BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 10 miesiąc temu #885731 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny

Dziękuję Wam za gratulacje:)

malvi- Gratulacje syneczka:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #885732 przez agniesia1604
Hej
Ale u mnie zimno.... juz nawet poniżej 10 stopni...

Ja w sumie ruchy niby czuje ale z drugiej strony nie jestem pewna czy to rzeczywiście są ruchy.....

W sumie juz za kilka dni ide na połówkowe i mam nadzieję że wtedy potwierdzą płeć...:) i mam nadzieje że do tego czasu ruchy będę już jednak czuła na tyle wyraźnie że powiem TAK CZUJĘ RUCHy malucha:)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #885749 przez marzenap
cześć dziewczynki w pochmurny dzionek :(
u nas tez zimno ponizej 10 stopni a my z moim małzonem mielismy wczoraj rocznicę takie kwiaty dostałam :D

agniesia1604 na pewno juz niedługo poczujesz ruchy cudowne uczucie i trzymam kciuki za połówkowe :)
dziewczynki powodzenia w poniedziałek na wizytach trzymam kciuki
zagłosujcie na kubeczek dziękuje :D
www.bebiklub.pl/konkurs/moj-pierwszy-kubeczek/galeria/6775
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #885764 przez jagodzianka44
Dzis u mnie dni tarnobrzega bedzie zespol Piersi, jutro Doda a po jutrze Boys, niestety pogoda taka lipa ze na tym terenie co maja byc te dni jest jedno wielkie bagno ;/.

Marzenap piekny bukiet!;) juz glosuje ;)

10 lata 10 miesiąc temu #885785 przez Kinga2424
U mnie też pogoda bardzo, ale to bardzo smutna. Chciałam iść do apteki z Paulinką, ale ciągle kropi. Nie chce mi się wychodzić. Może po południu będzie ciut lepiej.

Dziewczyny, czy używałyście sterylizatorów do butelek?? Jak do tej pory wyparzałam wrzątkiem, ale przy trójce dzieci nie za bardzo mi się to uśmiecha. Jakbyście mogły mnie wspomóc opinią w tej kwestii, to byłabym bardzo wdzięczna:)

10 lata 10 miesiąc temu #885789 przez Marza
Cześć dziewczynki :)
U mnie też poniżej 10 stopni :( nieprzyjemna pogoda... taka senna przez nią jestem.

marzenap śliczny bukiet i gratulacje rocznicy :)

Malvi wielkie gratulacje ! i tak samo jak jagodzianka44 niezły klocuszek :D hehe znowu chłopaczki wyszli na prowadzenie dzięki Tobie :D szkoda, że u mnie nie ma takich spotkań... ale to niestety urok małych miejscowości :) co do kocyka z biedronki to też mnie strasznie kusi :D hehe a ze stanikami mam tak samo... tylko jeden pasuje, aż wstyd ciągle w nim chodzić :D a szkoda mi kasiory na nowy xD

ciekawe jakie imię wybierzecie, bardzo jestem ciekawa :D

Aneta_78 też się martwię jak to będzie wszystko finansowo wyglądało... u nas pracuje tylko mąż i nie zarabia kokosów, ale mimo wszystko staram się myśleć pozytywnie. Chcieliśmy tego dziecka i z całych sił będziemy się starali mu zapewnić godne warunki :) nie ma sobie co zaprzątać myśli. przecież nie wolno nam się denerwować :* niczym się nie przejmuj, a zobaczysz wszystko pójdzie gładko i nawet nie będziesz na finanse zwracała uwagi :) Twój maluszek przysłoni Ci wszystkie troski swoją małą osóbką :)

Wszystkim dziewczynom, które mają w najbliższym czasie wizyty POWODZENIA i MOCNO ZACIŚNIĘTE KCIUKI, żeby wszystko było okej :*

10 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #885791 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #885806 przez Aneta_78
:-)

...nieustająca awaria suwaczka ;-)
Podziękowania: paulina2053

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #885855 przez paulina2053
To nowe forum mnie troche zdezorientowalo i zamiast odpowiadac dziekuje;) ale too nic:) Witam Was wszystkie moge sie oficjalnie pochwalic i poprosic o dopisanie do listy ze bede miala dziewczynke Zosię;) mam nadzieje ze jakos sie wyrowna:) pozdrawiam;)

Szczęścia nie można kupić, lecz można je sobie urodzić;)

10 lata 10 miesiąc temu #885856 przez Marza
Ja już o tym myślałam i pójdę do pracy dopiero jak mały pójdzie do przedszkola. Wiem, że wtedy będę miała pełną kontrolę nad jego wychowaniem i wpoję mu to co trzeba. Tylko sobie ufam w takiej kwesti, teściowej go nie dam pod opiekę, a ja z matką nie utrzymuje kontaktu. Żłobków u nas nie ma :-)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #885857 przez Marza
Cześć paulina2053 dzięki Tobie znowu jest po równo w walce płci :-) gratuluję dziewczynki :-)

10 lata 10 miesiąc temu #885858 przez iwciaaa
Gratuluje dziewczyny poznania plci maleńst ! :-) ja chodź wiem kto mieszka w brzuszku to bardzo tesknie za Jego widokiem a połówkowe dopiero 10czerwca ach.. Co do wyprawki to zacznę ja kompletować po polowkowym, i na pewno skorzystam z Waszych porad bo nie ma to jak rady doświadczonych mamusiek :-D wczoraj ja klaflam się spać to moje maleństwo tak szalalo ze z 3h zasnąć nie mogłam to ciągle pływało mi w brzuszku i dzisiaj tak samo a w pewnym momencie to brzuch mi zrobił się wybrzuszony w jedna stone kilka razy !! .. bo tak mały się chyba tam pręży ze aż się przestraszyłam czy tak ciagle ruchy to powód do niepokoju?
pozdrawiam Was kochane i Wasze maleństwa !:*

10 lata 10 miesiąc temu #885883 przez Marza
Iwciaaa do niepokoju? Ja się cieszę jak mały daje porządnie o sobie znać. Wtedy wiem, że wszystko jest okej :-) powód do niepokoju to brak ruchów. Wtedy może być coś nie tak z maluszkiem.

10 lata 10 miesiąc temu #885887 przez jagodzianka44
Moja Maja jak długo sie nie rusza to ją zaczepiam, bo sie boje ze cos sie moze dziac;)

10 lata 10 miesiąc temu #885895 przez agniesia1604
Kinga,
ja używałam steryzatora ale do mikrofali (takiego pudła, worków sterylizujących)..... ale po tym jednak butle śmierdziały zdeczka:)
Przeszłam na gotowanie.
Czyli zebrało mi sie 3-5 butli ..(każdą płukałam po jedzeniu ale zostawiałam do mycia) .... wstawiałam wodę w dużym garnku a miedzyczasie myłam wszystkie butelki i smoczki
...a następnie wrzucałam wszystkie umyte części do gotującej sie wody.... i zaczynałam zaraz wyciagać ...ale zostawiałam jednak włączony palnik i bulgotało do ostatniej części.
Aktualnie od 5 miesiaca Stasia tyko myje butelki i wieszam na suszarkę:)
nie ma chyba nic lepszego jak włożyć do wrzątku:) ... obewanie każdej kolejno czesci to czas.... Trzeba jedynie szczypce do wyciagania tych czesci z dużego garnka:) ...
No i tą czynność zawsze mozna pozostawić na wieczór kiedy juz dzieciaczki śpią ... pytanie brzmi jak zorganozować sobie miejsce na składanie brudnych butelek a nastepnie na ich suszenie...
Ja mam suszarkę za 30 zł kupioną do butelek a butelki ustawiałam ładnie koło zlewu i tyle:)))

Aneto,
mi macierzyński kolejny się nienależy bo niestety w trakcie trwającego obecnie macierzyńskiego ukończyła mi się umowa o pracę ...
Zostajemy na 1 wypłacie z dwjka dzieci , z kredytem , i opłatami...masakra;) Tera zjest cieżko na tym 60% macierzyńskim i jednym dziecku...
Ostatnio zaczęłam przeglądać żłobki ale to trzeba składać papiery w marcu ? do przedszkola tak samo i są ogromne kolejki.... a ponoć jak jedno z rodziców nie pracuje to w ogole nie przyjmuja do żłobka i przedszkola
Ale zmieniło się prawo przyjmowania CHOCIAŻBY do przedszkoli ... mają pierwszeństwo dzieci z rodzin wielodzietnych , gdzie jedno z dzieci jest niepełnosprawne, jedno z rodziców jest niepełnosprawne i t d ... wtedy wieksza ilosć punktów...
ja należę do osób niepełnosprawnych ruchowo ... miałam w przeszłosci operację kręgosłupa i jestem ograniczona ruchowo ....
Także jestem w tej grupie rodziców którym w pierwszej kolejności należy się przedszkole ... będę próbowała ...
Szkoda że żłobki należą pod gminę i w ich prawie jeszcze nie am tego zapisu...

Marza,
ja się zaczynam denerwować że ruchów jeszcze nie czuję ... bynajmniej nie takich wyraźnych ech.... zjem jutro czekoladę i połozę sie na lezym boku i poczekam ... WRRR
To wszystko przez to że straciłam w podobnym terminie pierwszego maluszka ...:((( Wtedy to w 19 tygodniu poszłam na połówkowe a tu niestety serduszko nie było od 16 tygodnia:( ech
Masakra...

Jagodzianka44,
w jaki sposób zaczępiasz?
Ja kiedyś czytałam o zabawie latarką ... i chyba spróbuję ...bo ze Stasiem to działało.:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka