- Otrzymane podziękowania: 107
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- Marza
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Skarb już na świecie ! :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jagodzianka44
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66

www.google.pl/search?q=kombinezon+misiow...943.html%3B701%3B526
- nelka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 76
Jagodzianka fajny ten kombinezon ale chyba malutki, co? jaki to rozm? na zime i tak będzie potrzebny cieplejszy ale warto z tym poczekać aż maluchy się urodzą bo trudno przewidzieć jak urosną.
Caroina to fajnie że wspólna wizyta wam się udała i gratulacje dziewczynki ale twoja Nadia pewnie będzie stroić siostrzyczke

- jagodzianka44
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

hmm meldunek październikowy zmieniła " Ostatnio zmieniany: 5 dni 22 godzin temu przez julka." .

- malvi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
- jagodzianka44
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- Caroina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 114

Nelka Oj, będzie stroić na pewno. Sama teraz przebiera się w sukienki zmieniając je kilka razy dziennie. Będzie wesoło. Dobre, że uwielbiam kupować ciuszki i ciągle zmieniam więc każdy będzie szczęśliwy

Co do fotelilów samochodowych to są takie od 0-13kg i 0-25kg. Mamy oba ale na początek polecam ten kubełkowy z uchwytem. Dla mnie podstawa poniewaz jak dziecko zasnie mozna bez problemu wyjac i przeniesc, czy np podczas wuzyt u pediaty zawsze zabierałam małą w tym foteliku i nie musiałam jej nosić na rękach. Tam było jej wygodnie, można było pobujać... Kolejna z podstaw. Ten do 25kg kupiliśmy jak już wyrosła z tamtego. Przede wszystkim kierowałam się tym, że można go zsunąć do pozycji pół leżącej a jednak mala zawsze zasypiala nam w aucie wiec miala wygodniej. Do dziś w nim jeżdzi choc mogłaby juz na samej podstawce alew tym wiecej widzi bo jest wysoko

- Marza
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107

Skoro julka go zmieniła to znaczy, że do nas zagląda. Ciekawe co się dzieje, że nie pisze nic

- jagodzianka44
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 52
Foteliki 0-13 czy 0-9kg.... prawda jest taka że foteliki te są do wagi lub jeśli główka wystaje poza fotelik.... Nie nóżki.... nie mylić a bo nóżki wystają to zmieniamy .....
Powiem tak.... zazwyczaj dzieci do 9kg leżą w fotelikach .... wiec nie kupujcie nie wiadomo jakich tych fotelików. Myśmy korzystali z fotelika na dojazdy do lekarzy, wyjazdy do tesciów (300km)... podróżowanie....
Przyjmijcie to że maluszek będzie malutki ale i będzie grubo ubrany ....i wątpie byście często ruszali się z domu z fotelikiem i do auta .... Zimą niestety łatwo o przegrzanie w aucie .... a potem wyjście na mróz?.... łatwo o choroby....
Fotelik może być nie drogi ... no sorka jak macie kasiory w brud to i najlepszy kupicie.... ale do 300zł fotelik mysle że naprawdę nie jest duzo.
Nasz fotelik kosztował około 150-200zł i się sprawdził przy Stasiu i dla drugiego będzie:))))
A teraz mamy Caretero 9-25kg:)))) i dalismy 250zł za niego :.... czyli niedrogo:)
-__________
Cudowne są ubranka dla maluszków...

- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Myśmy Stasia od pierwszego dnia jego życia smarowali OLIWKĄ Hipp ... dla noworodków od 1 dni życia.... I takie kosmetyki należy kupować

Nie spotkałam sie z parafiną....żadna z mam lipcowych i sierpniowych o tym nie mówily ...

- Caroina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 114
Również nie spotkałam się z zastosowaniem parafiny, a używalismy oliwki w żelu z Johnson'a i niegdy córcia nie miała żadnych problemów skórnych/uczuleniowych. Swoją drogą to oliwkę podobno stosuje się krótko (zdaje się, że tylko pierwszy mies.), a ja nie wiedząc smarowałam Nadie tą oliwką kilka mies. nim to usłyszałam

- nelka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 76

My mamy fotelik maxi cosi, jeden który można wykorzystać jako nosidełko i pasuje do naszego wózka. Używaliśmy go około 7miesięcy, potem był problem z nóżkami bo miała je strasznie podkurczone. Jak dla mnie dziecku właśnie wtedy trzeba zmienić fotelik. Większy też kupiliśmy maxi cosi tobi choć był dosyć drogi ok 700zł. Dobrze wypadał w testach, można zmienić pozycję na półleżącą, wysokość zagłówka też jest regulowana i ma łatwe zapięcie pasów bo najpierw łączą się na magnes a potem je się zapina, no i jest taki "wskaźnik" czy pasy są dobrze ściągnięte. Fotelik trzyma się bardzo stabilnie w aucie więc jesteśmy bardzo zadowoleni. Gdyby nie druga dzidzia to w przeciwnieństwie do tego dla małych dzieci posłużył by pare lat więc myślę że warto zainwestować te pieniążki.
Jagodzianka zamiast oliwki lepiej stosować balsam.
- Aneta_78
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 161
...nieustająca awaria suwaczka

- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mój synek urodził się 56cm ... waga 3330g... i rozmiar 56 służył nam prawie 2 miesiące ... Dlatego też miałam po 3 sztuki z rozmiaru 56...a potem już więcej 62:)
Poza tym
Rozmiar rozmiarowi nierówny....
Np firmy Cocodrillo są dość duże te ciuszki.
Za to F&F wydaje mi się że są nieco mniejsze:) (tesco - można tanio kupić i jeszcze są często przeceny).
Ja dla drugiego malucha coś napewno kupię ..... bo uważam że jednak 1-2 ciuszki nowe musi mieć do lekarza chociażby.
No nic mamuśki... uciekam.... wpadnę do Was wieczorkiem, więc miłego dzionka!!!!!