- Otrzymane podziękowania: 50
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- Kinga2424
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Teraz trzy serca biją we mnie...
Nadrabiam Was. Kilka dni mnie u Was nie było:)
nelka Moje Bąbelki na szczęście nie muszą się dzielić jedzeniem;) Oba mają oddzielne łożyska, więc jeden drugiemu nic nie podjada. Gdy się tylko dowiedziałam od lekarza, że będą bliźniaki, to pierwsze co, to o to zapytałam. Co do wielkości. Bliźniaki szybciej rosną i tak jak to powiedział mój przekochany gin. one będą już w 34 t.c. gotowe by opuścić mój brzuch. Po prostu rozwijają się szybciej (całe szczęście).
Marza Wszystkiego co najlepsze na Nowej Drodze Życia. Byście zawsze się tak kochali jak teraz!!!
Aneta_78 Jeśli mogę Ci coś doradzić, to powiem Ci moje zdanie. Przy Paulince kupiłam sobie wózek 3w1. W gondoli Paulinka jeździła może z 4 miesiące. Potem mi strasznie płakała, bo nic nie widziała, a ona była ciekawa świata, więc zmieniłam wózek na spacerówkę. Niestety była strasznie duża, ciężka. Miałam problemy z pakowaniem jej do samochody. Niedawno kupiłam wózek parasolkę. Jest lekki, oparcie ma całkowicie opuszczane. Nie wiele się różni od mojego funkcjonalnością, ale jest lekki, poręczny, łatwo go schować do auta. Spacerówka leży już na strychu. Gdybym ja miała kupować drugi raz wózek, to kupiłabym 2w1 (z nosidełkiem), a potem zainwestowała w lepszą spacerówkę. Ale ile nas tu jest, tyle podzielonych opinii. Także tak...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- paulina2053
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9

Paulina my robiliśmy zakupy hurtem. Jeden dzień spędzony w hurtowni i mieliśmy wszystkie przybory prócz łóżka,materaca,wózka i ciuszków

Dziewczyny gdzie ta tabelka o której pisała Julka???
- paulina2053
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9

- Aneta_78
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 161

...nieustająca awaria suwaczka

- paulina2053
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Caroina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 114

Na temat wózków zdecydowanie polecam 3w1. Diecko na początku powinno być na leżąco, a wózki spacerowe nie są przystosowane dla noworodków. Ja zmieniłam gondole na spacerowy dopiero przed 6 mies, kiedy mała zaczynała siadać. Nawet producent nie zaleca robić tego przed ukończeniem 6mies (nie mogłam sie już doczekać). Ponad to taka gondola lepiej chroni maleństwo przed mrozem. W sumie to z tą pogodą bywa różnie i gdyby w nadchodzacym sezonie jesien i zima byly takie ciepłe i bez śniegu jak poprzednio to jeszcze długo sie pochodzi na spacerki.
To co jeszcze sprawdziłam i polecam to przede wszystkim duże, pompowane koła (spacerówka z małymi kółkami bądź laska to wg. mnie najgorsze co może być. na plus dla nich przemawia tylko mały rozmiar po złożeniu). Ważne też, żeby kółka były obrotowe bo zawsze można odblokować i z łatwością manewrować między regałami w markecie (taki przykład, ale badzo często dziekowałam, że wózek ma taką funkcje). Koleżanka miała przednie koła tylko lekko skrętne, na jednej osi i czasem jej współczułam

Liste wyprawkową już mam przygotowaną, co mam i co jeszcze musze kupić. Są żeczy bez których nie wyobrażam sobie pierwszych miesięcy i tym razem na 100% się bez nich nie obejdę.
Jutro USG, juz nie mogę się doczekać

- Kinga2424
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Co do listy zakupów, to ja jakoś staram się jeszcze o tym nie myśleć. Koło czerwca spróbuję się jakoś pozbierać, ogarnąć i wszystko przygotować dla siebie (do szpitala) i dla Maleństw:)
Słodkich snów:)
- Martusia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Nie odzywam się za wiele, ale za to staram się być na bieżąco z postami

Poruszyłyście temat wózków, więc i ja się wypowiem

Paulina my wyprawkę kompletowaliśmy stopniowo, a chyba już tak pełną parą to od około 6 miesiąca. Myślę, że nie warto czekać na ostatnią chwilę, bo nigdy nie wiadomo jak będziemy się czuc już na samej końcówce

Jeśli chodzi o ruchy to w 1 ciąży poczułam w 18 tygodniu, wszystko zależy od tego czy jest się pierworódką, słyszałam także, że np szczupłe przyszłe mamy mogą poczuć szybciej. W kazdym bądź razie nie mogę się już doczekać tego łaskotania w brzuszku, podobnie jak Ty

Caroina powodzenia na jutrzejszym usg

- Caroina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 114
Też na razie nie kupuje rzeczy ale lubie planować więc liste zrobiłam

- Kinga2424
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Aneta_78
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 161

...nieustająca awaria suwaczka

- Martusia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- paulina2053
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Kinga gratuluje;)na pewno to wspaniale uczucie;) moja polozna mnie delikatne zaskoczylam inf ze prawdopodobnie beda to blizniaki gdyz mialam zbyt twardy brzuch jak na 11tc, lecz wszystko sie wyjasnilo na usg;)
Pozdrawiam;)