BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 6 miesiąc temu #883612 przez nelka
U mnie dzisiaj popadało chwilke ale obficie jest raczej pochmurno, temp spadła i jest przyjemnie choć troszke duszno. Poszłam z Zosią na spacer i dopadła nas burza :blush: najlepiej że mała się przestrszyła co to za hałas bo mocno grzmiało a jak do tej pory burze raczej były jak spała, hihi to jej tłumacze że chmurki się denewują i robią bum bum.... była zachwycona, szła i też robiła bum bum :laugh:

Mamusie pewnie straciły cierpliwość do naszego forum przez te zawirowania. Ale szkoda że tyle się wykruszyło....

Jagodzianka a ten ból długo trwał? może przez sen jak zmieniałaś pozycje to się naciągnełaś, mi mój gin kiedyś coś mówił że krótkotrwały, miejscowy ból nie jest groźny.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #883613 przez jagodzianka44
Nelka rano juz nie bolalo, zjadlam platki z mlekiem i od nowa ;/ z tym, ze to boli przy tym jak chodze.

10 lata 6 miesiąc temu #883617 przez Marza
jagodzianka44 nie wiem czy w tym stadium ciąży może to być ułożenie Majki, bo nie jest na tyle duża. Ona się jeszcze swobodnie porusza w macicy i robi fikołki. Ja bym zadzwoniła do lekarza.

nelka super wytłumaczenie ma burze, aż się uśmiechnęłam :-) muszę to zapamiętać, żeby wiedzieć jak można fajnie to wyjaśnić dziecku :-) z tą cierpliwością do forum masz pewnie rację...

10 lata 6 miesiąc temu #883623 przez nelka
Marza ma racje Maja ma jeszcze dużo miejsca więc to raczej nie ona. A nie przemęczyłaś się wczoraj? może coś naciągnełaś skoro jak leżysz to nie boli.. Jak nie przejdzie to dzwoń do lekarza.

10 lata 6 miesiąc temu #883625 przez jagodzianka44
W srode mam wizyte, to mu powiem :/ gadalam z polozna i wg niej na skurcze to nie wyglada bo za dlugo trwa, albo mala lezy na zyle i uciska albo wiezadla sie naciagaja.

10 lata 6 miesiąc temu #883641 przez agniesia1604
u mnie deszcz i burza przeszły bokiem :) ...

Dziś porzadki... a jutro odpoczynek:)

10 lata 6 miesiąc temu #883645 przez jagodzianka44
Agniesia jak ja bym chciala ten deszcz, który był u Ciebie :(.

u mnie wina kłującego brzucha była spowodowana zatwardzeniem i wzdęciami, ale i tak lekko pobolewa i dalej mam uczucie,że mała leży na lewym boku :).

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #883664 przez Caroina
Czesc :)

Ale mam ciągle zaległości, tyle tu piszecie :) ostatnio postnowiłam korzystać z pogody i całe dnie spędzałam z małą w ogrodzie. Cudna pogoda więc sprzątanie zostawiam na gorsze dni. Dziś przeszła burza, temp spadła z 29 na 18st więc wietrze bo w domu miałam 27,5st. Niestety na poddaszu w lecie nie ma lekko ale nie będę narzekać i chce jak najwięcej takich słonecznych dni :)

Co do objaśnienia małej skąd grzmi - bum bum - super, też się uśmiechłam sama do siebie ;) my za dziecka, jak grzmiało wymyśliliśmy, że aniołki grają w kręgle, a jak się błyskało, że robią zdjęcia:) jak padał deszcz to, że sikają ale tego bym nie powtarzała :lol:

Właśnie wczoraj 2 razy złapał mnie silny, kłujący ból podczas wstawania. Aż zwinęłam się z bólu i nie mogłam się wyprostować. Na szczęście szybko minęło. Pierwszy raz tak miałam. Te poprzednie ciągnięcia przy nagłym wstawaniu nie mają porównania.

Rzeczywiście to już półmetek ciąży (u mnie dopiero za ponad tydzien). Ale zleciało. Tyle miałam planów na "przed urodzeniem dzidzi", wszystko robie na spokojnie, a okazuje sie ze nie zrealizowałam nawet ułamka. Kurcze muszę zagęścić ruchy ;)

Ale mi brzusio wybiło w ciągu os. 2 dni, szok. Jak teraz w takim tempie to pójdzie to na mecie będzie dużo większy niż miałam poprzednio. Ruchy od kilku dni czuje dużo mocniej, nawet czasem widać jak brzuchem ruszi i czuc na dłoni kiedy się ją położy. Strasznie mnie to cieszy. Fajnie, teraz jak mężuś wróci z trasy to będzie mógł poczuć lekkie kopniaczki :)

Córcia ciągle mnie pyta o dzidziusia i nie może się doczekać jak już się urodzi. Dziś przeglądała książkę o ciąży i znalazła strone z rysunkami porodu. Zatrzymała się na niej i od razu chciała żeby jej tłumaczyć :huh: a i jak mówie, że będzie miała albo siostrzyczkę albo braciszka to zdecydowanie mówi, że chce siostrzyczke :)

10 lata 6 miesiąc temu #883670 przez jagodzianka44
No pogoda piękna, odwiedziliśmy moich rodziców, bo mama podjarana wnuczką i kupuje co chwile coś, dzis kupila body w biedronce, chusteczki nawilżające i coś jeszcze knuje, wcześniej ciuszki pokupowała haha :) ja sama az w szoku jestem, co ona wyprawia :P. :blink:

Ja osobiście uwielbiam wieczory, ten chłód wymieszany z ciepłem wymiata :)

pokazałabym wam swój brzuś ale mi się zdj nie dodają ;c

10 lata 6 miesiąc temu #883675 przez Caroina
No właśnie, może zaczniemy co jakiś czas wrzucać aktualne zdjęcia naszych brzuszków :) ja dodam jutro jak tylko będzie się tu dało

Apropo letnich wieczorów. Nie macie czasem ochoty na zimne piwko?? Za mną chodzi już chyba z 2 mies taka ochota (najlepiej jakieś smakowe) a zwłaszcza teraz jak są upały. Nie żebym kiedyś dużo go piła i mam jakieś braki poalkoholowe :P Właśnie piłam bardzo żadko i okazyjnie. Można by rzec, że od święta bo tylko przy okazji spotkań ze znajomymi w dodatku kiedy to wyjątkowo nie byłam kierowcą.

10 lata 6 miesiąc temu #883706 przez Marza
Caroina z tym smakowym piwem mam identycznie!! I nie żebym wcześniej często go piła, tak samo jak Ty tylko przy okazji. Na szczęście mój M mnie przywołuje do porządku za każdym razem w sklepie ;-)

Co do zdjęć brzuszków jestem jak najbardziej za :-D super pomysł.

jagodzianka44 przynajmniej Ty będziesz miała mniej wydatków jak mama Cię tak wyręcza :-) to tylko na plus ! ;-)

10 lata 6 miesiąc temu #883719 przez Kinga2424
... i już prawie noc.

U nas było dziś tak ciepło, że myślałam, że ducha wyzionę. Niestety. Ale potem zaczęło grzmieć, było bardzo ciemno, ale nie padało. Niestety.

Caroina
Moja Paulinka jest jeszcze za mała by zrozumieć, że będzie miała rodzeństwo. Ale jak pytam się jej, gdzie jest Dzidzia, to pokazuje paluszkiem, albo przytula się:) Wiecie jakie to słodkie. Jak zrobiła tak pierwszy raz, to aż łezka mi się w oczku zakręciła.

Jagodzianka Mam nadzieje, że czujesz się już lepiej.

Słodkich snów

10 lata 6 miesiąc temu #883761 przez Caroina
Witajcie:)

Jak u Was dziś z pogodą? U mnie zachmurzone niebo. Słonko przebiło sie raptem kilka razy i to tylko na chwilkę.

Przekochana ta Paulinka :) oj chciałabym drugą, taką słodką dziewczynkę. Moja Nadia zawsze była grzeczna i urocza (pomijając bunt 2-3l) czasem też potrafi dokazać ale to w końcu to dziecko i musi stestować rodziców i wystawić ich na próbę :lol: ma harakterek i mimo miodu potrafi być złośnica i uparciuch.
Swoją drogą to na USG nie potwierdzono ale jakoś wszystko wskazuje na dziewczynke, nawet biorąc pod uwage te przesądy. Tak więc chyba przeżyłabym szok gdyby okazało się, że chłopak ;) Mam nadzieje, że dowiem sie w końcu na jutrzejszej wizycie. A jeszcze okazało się, że babcia nie może jutro zostać z córcią i muszę ją zabrać ze sobą. Jeszcze nie widziałam, żeby ktoś był z dzieckiem ale trudno, wyjścia nie mam :unsure:

Na rozruch, mam nadzieję, że też dodacie swoje focie, żeby nie było mi głupio ;)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #883768 przez jagodzianka44

Caroina ja piwa takiego tez bym sie napiła, najlepiej samersby schłodzone, chodzi za mną i chodzi. Ale Marcin tez właśnie przywołuje mnie do porządku hahaha :D. Ja jak czekałam na swoją kolej to dziewczyna na wizyte poszła ze swoim dzieckiem, podobno lekarz jej wyjaśniał co i jak:) Takze NON STRESS :) haha.

Postraam sie dodać do zdj ale za chiny nie chce się załączyć ;/.
Załączniki:

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #883775 przez Caroina
Jagodzianka O to takiego piwa jeszcze nie próbowałam. Bardzo lubiłam Desperadoosy. A teraz jestem już umówiona z męzem że jak przyjedzie to kupimy jakiegoś redsa czy coś z tych orenżadek i wezme sobie od niego ze 2 łyki:) w ogóle to ostatnio mam smaka na Pepsi i jak sie juz otworzy butelke to sporo jej spijam. Pycha:) Brzusio super, widac, że ciążowy, a u mnie troche takie nie wiadomo co bo rozlany na boki i troche wygladam jak bym się tylko upasła:D ale już niedługo :cheer:

Chmury się rozeszły, jest szansa na słoneczny dzień :lol:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka