BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

11 lata 2 miesiąc temu #840463 przez srenka_918
Justineva a brzuch Cię boli tak bez powodu, czy np po wysiłku??? Bo jak bez powodu to nie dobrze... Może się coś dziać, ale równie dobrze może się macica rozciągać...

Mnie brzuch zakłuje, zaciągnie i zaboli jak się zapomnę i położę sobie dziecię na brzuch... Ale od razu przechodzi jak usiądę lub wstanę

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #840474 przez motylek05
Justineva :mnie brzuch pobolewa jak na @ ja biorę nospe i przechodzi, czasami bardziej zakuje,zaboli jak zrobię jakiś gwałtowny ruch... Takie bóle jak na @ to nic niepokojacego...

Yoozia :ja ostatni @ 10.01 i z moich wyliczeń wychodzi 5t 2d :laugh:

Mój Aniołek 11tydz [*]

11 lata 2 miesiąc temu #840526 przez Kinga2424
gwiazdka2014 napisał:

Kinga też o tym czytałam.

Kinga ładne imię ... :)

Dziękuję bardzo

11 lata 2 miesiąc temu #840527 przez Kinga2424
Co do terminu ciąży, to powiem Wam, że chyba najlepiej poczekać aż wyznaczy go Wam lekarz. W poprzedniej ciąży wogóle nie zgadzałam się z terminem. Uważałam, ze powinien być nico dalszy, no ale i u lekarza i w szpitalu patrzy się na termin ostatniej miesiączki. Ja wiedziałam dokładnie kiedy doszło do zapłodnienia, ale nikogo to nie obchodzi.

Teraz na pierwszej wizycie lekarz powiedział mi, że termin to 4 październik. I tego się trzymam.

Ja niestety też mam bóle brzuszka. Przeważnie jak mojego klocuszka noszę. Ale jak zaśnie i odłożę go do łóżeczka, to wszystko samo przechodzi. Mam jeszcze ten problem, że ja nie mieszczę się już do swoich spodni. Mój mąż będzie dziś musiał ściągać z szafy moje ciążówki.

Życzę Wam miło spędzonego dzionka.

11 lata 2 miesiąc temu #840634 przez Ania86
Witajcie w ten słoneczny dzień:) przy takiej pogodzie aż chce się żyć:)
Co do bóli brzucha też mnie boli i troche się tym stresuje, ciężko powiedzieć czy po wysiłku czy nie:/ ale zazwyczaj popołudniu i wieczorem, mam nadzieje że to nic groźnego. Wizytę mam dopiero 3 marca, chyba zeświruję do tego czasu:)
Dziewczyny mam do Was pytanie pijecie kawę?

11 lata 2 miesiąc temu #840659 przez yoozia
ja tam czasami kawe wypije. slaba i z mlekiem, czasem zbozowa. ale ostatnio rzadko mam na nia ochote. mam termin usg dopiero na 11.03 :( to ponad 3 tygodnie! tez do tego czasu chyba zwariuje :P milego dnia wszystkim ;)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #840696 przez julka
ja tez pijam kawe, tez z mlekiem, cukem, syropem karmelowym :) taki deserek z tego wychodzi. nie codziennie, ale jednak. nawet sushi ostatnio jadlam, ale jakies takie grilowane wybralam, surowego jednak troche strach...

yoozia, to dlugo bedziesz czekac, ale za to bedziesz miec super widok! juz zobaczysz swoje dzeiciatko w pelnej krasie, a nie tak jak my w tym tygodniu jakies takie plamki po kilka milimetrow tylko ;) zobaczysz czas szybko nam zleci :)

dziewczynki, zniencie sobie zdkecia profilowe, jesli byWam sie chcialo, bedzie nam latwiej siebie kojarzyc nawzajem :) i jakies suwaczki, bo mi ciezko ogarnac na jakich etapach my jestesmy i ile maja nasze fasole ;) :side:

11 lata 2 miesiąc temu #840775 przez malvi
Witam dziewczyny!

Dołączam do Was :) Termin dla mojej fasolki wyliczony przeze mnie to 8.10.2014 :) Pozdrawiam!

11 lata 2 miesiąc temu #840795 przez srenka_918
To nie jestem sama że się w spodnie już nie mieszczę... Przy drugiej ciąży jakoś szybciej się tyje... A miałam nadzieję że nie przybiorę za dużo, że zmieszczę się w 12kg, by w efekcie końcowym nie mieć więcej niż przed pierwszym porodem...

Witaj Malvi ;)

11 lata 2 miesiąc temu #840809 przez malvi
Mam nadzieję, że wiele się od Was dowiem, bo jak na razie niestety doświadczenia brak :P to moja pierwsza fasolka, a jestem na razie w 6 tygodniu ;)

Od razu mam pytanie - czego unikacie w diecie podczas ciąży?

11 lata 2 miesiąc temu #840825 przez Kinga2424
malvi Cześć. Witamy w naszym gronie.

Mi w pierwszej ciąży mówiono by unikać surowego mięsa, tataru, serów pleśniowych, grzybów. Kawy też staram się nie pić. Piję dużo wody, mało gazowanych napojów.

11 lata 2 miesiąc temu #840834 przez malvi
Moja doktor prowadząca mówiła przede wszystkim o surowym mięsie i rybach, słodyczach, białym pieczywie, serach pleśniowych i napojach gazowanych, poza tym unikaniu słodzenia herbaty i kawy.

Ja zamiast kawy piję rano 1 INKĘ zbożową pół na pół z mlekiem :) :)

11 lata 2 miesiąc temu #840871 przez motylek05
Ja jak narazje nie mam problemu że spodniami,nawet powiedziała bym że schudlam ...

Co do kawy to ograniczylam do jednej delikatnej kawki dziennie,a było nawet ze 4 w ciągu dnia.w pierwszej ciąży nie piłam kawy bo miałam wysokie ciśnienie i bralam leki .
Staram się nie jeść surowego mięsa , serów plesniowych i napoje gazowane zdecydowanie nie. A tak to wszystko jadlam ...

Mój Aniołek 11tydz [*]

11 lata 2 miesiąc temu #840989 przez Ania86
Malvi witaj :)
No mi koleżanka nagadała że absolutnie nie pić kawy, też wydawało mi się to dziwne, oczywiście nie jakąś "siekierę" ale taka słabsza raz dziennie wydaje mi się że można wypić. Ja dawniej to piłam po 3 i ciężko mi się przestawić :)
Lekarz powiedział mi żeby wyrzekać się serów typu feta, surowych jaj, musów, tiramisu i kolorowych gazowanych napoi a w III trymestrze owoców cytrusowych i orzechów ziemnych, ale to jeszcze duuużo czasu:)

11 lata 2 miesiąc temu #840993 przez yoozia
mi lekarz powiedzial, ze jedna kawe dziennie spokojnie moge pic. byle nie czarna...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka