- Otrzymane podziękowania: 126
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
Pauletta to mezulek poszalal!
nelka u nasz tez czeste krecenie w lozku... i tez nie zawsze wstaje...chyyba ze slysze ze jest na prawde zlosc a nie tylko stekanie pogoda podla - humor ma prawo byc niemrawy... :/
Marzka widze pelna organizacja (jak nasza nelka!) - przedszkole, cwiczenia, obad i takie tam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 71
My wczoraj po kontroli bioderek, cały dzień stresu ale poduszka do odstawienia wreszcie trochę swobody dla mojej kruszynki ... kontrola w kwietniu.
Ale dziś ponury dzień :/ mam całą stertę prasowania ale robię wszystko żeby się za nią nie zabrać mimo że Julia śpi
- Marz-ka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 10
Ania super, że możecie odetchnąć. Ja samego szerokiego pieluchowania przez miesiąc miałam dość, w tym czasie z ubranek mi powyrastała. W poniedziałek mamy kontrolę u ortopedy, mam nadzieję, że nadal ok.
Pauletta super tatuaż.
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107
Gadałam z lekarzem i zieloną kupą dopóki nie jest luźna mam się nie przejmować. Kupiłam też inhalator i już dwie serie mamy dzisiaj za sobą. Mały przy tym jest spokojny, jak zahipnotyzowany. Może to pomoże na katarek i kaszelek. Bioderka mamy 16.01.
Spadam poromansować z Mel B póki maluszek śpi
Marz-ka jak przeżyłaś cc? Delikatnie się to wszystko z Tobą obeszło? Bo ja mam traumę.
- Marz-ka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 10
1 - nie wiedziałam co mnie czeka, więc założyłam, że będzie ok.
2 – wiedziałam co mnie czeka, więc się bałam. Chciałam rodzić w innym szpitalu, bo miałam straszną traumę. Stwierdziliśmy jednak z M, że jeżeli, będę musiała leżeć tam dłużej to bliższa lokalizacja będzie lepsza i, że dwa razy nie można przechodzić tego samego.
1 –ogólnie ciężko, a w trzeciej dobie, wymioty, zawroty głowy. Zabrali mi dziecko, a mnie podłączyli do kroplówki. Dosyć, że słabo się czułam jako człowiek to jeszcze jako matka.
2-urodziłam w piątek o 21.19, o 22.50 karmiłam małą, w sobotę po 16tej przynieśli mi ją na stałe, już jej nie oddałam. Z cewnikiem, kroplówką i maluszkiem na Sali dałam sobie radę, na tyle dobrze się czułam. Rano w niedzielę to nawet sobie oczy pomalowałam, uczesałam się, aż mi lepiej było.
Wydaje mi się, że ogromne znaczenie ma podanie znieczulenia oraz sposób zrobienia cc. Ja miałam za każdym razem robione inną metodą.
Jak bym rodziła dzień później to robiłby cc skład podobny do poprzedniego mojego porodu. Mója kruszynka urodziła się 3tc przed terminem (3800g, 59cm)
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 161
...nieustająca awaria suwaczka
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
Poza tym ostatnio Kulka lubi sobie pogugać, jak się tak "ogaworzy" to zaraz ma czkawkę :/ czy to normalne? wszystko ok jak napije się herbatki i przejdzie ale bywa że nie chce pić i męczy ją wtedy długo
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 77
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 126
tak piszecie o tych kupkach luzna/nieluzna.... to moze byc u niemowlaka nieluzna? u nas zawsze jest luzna.... chyba ze przy kp tak to wyglada. dajcie znac bo wlasnie do mnie doszlo ze widzialam w zyciu tylko staszkowe kupy zadnych innych dzieci nie mam do porownania....
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ale u nas sypie i wieje, masakra....
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
- gwiazdka2014
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 92
Czy może ktoś mi na priv jeszcze raz wysłać forum z fb.
Ania 86 a zmieniasz małej od razu pampersy po kupie? Wiem że jak kupka dłużej polezy to robi się zielona.
Antoniusz tez czka i to właśnie od "gadania" tak mi się wydaje
Co do kup to u maluchów będą takie miękkie kupki do czasu kiedy nie będą spożywaly stałych pokarmów. Tak czytałam ale czy to prawda...
Pauletta a może coś zjadłas?? I taka kupa?
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107
A luźna kupa to taka, że nie ma w ogóle w pieluszczce prawie nic tylko pampers taki abarwiony na zielono... No wiecie o co mi chodzi... tak jakby posikany tylko kupą :O
Ania to czemu się na FB nie przyznałaś jak pytałam By mi raźniej było, a tak spanikowałam oczywiście...
MArz-ka a można wiedzieć z jakich powodów miałaś cc?
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
Gwiazdka, zmieniam od razu bo jak ją robi to zawsze się mocno skupia i wydaje głos w stylu "ooohhhhh"
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna