BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 6 miesiąc temu #884718 przez marzenap
cześć dziewczyny :kiss: :kiss:

u nas burza na całego i fajnie chłodno się zrobiło :)

mmmmm....truskawki ja jem kilogramami pod kazdą postacia :laugh: :laugh:

Dziewczynki mam prosbę zagłosujcie na kubeczek dla mojej siostry szkraba bo bierze udział w konkursie Bebiko dziękuje serdecznie
www.bebiklub.pl/konkurs/moj-...k/galeria/6775

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #884729 przez Ania86
Jagodzianka, ja też zajadam truskawki, pod różną postacią ale najbardziej smakują mi zmiksowane :) u mnie są po 5 zł za kilo ;)

Marzenap, też tyle co była burza ale na szczęście nie gwałtowna bez gradów itp od razu inne powietrze :)

Agniesia, uważaj na siebie :*

10 lata 6 miesiąc temu #884749 przez jagodzianka44
Tez jem te zmiksowane ;) pyychaaa! ;*

10 lata 6 miesiąc temu #884754 przez Kinga2424
Dziewczyny ja dopiero Was nadrabiam:)

Caroina Co do planowania przy dziecku. To ja sobie wymarzyłam, że moje dzieci będą same spać, same zasypiać, z nami nie będą spać w łóżku, nie będą non stop noszone. Rzeczywistość okazała się całkiem inna.
To dobrze, że po wizycie wszystko dobrze:)

jagodzianka44 Z tym, że mamy jeszcze czas, to niestety nie jest tak do końca. Jak zacznie Ci się coś dziać, nawet teraz trafisz do szpitala, Ty, ja każdą z nas może to spotkać. I co wtedy... ??? Mój mąż powiedział, że mam być przyszykowana, że on za mnie tego nie zrobi. Więc po wypłacie muszę dokupić kilka rzeczy potrzebnych do szpitala. Dużo zostało mi po Paulince. Nie znamy dnia ani godziny. Ani ja, ani nikt inny.

Mnie też strasznie bolało to, że Paulinka kocha wszystkich, ale nie mnie. Że ona nie wie, że jestem jej mama. Ale teraz... Nie umiem wyjść z pokoju, bo mam za sobą ogon w postaci Paulinki. Jeśli nie dam jej czegoś SENSOWNEGO do zabawy, to ciągle stoi mi przy nodze. Niby powinno mnie to przerażać, ale ja cieszę się, że do mnie się garnie, a nie do teściowej. Hehehehe.... wkońcu ja o nią się troszczę;)

agniesia1604 Też w pierwszej chwili bałam się o prąd, że rachunki wzrosną (ale jakoś nie dało mi się tego odczuć) i bałam się, że się przepali, albo coś. Ale tylko przez chwilkę. To jest taka wygoda, że jak najbardziej mogę polecić:)
Ja używam woreczków tylko do kupek, a pampersy z siuśkami zawijam i do worka. Tylko i tak codziennie z tym muszę biegać::)

Marza
Ja odkąd kupuję samochody, to jak narazie wszystkie diesle. I nie narzekam. W ubiegłym roku również kupiłam 307 diesla. Mąż ma 308 benzyna+ gaz i dużo wolniej się zbiera i ogólnie lepiej jeździ mi się dieslami:)

10 lata 6 miesiąc temu #884763 przez Kinga2424
Przepraszam, ale dalszą część wiadomości wrzucam do kolejnego postu. Za dużo mi się tego nazbierało do nadrobienia;)

jagodzianka44 Ja po wyjściu ze szpitala smarowałam mleczkiem Hipp. Ogólnie uzywam dużo kosmetyków z Hipp-a.

Marza Ja miałam fotelik do samochodu z wózkiem 3w1. Potem kupiliśmy maxi cosi::)

Caroina Ja dalej od czasu do czasu smaruje Paulinkę oliwką;)

Moja Paulinka miała 58 cm 3730g . I od początku ubierałam ją w 62. Do mniejszych nawet nie wchodziła;)

agniesia1604
Mam nadzieję, że już jest dobrze.

malvi Gratulacje sukcesów z pracą mgr.
Podziękowania: jagodzianka44

10 lata 6 miesiąc temu #884788 przez nelka
Marza co do kupna auta to ja bym odradzała kupno samochodu na gaz! Lepiej jest kupić benzyne i samemu zamontować gaz w sprawdzonym warsztacie. Mimo że jest to wtedy dodatkowy dosyć spory koszt. Mieliśmy trzy auta z instalacja gazową i z dwiema które nie mieliśmy od moment zakupu coś się działo. Dopiero w tym który mamy teraz i sami montowaliśmy jesteśmy naprawdę zadowoleni i nie da się nie zauważyć oszczędności. Wiemy co się z nią działo od moment montażu, czy miała dokładnie robione przeglądy i konserwację a to jest naprawdę dosyć ważne.

10 lata 6 miesiąc temu #884790 przez Kinga2424
U nas 308 kupiliśmy z instalacją gazową. Mieliśmy szczęście, bo kupiliśmy go jakieś 10kkm od domu i dzięki VIN dało się go dokładnie sprawdzić. A instalacja gazowa u nas dalej jest na gwarancji, tylko trzeba robić coroczne przeglądy.

Ale każdy robi tak, by było najlepiej.

10 lata 6 miesiąc temu #884792 przez aneczka25
Cześć kobitki,
dawno nie pisałam :S przepraszam :blush:
A chcę się pochwalić, że byłam na targach dla kobiet w ciąży i mąż wygrał dla dzidka matę
www.okazje.info.pl/dd/dla-dziecka/canpol...bawy-klaun-226-.html
Poza tym było mnóstwo ciekawych artykułów jak np. Tummy Tub-wiaderko do kąpania(sama się nad nim zastanawiam) czy piękne pościele(750 zł), materace, laktatory (Medela-elektryczny-500zł :S ) Ale ceny mnie powaliły więc zebrałam próbki, ulotki i informacje :whistle:

Poza tym...załatwiam sobie skierowanie na USG 3D a do lekarza idziemy 03.06 i już się nie mogę doczekać bo dawno nie widziałam ORZESZKA :dry:

Dziewczyny macie śliczne brzuszki!!!

10 lata 6 miesiąc temu #884794 przez Kinga2424
aneczka25 PRZEŚLICZNA MATA:) napewno się przyda:)

10 lata 6 miesiąc temu #884797 przez jagodzianka44
Jaka sliczna mata!!;)

10 lata 6 miesiąc temu #884806 przez malvi
Caroina aż się uśmiałam jak napisałaś o tym wózku :D ja cały czas oglądam te rzeczy, które dziś kupiłam, nawet ich jeszcze nigdzie nie schowałam tylko stoją na stole :) I już myślę o zakupie tego fotelika do samochodu ;)

Jagodzianka narobiłaś mi smaka na truskawki a nie mam gdzie kupić :P Ja na razie tylko raz jadłam w tym roku - u mojej mamy na działce ;)

aneczka super mata! Gratulacje :) A tak swoją drogą to ostatnio pomyślałam o Tobie, że właśnie dawno już nic nie pisałaś :P

Już jutro zaczynam 21 tydzień - ale ten czas leci!!! Już w sumie bliżej niż dalej :D

10 lata 6 miesiąc temu #884810 przez jagodzianka44
Malvii nie chce byc wredna ale jadlam pierogii z truskawkami mmmm;). Ja w czwartek 21 uu gonie Cie ;*

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #884815 przez nelka
Kinga to dobrze trafiliście, my niestety do tej pory mieliśmy złe doświadczenia z autami na gaz. Za to teraz za 90zł robimy 400km :woohoo:

Ale znalzłam okazje na allego :silly: za zestaw NOWYCH 4szt. butelek Avent 260ml. ze smoczkami, laktator ręczny nie używany Avent plus torba termoizolacyjne zapłace 65zł! takie okazje to ja lubie...

hihi jak to się dzieje że ja często zaczynam nową strone :huh:

10 lata 6 miesiąc temu #884817 przez malvi

jagodzianka44 napisał: Malvii nie chce byc wredna ale jadlam pierogii z truskawkami mmmm;). Ja w czwartek 21 uu gonie Cie ;*

Oszzzz Ty! :P No pewnie w podobnym terminie urodzimy nasze Maluszki ;)

a słuchajcie dziewczynki z Warszawy i okolic - w piątek jest fajna akcja, ja się na pewno wybiorę :) babyonline.pl/z-okazji-dnia-matki-philip...ykul,15650,r1p1.html

10 lata 6 miesiąc temu #884824 przez Kinga2424
malvi Ja ze Śląska miałabym ciut za daleko :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka