- Otrzymane podziękowania: 161
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
...nieustająca awaria suwaczka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Kinga my mieszkamy w bloku ale mamy taki mały ogródek i właśnie wczoraj skorzystaliśmy z nadmiaru piasku i na szybko kupiliśmy Zosi taką zamykana plastikową piaskownice muszelke. A tak to na placu przed blokiem jest duża ale też ją zamykamy żeby koty nie sikały!
Czy wam też jak piesi puchną? Noszę już większe staniki ale wieczorem mam takie nabrzmiałe że boję się ich dotknąć bo eksploduja;-) a tak wogle to leciała już komuś siara z piersi w tej ciąży?
- aneczka25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ♥FASOLKA♥
- Otrzymane podziękowania: 48
ja czuję się już lepiej, brzuchol wylazł spodnie się nie dopinają...
co do łaskotania ja nic jeszcze nie czuję ale pewnie przez że nie należę do szczupłych...
Kingatwoja relacja z wizyty- biorę Euthyrox- moje wyniki były dobre tylko TSH-4.04 i dlatego nam przepisała a wizytę u Endo będę miała co miesiąc do końca ciąży Moja wizyta trwa ok 20 minut-bada tarczycę ostatnio zrobiła mi USG tarczycy więc...dziwne
- aika
- Wylogowany
- gaworzenie
- Szczęśliwa przyszła mama
- Otrzymane podziękowania: 2
Co do porodu rodzinnego ta ja jak najbardziej na tak.Mąż również wyraża taką chęć, a najlepiej poród w wodzie. Ale jak to będzie się okaże. Póki co zapisuje się na szkołę rodzenia od czerwca mówią ze od 20 tyg można uczęszczać.
Nawet zastanawiam się cy nie opłacić prywatnej położnej która w ten sądny dzień przyjedzie na telefon i będzie zajmować się tylko mnaą. w okolicy koszt 400-650 zł. Co o tym sadzicie?? I ciąza i mam pietra.
Co do brzuszka to u nas się pojawił widoczny ciążowy brzusio tydzień temu. Piersi nadal giganty, nabrzmiałe i bolesne.
A jak u Was z wagą ile do przodu jesteście?????
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 71
Aneta, ja się już też nastawiłam że to dziewczynka:) i się bardzo cieszę, tylko wszyscy dookoła mi mówią że to jeszcze się może zmienić. Mają podejście jak 20 lat temu jak to mój brat miał być dziewczynką Ale ja wierzę że na połówkowym się już dowiem na pewno, sam lekarz tak mówił. Chodzi mi głównie o wyprawkę chciałam to rozłożyć trochę w kosztach, poza tym tak mnie już korci żeby coś kupić.
Brzuszek też już jest i to konkretny, ale do szczypiorków też nie należę na chwilę obecną mam 61,5 kg
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107
U nas jak zwykle pochmurno... Wstalam o 8. Zrobilam pranie, posprzatalam, upichcilam obiadek i teraz odpoczywam. Bylam dzisiaj skorzystac z wagi i mnie zatkalo !! 3 kg na plus! A wszyscy mi mowia ze nic nie tyje i jestem sttasznie chuda. Oszusci xD ale brzusio juz sie powolo zaczyna zarysowywac tak jak na kobiete ciezarna przystalo
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
aika mi by było szkoda wydać tyle pieniędzy na prywatną położną, ale oczywiście to tylko moje zdanie
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
Aneta tez mam wrażenie że ta ciążę trochę zaniedbuje.. wtedy robiłam sobie zdjęcia co miesiąc, celebrowałam każdą chwilę " sam na sam" a teraz to tak po prostu jest.. Do tego mam dość już swojego ciała marze o powrocie do 58 kg a moja waga to 67,5... Ehhhh i te huśtawki nastroju masakra
Kinga wizyta ekspres
Nelka moje piersi tez jakieś takie większe jakby a na bank pełniejsze zdrówka!!
Super z tymi piaskownicami u nas placu zabaw nie ma a nawet jeśli byłby to Alan trochę za mały myślę że zjadlby połowę piasku
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Ja to mam ostatnio wrażenie że brzuszek mi troszkę zmalał i narazie przybrałam tylko 1kg. Troszkę się martwię że może dzidzia za mało rośnie ale okaże się w środę na wizycie ile urosła.
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
Mi szwy zdejmowała położna środowiskowa.
nelka To my znów mamy PSA i też musiałam mieć zamykaną piaskownicę, bo wszędzie sika. Szkoda godać...
aneczka25 Ja przy Paulince czułam ruchu w 20-22 t.c. delikatne. A teraz jest całkiem inaczej. Na początku tylko delikatne ruchy, a przed chwilą Bąbelek po prawej chyba nóżkami się odpychał. Zawołałam męża, żeby szybko chwycił i udało mu się dotknąć jak Bąbelek wywijał.
aika Mój szpital jest sławny z tego, że trzeba mieć w nim znajomości. I mi dzięki Bogu udało się złapać kontakt z jedną z "wyższych" położnych. Niestety miałam wywoływany poród, ale tak mi pomogła, że jakoś to przeszło. Ciągle potajemnie dostawałam jakieś zastrzyki, chyba jakieś rozkurczowe (ale głupio mi było się zapytać) i tylko dzięki niej nie musiałam leżeć w szpitalu 2 tygodni. Naprawdę jestem jej bardzo, ale to bardzo wdzięczna.
Ania86 U mnie waga pokazuje 56, czyli u mnie to 2-3kg na plusie, a wyglądam jakbym miała już z 5-6 na plusie;)
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień
Ja to rozumiem tak, że według powyższego jutro zaczynam 5 miesiąc. Jutro będę miała skończone 17 tygodni.
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66