- Otrzymane podziękowania: 107
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- Skarb już na świecie ! :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- iwciaaa
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 161
...nieustająca awaria suwaczka
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Podziwiam was dziewczyny że dajecie rade na jeden pensji, my co prawda mamy dwie ale kredyt na karku na mieszkanie więc ledwo dajemy rade. Ciężko jest się u nas w kraju utrzymać...
Aneta ja planuje iść na roczny macierzyński. Zosia pójdzie akurat od przyszłego roku do przeszkola, o ile się dostanie... a z Marysią zostanie pewnie moja teściowa, ale to narazie tylko taki plan. Troszkę się u mnie w pracy ma pozmieniać więc nie wiem czy uda nam się to logistycznie załatwić. Będziemy się martwić o to a rok;)
Kinga butelki co prawda wystarczy zlać tylko wrzątkiem ale nie da się ukryć że sterylizator przy bliźniakach ułatwił by ci życie. Ja miałam pożyczony parowy Avent. Zajmował co prawda troszkę miejsca ale tylko myjesz butle, wkładasz i dusisz guziczek. One są sterylne pare godzin a mieści się ich chyba 4duże butelki. Garnek fajny sposób ale przy jednym jak masz czas, miejsce w kuchni i większą ilość butelek.
Iwcia ruchy malucha zależą od jego aktualnego ułożenia w brzuszku i charakterku. Niektóre ruszają się sporadycznie np tylko po zjedzeniu słodyczy, inne szaleją prawie cały dzień. Po za tym im dziecko większe tym coraz bardziej je czuć.
Aha chciałam jeszcze napisać, niechce znowu pomylić ale chyba do Anety że w pierwszej ciąży przykładałam do brzucha pozytywke, codziennie wieczorem chyba tak od ponad 20tyg i potem chcieliśmy używać jej jako uspokajacza. Jakiegoś większego szału nie zaobserwowaliśmy ale działało.
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Szafe mam upatrzoną Pax z drzwiami na zawiasach.
Myśle że jak bardzo będziesz w to wierzyć to balsam pomoże twoim piersią, przynajmniej nie się nie skończy;)hihi
Wieczorami jak brykała w brzuszku, puszczałam jej pozytywke. Żeby muzyczka była dla niej znajoma i ją uspakajała, żeby po narodzinach na jej dźwiek też się uspokajała. Niby na znajomych maluch działo to cuda.
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Dziś pogoda o niebo lepsza ... słoneczko się nawet przebija:)
Ach próbowałam wczoraj coś poczuć , moze poczułam, sama nie wiem:)
Dziewczyny życzę Wam supernckiej soboty... i proszę o 3 głosy na Kubeczek dla Stasia:) Dziekujemy:)
www.bebiklub.pl/konkurs/moj-pierwszy-kubeczek/galeria/2862
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 71
Aneta, ja mam całą górę prasowania i nie mogę się zmobilizować, podziwiam wenę do sprzątania
Co do tych wydatków to damy jakoś radę , najważniejsze żeby dzieci były zdrowe. Ja już staram się nie zamartwiać bo ostatnio aż mąż mnie ochrzanił że cały czas smutna jestem i wyszukuje sobie problemów zamiast się cieszyć. Też mamy jedną pensję i kredyt na działkę, ale tylko marzę żeby go spłacić w końcu i ruszamy z rozbudową budynku gospodarczego który tam stoi, nie wyobrażam sobie mieszkania z moimi rodzicami :/ Miało być tak pięknie, wsadziliśmy też tyle kasy żeby sobie tu wyremontować ale nie ma jak to osobno. Ja mówię mojemu M że mogę sam chleb jeść ale musimy się stad wyprowadzić choć to jeszcze z 4 lata :/ no ponarzekałam sobie, od razu mi lepiej
Pogoda, u mnie brzydka rano jak by słońce chciało wyjść ale już całe niebo w chmurach. Ja sama do 18:00 mąż w pracy :/ Na szczęście jutro ma wolne jedziemy do jego brata dzieci z prezentami na dzień dziecka
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
najlepsze-informacje.pl/matura/wyniki_matury/?=v3
- Caroina
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 114
Kinga Ja używałam sterylizator i teraz kupiłam taki sam – tomme tippee elektryczny na 6 butelek. Sterylizuje w 5min.
Aneta Ja do pracy pójdę dopiero jak dziecko zacznie chodzić do przedszkola.
U mnie z tą systematycznością używania kremów też słabo
Paulina Gratuluje dziewczynki
Myślałam, że będę mieć tu sporo do nadrobienia ale weekend więc jest spokojnie
Troche mnie tu nie było ale to przez migrene. Niecałe 3 doby wycięte z życiorysu. Wczoraj było epogeum bólu i mdłości (nawet 2 razy wymiotowałam co zdażyło mi się po raz pierwszy w tej ciąży) przy Nadii raz mi się zdarzyło i też przy migrenie. Koszmar jakiś. Wczoraj apap nie pomógł. Dziś zażyłam apap rano i przed południem (strach, ze aż tyle tych tabletek ale już nie widziałam innego wyjścia - taka desperacja - mam nadzieje, że nie zaszkodziłam małej), liczyłam na to, że mi przejdzie więc M podwiózł mnie do F&F bo chciałam małej kupić strój kąpielowy i większe majteczki, a jest zniżka 30% na dziecięce rzeczy to nie mogłam odpucić, a od pon mnie nie będzie bo po wizycie zostajemy u teściów na 2 dni. Niestety musiałam szybko wyjśc ze sklepu, tak mnie zemdliło. W aucie wracałam juz z woreczkiem na kolanach. Na szczescie jakoś wytrzymałam i w końcu mnie popuściło więc od razu postanowiłam tu zajrzeć. Mam nadzieje, że to cholerstwo odejdzie na dobre bo M wrócił, tyle rzeczy do zrobienia, pogoda się poprawia, a ja z łóżka nie mogłam się ruszyć. Wybaczcie ten nieład w pisowni ale sfrustrowana musiałam się pożalić.
Udanego weekendu
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 71
Mnie trochę też boli głowa, ale od kilku dni puszcza mi się krew z nosa i się martwie, nie jest tego dużo no ale nigdy tak nie miałam. Do tego same z siebie robią mi się siniaki :/