- Otrzymane podziękowania: 66
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
basen podobno tez dobrze wpływa na płód, ja się tyle wybieram i wybrać nie mogę, na początku krwawienia.. potem juz zapomnialam sie lekarza zapytać, do tej pory zapominam, mam wizytę w środę, obym połówkowe miała, bo u niego nie trzeba się zapisywać, on sam robi:).
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
Myślałam jeszcze o tym, żeby zacząć ćwiczyć w domu jakieś ćwiczenia dla ciężarnych, bo inaczej nie będę się mogła ruszyć pod koniec ciąży
Wyczytałam w necie o bezpłatnej szkole rodzenia w przychodni u mnie w mieście dla mieszkańców. Zadzwoniłam tam przed chwilą i okazało się, że szkoła na razie nie rusza ze względu na brak chętnych :/ A nie wiem czy jest sens zapisywać się do płatnej szkoły, bo to u mnie koszt 350-400 zł od pary. Może lepiej iść "na kurs" do koleżanki, która niedawno urodziła? Co o tym sądzicie?
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
Dziewczyny a propos warsztatów to ja się chcę wybrać 15-16 czerwca na Służewiu w Warszawie macie tutaj link, może któraś z was też będzie się wybierać motherandbaby.pl/
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107
Dzisiaj kolejny piękny dzień, a ja nie mogę się zwlec z łóżka... Nie umiem się od wczoraj wyspać. Nie wiem czy tak się rozleniwiłam czy co... Zjem śniadanie i od razu wracam do łóżka. No, ale w sumie cały dzień na nogach spędzam to może mój organizm potrzebuje odpoczynku.
Ja do szkoły rodzenia się nie wybieram, bo nawet o żadnej nie słyszałam. Kuzynka będzie rodziła miesiąc wcześniej to mi wszystko opowie. Tu w około żadna dziewczyna nie uczęszczała na takie zajęcia.
Basen mi się marzy już od dawna, ale nie chodzę, bo nie wejdę w stanik od stroju i szkoda mi kasy na nowy. Po drugie boję się zarazków, a u mnie łatwo o infekcję...
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
Zmuszam się do picia wody, bo pepsi chce odstawić ale mnie mdli po wodzie, po sokach mam zgagę ;x.
- Caroina
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 114
Marza i Munkki Wspaniale że u Was wszystko dobrze po wizytach.
Na basenie chętnie bym popływała, bo uwielbiam ale nie mam zamiaru iść właśnie przez te zarazki. Będziemy kupować do ogrodu taki na 5m więc coś się uda tam pomachać, a już najważniejsze to schłodzić w upalne dni. A wlaśnie ciekawe jak to jest z kąpielami w zimnej wodzie w upalne dni, czy jest to szkodliwe dla maleństwa jak organizm się wychłodzi? Będę musiała zapytać w poniedziałek na wizycie. A jutro musze porobić badania, żebym miała z czym do mojej gin jechać.
NT szkoły rodzenia to nigdy nie byłam i nawet nie chciałam. Nie miałam wcześniej żadnych doświadczeń z małymi dziećmi ani pomocy. Wstarczyła mi książka - poradnik i wizyty położnej, która na początku przychodzi do domu i pokazuje jak kąpać, pielęgnować pępek itp. Mnie to wystarczyło. Bardzo polecam, bo cokolwiek nas niepokoi u dziecka ona wszystko wytłumaczy. Nam bardzo ona pomogła bo okazało się, że dziecko ma żółtaczke i zaraz podpowiedziała co robić, jak działac. Tak to nawet nie wiedzielibyśmy, że coś jest nie tak.
Ide z córcią do ogródka, korzystać z tej pogody. Miłego dnia
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 161
...nieustająca awaria suwaczka
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Za to wyprałam dzisiaj wózek i wygląda jak nowy schowam go bo i tak rzadko go używamy i będzie czekał na nową dzidzie.
Jagodzianka ten zielony na tym pierwszym linku bardzo fajny. Weź tylko pod uwagę że czasem takie ostre, intensyne kolory mogą pobudzać lub nawet denerwować maluszka. Warto wtedy dodać jakiś spokojniejszy pastelowy kolor np.w miejscu gdzie będzie łóżeczko.
Ja na basen czasem chodze z Zosia, ale ja nie umiem pływać więc raczej się z nią tylko mocze
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 161
...nieustająca awaria suwaczka
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Teraz nie będziemy w tak zaawansowanej ciąży więc spokojnie ....nie powinno być tak źle ....ale będziemy musiały uważać bo upały mogą powodować wcześniejsze porody.
Coo do koloru pokoiku... moze jednak na 2-3 lata pomyślcie o delikatnej pasteli.... ja mialam kolor pastelowy a teraz krem.... jak brzdąc będzie już widział kolory i je odróżniał to zmienimy ,...ale to jak będzie miał te 2-4 lata:)
Do roku czasu dzieci nie widza kolorów ... w sumie czytałam że odróżniają tylko te 3 ? Czerwony, niebieski, zielony? Dlatego zwróćcie uwagę ze są do kupienia ksiazeczki czarno-białe:))))
Jak będą ostre kolory to będzie się wpatrywać w każde załamanie ... to jak w kolorowe zabawki.... i chyba to nie najlepszy pomysł zresztą najlepiej poczytać o tym w necie co sądzą o tym lekarze i położne ... znawcy:)
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Fajnie w pokoiku mieć jakiś pastelowy kolor ale jakiś żywszy też się przyda, przynajmniej takie ja mam wrażenie że pokoik jest wtedy "cieplejszy".
Ja mam dzisiaj jakieś załamanie,nerwowo nie wytrzymuje sama ze sobą! wszyscy wkoło obrywają a na koniec dnia to aż się rozryczałam ach te hormony....
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
Jak jest upał to podobno najwięcej omdleń występuje u kobiet w ciąży, coś mi lekarz wspominał i kazał wtedy na bank nosić kartę ciąży przy sobie.
Wczoraj się martwiłam,że Majka siedzi cicho wgl nie uaktywnia swoich ruchów, a o 3 nad ranem leżała tak,że zgiąć się nie mogłam i w dodatku tak się wierciła. Dziś rano nie pozwoliła mi leżeć na lewym boku, tam se miejsce do odpoczynku znalazła, a jak sie położyłam to kopała:).
Pozdrawiam:*