BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 8 miesiąc temu #875956 przez iwciaaa
Ja się martwię ze za mało tyje, bo na razie to niecałe 2kg:( a moja wyjściowa waga to było 46kg bo w sumie to ja mała jestem 160cm wzrostu. Ciekawe ile przytyjemy :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #875963 przez nelka
No bo dziewczyny ciąża tak naprawdę trwa 9,5-10miesięcy więc rozpiska się zgadza. Tylko brakuje 10m-c od 37-42tyg bo przecież termin porodu orientacyjne wyznaczany na 40tydz ale może się zdarzyć 2tyg wcześniej albo później!

Iwcia to możemy sobie podać ręce 47kg ważyłam przed pierwsza ciążą, w dniu porodu 62kg czyli przybrałam 15kg i jak sobie teraz spojrzałam w kartę ciąży to do 19tyg bardzo powoli przybierałam a potem to szybko leciały te kg. Moja Zosia urodziła się dosyć spora jak na moje gabaryty, ważyła 3,670kg. A teraz miałam tak 47-48kg i póki co to przybrałam jakiś 1kg.

10 lata 8 miesiąc temu #875970 przez aneczka25
jakie wy chudziutkie!!!!
Ja nawet pierwszej cyfry z przodu nie podam!
Masakra :(

10 lata 8 miesiąc temu #875972 przez jagodzianka44
Iwcia ja mam 162 :) I 65 kg wagi haha :d

10 lata 8 miesiąc temu #875998 przez iwciaaa
Nelka to pocieszylas mnie bo za mało się tyje to tez źle podobno,a tak jak mowisz musi widocznie minąć czas i dopiero się nabierze :) ja powiem wam że kiedyś ważyłam ok 56kg i poszłam do dietetyczki, ułożyła mi dietę i w ciągu 3msc z rzuciłam 10kg byłam z siebie dumna,myślę ze każdy w ciąży tyje tyle ile potrzebuje tego organizm a później przy dziecku to zrzucimy dziewczyny :kiss:

10 lata 8 miesiąc temu #876003 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny

Moja waga to na teraz 56 kg przy wzroście 170.

Miłego dnia:)

10 lata 8 miesiąc temu #876015 przez Martusia
Zgadzam się z Iwcią, jedne kobiety tyją więcej, drugie mniej ale wszystko to reguluje organizm. Przecież rzadko, która objada się bez opamiętania :) Ja w 1 ciąży zaczynałam od 47, przytyłam do 65kg i w pół roku znowu ważyłam tyle co przed ciążą, gdy się karmi to szybko się chudnie :)przynajmniej u mnie tak było. Teraz znowu zaczynałam od 47 kg przy wzroście 165cm i już jestem prawie 5 kg na plusie w tej chwili, więc pewnie przytyję więcej tym razem :P ale chciala bym żeby mi trochę zostało po ciąży- chociaż z 5 kg :P Eh... Kobiecie ciężko dogodzić :P

pozdrowienia dziewczyny :)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #876019 przez Caroina
Cześć :)

Aneta Czytam Was codziennie tylko odkąd porobiły się problemy z forum i kilka razy z rzędu nie chciało mnie zalogować zirytowałam się, a potem wyleciałam z rytmu :blink:

Też zdaża mi się poczuć łaskotanie w brzuchu jak się położe i pozaczepiam dzidzie :) Na ostatnim badaniu dowiedziałam się, że łozysko jest u mnie przyczepione do tlnej ściany macicy. Na necie już wyczytałam, że podobno wtedy ruchy są szybciej i bardziej wyczuwalne. Nie wiem jak było poprzednim razem przy córci ale ruchy do samego końca słabo czułam więc mogło być odwrotnie bo podobno łozysko umiejscowione z przodu tłumi kopniaczki :laugh:

Poród wyobrażam sobie tylko z mężem (mam nadzieje, że i tym razem się tak uda). Ponieważ jest kierowcą i w domu bywa 2 razy w miesiącu i to tylko na weekend, znów pod koniec będzie strach czy doczekamy. Tak było przy Nadii. Już mies. przed terminem dowiedziałam się, że w każdej chwili mała moze się urodzić i do terminu napewno nie doczeka. A mąż miał wziąść urlop dopiero 2 tyg. przed terminem porodu (1 tydzień przed planowana prowokacją) Tak więc 2 tyg. w stresie. Na szczęście mała aż tak się nie pośpieszyła :) Tak wiec nie chciała bym nikogo innego przy sobie. Był niesamowitym wsparciem i czułam się dużo spokojniejsza. Teraz też każe mu dużo wcześniej wziąść urlop, żeby nie zostać z tym sama.

Jeśli o wage chodzi to pociesze Was. Mam już prawie 69kg. Tyle, że jestem wysoka. Wagi jakie podajecie są dla mnie nieosiągalne :dry: Przy 57kg zaczeły sie ze mną cuda dziać, miałam anemie, zawroty głowy itp. Marzę, żeby mieć jeszcze kiedyś 62kg. Wtedy czułam się najlepiej. Wchodziłam w M-kę i wyglądałam nieskromnie mówiąc ok. Liczę, że jeszcze kiedyś się tak poczuje i wejde w moje ulubione jeansy :silly:
Na dzień dzisiejszy mam 1,5kg na plusie. Tak jak Nelka pisała w drugiej połówce się nadrabia to co nie nabierze się wcześniej. Przynajmniej ja też tak miałam. Do 20tc przybrałam może 3kg, a na finishu miałam już łącznie o jakieś 17-18kg więcej :( a malutka ważyła tylko 3,150kg i nawet 7kg mi nie ubyło na "dzień dobry" (mówią, ze zaraz po porodzie traci się 7-10kg więc liczyłam na więcej :dry: ).

Martwi mnie co z Julką. Tyle czasu już się nie odzywa. Wiem, że nie tylko jej tu brakuje ale w końcu jest założycielką tego forum i jak dotąd pojawiała się regularnie :(

Ale ten czas leci. Dopiero co robiłyśmy testy a tu już niekture wkraczają w 5 mies :ohmy:

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #876043 przez jagodzianka44
Ja mam łożysko ułożone na przedniej części macicy, ale ruchy już jako takie czułam. Moja znajoma będzie mieć córkę i też ma na przedniej, koleżanka która urodziła córeczkę tez miała na przedniej, zastanawiam sie właśnie nad tym zbiegiem okoliczności :D

10 lata 8 miesiąc temu #876080 przez Kinga2424
I ja mam łożyska na przedniej ścianie. Jedne jest troszkę wyżej, drugie niżej:) Ale oba są na przedniej ścianie.

Miłego wieczorku Dziewczyny:)

10 lata 8 miesiąc temu #876088 przez jagodzianka44
Zobaczymy Kochana jaka płeć Ci wyjdzie :) mam koleżankę która jest w 21tc, ciąża bliźniacza i termin ma na 28 bodajże sierpień :)

10 lata 8 miesiąc temu #876095 przez marzenap
cześć dziewczyny :laugh: ale miałam do nadrobienia :)

Poruszyłyście temat wagi :) ja ważę już 72kg więc pobiłam was wszystkie :lol: :lol:
Łozysko tez mam na ścianie tylnej :)nisko
Ruchy czuję jako przelewanie się i takie bąbelki :lol: :lol: szczególnie jak położę się na wznak :laugh:
miłego wieczorku :kiss: :kiss:

10 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #876130 przez Aneta_78
:huh:

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 8 miesiąc temu #876154 przez Caroina
Aneta Fakt jest tego sporo ale mamy jeszcze dużo czasu :) Zakupy traktuj jako przyjemność, a nie przymus. Przyznam się, że ja nie mogąc się doczekać, już zaczęłam gromadzić rzeczy (uwieeelbiam kupować ;) ) Mimo, że nie zostało potwierdzone, że to dziewczynka, już nakupowałam sporo ubranek. Cóż najwyżej będę sprzedawać ;) Zamówiłam już nawet huśtawkę, leżaczek (bez tego leaczka nie wyobrażam sobie pierwszych miesięcy i uważam, że to podstawa) i sterylizator do butelek (ten predzej czy później też sie przyda). Okrycia kąpielowe wybieraj większe i np. z frotki tak zeby dobrze wchłaniały (wystarczą 2szt.). Rożek dla mnie najważniejsze 2 rzeczy: bawełniany i z usztywnieniem. Miałam raczej z tych tańszych - gdyż nie lubie przepłacać -polskiej firmy i świetnie się sprawdził. Mam go do teraz i mimo, że często był prany nic się z nim nie podziało i jest jak nowy :) Materac mam właśnie taki 3w1 i tak naprawde używałam tylko tej strony z kokosem. Ten gryka+kokos niby zdrowszy ale jakoś nie wydawał mi się wygodny dla małej. Jeśli chodzi o temat wózków to faceci są zadaniowcami i nadają się do tego zdecydowanie lepiej więc proponuje: niech mąż wybierze a Ty tylko zatwierdzisz jeśli Ci się spodoba :) Będziesz miała mniej na głowie a on poczuje się potrzebny :laugh: Wybór jest teraz tak ogromny, że ciężko wszystko ogarnąć. Kiedyś pracowałam w sklepie dziecięcym. Wtedy konkretnie wiedziałam co bym wybrała gdybym miała mieć dziecko. Miałam upatrzony wózek itd. ale modele i funkcjonalność ciągle są ulepszane. Jak wróciłam tam po 3 latach wybierając wyprawkę nie było łatwo. Dobrze, że był M i jakoś wspólnie szybko poszło :) Koniec końców radość z każdej nowej rzeczy jest :) Dzieciątku i tak jest wszystko jednno jaki wybierzesz kolor itp. najważniejsze, żebyś była szczęśliwa :kiss:

10 lata 7 miesiąc temu #876215 przez jagodzianka44
Cześć dziewczyny, macie może twardsze podbrzusze ? bo ja sie troche niepokoje.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka