BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 10 miesiąc temu #884299 przez Marza
jagodzianka44 śliczny. Mi się też takie misiowe podobają. A to będzie na jesień czy na zimę też?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #884301 przez jagodzianka44
Ten na jesień, na zimę mam większy :). Coś w tym stylu, tylko brązowy, akurat troszkę podrośnie to będzie w sam raz;)

www.google.pl/search?q=kombinezon+misiow...943.html%3B701%3B526

10 lata 10 miesiąc temu #884302 przez nelka
Dzięki dziewczyny za miłe słowa!

Jagodzianka fajny ten kombinezon ale chyba malutki, co? jaki to rozm? na zime i tak będzie potrzebny cieplejszy ale warto z tym poczekać aż maluchy się urodzą bo trudno przewidzieć jak urosną.

Caroina to fajnie że wspólna wizyta wam się udała i gratulacje dziewczynki ale twoja Nadia pewnie będzie stroić siostrzyczke :P

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #884303 przez jagodzianka44
r.50 chyba, na zimę jak już mówilam mam większy :).

hmm meldunek październikowy zmieniła " Ostatnio zmieniany: 5 dni 22 godzin temu przez julka." .:)

10 lata 10 miesiąc temu #884309 przez malvi
Dziewczyny ponawiam pytanie o fotelik do samochodu :P

10 lata 10 miesiąc temu #884312 przez jagodzianka44
z tego co patrzyłam to większość fotelików ma wkłady dla noworodków, a fotelik z reguły powinien być wygodny. :) Ja na Twoim miejscu kupiłabym taki jaki uważasz i tak ma wagę od 0-13kg.:)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #884319 przez Caroina
Jagodzianka, tez mam podobny, kremowy z uszkami :) kupilam juz na 68 zeby starczyl na jesien i zime. ogolnie kupuje od rozm 62 bo one tez są ok a dziecko blyskawicznie wyrasta z 56. Fakt jest taki, ze jak maluszek ma juz te 55-56cm to te na 56 są już za małe. Wiele razy spotakałam się z taką opinią i potwierdzam. Co prawda moja mała miała 57cm wiec i tak by nie skorzystała ale te na 62 były w sam raz.

Nelka Oj, będzie stroić na pewno. Sama teraz przebiera się w sukienki zmieniając je kilka razy dziennie. Będzie wesoło. Dobre, że uwielbiam kupować ciuszki i ciągle zmieniam więc każdy będzie szczęśliwy :)

Co do fotelilów samochodowych to są takie od 0-13kg i 0-25kg. Mamy oba ale na początek polecam ten kubełkowy z uchwytem. Dla mnie podstawa poniewaz jak dziecko zasnie mozna bez problemu wyjac i przeniesc, czy np podczas wuzyt u pediaty zawsze zabierałam małą w tym foteliku i nie musiałam jej nosić na rękach. Tam było jej wygodnie, można było pobujać... Kolejna z podstaw. Ten do 25kg kupiliśmy jak już wyrosła z tamtego. Przede wszystkim kierowałam się tym, że można go zsunąć do pozycji pół leżącej a jednak mala zawsze zasypiala nam w aucie wiec miala wygodniej. Do dziś w nim jeżdzi choc mogłaby juz na samej podstawce alew tym wiecej widzi bo jest wysoko :)

10 lata 10 miesiąc temu #884323 przez Marza
Jagodzianka44 ten drugi kombinezonik też śliczny :)
Skoro julka go zmieniła to znaczy, że do nas zagląda. Ciekawe co się dzieje, że nie pisze nic :dry:

10 lata 10 miesiąc temu #884327 przez jagodzianka44
Dziś się dowiedziałam,że zamiast oliwki po wyjściu ze szpitala Smaruje się brzdąca parafiną ;/.To prawda?

10 lata 10 miesiąc temu #884332 przez agniesia1604
Fotelik .... mysmy kupowali 3 w 1 ...czyli wózek, spacerówka i fotelik w zestawie firmy "TAKO" - gondola MISA....do dziś nam służy..... a Staś ma już 10 miesięcy ..
Foteliki 0-13 czy 0-9kg.... prawda jest taka że foteliki te są do wagi lub jeśli główka wystaje poza fotelik.... Nie nóżki.... nie mylić a bo nóżki wystają to zmieniamy .....

Powiem tak.... zazwyczaj dzieci do 9kg leżą w fotelikach .... wiec nie kupujcie nie wiadomo jakich tych fotelików. Myśmy korzystali z fotelika na dojazdy do lekarzy, wyjazdy do tesciów (300km)... podróżowanie....
Przyjmijcie to że maluszek będzie malutki ale i będzie grubo ubrany ....i wątpie byście często ruszali się z domu z fotelikiem i do auta .... Zimą niestety łatwo o przegrzanie w aucie .... a potem wyjście na mróz?.... łatwo o choroby....
Fotelik może być nie drogi ... no sorka jak macie kasiory w brud to i najlepszy kupicie.... ale do 300zł fotelik mysle że naprawdę nie jest duzo.
Nasz fotelik kosztował około 150-200zł i się sprawdził przy Stasiu i dla drugiego będzie:))))
A teraz mamy Caretero 9-25kg:)))) i dalismy 250zł za niego :.... czyli niedrogo:)

-__________

Cudowne są ubranka dla maluszków...:) Śliczny kombinezon.... jednak kombinezony to super sprawa:)

10 lata 10 miesiąc temu #884335 przez agniesia1604
hmmm co położna to inna porada... zrobisz tak jak Ci sumienie podpowiada :)

Myśmy Stasia od pierwszego dnia jego życia smarowali OLIWKĄ Hipp ... dla noworodków od 1 dni życia.... I takie kosmetyki należy kupować:).... w sumie głównie HIPP ma tą serię dla maluszków , ale wiem że i inne marki mają np : Johnson.

Nie spotkałam sie z parafiną....żadna z mam lipcowych i sierpniowych o tym nie mówily ...:) Raczej było balsamowanie lub oliwkowanie:)

10 lata 10 miesiąc temu #884342 przez Caroina
Agniesia ma racje. Ja też miałam fotelik z tych tańszych i był super, teraz czeka na drugą pociechę. Tak naprawdę wszystkie mają tą samą funkcje więc nie ma co szaleć i kupować zbyt drogiego bo dziecko do pół roku w nim pojeżdzi i jak zacznie siadać to i tak trzeba wymienić.

Również nie spotkałam się z zastosowaniem parafiny, a używalismy oliwki w żelu z Johnson'a i niegdy córcia nie miała żadnych problemów skórnych/uczuleniowych. Swoją drogą to oliwkę podobno stosuje się krótko (zdaje się, że tylko pierwszy mies.), a ja nie wiedząc smarowałam Nadie tą oliwką kilka mies. nim to usłyszałam :unsure: człowiek całe życie się uczy ;)

10 lata 10 miesiąc temu #884346 przez nelka
No ten w rozm 50 to rzeczywiście może się okazać za mały. Hihi jak odbieraliśmy Zosie ze szpitala to się okazało że ciuszki które mieliśmy uszykowane są troszkę przyciasnawe ;) a moja siostra twierdziła że jej synek wtym wrócił, koleżanki też to i ona się zmieści a tu dupka..

My mamy fotelik maxi cosi, jeden który można wykorzystać jako nosidełko i pasuje do naszego wózka. Używaliśmy go około 7miesięcy, potem był problem z nóżkami bo miała je strasznie podkurczone. Jak dla mnie dziecku właśnie wtedy trzeba zmienić fotelik. Większy też kupiliśmy maxi cosi tobi choć był dosyć drogi ok 700zł. Dobrze wypadał w testach, można zmienić pozycję na półleżącą, wysokość zagłówka też jest regulowana i ma łatwe zapięcie pasów bo najpierw łączą się na magnes a potem je się zapina, no i jest taki "wskaźnik" czy pasy są dobrze ściągnięte. Fotelik trzyma się bardzo stabilnie w aucie więc jesteśmy bardzo zadowoleni. Gdyby nie druga dzidzia to w przeciwnieństwie do tego dla małych dzieci posłużył by pare lat więc myślę że warto zainwestować te pieniążki.

Jagodzianka zamiast oliwki lepiej stosować balsam.

10 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #884351 przez Aneta_78
.

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 10 miesiąc temu #884381 przez agniesia1604
Witajcie:)

Mój synek urodził się 56cm ... waga 3330g... i rozmiar 56 służył nam prawie 2 miesiące ... Dlatego też miałam po 3 sztuki z rozmiaru 56...a potem już więcej 62:)
Poza tym
Rozmiar rozmiarowi nierówny....

Np firmy Cocodrillo są dość duże te ciuszki.
Za to F&F wydaje mi się że są nieco mniejsze:) (tesco - można tanio kupić i jeszcze są często przeceny).

Ja dla drugiego malucha coś napewno kupię ..... bo uważam że jednak 1-2 ciuszki nowe musi mieć do lekarza chociażby.

No nic mamuśki... uciekam.... wpadnę do Was wieczorkiem, więc miłego dzionka!!!!!:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka