- Otrzymane podziękowania: 198
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2014
Mamusie Wrzesień 2014
- mesy
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zana no właśnie nie wiem gdzie on się w tym brzuchu chował chyba w tyłku hehehe
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
A po za tym chłopcy muszą być samodzielni, żebym nie musiała ich dźwigać w czasie ciąży bo chyba nie zniosę widoku kolejnego bobaska w szpitalu po podłączanego do tych wszystkich kabli z powodu wcześniactwa
Kurcze Arti znowuż mi kaszle i wymiotuje nie wiem jak mu pomóc syropek na niego nie działa, macie może jakieś pomysły albo domowe sposoby przekazywane z babki na babkę????
Lekarz nie widzi przyczyny kaszlu, oskrzela i płuca czyste, gardełko w porządku, podobno ma samo przejść już mam dosyć tej służby zdrowia
- lynka80
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 51
Miki, to nasze dziewczyny podobne gabarytowo. Waga Misi z wtorku; równiutkie 6kg
Co do wzrostu to nie wiem, bo nigdy mi jej w przychodni nie zmierzyli. Ale po ubrankach wnoszę ,ze też podobnie w cm będzie.
I zaglądaj częściej , bo coś się ostatnio obijasz ! udzielać masz się częściej w sensie
Dziś podejście do marchewki nr 2. Chyba zaczęła łapać ,że to się połyka Ale ogólnie marchewa była wszędzie!
Zastanawiam się tylko kto miał większą frajdę przy "jedzeniu" , rodzicie czy dziecko?
Co do rozszerzenia diety, my będziemy się trzymać schematu, co do którego były zgodne obie moje panie dr; najpierw przed 3 tyg. pojedyncze warzywka, a dopiero potem jabłuszko. Do słodkiego dziecko łatwiej się przyzwyczaja i jeśli poda się za wcześnie to potem może z warzywami wybrzydzać. Generalnie to ja chcę jak najpóźniej zaprzyjaźnić Misie ze słodkim. A jakiś tydzień po owocach kaszka. I też łyżeczką będziemy podawać.
Tylko jeszcze gdzieś pomiędzy muszę znaleźć miejsce na próbę mm. Mleko już zakupione (spróbujemy z hipp) i czeka na swoją kolej.
A wiecie ,że dziś po obiadku Misia zaliczyła drzemkę równo 3h? chyba ją ta walka z marchewką tak wykończyła
- mesy
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No zobaczymy czy mi się to uda
A co do marchewki to ja dzis podawałam marchew ziemniaczek i dalam 6 łyżeczek bo ziemniaczek nowy składnik i zrobil mi taka awanturę , ze musiałam mu dać słoiczek z sama marchewką...no płakał i płakał:/ a jak chciałam sprawdzić czy juz dość i łyżeczkę chowałam to zaś awantura i takim o sposobem zjadl prawie caly słoiczek marchewki i 6 łyżek marchew ziemniaczek .... On nie ma dna No ale musze mu szybciej wprowadzać inne składniki , bo zaczyna mi mlekiem gardzić...a jak widzi słoiczek to on juz wie co się z tym robi Jak pokazywałam T co kupiłam dzisiaj do jedzenia młodemu to zscieszal tak ta szczerbata buźkę , ze chyba myślał , ze mu dam
Apropo kaszek....mi lekarka powiedziała wczoraj , ze mogę juz dawać , ale poczekam jeszcze a i. Ze jak wprowadzam nowy składnik to nie musze przez tydzień dawać tego samego tylko przez 4 dni i zaś nowość tylko u Patryka to będzie wyglądało. Tak , ze dam cos nowego i będę musiała dopchać tym poprzednim , bo noo awantura :/
Honka no w sumie to masz rację...czas i tak szybko leci wiec ani sie obejrzysz a minie te 5 lat
- Myszata
- Wylogowany
- rozmowna
- Miłości nigdy za wiele
- Otrzymane podziękowania: 41
Miki my we wtorek szczepienie az sie boje...
Wiecie co poklocilam sie z tata tak mnie wkurzyl ze nie wytrzymalam nerwy mi puscily az sie poplakalam....znalazlam mieszkanie jutro jedziemy ogladac..
- lynka80
- Wylogowany
- pierwsze słowa
U nas dziś po marchewce piękna pod względem kolorystycznym tj. ślicznie pomarańczowa , ale za to rzadsza , może tak być?
Zaraz obczaje te kaszki hipp w słoiczku, bo nie słyszałam o nich
Myszata, toż to Wiki przesypia Ci całe popołudnie i wieczór! a ja myślałam ,że Misia dużo śpi
- mesy
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Załącznik nie został znaleziony
Myszata ja jeszcze nie wiem czy zupki chce czy nie , bo jeszcze do takiego levela nie doszliśmy
- Myszata
- Wylogowany
- rozmowna
- Miłości nigdy za wiele
no SPI stale u nas kupy zielone i twarde jak skala ale temat hehe
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
Ale fajne smaki w Uk to tylko kurczak z warzywami, cielęcina i słodki ziemniaczek a w pl sklepach to tylko marchewka+ jabłko albo samo jabłko, a i jarzynowa
Myszata wciskaj w małą więcej picia, mój Adaś tak miał po roczku się mu unormowało
Za nami kolejna fatalna nocka niech te zęby już wyjdą Artek całą noc wymiotował ( jutro spróbuję się wbić do innego lekarza, może będzie bardziej ludzki ) boję się żeby się mi nie odwodnił, a Adaś standardowo obudził się po 1 z wrzaskiem i zasnął dopiero przed 5 Teraz Artek odsypia nieprzespaną noc, a Adkuś miauczy ze zmęczenia
- Myszata
- Wylogowany
- rozmowna
- Miłości nigdy za wiele
- lynka80
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A to wszystko to twoje zapasy? wow!
U nas marchewka z każdym lepiej, Misia coraz ładniej buźkę na widok łyżeczki otwiera .
Ciekawa jestem strasznie jak kolejne smaki, w kolejce brokuł czeka
- mesy
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Patryk dzis protestuje :/ jadl mleko o 10 ...ok 12 zjadl caly słoik marchew ziemniaczek w między czasie wypil 60 ml mleka i to wsio nic więcej nie chce nie wiem co mu dzis jest....daje mu butle a on ryk....tzn wiem. Zjadl by cos ze sloiczka ale jutro mu nie daje. Ma kare na marchew jak mi tak z mlekiem robi
- żana
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
Mesy extra zapasy daj znać jak podasz ta kaszkę
- Myszata
- Wylogowany
- rozmowna
- Miłości nigdy za wiele
- mesy
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
żana napisał: Moja tez nie chce zbytnio pić. 60 ml herbatki to max a wody wcale. Nie wiem jak ją zachęcić.
Mesy extra zapasy daj znać jak podasz ta kaszkę
Ja juz nie wiem co z ta kaszka bo on jest tak lasy na inne jedzenie , ze mleka mi nie chce No ale inne tez jeść musi co nie....