BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 7 miesiąc temu #882283 przez Caroina
HEJ :)

Marza Będę 3mać kciuki :) odezij się po wizycie jakie wieści.

Miłego dnia wszystkim, a zapowiada się słonecznie i upalnie :lol: u nas już ponad 27st w cieniu :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #882359 przez malvi
agniesia gratuluję chłopca! :) masz już wybrane imię? ;)

Caroina ja biorę Cyclo3Fort, ale na puchnięcie stóp i mogę śmiało go polecić - z tego co pamiętam to jest bez recepty :)

Aneta ja ruchy czuję bardzo różnie, a przede wszystkim nieregularnie. Ale wydaje mi się, że najczęściej tuż pod pępkiem. A ten skurcz to podobno z racji tego, że macica się powiększa i rozciągają się w związku z tym więzadła. Też to miałam, tylko z prawej strony, dlatego zapytałam GIN i mi wyjaśniła, że nie ma się czym martwić i że to normalne ;) Jak bardzo dokucza to można brać NoSpe...

Mam pytanie z innej beczki - z jakiego internetu korzystacie?
Ja NIESTETY mam Cyfrowy Polsat, ale to są oszuści i żałuję, że podpisaliśmy z nimi umowę. Właśnie się tak zdenerwowałam, że szok. Zabierają transfer w dużych ilościach nie wiadomo za co i nawet nie umieją wytłumaczyć z jakiego to tytułu. Zamiast wyjaśnić to każdy przełącza do kogo innego, a później i tak każą pisać reklamację mailowo :angry:

10 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #882366 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #882419 przez munkki
czesc dziewczyny, ciesze sie ze forum powrocilo;)

Agniesia gratuluje chlopczyka! myslisz juz o imieniu?

Marza daj znac jak po wizycie, ja mam o 15:30 polowkowe, troche sie stersuje ael z drugiej strony bardzo ciesze ze zobacze malego :D

co do ruchow: czuje od tygodnia, uaktywnia sie tylko wieczorem, w ciagu dnia cisza w brzuchu... ale czuje tylko w srodku, na zewnatrz, jak sie polozy reke to jeszcze nie czuc... ruchy sa na dole, zdecydowanie ponizej pepka, czasem po bokach.. ale na dole. tez na poczatku sie martwilam ze za nisko, ale wyczytalam ze tak ma byc, podpytam jeszcze dzis, w ogole moj brzuch jest coraz wiekszy ale mam wrazenie ze jest strsznie nisko... zobaczymy co dzis na ten temat doktorek powie.

co do coltimozum czy jakos tak: ja nie uzywalam masci ale tabletki, mialam robiony wymaz wczoraj, zobaczymy jak wyniki, mam nadzieje ze wszystko przeszlo....

malvi co do internetu: mam neostrade, nie narzekam ale "dupy" tez nie urywa.... czasem wylaczaja etc. ale u nas wchodzilo tylko to w gre....

pozdrawiam!

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #882440 przez jagodzianka44
Boziu nie nadążam czytać za wami, haha :) angielski zaliczony, co prawda na 30% ale on zawsze był moją slabą stroną, dziękuje za wsparcieeee !! :) przydalo się, wgl to ja częściej czuje ruchy na dole, w nocy mi weszła w kość hmmm jak ona sie nazywala, w miednice haha ale tak kłuło <lol2> jak to sie pisze?;o. w kazdym razie bolało ;x
Ja dzis próby wątrobowe robiłam:) mocz i morfologie, podobno za 3tyg bede piła glukozę ;x łooo matko!

Pozdrawiam was Dupeczki i wasze małe Gwiazdeczki ! :*

10 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #882444 przez Aneta_78
.

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 7 miesiąc temu #882458 przez Marza
No kochane wszystko w porządku. Usg oczywiście nie było, ale serduszko słyszałam :woohoo: mocz oczywiście daremny i muszę zrobić nadanie na posiew moczu, żeby sprawdzić jakie mam bakterie. Lekarzowi było trudno uwierzyć, że już czuję ruchy, ale powiedziałam mu, że jestem pewna i powiedział, że jest to możliwe, bo jestem szczupła :-) na połówkowe umówiłam się na 12 czerwca, a kolejna wizyta u gina 11 czerwca. I waga podskoczyła do 60,6 czyli od początku ciąży przytyłam 3,3 kg. Lekarz powiedział, że jest dobrze i mam sobie dalej pilnować wagi, żeby nie przesadzić z kilogramami.

Dziękuję za kciuki :-*

10 lata 7 miesiąc temu #882469 przez jagodzianka44
Aneta brzuch tez mam nisko, i nisko ruchy czuje, brzuch tez mi twardnieje ale nie mam skurczów ;/ Kiedy masz wizyte? bo ja mam w środę, mogę dopytać jbc.

10 lata 7 miesiąc temu #882475 przez munkki
juz po wizycie.
maluch nie chcial sie obrocic dobrze, wiec wszystko trwalo ponad godzine, ale za to dlugo moglam na niego popatrzyc;) wszystko w porzadku, wazy 240 gram, stope ma 3cm :)

mam brac dalej zelazo, pozatym wszystko ok. przytylam 4 kg od poczatku, ale lekarz mowi ze jest w porzadku (a balam sie bo ostatnio straszyl ze nie wolno tyc;P)

najwazniejsze: wszystkie pomiary u mojego malego synka sa w normie, wiec szczescie wielkie :) nastepna wizyta 17.06 i dopiero po niej bede robila te badania z obicazeniem glukoza.

co do ruchow: doktor mi pokazal gdzie jest maly dokladnie, wiec nie martwcie sie nic, mamy czuc maluchy na dole, bo tam sa.... moj glowa w dol sie wierci....

:)

10 lata 7 miesiąc temu #882501 przez Kinga2424
jagodzianka44 Serdeczne gratulacje zdania matury:) najważniejsze, że do przodu;)

Aneta_78 mi podobają się w lidlu body, ale dla Paulinki:)

Marza i munkki Cieszę się, że na Waszych wizytach wszystko dobrze.

10 lata 7 miesiąc temu #882598 przez malvi
Aneta ja ogólnie jestem taka, że nic nie bagatelizuję, dlatego jak tylko zaczęłam mieć te bóle to od razu postanowiłam o tym poczytać, a później zapytać wprost moją Panią Doktor ;) od początku ciąży już 2 razy byłam na Izbie Przyjęć i kilka razy u internisty, choć okazywało się, że nic mi nie jest (jedyne co było niepokojące dla lekarzy to plamienia na początku ciąży).
A co do Twojego suwaczka to pisałam Ci, żebyś spróbowała dodać "[url]" przed linkiem, który widać u Ciebie na dole. Wtedy suwaczek powinien działać ;)

munnki my chcielibyśmy korzystać z Neostrady lub UPC, ale niestety nie ma takiej możliwości, gdyż mieszkamy na nowym osiedlu i tutaj jeszcze nie dochodzą kable :( dlatego wzięliśmy ten nieszczęsny Cyfrowy Polsat... O ile z telewizją jest ok, to z Internetem jest jakaś tragedia :S
Cieszę się, że na wizycie u Ciebie wszystko ok :) To było już Twoje badanie połówkowe?

Jagodzianka gratuluję zdania angielskiego :)

Marza gratuluję udanej wizyty :)

Ja dziś planuję już skończyć ostatni rozdział MGR, jutro napiszę wstęp i zakończenie i zrobię poprawki :) Oddaję w niedzielę promotorce całość do sprawdzenia, a w sobotę świętuję, bo mam urodziny :D

10 lata 7 miesiąc temu #882616 przez agniesia1604
Hej
Wczoraj cały dzięń praktycznie spędziłam na warsztatach "Mamo to ja" w BielskoBiałej:)

Najpierw były warsztaty dla mam z dziećmi i pojawiliśmy się ze Stasiem i mężem ... Stasiu się troszkę pobawił , 2 godziny pospał w tym hałasie a potem znów się bawił:P bo było chyba z 30 dzieci do lat 2:) ... najmłodsze miało chyba 3 miesiace:) ...:P

Były konkurs i dostalismy próbki produktów : biały jeleń, dady, enfamil, maxi cosi i dzidzius:) Wygrałam ubranko z weluru z enfamil rozmiar 86:P :)

Potem od 17 uczestniczyłam w kolejnych warsztatach ale już sama " Będę mamą" ... i również różne próbki dostałam...
Ogólnie jestem zadowolona z warsztatów :)

___

Dziś oferta biedronki i lidla ...ale ja się z domu nie ruszam w ten upał i na te zakupy... wysłałam męża po pampersy dla Stasia i bodziaki:)
Później koło 1617 wyjdziemy na spacerek kiedy to trochę temperatura opadnie:))))

Uciekam ogarnąć troszkę bo mój brzdąc właśnie zasnął - i mam 30-90min dla porządków:)

10 lata 7 miesiąc temu #882634 przez munkki
witam w sloneczny dzien :)
tak, to bylo moje polowkowe juz. Tak sobie siedze i mysle jak ten czas szybko leci... i pewnie szybko zleci do pazdziernika;)

Jestem o wiele spokojniejsza po tym badaniu, przynajmniej wiem ze wszystko tam dobrze sie u mojego malego chlopca rozwija:)

nie poszlam ostatecznie na te warsztaty "mama i ja", teraz z opisu agniesi troche zaluje... no ale nic. w lipcu juz szkola rodzenia wiec tam wszystkiego sie dowiem:)

10 lata 7 miesiąc temu #882652 przez jagodzianka44
Widzę,że nie można dodawać zdjęć ;x ale lipaaa... :angry:

no Fakt oferty biedronki są dość kuszące, ale Marcin twierdzi,że na pampersy przyjdzie jeszcze czas, ciuszki juz mamy i nadal przybywają, w lipcu bierzemy się za przygotowanie większego pokoju dla nas i dla małej, weszliśmy w kolory ścian www.google.pl/imgres?imgurl=http%3A%2F%2...e=3&start=20&ndsp=13 . Zobaczcie i oceńcie;) Bo opinia mi się przyda :)

Wgl to mi też te "upały" nie sprzyjają ;/. Teraz tak mówimy, a lata jeszcze nie ma.. ciekawe co wtedy będzie.

Mamusie chodzicie na basen?

10 lata 7 miesiąc temu #882660 przez munkki
jagodzianka44 zielony jest super, sama mialam dlugo taki kolor w pokoju. Ale dla malego dzieciaczka poszlabym chyba bardziej w pastele. ale totalnie sie na tym nie znam, wiec to taka moja luzna opinia, nie wiem co lepsze dla dzieci (musze sie zainteresowac, bo tez moze bysmy cos przemalowali...)

na basen nie chodze- boje sie, bo mialam te infekcje (czekam na wyniki czy przeszlo wszystko), a na basenie moze sie nawrocic... ale mam ochote poplywac, mysle ze bylaby to ulga dla mojego kregoslupa...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka