BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2014

10 lata 2 miesiąc temu #959880 przez żana
Mesy u mnie jest tak ze Amelka rano pije mleko potem na obiadek delikatna kaszkę potem mleko pod wieczór między jedzeniem deser czasem jak mi się uda to herbatkę jej daje i na noc taka lepsza kaszkę jabłkowa z nestle tez się nazywa dobranoc. może spróbuj mu w dzień zrobić delikatna kaszkę i sprawdź czy mu podejdzie a potem może na noc mu daj tego hippa. Wiesz, on jest już duży i coraz więcej będzie wymagał. Ciesz się ze jest chętny do Jedzenia niż miałabyś mu na siłę dawać.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 miesiąc temu #959889 przez mesy
Zana no musze tak zrobić. Z drugiej str nie wiem ile mu dać ? Nie wiem czy go nie uczuli.... A kleiku nie chce dawać

10 lata 2 miesiąc temu #959894 przez Myszata
ja kaszki zrobilam wiki tyle co ma opakowaniu i od razu zjadla wszystko

10 lata 2 miesiąc temu #960005 przez Myszata
Ale mam super sytuacje w domu...maz w pracy a ja sie kisze w domu z obrazonymi rodzicami to jest masakra...wiki spi wody nie chce pic a ma takie zatwardzenie az placze biedna nie wiem co jej dac...mam deserek sliwkowy troche dodam do jablkowego

10 lata 2 miesiąc temu #960022 przez Myszata
znalazlam żłobek dla Wiki musze jutro zadzwonic i sie spytac jak to wszystko bedzie wygladac ale nie wiem jak ja ogarne to pojscie do pracy bez kitu wy tez tak macie??bo ja to nie umiem bez Wiki wyjsc z domu...

10 lata 2 miesiąc temu #960029 przez lynka80
Myszata, a jak poszukiwania mieszkania?
Też na chwilę obecną nie wyobrażam sobie powrotu do pracy, a to już za 3 miesiące :woohoo:
Chociaż chwilami już zaczyna brakować mi tej adrenaliny i kontaktu z ludźmi ;)
sam powrót do pracy to jeszcze jest do ogarnięcia, ale nie wiem jak to będzie z częstymi wyjazdami służbowymi :/

Rośnij nam zdrowo!

10 lata 2 miesiąc temu #960036 przez Myszata
a to gdzie pracujesz??znalezlismy dwupoziomowe musze jutro zadzwonic

10 lata 2 miesiąc temu #960065 przez Princessa27
Hej witamy się i My.

U nas coś gorzej ze spaniem Milosz budzi się 3-4 razy w nocy czyli między 22 a 7 rano. Chyba coś z zębami się kroi zobaczymy.

Ale cyrk z tą panią z października, no no ja raz byłam tylko na innym wątku i to wsio nic nikomu nie wytykalam.

Ciekawa jestem jak Miloszkowi będzie szło z nowym jedzeniem. Ale teraz tak patrzy jak my jemy jakby mógł toby chyba wcinal już wszystko. Az się trzęsie jak dajemy mu powachac. Pewnie będzie jak tata wszystkojedzacy.

Lynka a Ty chcesz czy musisz do pracy iść.?

Princessa27

10 lata 2 miesiąc temu #960087 przez lynka80
Princessa, I chcę i muszę.. za dużo pracy i serca włożyłam w to żeby znaleźć się na aktualnym etapie ścieżki kariery zawodowej . A że pracuję w branży zdominowanej przez mężczyzn, niestety nie mogę sobie pozwolić na zbyt długą nieobecność, bo kilku "miłych" kolegów bardzo chętnie zajęłoby moje miejsce.
Tak więc muszę wkrótce zakasać rękawy i znów udowadniać, że kobieta też może ;)

Miśka jest na etapie piskania.. praktycznie non stop ,już trzeci dzień z kolei, łeb mi pęka :S widzę jak kręcą ją dźwięki , które z siebie wydaje i se zawody sama ze sobą urządza. Któraś z was to przerabiała? minie kiedyś???
etap "agu" i "gli" był zdecydowanie przyjemniejszy..

Rośnij nam zdrowo!

10 lata 2 miesiąc temu #960094 przez Myszata
wiki to az piszczy tak spiewa jeczy my jej klaszczemy a ona sie cieszy

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #960175 przez honka_18
Iynka My etap piszczenia mamy za sobą :P trwało to 2 tyg i głowa mi pękała jak te moje dwa szkraby piszczały jeden przez drugiego :blink:
Teraz jesteśmy na etapie "buuuu" i wszystko wokół Artka jest zaplute

Dzisiaj w końcu M ma wolne :woohoo: poszedł z Adasiem do przedszkola :) a ja się szykuje bo jak wróci to jedziemy kupić płytki do łazienki .
Artek przestał wymiotować :laugh: okazało się, że to przez kaszki Bobovita, ale niestety nadal budzi się co 20-30 min i w dzień śpi tylko na rękach.
A i po dzisiejszej nocy jestem prawie pewna,że przyczyną bezsennych nocy Adasia jest przedszkole.

10 lata 2 miesiąc temu #960217 przez żana
Honka mój też ma wolne i dziś kontunuuje remont łazienki :) Ja już towar mam została tylko robota :P Tylko że ja to w zasadzie remontuje toaletę bo łazienke z wanną 3 lata temu robiłam. Chciałabym już być po..

Princessa moja też ostatnio gorzej śpi, jakoś niespokojnie, ciągle się wierci i też nie wiem dlaczego. Choć ostatnio mnie mega zdziwiła, bo nie obudziła się na mleko. Spała od 22:30 do 10 :)

Lynka no i to jest to równouprawnienie :P

Mesy jak tam kaszka ? Dałaś czy jeszcze się mały nie domaga ?

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #960218 przez mesy
Lynka u nas juz dawno po piszczeniu hehehe teraz właśnie jak u honki wszystko dookoła zaplute :blink: I robi sobie caly czas brrrrr a etap buuu mamy juz dawno za sobą ;)

Powiedzcie mi czy po sloiczki tez trzeba odbąknąć dziecia ?

Dzis zjadl mi caly słoiczek bo jak zabierałam aferę robił :unsure: A jak chowałam niżej słoiczek żeby nie widział to mi zaglądał do niego ile jeszcze tego zostało :blink:

Zana jeszcze kaszka nie poszła w ruch ;)

10 lata 2 miesiąc temu #960242 przez lynka80
Czyli wkrótce faza piskania powinna minąć, pocieszające !

Mesy, Patryk spryciarz, wie co dobre ;)
Misia odbija po słoiczku, z tym ,że troszkę później niż po mleku i zdecydowanie nie tak donośnie :laugh:

Bałam się ,że będzie z Młodej niejadek ,bo początkowo sceptycznie podchodziła do marchewy, a dziś aż się trzęsła na widok. Zjadła prawie połowę słoiczka i chciała jeszcze, ale bałam się dać więcej.
Zobaczymy jak z pozostałymi warzywami pójdzie. A u was jak brokuł, kalafior lub groszek? bo marchewka najsłodsza i pewnie najchętniej zjadana?

Rośnij nam zdrowo!

10 lata 2 miesiąc temu #960298 przez honka_18
Zakupy zrobione, mam płytki :cheer: wanne przysłali w zeszłym tyg więc jeszcze musimy zakupić umywalkę i kibelek ale to chyba jak już płytki położymy

Mesy Artkowi nie zawsze się odbija po słoiczkach, ale zawsze po jedzonku wkładam go do huśtawki ( nie huśtam !!! tylko też nie chce żeby leżał na płasko )

Iynka jak już wcześniej pisałam u nas nie ma takich rarytasów :( Artkowi daje kurczaka w warzywach albo słodkiego ziemniaczka. Zdecydowanie Mały woli kurczaka

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka