BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 2 miesiąc temu #956116 przez Ania86
Malvi, doskonale Cię rozumiem i podziwiam trzymam kciuki żeby się Wam tam wszystko poukładało. A jak Krzyś zareagował na marchewkę? Ile podałaś na początek?

U nas też to samo z tym ślinieniem, pchaniem rączek, grzechotek i wszystkiego co popadnie do buzi ale nic białego na dziąsłach nie widzę, może są bardziej napuchnięte.
Podziękowania: malvi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 miesiąc temu #956119 przez malvi
Ania nie liczyłam dokładnie ile łyżeczek, ale około 6-8, z czego część wylądowała na śliniaczku i nie umiem powiedzieć ile rzeczywiście zjadł ;) Na początku Krzynio nie chciał buźki otworzyć, więc obsmarowałam mu wargi, żeby sobie sam zlizał... I później już poszło :) Wyglądał na zdziwionego, ale odniosłam wrażenie, że mu zasmakowało, bo później pakował śliniaczek i rączki do buzi :) Jutro podam pozostałą część słoiczka, o ile dziś nie będzie jakichś rewolucji :whistle:
Podziękowania: Ania86

10 lata 2 miesiąc temu #956138 przez munkki
Aneta u nas tez dwie pobudki, zasypia o 23, pobudka o 2-3 potem 5-6 i potem jeszcze troche spania. Mysle ze to normalne. Jeszcze sa malutkimi potworkami... im beda starsi tym lepiej beda spali (nie liczac indycentow z zebami;P) - taka mam nadzieje. Ja teraz przez tydzien robie test - jak Maly sie budzi o 2-3 to wysylam meza najpierw na przytulanie i jak to nie pomaga to dopiero jedzenie. Czytalam ze dzieci sie budza z przyzwyczajenia i niekoniecznie sa glodne.... trzeba to przyzwyczajenie zmienic i wtedy sie przestaja budzic. U nas juz raz robilam ta probe i wyszlo, przez 2 tygodnie byla jedna pobudka... ale teraz powrocilismy znowu do dwoch... akurat maz ma wolne wiec sprobuje jeszcze raz wprowadzic zasade przytulania.
Bede informowac o efektach ;P

malvi cieszymy sie ze jestes:) heh no to widzisz jak Krzys sie popisal przed goscmi :D powodzenia z tymi wielkimi zmianami, staraj sie jak najszybciej dolaczyc do M bo szkoda czasu na zycie w rozlace...
Gratuluje pierwszej marchewki;) my czekamy jeszcze z jedzeniem, ale podejrzewam ze bedzie jazda heh :D

Ania ja na piersi planuje dopiero od 6miesiaca podawac inne produkty, ale jeszcze to przedyskutuje z moim pediatra jak zaleci zeby wczesniej podawac to nie bede oponowac;) co do pchania raczek do buzi to u nas to jest strasznie nagminne, nonstop doslownie... no i slinienie. zadnych zalazkow zebow jeszcze nie znalazlam wiec moze to taki etap rozwoju.

My dzis na chwile do ikei pojechalismy. Stas pierwszy raz w sklepie byl. Dal rade :) teraz spi... a ja zmykam a obiad moze uda mi sie zjesc spokojnie kto wie kto wie....

10 lata 2 miesiąc temu #956165 przez pauletta
Ja tez od 6 mc wdroze nowosci, ew 5.

A ja mam niby okres i skad on sie wzial niby hmmm :evil:

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #956167 przez minnie90
Ufff w końcu nadrobiłam Was dziewcznki :)
Witam nowe mamusie :):)

munnki - co do mojej diety to mi lekarz też już powiedział że mam powoli zacząć normalnie jeść (oprócz fasoli) ale ja to robię tak, że staram się jeść normalnie ale żeby w razie "w" wiedzieć co jej nie spasowało, z tego powodu, że często ją męczą gazy. (jak wtedy po soku jabłkowym jak przesadziłam)

malvi - super... mnie też kusi żeby wcześniej jej dać coś spróbować, ale lekarka powiedziała, że dopiero w 6 m-cu :( A co do wyjazdu, to mój M chętnie by wyjechał (mimo, że ma tu dobrą pracę) a mnie wogóle nie ciągnie póki co dobrze mi tu.

A co u nas?? Spanie powróciło do "normy" czyli w nocy co 3 godz pobudka. Odkąd odstawiłam sok jabłkowy względny spokój :) Szczepienie przeszła super, może troszkę bardziej marudna była, ale nie jakoś wybitnie:p
Wczoraj byliśmy z Wiktorią pierwszy raz na basenie :woohoo: było super:) jej też się podobało nie umiała się nadziwić, że taka dużaaaa wanna i tyle dzieci:) pod koniec była trochę marudna i popłakiwała ale to dlatego że była zmęczona, tylko ją ubrałam i padła i tak bez jedzonka wytrzymała prawie 5 godz :woohoo: Byliśmy bardzo dumni z Wiki bo instruktor ją pochwalił, że na plecach to podnosi się jak zwykle dzieci 5-6 miesięczne :woohoo:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A i jeszcze pochwalę się tutaj pierwszym prezencikiem od mojej córci z okazji urodzin :woohoo:

A i powiedzcie mi czy jest ktoś którego dziecko nie cierpi leżeć na brzuszku???
Załączniki:

10 lata 2 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #956176 przez Aneta_78
...

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 2 miesiąc temu #956189 przez malvi
Munkki wow pierwszy raz w sklepie? :woohoo: Krzyś już jest stałym bywalcem Biedronek, Lidlów, Tesco i ostatnio nawet był w Auchan i Leroy Merlin ;)

Minnie nam też pediatra powiedziała, żeby dać dopiero po 6 m-cu, ale ja się kierowałam własną intuicją i doświadczeniami w mojej rodzinie :)

Anetka trzymamy kciuki w takim razie :kiss:

Kurde ale pogoda u nas - znów pada :/ ani wyjść ani nawet nic konstruktywnego nie chce się robić.... :S

10 lata 2 miesiąc temu #956197 przez minnie90
malvi -- ja niestety nie mogę się kierować doświadczeniami w rodzinie bo takich brak :p ja z siostrą byłyśmy na piersi tylko 3 m-ce. Ale kusi mnie, kusi :) A co kupiłaś Krzysiowi?? Bo widziałam, że bobvita ma teraz takie saszetki chyba "przyjaciele" to się nazywa właśnie od po 4 m-cu. A co do sklepów to Wiki to też bywalczyni:):)

10 lata 2 miesiąc temu #956203 przez munkki
minnie super fotki! ja tez chce na basen, musimy sie w koncu wybrac :) co do brzuszka to u nas kryzys zazegnany i Staszek teraz to uwielbia. Mysle ze Wiki tez w koncu polubi :)
malvi z tymi sklepami jakos tak wyszlo,,, teraz juz wiem ze dobrze to znosi ;) my do tej pory robilismy tak zakupy ze jedno szlo do sklepu drugie z malym w tym czasie spacer... no ale ikei sie nie da tak zalatwic;P
anetka no poszlalam troche z takimi "drobinkami"... reczniki, foremki na chleb, wieszaki do lazienki, ramki na zdjecia i takie szpeje... nie wiem czemu ale jak sie kupuje takie male rzeczy to ten rachunek na koniec jest mega zaskakujacy zawsze... nie wiem skad sie zbieraja takie kwoty spore :P

10 lata 2 miesiąc temu #956209 przez malvi
Minnie teraz podałam młodą marchewkę z Babydream (ona jest w takim maleńkim słoiczku), ale mam właśnie jeszcze te saszetki z Bobovity - marchewkę i brokuła :) w tym tygodniu będę dawać tylko marchewkę a w przyszłym brokuła, a później zobaczymy może dynię ;)

10 lata 2 miesiąc temu #956225 przez Ania86
No właśnie dziewczyny a można "mieszać" te słoiczki, chodzi mi czy podawać np tylko Hipp czy można i Hipp i Gerber i Bobovita?
Bo ja mam każdy z "innej parafi" ;) Każdy pokupił inne.
Malvi, może głupie pytanie ale jak podgrzewałaś Krzysiowi? Cały słoiczek czy ubierałaś do czegoś?

10 lata 2 miesiąc temu #956230 przez malvi
Ania wyjęłam pół słoiczka do miseczki i podgrzałam a resztę schowałam do lodówki zamknięte w słoiczku na jutro :) Mi się wydaje, że nie ma znaczenia jakiej firmy masz słoiczek ;)
Podziękowania: Ania86

10 lata 2 miesiąc temu #956231 przez Ania86
Malvi, dziękuję no właśnie bo podobno nie powinno się całego słoiczka podgrzewać bo przeciez nie zje. Za tydzien jak Julia skończy 4 msc będę próbować ;)

10 lata 2 miesiąc temu #956232 przez wiolaa
Dawid to też częsty bywalec sklepów :) nawet kilka razy w centrum handlowym byliśmy ale on to lubi. Ma chyba to po mamusi, ja nawet dzień przed porodem śmigałam po centrum handlowym :whistle:
Minnie mój mały też nie przepada za pozycją na brzuszku, ale chyna pomału sie to zaczyna zmieniać. Wystarcy, że kładę go każdego dnia po kilka minut i stopniowo wydłużam ten czas. Jest coraz lepiej ;)

10 lata 2 miesiąc temu #956248 przez toffik1984
u mnie na pierwszy ogien poszly sloiczki od tesciowej ( ma czas zeby skarpety i i majtki prasowac :dry: i na marchewke i jablko dla zosi troche czasu zostalo zeby przetwory zrobic ;) )
Malutka jeszcze tez nie umie jesc lyzeczka, komicznie to u nas wyglada :) generalnie lyzeczke wkladam do pyszczka i mam wrazenie ze chcecala pozrec :) ... szybko "pogryzie" i od razy pyszczek otwarty po wiecej... marchew smakuje :) .... kupska tez ladne robi :P podbarwione marchwia, 1 dnia lekkie zatwardzenie a juz teraz "sliczna" kupunia.... za kilka dni bedzie brokul, a nastepne w kolejce jablko :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka