BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 6 miesiąc temu #885126 przez Caroina
Ale się cieszę. Mój M najprawdopodobniej zjeżdża teraz na tydzień do domu więc umówiłam się na USG prenatalne na 2 czerwca. Tam gdzie robiłam USG kiedy byłam z Nadią ciąży i mają super kardiologa. W razie co jest on 2 razy w mies i gdyby coś wyszło nie tak podczas tego badania to od razu można się umówić na echokardiografie. Oczywiście jestem dobrej myśli ale jak cos to wole wybrać się do tego specjalisty. Mam skierowanie od mojej gin i podobno tyle wystarczy, nie trzeba dodatkowych zaświadczeń i badanie ma być bezpłatne. Ciekawe czy tak będzie w praktyce. Już nie mogę się doczekać poniedziałku :) . W końcu M będzie mógł być z nami przy USG (oczywiście z małą bo bierzemy ją ze sobą). Przy Nadii był prawie zawsze, a teraz przez te weekendowe zjazdy wszystkie wizyty go ominęły :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #885129 przez Marza
Cześć dziewczyny :)

u nas dalej zmienna pogoda.. raz pada i grzmi, a raz słońce przygrzewa.
Mój kochany mąż w pracy, a ja przed komputerem siedzę, oglądam allegro i piszę listę rzeczy do kupienia przed przyjściem na świat maluszka. Strasznie się przy tym stresuję, żeby o niczym nie zapomnieć :woohoo:

Powiedzcie mi które pieluchy mam kupić tetrowe czy flanelowe? czy kilka tych i tych. Muszę poczytać czym się to różni, ale wolę najpierw Was zapytać o zdanie. Zaraz muszę przejść kilka stron wstecz naszego forum i poszukać te listy co dodałyście :)

Nie uwierzycie jakie moje maleństwo wczoraj po północy było rozbrykane !! tak kopało, że tatuś się wziął za rozmowę z synkiem :D pogłaskał brzuszek, poprzytulał, pocałował ( co z tego, że dostał kilka kopniaków w twarz o synusia hehe :silly: ). Mówi też do brzuszka... " jak mnie rozumiesz to kopnij teraz" i nie uwierzycie ! mały kopnął ! haha nie mogłam wyjść z podziwu :D wiem, że to był zbieg okoliczności, ale tak mnie to rozbawiło, że hej :D mały się powygłupiał z tatkiem i się uspokoił i chyba zasnął, bo kopniaki ustały :)

Nelka gratulacje Kochana ! :D ja mam nadzieję, że mój Miłoszek pozostanie Miłoszkiem :D jeszcze trochę i się dowiem :) cięcie sprawa nie za fajna, ale trzymam kciuki, żeby do tego nie doszło :) !

Ja prenatalne mam 12 i mój M sobie nie wyobraża, żeby nie iść. Mam nadzieję, że nic nie pokrzyżuje nam planów :) Kurczę już się nie mogę doczekać, aż zobaczę mojego bąbelka znowu ! już tyle czasu go nie widziałam... dobrze, że mnie kopie i daje o sobie znać :)

Zauważyłam też, że mam problem z gazami... ale nie w takim sensie, że często występują tylko, że tak jakby nie chcą ze mnie wyjść i boli mnie brzuch od tego... wczoraj się nie mogłam wyprostować z bólu. Potem troszkę się poulatniało ze mnie i było okej. Wybaczcie, że piszę o czymś takim, ale może zdarza się to i Wam? hm?

10 lata 6 miesiąc temu #885130 przez Marza
Caroina nie martw się... praca to siła wyższa niestety... ale masz chociaż drugiego kompana w razie czego, czyli córcię :)

10 lata 6 miesiąc temu #885133 przez jagodzianka44
Nelka moja Maja wazy 491g ;o jak to uslyszalam to w szoku bylam, tez bede pod stala kontrola bo lozysko mam za nisko ;/.

Dzis badanie polowkowe bylo, jezdzil po brzuchu i lapal ja, ona kopala haha smial sie jak glupi, mowil zeby mama nie kupowala takich malych sukienek bo raczej sie okaze ze beda za male ;). Wszystko jest w normie tylko to lozysko zbyt nisko..

Anetka co do ruchow odczuwalnych nisko, to mowil ze to jest normalne poniewaz dno Macicy w 20tyg dotyka pepka i mala nie ma wiekszej mozliwosci latania za wysoko. ;). Z czasem rosniecia macicy ruchy beda odczuwalne wyzej ;)

10 lata 6 miesiąc temu #885138 przez Marza
jagodzianka44 jestem w szoku ! :D też dlatego masz taki spory brzuszek :D dzidzia rośnie Ci jak na drożdżach :)

10 lata 6 miesiąc temu #885144 przez jagodzianka44
W szoku ja tez bylam, 5 miesiac i prawie pol kilo haha ;) no szaleje ta Maja szaleje ;)

10 lata 6 miesiąc temu #885193 przez nelka
Jagodzianka to ładnego masz pączusia! :ohmy: A ile mierzy? mam nadzieję że tobie łożysko też zmieni ułożenie...

Caroina to super że pójdziecie w trójkę. Ja też zawsze staram się tak umówić żeby iść razem z M.

Aneta! Gdzie się podziewasz? Martwię się o ciebie jakoś dzisiaj...

Marza kup troszkę tetrowych i flanelowych. Ja chyba kupiłam po 5szt takich i takich. Nie trzeba było tak często prać a jednak w zależności od tego jak się dziecku ulewa parę się przyda. Tetrowe bedziesz podkładać jak się trzyma malucha na ramieniu żeby ci na ciuchy nie ulał i do wybierania buzki. Flanelowe są super jak do wybierania ciałka. My robiliśmy tak że na zwykły ręcznik kładliśmy flanelowa pieluch, najpierw nią wybieraliśmy a potem wyciągaliśmy i okrywaliśmy zwykłym ręcznikiem. Dzięki temu niebąbel nie leżał na mokrym i nie było mu chłodno i ze spokojem mogliśmy dokończyć pielęgnacje.

10 lata 6 miesiąc temu #885196 przez Marza
Nelka dziękuję za radę. Na pewno tak zrobię :-)

10 lata 6 miesiąc temu #885197 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny

Wszystko co Wam napisałam poszło się paść na łąkę. Masakra.

Napiszę tylko w skrócie. Ja kupiłam 10 tetrowych i 5 flanelowych. Tetrowe w pierwszych miesiącach wkładałam również do rożka, jak Paulince się ulało, to przeważnie jakimś cudem nie przesiąkło do rożka. Potem podkładałam pod główkę do łóżka. Jak z nami spała, to tez jej podkładałam. A teraz jak miała odparzenia, to biegała w nich zamiast pampersów. Musiałam ciągle zmieniać, ale czego się nie robi dla takich perełek.

Nelka Gratulacje Marysi.

jagodzianka TY MAŁY APARACIE!!! WYKRAKAŁAŚ:) Będę mamusią trójki dziewczynek. Prawdopodobnie będzie Alicja i Martynka, ale znając mojego męża to wszystko może się zdarzyć. Miałam dziś połówkowe. Perełki są tak kochane. Obie mają po ponad 400g. Jedna jest ułożona wzdłuż, druga w poprzek. Wygląda to przekomicznie. Na płytce mam nagrany fragment jak widać wszystkie 4 stópki. Widok przepiękny.

10 lata 6 miesiąc temu #885198 przez Caroina
Marza Co do pieluch to flanelowe miałam 2, a tetrowych kupiłam sporo i te drugie właśnie bardzo się przydały. Zawsze jakaś była przy buzi malutkiej, bo często jej się ulewało i głównie po to nam się przydały ale nie tylko bo zastosowanie miały wielorakie. Raz w tyg była pełna suszarka pieluch. Jak dla mnie też niezbędnik.
Ale się uśmiałam jak czytałam o rozmowach tatusia z synkiem :)…uroczo. Moja też coraz więcej szaleje ;)
Odnośnie pracy męża to już przywykłam. W zasadzie odkąd się znamy on jeździ (tyle, że 2 pierwsze lata tu na miejscu) więc był normalnie w domu ale płacili śmieszne pieniądze więc wybrał międzynarodówkę. Zarobki fajne ale jakie to życie ciągle poza domem :( Mam nadzieję, że jeszcze tylko kilka lat i wreszcie zasiądzie na miejscu, tak nam się marzy.

Jagodzianka Ale wielka ta Majeczka jak na ten czas, wow!!! Ile ma cm? Ja łożysko mam na tylnej ścianie ale na ost. wizycie usłyszałam, że mała leży nisko więc nie wiem czy ma to związek :unsure:

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #885201 przez Caroina
Kinga Gratulacje. Ale super, same księżniczki :) :) :) Jagodzianka miała czuja ;) ja obstawiałam parkę ch i dz
Tatuś będzie taki rodzynek w rodzinie. Mój M liczył na chłopca, a raczej na pewno będzie druga dziewczynka. Mówie mu, żeby się nie przejmował, za to będzie wyjątkowy i kochany przez 3 dziewczyny ;)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #885202 przez agniesia1604
ja mam 10 białych tetrowych, 10 kolorowych tetrowych, 10 flanelowych:)

Flanelowe gorsze idą na przewijak, kolorowe tetrowe do wycierania ciałka przez 5 miesiecy (nie ma to jak tetra najlepiej wchłania wilgoć- używalismy ręcznika a na niego tetrę i tetrą wycieralismy:P), a kolorowe tetrowe do odbijania , wycierania buźki, spania (najlepsza przytulanka), do lekarza i spacery:) , ładne flanelowe na prześcieradło pod główkę < bo się ulewało >

Mi na początku sporo szło tetry białej bo używałam ją także na przewijak do przebierania a nie raz się zdarzyło posikanie, i t d:P :)

WOW Kinga not o będą 3 dziewuchy:P a w sumie 4 baby w domu :P))))))
Jeszcze się okaże ze mój staś będzie dziewuchą:P

10 lata 6 miesiąc temu #885207 przez Caroina
Teraz dziewczynek przybywa. Równowaga w naturze musi być ;)

Ale mi dziś brzuch wybiło, aż czuje jak mi skóre rozciąga, nieprzyjemne uczucie. Troszkę też jakby zaczynała mnie swędzić. Przed chwilą nasmarowałam sporą ilością balsamu, mam nadzieje, że dyskomfort minie bo znów trzeba coś zjeść :laugh:

10 lata 6 miesiąc temu #885208 przez Kinga2424
agniesia1604 Aguś Staś dziewczyną??? Chyba drugi Bąbelek???

10 lata 6 miesiąc temu #885219 przez munkki
Kinga2424 gratuluje dziewczynek! super :):) bedziecie miec w domu wyjatkowo ladnie z tyloma kobietami :)
Jagodzianka tez mam lozysko nisko, ostatnio mialam bardzo nisko, ale teraz na wizycie sie okazalo ze poszlo troche w gore. To sie jeszcze zmienia, wiec trzymam kciuki co by u Ciebie rowniez troche "powedrowalo"

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka