BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 10 miesiąc temu #885220 przez Marza
Kinga2424 wielkie gratulacje! Teraz to będziesz mogła szaleć z sukieneczkami ;-) a najlepsze będzie to, że tylko Ty, Twój mąż i córeczka będziecie rozróżniać dziewczynki :-D ja mam w rodzinie dwie takie agentki za nic do rozpoznania która jest która ;-) ale są cudowne. Jeszcze raz prze ogromne gratulacje!! :-)

Wszystkie rady o pieluszkach biorę sobie do serca kochane :-*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #885223 przez Kinga2424
Marza Moje Perełki są dwujajowe, więc będą podobne do siebie jak rodzeństwo. Nie będą identyczne. Dziś Pani Doktor kolejny raz mi to potwierdziła. Mnie to akurat cieszy. Co do sukienek, to chyba to będzie sajgon. Tyle prasowania :P Przy Paulince ostatnio nie nadążam. Właśnie nadrabiam w tej kwestii zaległości:) Ale co tak... będzie dobrze:)

Aaa... a ja mam jedno łożysko nisko, drugie troszkę wyżej....

10 lata 10 miesiąc temu #885261 przez malvi
Kinga gratuluję kolejnych dziewczynek! Będziesz miała w domu same śliczne księżniczki :D

Caroina ja mam już taki brzuch, że ciężko mi w to uwierzyć :) Czasem jak się bardzo najem to jest taki super-twardy. Wczoraj znów zawędrowałam do MC Donalda, ale zamówiłam - UWAGA - McWrapa z kurczakiem, małą sałatkę i wodę niegazowaną :D

nelka gratuluję! Najważniejsze, że wszystko ok i że jesteście szczęśliwi :D

Jagodzianka zakupiłam wczoraj w końcu truskawki, takiego smaka mi narobiłaś ;) Trochę jeszcze zostało, więc zrobię zaraz koktajl <mniam> a Majeczka duuuuuża już :D Nie zdziwiłabym się jakby mój Bąbel też był podobnych rozmiarów, bo brzuszek mam duży jak Ty :)

Marza dzięki za pytanie odnośnie pieluszek, mi też się te informacje przydadzą :) I oczywiście dziękuję wszystkim mamusiom za podzielenie się wiedzą :D

U mnie dziś strasznie pada, ale mimo to wybieram się na ten dzień otwarty dla Mamusiek i liczę na to, że uda mi się wykonać za darmo USG 4D :)

Wrrrrr rozpisałam się i znów się forum wysypało... A nowa szata graficzna jest delikatnie mówiąc beznadziejna :/

To tak w skrócie:

Kinga i nelka gratuluję Księżniczek!

Jagodzianka wreszcie kupiłam truskawki, bo narobiłaś mi smaka :P

Caroina ja mam już strasznie duży brzuch, aż ciężko mi uwierzyć ;)

Strasznie u mnie dziś pada, ale wybieram się na ten dzień otwarty dla Mamusiek, może uda mi się zrobić USG 4D :) Buziaki!

10 lata 10 miesiąc temu #885262 przez nooia
Beznadziejna powiadasz ;) hie hie.. jeszcze trochę cierpliwości.

Dołączyłem posta którego napisałaś... do wiadomości.

10 lata 10 miesiąc temu #885321 przez jagodzianka44
Kinga Moje Gratuulacje !!!! no ja to przeczuwałam :). ale Kobitek będzie w domu, a jeszcze jak każda będzie mieć swoją racje w późniejszym okresie to Ci mąż zsiwieje haha:).

Malvi truskaweczki są pycha!! :). No wcale bym się nie zdziwiła jakby Twoja/ Twój było taaaakie pulchniutkie :).

Munki powiedział,że teraz jej mierzyć nie będzie bo strasznie rozrabia i siły na nią traci. Podczas usg mu uciekała, kopała, a jak na chwile przestał żeby pomierzyć "narządy" stópki itp. to momentalnie spokój :D hahaha.
Podziękowania: Piotr

10 lata 10 miesiąc temu #885322 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny

U mnie pogoda smutna. pada pada i pada. Mój mężuś chory w domu. Paulinka zasnęła, bo strasznie zmierzła na pogodę:)

Miłego dnia dla Was wszystkich

10 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #885371 przez Aneta_78
.

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 10 miesiąc temu #885374 przez Ania86
Cześć:)

Kinga, serdeczne gratulacje :* zaczyna się faktycznie równoważyć, ciekawe czy nasza Julka nie zostanie chłopczykiem dowiem się w poniedziałek nie mogę się doczekać :)

Ja też mam duży brzuch, teraz mam wrażenie że rośnie z dnia na dzień i to okropnie ;) a mała tak kopie, nawet M czasem poczuje, jak przyłoży rękę.

W biedronce są kocyki takie malutkie po 15zł, nie dało mi i kupiłam jeden nawet fajny bardzo miły w dotyku za te pieniądze myślę że warto.
U mnie też pochmurno i tylko "wisi" pewnie dziś nici z ładnej pogody, a szkoda.

Miłego dnia kochane :)

10 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #885376 przez Aneta_78
...

10 lata 10 miesiąc temu #885414 przez marzenap
cześć dziewczynki :)

pogoda u nas okropna przez cała noc az do tej pory leje i leje :(
Kinga gratuluje dwóch dziewczatek :)
kurcze fajne te kocyki z biedronki ale ja mam juz 3 kocyki i chyba nie kupię a pewnie dziadkowie jeszcze cos podrzucą :D
prosze dalej o głosiki dziekuje

www.bebiklub.pl/konkurs/moj-...k/galeria/6775

10 lata 10 miesiąc temu #885428 przez Ania86
Aneta, o dziwo nie różowy, ciężko powiedzieć jaki to kolor są bardzo kolorowe :) jeden najbardziej mi się spodobał ale był typowo dla dziewczynki. Właśnie ja nie mam jeszcze ani jednego więc wzięłam.

Przeglądałam też te pościele i spodobała mi się ta allegro.pl/baby-raj-urocza-6el-posciel-h...100-i4269926881.html
wzór albo ten 1 albo ten pod koniec w myszki.
Może po wypłacie M zamówię, w ogóle wczoraj tak mniej więcej popatrzyłam na te listy wyprawkowe i się przeraziłam ile to kasy :/ I to myślę o takich "grubszych rzeczach" jak łóżeczko, wózek, fotelik samochodowy itp. :/

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #885472 przez nelka
A to bardzo was dziewczyny przepraszam że was pomyliłam. Tak czy siak o was obie w takim razie się niepokoiłam.

Ja mam od wczoraj atak sydromu wicia gniazda;) naczytałam się o tym łożysku przodującym i zdałam sobie sprawe że różnie może być i trzeba chuchać na zimne mieć wszystko przygotowane wcześniej. Póki co nie ma powodów do niepokoku ale dla własnego spokoju na początku lipca chce mieć już wszystko z głowy.
Plan jest taki. W przyszłym tygodniu pojade do siory po ciuchy bo wszystko po Zosi do niej wywoziłam. Będzie cieplejszy dzień to popiore a potem ze spokojem tylko poprasuje. Nie mam jeszcze szafy to narazie poukładam w kartonach. Łóżeczko cały czas stoi. Trzeba będzie tylko przywieź wózek i wanienke z garażu dziadka i pokupić brakujące rzeczy. Na szczęście to ostatnie można w razie czego załatwić przez internet. Dzisiaj zabieram się za liste zakupów. A jak wrócimy z wakacji na początku lipca przemalujemy te dwie ściany w pokoiku dziewczynek i muszę zorganizować kase na szafe.
Czy ja troszke nie panikuje? oj chyba tak ale ja jestem z tych co muszą mieć wszystko zaplanowe;)

Kinga wielkie gratulacj! twój mąż to maprzerąbane, trzy córcie to owiną go sobie wokół palca:)

Ania poście z myszką cudowna!!!

10 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #885490 przez Aneta_78
-)

10 lata 10 miesiąc temu #885522 przez jagodzianka44
Anetka dalej wyniki moczu slabe?;/ Lekarz mi mowil zebys sie tymi ruchami Malej nisko nie przejmowala, bo jak bedziesz tak panikowac to zle wplynie to na dziecko, kazal pozdrowic i uzbroic sie w cierpilowosc, a napewno bedzie dobrze ;). Hmm mi na problemy z pecherzem podali mi hmm Furaginum, podobno jest bezpieczna w ciazy, naprawde dosc szybko przeszlo ;). Trzymam kciuki zeby wszystko bylo okej;).

Bylam dzis w biedronce ale tych kocykow nie widzialam ;( za to obkupilam sie w zeeelkach!

10 lata 10 miesiąc temu #885524 przez munkki
bylam tez w sklepie po zelki, ale nie bylo smiej zelek kwasnych i zrezygnowalam... przegryzam za to delicje;P zaraz zabiore sie za truskawki...

co do zlych wynikow moczu: mi przeszlo po zuravicie plus pilam taki sok z zurawiny (dodac mozna do herbaty lub wody). dopiero te ostatnie wyniki siku byly dobre... tak to wczesniej tez mialam problemy.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka