- Otrzymane podziękowania: 50
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- Kinga2424
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Teraz trzy serca biją we mnie...
Witajcie
Chciałabym dołączyć do Was
z obliczeń wychodzi mi 15 październik
u lekarza jeszcze nie byłam ale @ brak i wszystkie testy wychodzą pozytywnie; dwie grube czerwone kreski !
jestem mamą już 2.5 rocznej dziewczynki
Serdecznie witamy w naszym gronie. Ja jestem mama 10-cio miesięcznej dziewczynki:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- _kasik_
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0
to jest moja pierwsza ciąża i trochę wariuje, bo bardzo wyczekiwana. mam pytanie odnośnie bety hcg ponieważ wizytę u lekarza mam dopiero jutro. Mianowicie wynik robiłam 2 dni przed spodziewanym @ i był 66,7, następny 2 dni póżniej 169,00. czy to jest dobry przyrost? nie za niski wynik jak na dzień spodziewanej @. jak to jest u Was?
- Ania86
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 71
Dziękuję za miłe przyjęcie. Ale dalej jestem w kropce, moja wczorajsza wizyta to porażka. Pani rejestrująca powiedziała mi żeby przyjechać mimo że nie byłam wcześniej zarejestrowana do lekarki tylko pod koniec i mnie przyjmie. Pojechaliśmy po 18 a przyjmuje do 20 czekałam ponad godzinę tyle było pacjentek, jak szanowna Pani doktor wyszła powiedziałam jaka jest sytuacja z wielką łaską odpowiedziała mi że jest bardzo dużo pacjentek i jeżeli to nic bardzo poważnego to dziś nie ma czasu i nie ma sensu czekać. Pomyślałam że poczekam jeszcze chwile, ale z tego co zauważyłam jak traktuje swoje pacjentki zrezygnowałam. Mam umówioną wizytę na dzisiaj u innego lekarza mam nadzieje że w końcu się coś dowiem. To czekanie jest najgorsze :/
Julka, bardzo było by mi milo gdybyś dopisała mnie do listy ale poczekam jeszcze do wieczora, żeby mieć pewność.
Yozia, z samooczuciem to w miarę ok, mi dokucz ten ból pleców od wczoraj i przynam się że martwie się tym.
- the_way_to_happines
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Ja byłam na pierwszej wizycie u nieswojej lekarki bo wydawało mi się, że plamię, powiedziła, że to nie plamienia tylko śluz i nie ma się czym martwić. Przepisała badania i powiedziała, że USG dopiero gdzieś w 11 tygodniu. Niestety nie posłucham jej bo idę za tydzień do swojej ginekolog żeby sprawdziła wyniki i zrobiła USG bo jak nie zobacze to nie uwierze, że coś tam sobie rośnie.

Tobie życzę udanej wizyty i żeby wszytsko się powiodło. Daj znać jak było.

- gosiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Życie cudem jest...
- Otrzymane podziękowania: 202
julka napisał:
gosiak, ja miejscowke jakby co dla Ciebie i gosi28 trzymam zaklepaną!!!
no ja myślęgosiak w niedzielę wskakuje na wątek, a ja zaraz za nią zamknę swoim terminem miesiąc
![]()
Gosia28 było by cudownie

Kasik nie ma znaczenia jaka jest beta w dniu spodziewanej @ bardziej istotny jest przyrost bety, czyli od pierwszej bety do drugiej(w odstępie 48h) powinna wzrosnąć o 66% jeśli się mylę to niech ktoś poprawi

- the_way_to_happines
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- gosiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Życie cudem jest...
A wiesz może jak powinien wyglądać przyrost bety po tygodniu? Ja swoją robiłam w sobotę(08.02) i planuję zrobić kolejną w tą sobotę (15.02), żeby poźńiej lekarzowi przedstawić. Ma to sens, czy powinny być krótsze odstępy czasu pomiędzy takimi badaniami?
Z regułu robi się co 48h szczególnie te pierwsze

- _kasik_
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- julka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 132

o, coraz wiecej nowych Kulezanek, fajnie

motylek - witaj, czuj sie jak u siebie

Ania, dobra, czekamy do wizyty, do wieczorka. Szkoda ze tak wyszlo u tej lekarki wczoraj, no ale zrozum ją też, to nie jej wina, nie bylas zapisana i dla niej to juz byl koniec pracy i ona tez jest czlowiekiem, tez chce po robocie isc do domu jak najszybciej. A nie bylas w stanie zagrozenia zycia. Spokojnie sobie poczekasz do dzisiejszej wizyty, gdzie jestes pelnoprawnie zapisana, masz swoj czas i nikt Ci łaski niebedzie robic, bedziesz obsluzona jak Pani

_kasik_ gosiak ma racje - hCG ma przyrastac o 66% w ciagu 48h albo 112% w ciagu 72h, wiec Twoj wynik jest OK. ja dzien po spodziewnej @ mialam 186. Nie bojaj nic!

the way - lepiej zrob w odstepie 48 lub 72h, bo w wiekszych odstepach nie wiadomo jak to mnozyc... taka madra jestem, a sama robilam piatek, poniedzialek, piatek

- srenka_918
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciało jedno, serca dwa :-)

Ja z betą nie pomogę bo nie miałam robionej, miałam jakieś inne badania krwi... Ale już nie pamiętam nic z tego mimo że to minęło 1,5 roku dopiero

A mam pytanie macie już nudności/mdłości/wymioty??? Bo mnie zaczynają nawiedzać i trochę to uciążliwe przy małym dziecku bo jak mi niedobrze i marzę by usiąść z głową w misce to mały akurat coś chce...
- _kasik_
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
co do objawów to u mnie chyba za wcześnie, bo dopiero 5 tydzień. Chociaz strasznie bola mnie piersi i lekko jakby podbrzusze...
- gosiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Życie cudem jest...

- julka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 132
na innych forach to dziewczyny mowiły ze wynik powinien w dniu spodziewanego @ byc powyzej 500/600 i sie przeraziłam
e tam, bzdura, nie sluchaj ich, sluchaj tylko nas!

a objawow ja to nie mam absolutnie zadnych. Moj chlop twiedzi ze mam wieksze piersi, ale wg mnie nie, bo w stanik sie mieszcza tak jak sie miescily.... zadnych nudnosci, nic

- the_way_to_happines
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

A co do objawów to brak okresu

Musze wytrzymać do jutra, kiedy dam mu Walentynkę, to się chłopak zdziwi- mam nadzieję, żę pozytywnie.

- motylek05
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-