BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #875759 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #875764 przez nelka
Ja ledwo:-( nie mam siły wstać z łóżka! Byłam u lekarza i niby płuca i gardło mam czyste. Lekarka mówi że to może być alergia.... Nigdy tyle nie chorowałam co w tym roku. A naj bardziej zabawne jest to że niby tylko boli mnie gardło i głowa a czuję się jakbym miała z 39stopni temp. Moja teściowa się zlitowala i łaską zabrała Zosię do siebie. M jest w pracy na popołudnie więc nawet obiadu nie jadłam dzisiaj:-(

Kinga my mieszkamy w bloku ale mamy taki mały ogródek i właśnie wczoraj skorzystaliśmy z nadmiaru piasku i na szybko kupiliśmy Zosi taką zamykana plastikową piaskownice muszelke. A tak to na placu przed blokiem jest duża ale też ją zamykamy żeby koty nie sikały!

Czy wam też jak piesi puchną? Noszę już większe staniki ale wieczorem mam takie nabrzmiałe że boję się ich dotknąć bo eksploduja;-) a tak wogle to leciała już komuś siara z piersi w tej ciąży?

10 lata 8 miesiąc temu #875777 przez aneczka25
żyjemy żyjemy :laugh:
ja czuję się już lepiej, brzuchol wylazł spodnie się nie dopinają...
co do łaskotania ja nic jeszcze nie czuję ale pewnie przez że nie należę do szczupłych...
Kingatwoja relacja z wizyty- :ohmy: :unsure: biorę Euthyrox- moje wyniki były dobre tylko TSH-4.04 i dlatego nam przepisała a wizytę u Endo będę miała co miesiąc do końca ciąży :dry: Moja wizyta trwa ok 20 minut-bada tarczycę ostatnio zrobiła mi USG tarczycy więc...dziwne

10 lata 8 miesiąc temu #875780 przez aika
Hej Kochane

Co do porodu rodzinnego ta ja jak najbardziej na tak.Mąż również wyraża taką chęć, a najlepiej poród w wodzie. Ale jak to będzie się okaże. Póki co zapisuje się na szkołę rodzenia od czerwca mówią ze od 20 tyg można uczęszczać.
Nawet zastanawiam się cy nie opłacić prywatnej położnej która w ten sądny dzień przyjedzie na telefon i będzie zajmować się tylko mnaą. w okolicy koszt 400-650 zł. Co o tym sadzicie?? I ciąza i mam pietra.
Co do brzuszka to u nas się pojawił widoczny ciążowy brzusio tydzień temu. Piersi nadal giganty, nabrzmiałe i bolesne.

A jak u Was z wagą ile do przodu jesteście?????

10 lata 8 miesiąc temu #875792 przez Ania86
Cześć :)

Aneta, ja się już też nastawiłam że to dziewczynka:) i się bardzo cieszę, tylko wszyscy dookoła mi mówią że to jeszcze się może zmienić. Mają podejście jak 20 lat temu jak to mój brat miał być dziewczynką :laugh: Ale ja wierzę że na połówkowym się już dowiem na pewno, sam lekarz tak mówił. Chodzi mi głównie o wyprawkę chciałam to rozłożyć trochę w kosztach, poza tym tak mnie już korci żeby coś kupić.

Brzuszek też już jest i to konkretny, ale do szczypiorków też nie należę na chwilę obecną mam 61,5 kg ;)

10 lata 8 miesiąc temu #875798 przez Marza
Hejka :-)

U nas jak zwykle pochmurno... Wstalam o 8. Zrobilam pranie, posprzatalam, upichcilam obiadek i teraz odpoczywam. Bylam dzisiaj skorzystac z wagi i mnie zatkalo !! 3 kg na plus! A wszyscy mi mowia ze nic nie tyje i jestem sttasznie chuda. Oszusci xD ale brzusio juz sie powolo zaczyna zarysowywac tak jak na kobiete ciezarna przystalo :-)

10 lata 8 miesiąc temu #875808 przez malvi
Ania86 litości! 61,5kg to jest bardzo mało! :P

aika mi by było szkoda wydać tyle pieniędzy na prywatną położną, ale oczywiście to tylko moje zdanie ;)

10 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #875815 przez Aneta_78
i :-)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #875817 przez Gochens
Hej Brzuchatki ;)

Aneta tez mam wrażenie że ta ciążę trochę zaniedbuje.. wtedy robiłam sobie zdjęcia co miesiąc, celebrowałam każdą chwilę " sam na sam" a teraz to tak po prostu jest.. Do tego mam dość już swojego ciała marze o powrocie do 58 kg a moja waga to 67,5... Ehhhh i te huśtawki nastroju masakra

Kinga wizyta ekspres ;)

Nelka moje piersi tez jakieś takie większe jakby a na bank pełniejsze :laugh: zdrówka!!

Super z tymi piaskownicami u nas placu zabaw nie ma a nawet jeśli byłby to Alan trochę za mały myślę że zjadlby połowę piasku :lol:

10 lata 8 miesiąc temu #875855 przez nelka
Aika jeśli możesz sobie pozwolić na taki wydatek i bedziesz czuć się bardziej komfortowo dzięki obecności swojej położnej to warto się na nią zdecydować. Wszystko też zależy od warunków jakie panują w szpitalu w którym będziesz rodzić. Nie wiem też jak jest u was ale u mnie lepiej traktuje się pacjentki lekarzy prowadzących którzy pracują w szpitalu w którym rodzicie.

Ja to mam ostatnio wrażenie że brzuszek mi troszkę zmalał i narazie przybrałam tylko 1kg. Troszkę się martwię że może dzidzia za mało rośnie ale okaże się w środę na wizycie ile urosła.

10 lata 8 miesiąc temu #875866 przez Kinga2424
Aneta_78 U mnie Paulinka do 20t.c. miała być chłopczykiem. Wszyscy byli nastawieni, że chłopczyk (skoro lekarz tak mówił), ale na USG połówkowym okazało się, że nie chłopczyk, tylko dziewczynka. Mój mąż który biegał po sklepach w poszukiwaniu LEGO widać było, że się zasmucił. Był przyzwyczajony i nastawiony na chłopczyka, a tu jednak niespodzianka. Dlatego teraz nawet nie chciałam wiedzieć płci, bo uważam, że to jest jeszcze bezsensowne. Niby po 17 t.c. narządy płciowe są już tak widoczne, że określenie płci jest prawdopodobne. Jak to powiedział mój lekarz, wcześniej to jest loteria.

Mi szwy zdejmowała położna środowiskowa.

nelka To my znów mamy PSA i też musiałam mieć zamykaną piaskownicę, bo wszędzie sika. Szkoda godać...

aneczka25 Ja przy Paulince czułam ruchu w 20-22 t.c. delikatne. A teraz jest całkiem inaczej. Na początku tylko delikatne ruchy, a przed chwilą Bąbelek po prawej chyba nóżkami się odpychał. Zawołałam męża, żeby szybko chwycił i udało mu się dotknąć jak Bąbelek wywijał.

aika Mój szpital jest sławny z tego, że trzeba mieć w nim znajomości. I mi dzięki Bogu udało się złapać kontakt z jedną z "wyższych" położnych. Niestety miałam wywoływany poród, ale tak mi pomogła, że jakoś to przeszło. Ciągle potajemnie dostawałam jakieś zastrzyki, chyba jakieś rozkurczowe (ale głupio mi było się zapytać) i tylko dzięki niej nie musiałam leżeć w szpitalu 2 tygodni. Naprawdę jestem jej bardzo, ale to bardzo wdzięczna.

Ania86 U mnie waga pokazuje 56, czyli u mnie to 2-3kg na plusie, a wyglądam jakbym miała już z 5-6 na plusie;)

10 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #875878 przez Aneta_78
..

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #875893 przez Kinga2424
Aneta_78 Dziewczyny na wrześniówkach wrzuciły tę rozpiskę według tego kółka od lekarzy. Oto ona:

1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień

Ja to rozumiem tak, że według powyższego jutro zaczynam 5 miesiąc. Jutro będę miała skończone 17 tygodni.

10 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #875901 przez Aneta_78
:-)

10 lata 8 miesiąc temu #875919 przez jagodzianka44
No to mi daleko do was;) no moze nie az tak daleko, w każdym bądź razie mi Lekarz mówił,że 5msc zaczyna się od 17 tc i tego się trzymam :P wgl wy mi tu piszecie o wagach to aż mi się głupio robi bo ja ważę aż 65 kg! :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka