BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #885526 przez Marza
Cześć dziewczyny :)
U nas też cały dzień pada i jest pochmurno... Niestety ma tak być do końca tygodnia.

Dzisiaj jechałam z M do biedronki i stała tam dziewuszka z truskawkami :D oczywiście nie mogłam się powstrzymać i kupiłam kilogram ;) właśnie się zajadam hehe

Też mam wrażenie, że z dnia na dzień mam większy brzuch, do tego ten wilczy apetyt...

Co do biedronki to super rzeczy tam są. Te kocyki też mi wpadły w ręce, ale na razie się powstrzymuję :) wolę zaczekać do połówkowych, żeby być pewną co i jak :)

Ania86 tak samo jestem przerażona tą wyprawką. Dobrze, że nam chociaż wózek odpadnie i najprawdopodobniej fotelik.
Łóżeczko mam upatrzone to allegro.pl/5-kolorow-lozeczko-dzieciece-...iel-i4265375988.html właśnie w te owieczki turkusowe :D strasznie mnie to urzekło :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #885539 przez Caroina
Anetko Mam nadzieje, że zły nastrój już minął. Dokładnie. Też w 1 ciąży nie brałam pod uwagę, że mogę urodzić duzo szybciej. Od tamtego czasu poznałam wiele takich historii i wole być przygotowana.
Do tego Wy dziewczyny motywujecie mnie do działania :) a to w końcu sama przyjemność, której już nie mogę się doczekać ;) myślę, że po połówkowym już ruszy mania kupowania :D

Ania obie mamy usg w pon :)

Żelki i truskawki też mam dziś zaliczone :)

Śliczne te pościele dziewczyny. Ta z myszkami najbardziej mi się spodobała, tylko szkoda, że nie ma w innych kolorkach. Mi marzy się jakiś fiolecik i w tych kolorach będę szukać (a i tak pewnie zauroczy mnie najbardziej jakiś róż :D )

Skorzystałam dziś z tej promocji w rossmanie (20% na artykuły dziecięce). Kupiłam małej całą serie Księżniczki do kąpieli i dla siebie balsam na brzuch przeceniony z 19zł na 10zł (z groszami ale nie pamiętam dokładnie tych końcówek) prawie wszystkie balsamy dla kobiet w ciąży były przecenione więc jeśli któraś potrzebuje to warto kupić :)

10 lata 10 miesiąc temu #885541 przez agniesia1604
Witajcie...
nowa szata mi się nie podoba ze względu na słabo czytelność ... ech ...tekst się zlewa, źle się czyta ...masło maślane i nie wiem kto co pisze bo to chyba się trochę poprzesuwało... nie ma linii oddzielających post od postu. Moze to jakoś usprawnią bo mi ogólnie bardzo źle się to czyta.
Nie wiem kto co pisał....ale odpowiem tak:
Pościel mam z tym misiem , rewelacja ... tyle ze ja mam dopisek: Stasiu
Łóżeczko też ładne :)
A teraz odpowiem co u mnie:)
Otóż to co było to było i nie wróciło więcej....brązowy śluz pojawił się raz i tyle:) Musiałam się przemęczyć dzień wcześniej i tyle:)
Pozdrawiam

10 lata 10 miesiąc temu #885545 przez Caroina
Agniesia Ufff to całe szczęście, że minęło :) uważaj na Siebie

10 lata 10 miesiąc temu #885547 przez malvi
Dziewczynki zdaję relację z dzisiejszych warsztatów :)

-> na USG 4D nie było kolejki, tylko co godzinę było losowanie, na podstawie którego 6 dziewczyn mogło iść na badanie

-> byłam tą szczęściarą i wylosowali mnie w 3 turze :D

-> poszłam i zobaczyłam naszego PIĘKNEGO CHŁOPCZYKA!!! Jest siusiak <jupi> ! :D i tak jak przypuszczałam - waży już dokładnie 450 g :)

-> losowali jeszcze dodatkowe nagrody np. laktator, sterylizator, kubki..., ale to by było już za dużo szczęścia i niestety nic nie wygrałam

-> był pyszny poczęstunek, a w tym świeżo wyciskane soki z owoców i warzyw

-> na koniec każdej Mamusi dawali upominki w postaci butelki 125ml z nowej kolekcji AVENT i 2 smoczusie 0-6 mscy

Dzień jak najbardziej udany :)

Aneta szkoda, że nie udało Ci się dotrzeć

10 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #885549 przez Aneta_78
).

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 10 miesiąc temu #885553 przez Caroina
Anetko Rozumiem Cie, dzieci to spory wydatek. Nie martw się na zapas, jakoś się ułoży. Życzę Ci, żeby okazało się, że "nie taki wilk straszny jak go malują" ;*

Malvi Ale fajnie, że trafiło Ci się takie badanie za free :) Gratuluje chłopczyka!

10 lata 10 miesiąc temu #885560 przez Ania86
Marza, śliczne to łóżeczko i pościel, mi się ogólnie to wszystkie podobają :) ciężko się będzie na coś zdecydować.

Malvi, super Ci się udało i usg i upominek, a i wiesz już na pewno że to chłopczyk, u mnie niestety nie ma co liczyć na takie akcje za małe miasteczko ;)

Agniesia, kamień z serca że wszystko przeszło, jednak trzeba uważać na siebie i dzidziusie :)

Caroina, to w poniedziałek razem mamy usg, ja mam to na NFZ ale i tak się nie mogę doczekać :)

10 lata 10 miesiąc temu #885563 przez jagodzianka44
Malvi gratuluje dorodnego chlopczyka!;**

10 lata 10 miesiąc temu #885567 przez aneczka25
Kobitki a ja zaszalałam z tym kocykiem z Biedronki:D za 15 zł to nie wydatek. Kupiłam też te legginsy ciążowe i piżamkę ciążową, a w Lidlu-staniczek do karmienia w pięknym malinowym kolorze.
Co do łóżeczka też mam wybrane
allegro.pl/lozeczko-klups-safari-szuflad...jak-i4254779296.html
i pościel:
allegro.pl/8-el-posciel-dziecieca-120x90...isy-i4266230549.html
W poniedziałek mam wizytę u lekarza i nie wiem czy zrobi mi USG bo po przeprowadzce okazuje się że w moim obecnym mieście nie ma takich badań bo nie ma sprzętu więc połówkowe robi lekarz na 2d tylko :(

MALVI gratulacje siusiaka!!!! :D
CAROINA I ANIA powodzenia na badaniach w poniedziałek!

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #885581 przez Caroina
Aneczka Dzieki :) Tobie i Ani86 też życzę udanych wizyt :)

10 lata 10 miesiąc temu #885654 przez jagodzianka44
Ja tez mialam polowkowe na 2d bo Maja sie strasznie wierci i sam lekarz mi odmowil 4d bo kasa w bloto ;).

Powodzenia Dupeczki !;*

Ja dzis mialam piekna obudke, az na rowne nogi wstalam tak po pecherzu dostalam <3

10 lata 10 miesiąc temu #885670 przez malvi
aneczka ja chyba też chyba skuszę się na kocyk z Biedronki :) I muszę kupić przynajmniej 1 nowy stanik, bo że tak powiem już mieszczę się tylko w jeden jedyny :P

Ania szkoda, że u Ciebie nie organizują takich targów, bo to fajna sprawa i dodatkowo można porozmawiać z innymi ciężarówkami. Może zobacz czy nie ma takich akcji w jakimś większym mieście? ;) Ciekawa jestem, czy na USG potwierdzą Ci, że będzie Julka :)

Jagodzianka widzisz mówiłam, że moje Dziecię będzie pewnie podobnych rozmiarów jak Twoje :*

Anetka już pisałam jakiś czas temu, że będzie akcja - 14,15 czerwca - na wyścigach na Służewiu, nawet wklejałam link, ale teraz go nie mam. Tylko, że tam na pewno będzie bardzo dużo osób, nawet wczoraj kilka dziewczyn mówiło, że się wybiera :P

Agniesia też się cieszę, że już wszystko ok :*

Caroina cieszę się, że udało Ci się skorzystać z tego rabatu w Rossmannie i że zakupy się udały :)

Marza Ty to i tak naprawdę masz mały brzuszek :) Oglądałam te pościele i mi się najbardziej podobają te niebieskie sówki, podobne mam na mojej poduszce/kojcu :)

Całą noc śnił mi się dzisiaj SYNUŚ :D już oglądam od rana różne akcesoria i ubranka dla chłopców :D :D No i czas wybrać imię, bo chcę się zwracać do mojego Skarba już personalnie ;)

10 lata 10 miesiąc temu #885699 przez Ania86
hej :)
Malvi, też jestem ciekawa i to bardzo a tak mi się ciągnie do tej wizyty:)
W nocy też miałam dziwne sny ale też śniło mi się jak miałam taki wieeelki brzuch i rodziłam córeczkę :)

Widzę że więcej nas idzie w poniedziałek do lekarza Caroina i Aneczka również powodzenia, oby wszystko dobrze poszło i okazało się że nasze dzieciątka są zdrowe.

U nas dziś kolejny dzień paskudnej pogody, co chwile pada, zimno nie chce się nosa z domu wystawić ;)

10 lata 10 miesiąc temu #885706 przez jagodzianka44
Malvi jeszcze sie okaże,że bedziemy w tym samym dniu rodzić :). Ale pączusie małe! :).

Ja kolejną wizytę mam 9 czerwca, znów usg :). Teraz będę mieć co wizyte bo to łożysko sprawdzać będzie:).

u mnie leje leje i leje ;/ pies wycieraczki na podwórko wynosi a nie da sie nawet wyjść, ziemię do kwiatków rozsypał ;x maaatko!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka