Was dołączyć, bo jestem w pierwszej ciąży, mam 23 lata i potrzebuję takiej "grupy wsparcia" by mieć świadomość, że ktoś jest w podobnej sytuacji i nie jestem z tym sama. Oczywiście mój mąż mnie bardzo wspiera, ale kilka pomocnych duszyczek rozumiejących mój stan będzie bardzo potrzebne.
Co do ciąży to jestem w 11 tygodniu i termin mam wg jednej Pani Dr na 27 sierpnia, a wg innych na 29. Ten drugi termin wydaje mi się pewniejszy, więc tak przyjmuję.
Będę Was podczytywała i myślę, że codziennie będę musiała nadrabiać braki, gdyż rano jeszcze chodzę na uczelnię, a wieczorem do pracy i dopiero w takich godzinach mam chwilę by sprawdzić co się przez cały dzień działo.
W małym skrócie... pierwszy test zrobiłam 20 grudnia i chciałam powiedzieć mężowi na Wigilię jako prezent, gdyż jak pytałam go od kilku miesięcy co chce dostać od Mikołaja do odpowiadał, że dzidziusia, ale on mnie przejrzał i 22 grudnia powiedział mi, że on myśli że jestem w ciąży tylko nie chcę mu powiedzieć. Do tej pory dobrze znoszę ciążę, mam tylko stałe mdłości i wstręt do jedzenia, a najbardziej do słodkości, a wcześniej byłam ogromnym łasuchem, kochałam jeść i nie myślałam, że kiedyś nadejdą takie chwile. Na początku dokuczały mi skurcze macicy, ale teraz jest już lepiej. Wracam już do sił i nie śpię non stop, tak jak to było na początku. Również już się zaokrągliłam i piersi mam gigantyczne, ale na szczęście ich drażliwość zaczyna ustawać to może nareszcie mąż będzie mógł je docenić
Na początek to tyle. Cieszę się, że tu jesteście i pozdrawiam serdecznie.
Patrycja.
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Dunia
- Wylogowany
- gaworzenie
MAniula - Nosek do góry, mam nadzieję że to tylko taki ciążowy jednorazowy incydent
asienka - Ja na rozstępy używam ziaja mamma mia, wychodzę z założenia że znaczenie ma regularne nawilżanie i uelastycznianie skóry, a czy robimy to kremem za 20 czy za 120 zł... (mam nadzieję że się nie przeliczę i po ciąży nadal będę miała takie samo zdanie )
pecka - witamy serdecznie Podziwiam zabiegane ciężarówki- ja nie pracuję już od 7 tygodnia, między 6 a 9 miałam wiele takich dni, że nie byłam w stanie nawet ręką ruszyć, nie mówiąc już o zejściu z łóżka Także ciesz się dobrym samopoczuciem, zazdraszczam
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 17
Zaległości nadrobię potem, jak będę mieć werwę, bo dziś to ja wybieram się do lekarza i adrenalinę mam max.
Póki co, obudziłam się połamana, spać nie mogłam, ratuje się kawą
- kakadu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- kakadu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
buziakki
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Co do wagi to u mnie się waha, tzn trochę przytyłam, potem brak apetytu i mdłości i trochę schudłam mimo widocznego brzuszka, a teraz nie wiem, ważyć się będę dopiero w okolicach 18 lutego bo wtedy mam wizytę.
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Ann podobno własnie przy pojawieniu sie rozstępów duże znaczenie ma tendencja do ich pojawienia sie.... moja znajoma niczym sie nie smarowała i w ogóle nie miała rozstępów, tak więc kazda musi sie przekonac sama
Pecka witaj w naszym gronie faktycznie, dla większości z nas, to również pierwsza ciąża ale mamy tez doświadczone mamusie tak więc o wszystko pytaj, pisz, dodawaj zdjecia kiedy masz wizyte?
Dunia na pewno zaczniesz niedługo sie zaokraglać właśnie jedna z dziewczyn, która tu sie goscinnie pojawiła tez poleca tą ziaje.. chyba ją wypróbuje bo nie ma co przepłacać, bo jak mają sie pojawić to i tak bedą
missy daj znać , jak po wizycie
kakadu też mam wizyte 19-ego
- serduszko20
- Wylogowany
- gaworzenie
widzę, że jestem trzecia, która ma wizytę 19 lutego:)
jutro jadę oglądać sukienki ślubne i jestem ciekawa czy coś znajdę
dziś o dziwo czuję się wspaniale, może już tak zostanie w końcu to drugi trymestr to już powinno być lepiej...
też zastanawiam się czy stosować jakieś kremy na rozstępy może jutro coś kupię
pozdrawiam Was:*
- kakadu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- nata
- Wylogowany
- gaworzenie
pecka witaj u Nas
Ja chyba juz cos przytylam bo przed troszke mi sie schudlo zaczyba mi sie brzuch zaokraglac i piersi mi urosly:-)
Ja na rozstepy uzywam bio-oil. fajnie nawilza
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5
Koło 3 w nocy zasnęłam i żołądek odpuścił a tak był skurczony do granic możliwości, teraz też zaczyna się ściskać-to chyba jakiś stres...
Potem spałam pół dnia, jadłam suchary i nawet maz mi zrobil kleik-jak ja go kocham, nawet zostal w domu bo widzial ze ze mna krucho.
W między czasie glowa mi pekala i sztywnial kark-masakra.
Ja che byc zdrowa
Zycze wam zdrowka dziewczyny, udanych wizyt, i zero rozstepow;)
PS przepraszam ze tak narzekam.
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
SerduszkoKakadu jednak nie ma wizyty 19-ego w takim razie mamy razem wizyte tego dnia
powodzenia przy szukaniu sukienki:) na pewno nie bedzie to łatwy wybór ważne abyś miała jakiegoś doradcę
Nata ja kupiłam dzis z ziaji - mamma mia, podobno często go kobiety kupują ale od dziś zacznę dopiero stosować, wiec sama sie przekonam
Maniula pisz o wszystkim, czasem trzeba sie po prostu wygadać, to pomaga też lubię sobie ponarzekać mam nadzieje Kochana, ze szybko Ci przejdzie a masz jakieś problemy z wypróżnianiem ? mnie tak żołądek bolal, miałam taki ścisk, jak wlaśnie miałam kilkudniowe problemy z wypróżnieniem.. i wiesz, co mi pomogło? piłam kawę rozpuszczalną z mlekiem i tak do pół godziny mnie popuszczało i ból znikał po prostu wszystko zalegało w jelitach i ściskało ;/
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Aggi powinna sie juz zameldowac
Maniula narzekac tez tu mozna. Wspolczuje bo wiem jak kiepsko sie czujesz. Maz spisal sie na medal.
Ciekawe kiedy dojde do drogerii, ide juz od tygodnia i jakos mi nie po drodze