BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2014

9 lata 11 miesiąc temu #959880 przez żana
Mesy u mnie jest tak ze Amelka rano pije mleko potem na obiadek delikatna kaszkę potem mleko pod wieczór między jedzeniem deser czasem jak mi się uda to herbatkę jej daje i na noc taka lepsza kaszkę jabłkowa z nestle tez się nazywa dobranoc. może spróbuj mu w dzień zrobić delikatna kaszkę i sprawdź czy mu podejdzie a potem może na noc mu daj tego hippa. Wiesz, on jest już duży i coraz więcej będzie wymagał. Ciesz się ze jest chętny do Jedzenia niż miałabyś mu na siłę dawać.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #959889 przez mesy
Zana no musze tak zrobić. Z drugiej str nie wiem ile mu dać ? Nie wiem czy go nie uczuli.... A kleiku nie chce dawać

9 lata 11 miesiąc temu #959894 przez Myszata
ja kaszki zrobilam wiki tyle co ma opakowaniu i od razu zjadla wszystko

9 lata 11 miesiąc temu #960005 przez Myszata
Ale mam super sytuacje w domu...maz w pracy a ja sie kisze w domu z obrazonymi rodzicami to jest masakra...wiki spi wody nie chce pic a ma takie zatwardzenie az placze biedna nie wiem co jej dac...mam deserek sliwkowy troche dodam do jablkowego

9 lata 11 miesiąc temu #960022 przez Myszata
znalazlam żłobek dla Wiki musze jutro zadzwonic i sie spytac jak to wszystko bedzie wygladac ale nie wiem jak ja ogarne to pojscie do pracy bez kitu wy tez tak macie??bo ja to nie umiem bez Wiki wyjsc z domu...

9 lata 11 miesiąc temu #960029 przez lynka80
Myszata, a jak poszukiwania mieszkania?
Też na chwilę obecną nie wyobrażam sobie powrotu do pracy, a to już za 3 miesiące :woohoo:
Chociaż chwilami już zaczyna brakować mi tej adrenaliny i kontaktu z ludźmi ;)
sam powrót do pracy to jeszcze jest do ogarnięcia, ale nie wiem jak to będzie z częstymi wyjazdami służbowymi :/

Rośnij nam zdrowo!

9 lata 11 miesiąc temu #960036 przez Myszata
a to gdzie pracujesz??znalezlismy dwupoziomowe musze jutro zadzwonic

9 lata 11 miesiąc temu #960065 przez Princessa27
Hej witamy się i My.

U nas coś gorzej ze spaniem Milosz budzi się 3-4 razy w nocy czyli między 22 a 7 rano. Chyba coś z zębami się kroi zobaczymy.

Ale cyrk z tą panią z października, no no ja raz byłam tylko na innym wątku i to wsio nic nikomu nie wytykalam.

Ciekawa jestem jak Miloszkowi będzie szło z nowym jedzeniem. Ale teraz tak patrzy jak my jemy jakby mógł toby chyba wcinal już wszystko. Az się trzęsie jak dajemy mu powachac. Pewnie będzie jak tata wszystkojedzacy.

Lynka a Ty chcesz czy musisz do pracy iść.?

Princessa27

9 lata 11 miesiąc temu #960087 przez lynka80
Princessa, I chcę i muszę.. za dużo pracy i serca włożyłam w to żeby znaleźć się na aktualnym etapie ścieżki kariery zawodowej . A że pracuję w branży zdominowanej przez mężczyzn, niestety nie mogę sobie pozwolić na zbyt długą nieobecność, bo kilku "miłych" kolegów bardzo chętnie zajęłoby moje miejsce.
Tak więc muszę wkrótce zakasać rękawy i znów udowadniać, że kobieta też może ;)

Miśka jest na etapie piskania.. praktycznie non stop ,już trzeci dzień z kolei, łeb mi pęka :S widzę jak kręcą ją dźwięki , które z siebie wydaje i se zawody sama ze sobą urządza. Któraś z was to przerabiała? minie kiedyś???
etap "agu" i "gli" był zdecydowanie przyjemniejszy..

Rośnij nam zdrowo!

9 lata 11 miesiąc temu #960094 przez Myszata
wiki to az piszczy tak spiewa jeczy my jej klaszczemy a ona sie cieszy

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #960175 przez honka_18
Iynka My etap piszczenia mamy za sobą :P trwało to 2 tyg i głowa mi pękała jak te moje dwa szkraby piszczały jeden przez drugiego :blink:
Teraz jesteśmy na etapie "buuuu" i wszystko wokół Artka jest zaplute

Dzisiaj w końcu M ma wolne :woohoo: poszedł z Adasiem do przedszkola :) a ja się szykuje bo jak wróci to jedziemy kupić płytki do łazienki .
Artek przestał wymiotować :laugh: okazało się, że to przez kaszki Bobovita, ale niestety nadal budzi się co 20-30 min i w dzień śpi tylko na rękach.
A i po dzisiejszej nocy jestem prawie pewna,że przyczyną bezsennych nocy Adasia jest przedszkole.

9 lata 11 miesiąc temu #960217 przez żana
Honka mój też ma wolne i dziś kontunuuje remont łazienki :) Ja już towar mam została tylko robota :P Tylko że ja to w zasadzie remontuje toaletę bo łazienke z wanną 3 lata temu robiłam. Chciałabym już być po..

Princessa moja też ostatnio gorzej śpi, jakoś niespokojnie, ciągle się wierci i też nie wiem dlaczego. Choć ostatnio mnie mega zdziwiła, bo nie obudziła się na mleko. Spała od 22:30 do 10 :)

Lynka no i to jest to równouprawnienie :P

Mesy jak tam kaszka ? Dałaś czy jeszcze się mały nie domaga ?

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #960218 przez mesy
Lynka u nas juz dawno po piszczeniu hehehe teraz właśnie jak u honki wszystko dookoła zaplute :blink: I robi sobie caly czas brrrrr a etap buuu mamy juz dawno za sobą ;)

Powiedzcie mi czy po sloiczki tez trzeba odbąknąć dziecia ?

Dzis zjadl mi caly słoiczek bo jak zabierałam aferę robił :unsure: A jak chowałam niżej słoiczek żeby nie widział to mi zaglądał do niego ile jeszcze tego zostało :blink:

Zana jeszcze kaszka nie poszła w ruch ;)

9 lata 11 miesiąc temu #960242 przez lynka80
Czyli wkrótce faza piskania powinna minąć, pocieszające !

Mesy, Patryk spryciarz, wie co dobre ;)
Misia odbija po słoiczku, z tym ,że troszkę później niż po mleku i zdecydowanie nie tak donośnie :laugh:

Bałam się ,że będzie z Młodej niejadek ,bo początkowo sceptycznie podchodziła do marchewy, a dziś aż się trzęsła na widok. Zjadła prawie połowę słoiczka i chciała jeszcze, ale bałam się dać więcej.
Zobaczymy jak z pozostałymi warzywami pójdzie. A u was jak brokuł, kalafior lub groszek? bo marchewka najsłodsza i pewnie najchętniej zjadana?

Rośnij nam zdrowo!

9 lata 11 miesiąc temu #960298 przez honka_18
Zakupy zrobione, mam płytki :cheer: wanne przysłali w zeszłym tyg więc jeszcze musimy zakupić umywalkę i kibelek ale to chyba jak już płytki położymy

Mesy Artkowi nie zawsze się odbija po słoiczkach, ale zawsze po jedzonku wkładam go do huśtawki ( nie huśtam !!! tylko też nie chce żeby leżał na płasko )

Iynka jak już wcześniej pisałam u nas nie ma takich rarytasów :( Artkowi daje kurczaka w warzywach albo słodkiego ziemniaczka. Zdecydowanie Mały woli kurczaka

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka