BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 7 miesiąc temu #883309 przez jagodzianka44
Munki ja tez nie sprzątam, za gorąco na to, wgl ruszyc z łózka mi sie nie chce haha:P

Nelka tez mam wizyte w środę:P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #883312 przez Aneta_78
..:-)

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #883324 przez nelka
Bardzo blisko mamy nawet pare jezior więc nawet rowerek można się wybrać. Wogle to z chęcią bym sobie pojeździła na rowerze ale nie można :angry:

Aneta to jak masz takie dolegliwości to zadzwoń do lekarza albo idź do rodzinnego, takie przewlekłe zakażenie układu moczowego może być niebezpieczne. Robiłaś sobie posiew?

10 lata 7 miesiąc temu #883351 przez Marza
Nelka zazdroszczę tych jezior w pobliżu :P

No dziewczyny ja prawie skończyłam sprzątać, strasznie to męczące... Umyłam okna, wyprałam firanki, poukładałam rzeczy w szafkach i w szafie, wstawiłam pranie, a kurze pościerał mój kochany mężulek B) jeszcze mi zostało umyć podłogi i fajrant. Ale to wieczorem, bo teraz kompletnie nie mam siły.
Na dwór wyszłam tylko powiesić firanki, bo nie da się tam wytrzymać. A od jutra mają się zacząć okropne burze i wiatry. Zobaczymy czy się sprawdzi ta prognoza.

Mam takiego smaka na loda, że ojeju!! Będzie trzeba wyciągnąć mężulka do sklepu

10 lata 7 miesiąc temu #883362 przez jagodzianka44
Aneta nie ma problemu, zapytam. Sama się niepokoję bo czuję ją albo w lewym boku, czasem na środku ale nigdzie indziej ;x. No z tym pęcherzem masz straszną lipę ;/. Mam nadzieję,że bedzie dobrze!;)

Wyszłam na dwór siadłam na huśtawce, ale to nie dla mnie... strasznie duszno jest ;///

10 lata 7 miesiąc temu #883395 przez Gochens
Dzien dobry ;)

Nelka ale masz bosko z tym jeziorkiem, no i trzymam kciuki zeby nie bylo wysypki :blink:
Aneta nie dobrze z tym pecherzem, lec do lekarza kochana i dbaj o siebie :laugh: a co do usg 4d to zalezy jak sie dzidzia ulozy ja nie robilam bo i tak wychodzi z n ieksztalcona i podobna zupelnie do nikogo :silly:
Marzenap gratuluje siusiaka !
Ania uwazaj na te firanki m oja kolezanka spadla z drabiny a w ciazy byla :S

U nas tez ciepelko fajne dzis sie wystawilam troche na słońce oj moglabym lezec godzinami. Alana rodzilam w czerwcu wiec cale lato bylo nasze czzsem jak taki ukrop to przesrane ale i tak lepiej niz w zime rodzic tak mi sie zdaje, my niby w jezien no ale moze juz bedzie zimnica...

Jesli o imie meskie chodzi to chyba doszlismy z mezem do porozumienia i bedzie Oliwierek ale jeszcze nie wiem na bank. W sumie bylby Ali i Oli :P zobaczymy jeszcze jak to bedzie

idziemy dzis ze znajomymi na kolacyjke takze jutro zawitam milego dzionka

10 lata 7 miesiąc temu #883431 przez agniesia1604
Ja też myślałam nad imieniem dla chłopca ... Mamy Stasia a ostatnio zarzuciłam temat Jasia...
ale dziś tak siedzę i karmię Stasia ..... i pomyślałam
Stasiu
Jasiu
Staś
Jaś
Stasiek
Jasiek
I teraz jak będę wołała któregoś z nich czy usłyszy ten właściwy? ...Kurde znając życie to jak ktoś woła to nie słuchać tej pierwszej litery a słychać ostatnią sylabę... i co? ...... aś! ... Oboje przyjdą albo będą krzyczeć JA?

Ech i nie wiem ...ładne imię jest ten Jaś , Janek, Jasiu, Jan.... ;) ale obawiam się właśnie tych "końcówek" ...myśleliśmy nad Mateuszem ... ale wyszło jako drugie imię dla dziecka:)

Muszę pomyśleć ... przejrzeć stronę babyonline tam ponoc jest sporo imion

10 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #883472 przez Aneta_78
.

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #883477 przez nelka
Dla chłopca najbardziej mi się podobają imiona Staś, Franek no i oczywiście Antek.

Super mamy okolice dużo lasów, jezior, małe miasteczko i wszędzie blisko. Kupiliśmy tu mieszkanie bo było tańsze i mogliśmy sobie pozwolić na większe a teraz za nic nie wróciła bym do dużego miasta. Do pracy mamy co prawda jakieś 30km. ale jak czasem tak sobie spacerujemy po okolicy to czujemy się jak na wakacjach i można się zresetować.

Ale mi dokusza ból w krzyżu, nie mogę już leżeć na plecach :dry:

10 lata 6 miesiąc temu #883497 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny

marzenap Super, że po badaniach wszystko oki. ja mam połówkowe w środę. Już nie umiem sie doczekać. Zobaczymy co to będzie. Dziś śniło mi się, że ze szpitala wróciłam z dwoma dziewczynkami;)

Aneta_78 To u mnie mogą być i dwie dziewczynki:) heheh.... (wg przesądu)

jagodzianka44 Ja ppod koniec ciąży miałam MEGA zgagę. Paulinka wyszła z czarnymi włoskami;)

nelka
U mnie są sttraszne problemy ze wstawaniem z łóżka. Tak mnie boli kręgosłup, że na prosto muszę wyciagać Paulinkę z łóżeczka.

Dziewczyny miłego dnia

10 lata 6 miesiąc temu #883568 przez Ania86
Witajcie :)
Ale tu dziś cisza, widać że sobota :) Zawsze lubiłam upały ale teraz już mam dość, tak nagrzane mamy w domu że masakra na nic pootwierane okna, spuszczone rolety :/ w nocy to samo, ale coś się chmurzy więc może po południu będzie burza.

Nelka, ja też mieszkam w małej mieścinie ale nie ma tu żadnych atrakcji zazdroszczę jeziorek u nas tylko zaraz jest las ale strach tam iść bo co kawałek powyrzucane śmieci, potłuczone butelki itp :/

Jejku dziś zaczynam 20 tydzień to już połowa za sobą nie wiem kiedy to zleciało :)

10 lata 6 miesiąc temu #883569 przez jagodzianka44
Dziewczynyyy!! W nocy obudzilam sie z silnym klujacym bolem po lewej stronie ;/ czytam na necie ze to moze byc kolka...

10 lata 6 miesiąc temu #883601 przez munkki
jagodzianka44 moze zjadlas cos na noc ciezkostrawnego? kurcze ja nie mialam kolek w nocy... poki co raz (juz jakies dwa miesiace temu) mialam takie kucie w boku ale to podczas chodzenia (wyszlam z autobusu i po paru krokach myslalam ze bede musiala siasc na srodku ulicy...)

ja mieszkam w wielkim miescie... pelnym turystow... ale jak sie uprzec to jest gdzie uciec w nature. niestety przy takim upale to ja jedynie po truskawki i w domu siedze;P

10 lata 6 miesiąc temu #883606 przez Marza
Cześć kochane :-)

Ja leżę jak placek na łóżku i staram się nie myśleć o tym upale. Chociaż zachmurzyło się, popadało i pogrzmiało, a temperatura nic się nie zmieniła. Dalej duszno. Tak samo jak Ania86 okna pootwierane, rolety zaciągnięte i zero różnicy. Chyba w tym roku będzie piękne lato.

My już po obiadku. Mały jakoś szczególnie daje o sobie znać, chyba czuje też to ciepło :-) i też nie wierze, że to już 20 tydzień. Oby druga połowa tak samo szybko zleciała, chociaż im bliżej to tym bardziej będzie się nam dłużyło...

Co nas tu tak mało!? Cały czas piszą te same mamusie. Gdzie reszta!? Halooo. Dajcie znać co u Was i jak się czujecie. W KUPIE SIŁA ;-)

10 lata 6 miesiąc temu #883610 przez jagodzianka44
Mloda kapuste jadlam,ale jak chodze to boli jak siedze i leze to nie, zreszta widze wyrzlobienie po lewej stronie tak jakby mala tam lezala.

Goooraaacooo, juz 2l wody wypilam;/

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka