BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 6 miesiąc temu #884173 przez jagodzianka44
Marza my Mielismy Seata Ibize na benzynę, ze względu na Dziecko i ekonomiczność kupiliśmy BMW e36 w diesel, wychodzi taniej. Jakies 100km robimy w 30zł.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #884174 przez Marza
jagodzianka44 mój mąż nie chce diesel'a, bo ponoć często się psują i części drogie. Woli na gaz :-) my mamy teraz też benzyne i tyle kasy miesięcznie na paliwo schodzi, że szkoda gadać...

10 lata 6 miesiąc temu #884178 przez munkki
agniesia ta lista jest przerazajaco dluga!!! jak my ogrniemy kupienie tych wszystkich rzeczy:/ dzieki za dodanie, bo dla takich laikow jak ja to prawdziwy skarb, w jedyn miejcu miec liste co trzeba;P
nie maj akiegos skepu internetowego gdzie mozna kupic wszystko w jedyn miejscu i zeby spakowali i wyslali? nienawidze zakupow i troche sie boje...

nelka brzusio malutki zgrabniutki:) fajny! moj to prawdziwy beden ;)

co do auta : mielismy wczesniej diesla, teraz benzyne, ale nie narzekamy. ford focus, nie jest moze ogromny, ale na nasza trojke starczy poki co ;)

10 lata 6 miesiąc temu #884192 przez malvi
Tak sobie właśnie oglądam nosidełka/foteliki i mam pytanie do obecnych już MAMUŚ - jakiego Wy używacie/używałyście? Czy polecacie jakiś szczególny typ? Myślę nad zakupem używanego, ale kompletnie nie znam się na tych firmach i modelach....

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #884197 przez Aneta_78
.

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #884204 przez iwciaaa
Cześć dziewczyny:-)
Kobieto masz mistrza u mnie za ta listę na pewno sobie ja wykorzystam bo tez jestem nowicjuszem w tych sprawach :P
Malvi do mnie tez burza się zbliża, widzę ze na prawdę nie daleko mieszkasz ode mnie :P
dzisiaj na obiadem zrobiliśmy z mężem schabowe, fasolkę szparagową i młode ziemniaczki z koperkiem :) mmm pychota, a na deser miałam smaka na koktajl i kupiłam sobie truskawki, polecam bo juz idzie dostać na targu takie dobre :-)
Tez myśleliśmy o zmianie samochodu ale jak na razie uznaliśmy ze wiemy czym jeździmy i tak zostawiamy :-)

10 lata 6 miesiąc temu #884234 przez agniesia1604
Tą listę stworzyłam dla koleżanki i to już po porodzie i gdy Staś miał juz 6 miesięcy.... to rzeczy które mogę polecić które sama musiałam albo chciałam używać:)
Wiecie , kązda mama będzie wiedziała co będzie jej potrzebne a co nie:) ...To list ana moje potrzeby ... wiadomo jeśli nie będziecie cięte , albo będziecie miały cesarkę to Wam się nie przyda poduszka pierdzioszka, tantum rosa :)
nikt nie zapytał po co pomadka nawilżająca? ... Superancka sprawa przy porodzie... usta trzeba nawilżać ...a wody zaś dużo pić nie wolno bo byśmy sikały i sikały a pęcherze pękały.. oddychanie potrafi być cieżkie ...a szkoda mieć potem popekane usta:)

Chusteczki nawilżające , prawda ... nie trzeba...teraz i my przerzucamy sie na waciki i wodę a częsciowo i pod zlew :P :)

Jak cosik pytajcie....to moja prywatna lista:)))))

Do listy można ale nie trzeba dodać .... czopki glicerynowe:P .... niestety .... mamy stracha że cos pęknie bla bla bla ...a trzeba się załatwić ponoć nawet w ciągu 48 godzin.... niesttety ....po cięciu nie należy to do przyjemnych spraw ... to tak jakby co.... można je kupić dopiero po porodzie kiedy będzie wiadomo czy byłyśmy ciete....

Widzę że powoli się rozkręcamy z pisaniem;))))))))))))

10 lata 6 miesiąc temu #884242 przez Caroina
Nelka Ale masz mały brzuszek :)

Lista spora, faktycznie można się przerazić. Ja jakiś czas temu pisałm taką swoją listę i w sumie było tego mniej więc muszę się zagłebić w tą podaną tutaj i sprawdzić o czym zapomniałam.

Jestem już po wizycie i raczej bedzie dziewczynka. Tyle, że znów była ułożona tyłem i od pupy strony można było stwierdzić, że jajek nie widać ;) Tak więc może na USG prenatalnym w końcu pokaże szparke ;) mała nieśmiała :P i w końcu będziemy na 100% pewni. Waży 264g i wymiary ma odpowiednie więc jestem bardzo zadowolona, że dobrze się rozwija :) będę teraz spokojniejsza.

10 lata 6 miesiąc temu #884247 przez Caroina
Agniesia Już widzę, że dużo przeoczyłam w swojej liście, patrzyłam raczej na ogólniki a Twoja lista jest bardzo szegółowa i dzieki Ci za odwalenie dobrej roboty. Już nie musze się głowić. Tantum Rosa też miałam i przydało się, mimo, że nie było szycia ale dla zasady stosowałam, żeby nic się nie podziało.

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #884261 przez Aneta_78
. :)

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 6 miesiąc temu #884277 przez Marza
Aneta_78 ledwo co skończyliśmy remont, żeby uwić dla siebie gniazdko i poszło na to 10 tyś. Teraz widzę, że to był błąd. Zawsze będzie coś nie tak. Ja się tu nie umiem poczuć jak członek rodziny... Dom ma obiecany mój mąż. Dopóki dziadek żyje mamy dwa małe pokoiki. Potem mamu mieć całą górę, ale wątpię, że tak będzie...

Dla mnie te listy też są zbawienne... 20 tygodni to faktycznie niewiele żeby wszystko ogarnąć... Obleciał mnie strach !!!! Autentycznie jestem przerażona...

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #884278 przez Caroina
Aneta Było pozytywnie. Co prawda tak jak się spodziewałam nie puściła mnie samej do gabinetu -a proponowali jej, żeby sobie porysowała przy biurku - więc weszła ze mną. Na czas badania (za parawanem) udało się ją usadzić na krześle, wciasłam jej tel z grą więc przeczekała. A przy USG głaskała mnie po nodze i mówiła współcującym tonem"nie przejmuj się, zaraz będzie po wszystkim", " już dobrze" itp :lol: Pani pokazała jej malutką, pytała czy widzi dzidziusia, odpowiedziała " no jasne!". I bardzo się cieszy, że będzie miała siostrzyczke :)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #884285 przez Caroina
Marza nie stresuj się, wbrew pozorom nie jest to wcale takie straszne. Pomyśl jak niektórzy zostawiają to na ost miesiąc bo np nie chcą zapeszyć, a 20tyg to mnóstwo czasu :)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #884291 przez Marza
Caroina ale ja kompletnie nie wiem od czego zacząć... Co jest najważniejsze. Przecież tyle tego jest... Chyba wezme kartkę i długopis i zacznę spisywać wszystko.

A kupujecie od razu kombinezon? W sumie niewiadomo jaka będzie pogoda...

Ps. Kto zmienił meldunek październikowy na pierwszej stronie?

10 lata 6 miesiąc temu #884295 przez jagodzianka44
Marza ja mam kombinezon juz kupiony ale taki bardziej Misiowy. Zaraz pokaze o co chodzi.:)
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka