- Otrzymane podziękowania: 149
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
A tak poza tym będę dziś zamawiać rożek dla mojego Maluszka allegro.pl/becik-rozek-niemowlecy-spiwor...kol-i4259373656.html -> ostatni wzorek kremowe sówki, taki sam mam wzór na mojej poduszce dla ciężarnych
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107
Weekend dość intensywny w sobotę sprzątałam z M mieszkanko i zrobiliśmy małe przemeblowanko potem kupiliśmy dobrocie, wskoczyliśmy z pieskiem do wozu i trochę spędziliśmy czasu sam na sam w zaciszu rzeki, a potem jeziora. W niedzielę mój kochany mąż zabrał mnie na wyścigi wraków samochodów, czyli takich które nadają się już tylko na złom. Bawiłam się cudownie. Takie emocje, że się nie da opisać uwielbiam takie coś
Niestety od kilku dni moja suczka jest jakaś chora... Nic nie chce jeść, ciągle piszczy, szuka czułości. Dzwoniłam wczoraj do weterynarza i kazał jej podać panadol na ból. Dzisiaj wydaje mi się lepsza, ale zobaczymy później. Jak będzie dalej piszczala i nic nie zje to bierzemy ją bezpośrednio do kliniki.
A jak Wy się czujecie moje słoneczka? Ja cudownie nic mi nie dolega. Zastanawiam się nad ćwiczeniami dla ciężarnych, ale mam stracha o maluszka... Kopniaki czuję, więc jest dobrze.
Pogoda mnie wkurza! Mialo byc w tym tygodniu ladnie, a pada... Porazka.
Trzeba się powoli brać za obiad. Dzisiaj młode ziemniaczki, które mogła bym jeść kilogramami, bo tak mi smakują, kotlety schabowe i czerwona kapustka :-D wczoraj był kebab to dzisiaj musi być porządnie
- iwciaaa
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
miłego dnia kochane :*
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 71
Tak się cieszę że to jednak dziewczynka, już odwiedziłam po drodze ciucholand i kupiłam parę różowych ciuszków za grosze:)
Pogoda też tragiczna, pada i zimno.
Malvi, śliczny ten rożek Ja czekam na wypłatę męża i też planuję zakupy
Dziewczynki a Wy jak po wizytach? czekamy na wieści...
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66
Marza szalejesz kochana!;*
Iwciaa banan podobno zatwardza, mozesz sprobowac .
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 161
...nieustająca awaria suwaczka
- marzenap
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
A ja dzisiaj tylko po raz kolejny oddawałam krew i mocz do badania... Ja Pani wbiła igłe i zdjęła gumke to miałam wrażenie że krew wręcz chlusnęła bo słyszałam taki dźwięk jak przy wlewaniu herbaty do kubka - jak nigdy dosłownie pobranie trwało 5 sec
U mnie młody już sie tak wywija że mi żadne USG ostatanio nie jest potrzebne bo sama mogę go zmacać w każdej chwili
w srodę ma przyjść zamówiona komoda dla szidzi więc bede powoli rozpakowywała ubranka bo mam ich 3 worki i 2 kartony co do becików to mam 2 jeden taki zwykły a drugi usztywniany :)masę kpl.pościeli do łózeczka bo moja mama szyje i jak znadzie jakiś fajny materiał to szyje i szyje
prosze o głosiki na kubeczek dziękuje
www.bebiklub.pl/konkurs/moj-pierwszy-kubeczek/galeria/6775
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
żeby nie dostać becikowego musielibyście mieć ponad 5200zł na czysto na miesiąc za 2013 rok , nie wiem czy za 2012 również. Wiesz to ponad 8000 brutto na miesiac a na rok ponad 80 tys:) ...
Jeśli macie takie dochody to powiem Ci ze 1000zł to nic....
Poza tym nie ma 1 tys i 1 tys... jest tylko i wyłącznie 1 tyś
Mówiłam Wam ubezpieczenie grupowe np w PZU dostaje się za urodzenie dziecka 1100zł (jedna osoba) ...
Myśmy mieli 2100zł (nie 5200) a biegaliśmy tyle za becikowym że miałam juz dość i chciałam z tego 1 tyś zrezygnować bo wg mnie nie było zachodu jeździć i załatwiać multum papierów ... ja musiałam załatwic przynajmniej z 30 świstków (byłam bezrobotną, na stażu, pracowałam w dwóch firmach, pobierałam zasiłek dla bezrobotnych, przemeldowałam się miedzyczasie, to byłam istna masakra)....
- przejdź na tańsze kosmetyki (nie balneum, oilatum, emolium)
- przejdź z pampersów na dady
- przejdź na gotowanie posiłków a nie kupowanie gotowych
- staraj się jak tylko mozesz karmić własną piersią (zaoszczędzisz do 300zł na miesiąc!), jeśli będą problemy poszukaj poradni laktacyjnej moze warto wydać chociaż 100zł a mieć w kieszeni około 2500zł rocznie!
- kupuj tańsze ubranka (nie najlepszych marek jak Reserved), kupuj na wyprzedażach, zbieraj kupony rabatowe (zarejestruj e-mail w H&M a otrzymasz 25% zniżki na dowolny ciuch - kup za to np kombinezon na zimę 100zł - za 75zł ....na FB dodaj do ulubionych C&A, HM, 5.10.15,smyk... dają czasem rabaty...
- nie kupuj najdroższych chusteczek do pupy (wiadomo trzeba niestety sprawdzać które się nadają do pupy niemowlaka)
- nie kupuj najdroższych sprzętów (krzesełek, bujaczków, mat edukacyjnych, zabawek, wanienek) z tego dziecko bardzo szybko wyrasta...
-nie kupuj najdroższych witamin, istnieje na rynku wiele tańszych witamin które to samo zawierają a nawet i więcej
Tego jest w cholere i jeszcze trochę.... i teraz ja WIEM że wiele pieniedzy wydałam niepotrzebnie .... mogłam sporo zaoszczędzić , chociaz uważam że też sporo zaoszczędziłam kupując np u jednego sprzedawcy.
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
Anetka tak dokladnie o to mi chodzilo. Dziekuje za wyjsnienie .
nie wiecie czy magnez powinnam brac codziennie ?
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
Chyba, że ja czegoś nie doczytałam i można przedstawić coś innego zamiast PITu?
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Pytałyście o lakator, ja miałam pożyczony elektryczny Madel a teraz kupiłam bo akurat się trafił w bardzo dobrej cenie w zestawie z butelkmi avent ręczy. Więc dopiero będę mieć porównanie.
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa