BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 10 miesiąc temu #884550 przez jagodzianka44
Anetka powiem tak, w 1trym. Wgl nie mialam ochoty na sex, w 2trym. Sie to zmienilo, mimo ze uprawialismy go w sumie hmm 3 razy wszystko bylo ok, nie wystapilo krwawienie, a malej nie zaszkodzilo :). Teraz ograniczam sie tylko do masazy Plecow i koldry miedzy nogami ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #884581 przez agniesia1604
ponoć każde koleje dziecko jest większe .... każdy kolejny poród bardziej bolesny i krótszy...
A czy tak będzie u nas? :) Czas pokaze

A i co do urodzeń wcześniejszych.... to nie prawda ze jeśli jesteśmy wcześniakami to urodzimy wcześniaki.... ja urodziłam sie mając 2 kg , mój mąż 2,5kg i byliśmy niby o te 4-5 tygodni wcześniej urodzeni.....
Ja urodziłam w 39 tygodniu a Staś miał 3,3kg:) .... Pytałam wtedy lekarza czy mogę urodzić wcześniej skoro byliśmy wcześniakami na co lekarz powiedział ze to nie ma nic do rzeczy....

Mam koleżankę która urodziła pierwsze w 37tygodniu , drugie w 34tygodniu i teraz nosi trzecie ... i obecnie jest w około 33 tygodniu ....wiem ze na połowę lipca ma termin...przeszła zapalenie opon mózgowych będąc w 5 tygodniu ciąży... masakra... mówili jej że poroni.... dziecko żyje ale jednak trudnosci w donoszeniu ma bo już kilka razy w szpitalu była... ciekawe co u niej ...zaraz się moze dowiem

10 lata 10 miesiąc temu #884648 przez malvi
Aneta mam podobnie ;) Ja z kolei czytałam, że niektóre kobiety mają ochotę w 2 trym, a niektóre po prostu nie :P także nie ma się czym martwić :)

Właśnie wróciłam z zakupów i pomijając to, że strasznie się spociłam i zmachałam to jestem bardzo zadowolona :D Kupiłam już trochę kosmetyków pielęgnacyjnych do wyprawki, do tego butelkę 150ml, 2 smoczki uspokajające, akcesoria do paznokci i paczkę (28szt.) pieluszek NEWBORN - korzystając ze zniżki Rossmana zaoszczędziłam jakieś 15 zł ;)

W pepco były fajne kocyki za 14,99 zł, ale na razie nie kupiłam, bo były różne wzory, a ja przecież nadal nie znam płci :)

10 lata 10 miesiąc temu #884649 przez Caroina
Agniesia Każdy kolejny poród bardziej bolesny?? O nie :dry: miałam nadzieje, ze jest odwrotnie.

Aneta Nie przejmuje się, nie jesteś jedyna, fakt, że wielu ciężarnym polepsza się w 2trym libido ale to nie reguła więc niestety nie wszystkie mają to szczęście. U mnie też jakoś gorzej. Niby chęci jeszcze są ale jak przychodzi co do czego to brzuch przeszkadza, to jakiś ból gdzieś złapie...ech. Mój M już się martwi bo w poprzedniej ciąży było raczej tak jak w tym artykule ;)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #884654 przez Caroina
Malvi Super, pierwsze porządniejsze zakupy masz za sobą, właśnie tym sposobem, pomalutku, po troszkę i będziesz miała kompletną wyprawkę :) Bez stresu, a radość z upolowanych rzeczy jest na pewno :)
Ta zniżka 20% jest tylko na produkty dzieciece i dla kobiet w ciazy czy ogólnie na wszystko??

10 lata 10 miesiąc temu #884656 przez jagodzianka44
Uwielbiam pepco, tyle ciekawych rzeczy tam jest,jak wchodze to wyjsc nie moge ;)

10 lata 10 miesiąc temu #884660 przez agniesia1604
ech pojawił mi się brązowy śluz, nie jest jego dużo ale jednak....
dzwoniłam do lekarza i pytał czy mnei brzuch boli ale mnie nie boli , i czy twarda macica czy miekka ... tyle ze ja nie wiem czy twarda czy miekka... w każdym razie gdyby się utrzymywały to mam dzwonic na komórkę jutro jak cosik...
Co o tym sądzicie?

W sumie 5 dni się nie załatwiałam i może to był ten ból wczorajszy ...a dziś po prostu schodzi brązowe a nie czerwone...

10 lata 10 miesiąc temu #884665 przez malvi

Caroina napisał: Malvi Super, pierwsze porządniejsze zakupy masz za sobą, właśnie tym sposobem, pomalutku, po troszkę i będziesz miała kompletną wyprawkę :) Bez stresu, a radość z upolowanych rzeczy jest na pewno :)
Ta zniżka 20% jest tylko na produkty dzieciece i dla kobiet w ciazy czy ogólnie na wszystko??

Zdaje mi się, że to jest jednorazowa zniżka na wszystko (nie było napisane, że na jakieś szczególne artykuły), ale nie powiem Ci na 100%, bo akurat ja kupowałam tylko rzeczy dla Dzidzi :) Nawet nie wiedziałam, że to sprawia aż taką radość :D

P.s. Promotorka właśnie zaakceptowała moją pracę magisterską :) Jeszcze tylko musi przejść przez antyplagiat i mogę ją składać do dziekanatu :)

10 lata 10 miesiąc temu #884666 przez malvi
Agniesia - szczerze to ja bym na Twoim miejscu od razu jechała na Ostry Dyżur. Moja ginekolog mówiła, że plamienia i jego pochodnych nigdy nie należy lekceważyć - nawet jeśli nie oznaczają niczego złego to lepiej sprawdzić...

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #884669 przez Caroina
Malvi Idziesz jak burza :)
A radość z zakupów jest ogromna więc nie ma się co stresować - sama przyjemność ;)
Pamiętam jak kupiliśmy wózek to już po pokoju nim śmigałam i przekładałam gondola, spacerówka, fotelik ;) (wózek 3w1)
Łóżeczko też sama skręcałam bo nie chciało mi się czekać na męża. Ogólnie to wicie gnizadka bardzo mnie cieszyło, a już układanie tych maleńkich/słodziutkich ubranek...czysta przyjemność :cheer:

Agniesia O ile na początku plamienia są dość "normalne" to na tym etapie chyba też wybrałabym się do szpitala skontrolować co się dzieje

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #884682 przez jagodzianka44
Agniesia nie zastanawiaj sie tylko jedz na sor, z powodu plamienia/ krwawienia przyjmuja na oddzial od razu, robia badania i podaja lek. Przynajmniej ze mna tak bylo;/ z plamieniem nie ma zartow.. Tym bardziej ze ciaza to jest nieustanna walka o malenstwo. Ja na TWOIM MIEJSCU BYM JECHALA.Przepraszam za Caps Lock ;). Prawda jest taka ze ciezko lekarzowi jest pomoc przez telefon kiedy nie widzi dokladnie jak to wyglada itp. Tylko mi kazali bielizne pokazac z krwia, takze dobrze by bylo jakbys i Ty wziela ta bielizne.

10 lata 10 miesiąc temu #884686 przez agniesia1604
w sumie juz nie mam tego sluzu , tak jakby zszedł i tyle go było... od godziny wkładka czysta ... to jakby jakieś resztki ...
Lekarz pytał czy współżyłam ale nie ...wiec moze to od wysiłku...
Kurde byłam z plamieniem na Wielkanoc w szpitalu to mnie nawet zbadac nie chcieli tylko od razu na oddział...zwiarowali ???

Mam uraz do szpitali ... wolę jednak do lekarza jak cosik ... :) Szpital w ostateczności ....

zobaczę jak się pojawi znów ten śluz to pojadę ...tym bardziej że jednak mam wrażenie że ruchy czuję.

10 lata 10 miesiąc temu #884691 przez jagodzianka44
Mnie zbadali jak wzieli na oddzial, sama w szoku bylam jak baba mi powiedziala ze w takich sytuacjach tylko na oddzial biora.

10 lata 10 miesiąc temu #884709 przez agniesia1604
nom zatrzymuja w szpitalu zazwyczaj na 3 dni.

10 lata 10 miesiąc temu #884712 przez jagodzianka44
Tydzień leżałam :/.

Jecie moze truskawki?;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka