BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 7 miesiąc temu #883133 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny

Przepraszam, że się nie odzywam, ale mam jakoś straszny humor. Od kilku dni wzięłam się za porządki. Przebieram letnie rzeczy Paulinki. Segreguje rzeczy dla bliźniaków. Pakuje wszystko do pudeł z pampersów, opisuje ii na strych. Tyle rzeczy do zrobienia a tak mało czas. Teść powiedział, że do lipca muszę opuścić pokój, a mam tam jeszcze tyle roboty...

Miłego dnia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #883144 przez marzenap
cześć dziewczynki :)
witam ponownie po długiej nieobecności juz myslałam ze padnie to forum a ty proszę :woohoo:
a wczoraj wróciłam z USG połówkowego mam nawet płytkę w 3D bez przerwy ja odtwarzamy
potwierdzam ze na 100% bedzie chłopczyk dzisiaj zostało to dokładnie zbadane i pokazane klejnoty synusia to usg trwało ze 45min badane były wszystkie wewnetrzne narzady kosci oraz mózg czaszka itp. wszystko u nas ok.synus wazy 351g :laugh: :laugh:
No to teraz mozna juz coś zacząć kupować
w lidlu niestety zabrakło ciuchów ciążowych w duzych rozmiarach zostały same S i M a szkoda bo podobały mi się te topy ciążowe na ramiączkach fajne gatunkowo były :/ a wy dziewczynki jak się czujecie kiedy macie wizyty ?? :) :) i usg połówkowe

10 lata 7 miesiąc temu #883149 przez Marza
Marzenap gratuluję udanego badania :-D super, że chłopczyk. Imię już wybrane :-) ?
Ja połówkowe mam 12 czerwca i mam nadzieję, że potwierdzą chłopca, bo już się nastawiłam :-)
Byłaś sama na badaniu czy z mężem?

10 lata 7 miesiąc temu #883153 przez marzenap

Marza napisał: Marzenap gratuluję udanego badania :-D super, że chłopczyk. Imię już wybrane :-) ?
Ja połówkowe mam 12 czerwca i mam nadzieję, że potwierdzą chłopca, bo już się nastawiłam :-)
Byłaś sama na badaniu czy z mężem?

Imię wybralismy juz wczesniej bedzie Karol Tobiasz :) to mój trzeci synuś a tatus wniebowziety bo dwóch chłopaków mam z poprzedniego związku :)
na badaniu byłam z męzem bidok sie prawie popłakał jak lekarz nam pokazał klejnoty naszego szkraba :) :)

Marza szybko zleci do tego 12 :) :) zobaczysz

10 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #883154 przez Aneta_78
:-)

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 7 miesiąc temu #883158 przez Marza
Marzenap to super :-) imiona bardzo ładne :-) ja swojego też zabam, żeby sobie popatrzyl na swoje dziecie, bo do pazdziernika sporo czasu ;-)

Co do tych nerwów to mam tak samo jak Wy. W ogóle mam jakieś głupkowate dni teraz. Mam nadzieję, że niebawem przejdą.

Dzisiaj też się biorę za porządne sprzątanie. W szafkach musi być błysk. Do tego zaplanowałam okna, ale zobaczymy jak będzie z moimi siłami...

10 lata 7 miesiąc temu #883175 przez Ania86
cześć Mamusie :)

Marzenap, gratulacje chłopczyka :* Śliczne imiona. Fajnie mieć już pewność co do płci ja muszę poczekać do 10 czerwca, ale czas szybko leci :) Wtedy też planuję zakupy, a dziś wybieram się do lidla bo wczoraj nie miałam jak niestety mam kawałek drogi a M wczoraj wrócił późno z pracy, ciekawe czy coś jeszcze zostało :)

Na temat nerwów to chyba każdemu się udziela, ja potrafię zdenerwować się najmniejszą głupotą. Nie wiem czy to te upały tak na mnie działają czy hormony ;)
Też wzięłam się dziś za firanki i okna ale mam tak zwolnione ruchy, jakoś nie mam na nic siły ale samo się nie zrobi.

10 lata 7 miesiąc temu #883223 przez malvi
Ja właśnie byłam w Biedronce, ale jak na razie kupiłam tylko 3-pak fig ciążowych :D Chciałam legginsy, ale okazało się, że one były w Lidlu :P

Marzenap fajnie, że już znasz płeć, ja muszę czekać do 8-go czerwca (o ile się dobrze ułoży i ujawni ;)) Nie dziwię się, że ciągle oglądacie nagranie :D

Ania86 uważaj na Bąbelka podczas mycia tych okien, ja sama się za to nie biorę, tylko poproszę mojego M :P Ale to głównie dlatego, że mamy duże okna, a ja jestem dość niska i nie dosięgam do górnych partii :D :D Ja jak już napiszę tą mgr (a zamierzam dziś skończyć) to od przyszłego tygodnia biorę się za porządne sprzątanie i segregację szafy, bo muszę zrobić miejsce na ubranka dla Maluszka :)

Aneta no mnie już niestety coraz częściej i mocniej boli kręgosłup :( Dziś strasznie źle ułożyłam się w nocy, bo aż obudziłam się przez ból pleców :/ A z tym czasem to u mnie dziwnie - raz mi się dłuży, a raz wydaje mi się, że tak szybko zleciało od pojawienia się 2 kreseczek na teście :)

Kinga nie martw się :* Mnie wczoraj wieczorem dopadł taki humor, że M. poszedł spać a ja siedziałam i płakałam i nie wiedziałam czemu ;)

Jagodzianka coś w tym jest z tymi omdleniami, przed chwilą wyszłam na balkon podlać kwiatki i tak mi się w głowie zakręciło, że musiałam wrócić do środka :P Dobrze mówisz, trzeba będzie nosić przy sobie tą kartę ciąży :)

10 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #883275 przez Aneta_78
:-)))

10 lata 7 miesiąc temu #883287 przez jagodzianka44
Marzenap Gratulacje !! imię śliczne! Dużo waży nie?:). Jeszcze raz gratuluję:)

Ania Firanki będziesz wieszać? bo mi lekarz odradził, wręcz zabronił trzymać rąk w górze, bo podobno można poronić.;/

10 lata 7 miesiąc temu #883288 przez jagodzianka44
Ja słyszałam,że jak kobieta w ciąży ma zgagę to podobno zwiastuje długie włoski u dziecka :blink:

10 lata 7 miesiąc temu #883292 przez Ania86
Posprzątane, ale tylko w kuchni :) Z tymi firankami to my mamy nisko i jak wejdę na wysokie krzesło to nie muszę wysoko podnosić rąk. Ale nie mam już na nic chęci, reszta musi poczekać aż przyjdzie natchnienie.

Aneta, ja mam zupełnie to samo też źle śpię, gorąco mi w nocy choć okna pootwierane, a na "te sprawy" to nie mam żadnej chęci, jakoś się boję żeby małej nie zaszkodzić.

10 lata 7 miesiąc temu #883294 przez munkki
z ta zgaga podobno lekarze udowodnili ze to prawda;P gdzies tak czytalam.

jezeli chodzi o rece w gorze: mi lekarz i moj pani od cwiczen powiedziala ze to nieprawda. Ze mozna trzymac rece w gorze (ja nawet mam cwiczenia na miesnie rak gdzie chwile je trzymam w gorze), tylko chodzi o to zeby sie nie przemeczac. Dlatego wieszanie firanek i roznego tego tyou aktywosci nie sa zbyt bezpieczne... bo to troche jednak trwa az sie wszystkie powiesi ...

upal straszny, do wieczora nie wychodze ;) ale za sprzatae / segregowanie szaf... chyba sie tez nie wezme... lenistwo ogarnelo mnie straszne, podziwiam ze sprzatacie....

10 lata 7 miesiąc temu #883302 przez nelka
witajcie! a my się dzisaj wybraliśmy nad jeziorko troszkę odpocząć i żeby mała sobie nóżki pomoczyłą :lol: najgorsze że właśnie dzwoniła sąsiadka że jej synek ma rumień a to zakaźne i może być niebezpeczne w ciąży, jak się Zosia obudzi to musze ją dokładnie obejrzeć czy jej też nie obsypało.

Ja mam wizyte w środę, już nie mogę się doczekać bo upewnimy się co do płci, może jednak Antek okaże się Marysią :P

10 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #883307 przez Aneta_78
..

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka