BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 6 miesiąc temu #895546 przez jagodzianka44
Jakis psychol chodzi po korytarzu, klnie pluje :/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #895547 przez Caroina
Jagodzianka To niezłe atrakcje macie :ohmy: Na jakim oddziale leżysz?

10 lata 6 miesiąc temu #895553 przez jagodzianka44
Leze na patologii ciazy, w szpitalu pelno policji bo kryminalista na jakims oddziale lezy -,-

10 lata 6 miesiąc temu #895554 przez dotkawy
Witam wszystkich :-) a zwlaszcza Caroline ktora namawiala mnie juz mega dawno do napisania na forum :-P

Od 3 tygodni juz siedze w domu na L4 takze w koncu mam troche czasu dla siebie, bo tak to tylko praca i praca.....

Juz sie nie moge doczekac dzidziusia, to bedzie moje pierwsze dziecko i nie powiem zebym sie nie bala, bo boje sie okropnie jak to bedzie, ale kocham z calego serduszka moja mala kruszynke :-****** Termin mam na 7.10. :-)))

10 lata 6 miesiąc temu #895560 przez jagodzianka44
dotkawy witamy Ciee! :* :) dbajcie o siebie! :)

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #895561 przez Aneta_78
.

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 6 miesiąc temu #895563 przez jagodzianka44
Anetka nie wiem do kiedy :/ jutro glukoze z krwi robic mi beda, z mala jest wszystko ok, to najwazniejsze :) usg nerek nic nie wykazalo ;/ nie wiedza czemu boli w kroplowkach mam magnez + tabletki na ten bol. Nie wiem co beda robic z ta szyjka ;/ w sumie delikatnie krotka jest

10 lata 6 miesiąc temu #895564 przez Caroina
Dorota No w końcu się tu zarejestrowałaś :)

Jagodzianka Jejku to co on robi na waszym oddziale, to jakiś Arnold Szwalzeneger z filmu Junior czy co??

Aneta Co Ty narzekasz, wcale nie taki duży ten brzuszek, świetnie wyglądasz :)

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #895567 przez Aneta_78
:-)

10 lata 6 miesiąc temu #895568 przez jagodzianka44
Anetka noo ladny, zgrabny brzusio!
Caroina facet odcial prawie zonie glowe bo byl o nia zazdrosny, sobie zyly popodcinal ale odratowali go.

10 lata 6 miesiąc temu #895569 przez Ania86
Klaudia, Dotkawy witajcie :)
Jagodzianka, to dobrze że pojechałaś będziesz spokojniejsza w domu byś się tylko denerwowała, wybadają Cię i mam nadzieję szybko wypuszczą do domku. A w szpitalu, no no atrakcje jak się patrzy. Dbaj o siebie i dawaj znać na bieżąco.
Anetka, śliczny brzuszek i wcale nie duży jak na 26 tydzień.

10 lata 6 miesiąc temu #895571 przez pauletta
Malvi jeszcze nie. Po nocy mam plamy zawsze :-)

Jagodzia bedzie ok. Pod opieką jestes

10 lata 6 miesiąc temu #895572 przez agniesia1604
Ania86,
ja używałam dla Stasia od pierwszego dnia życia HIPPa ... i ważne jednak jest aby używać jednej firmy kosmetyki (oliwka, płyn do mycia ciała i włosków)
Obecnie przesziśmy na Ziajkę i nie ma uczulenia. Johnson też był dobrym płynem do mycia (mielismy chyba z 4 próbki to wykorzystaliśmy) ale oliwka nas uczuliła.
Ważne jest aby używać płynów i oliwek od pierwszego dnia życia ...potem można próbować zmiań. To tak jak z proszkiem do prania.
Myśmy na początku prai w JELP a potem chwilę w Loveli a obecnie w persilu sensitive. Jelp wychodzi taniej niż lovela...ale Lovela ładnie pachnie ( jak mlekiem matki)

Caroina,
taka pufka byłaby nie najlepsza dla matki która rodziła naturalnie i była szyta:P ... jesooo i wstać z noworodkiem ... ciężko. Ja miałam zwykły fotel
coś podobnego: www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S69901738/
i fajnie mi się na nim bujało maluszka na rękach:P
Mogłam użyć pierdzioszki jako podkładu bo mnie do 4 tygodni bolało i miałam probem ze wstawaniem:P

Anetka,
z tego co się orientuję to na macierzyńskim po 14 tygodniu mozna podjąć pracę ae na chyba półetatu i tylko u swojego pracodawcy (jeśli chcesz utrzymać macierzyński)... tak coś kojarzę.
Każda matka po porodzie musi 14 tygodni odbyć macierzyńskiego czy chce tego czy nie:P no chyba ze nie ma macierzyńskiego to niektóre idą do roboty już np po 3-4 tygodniach:P
Mały brzuszek jak na zwiększoną ilość wód:P to ja ze wszystkich tutaj brzuszków mam największy balon a termin mam na ostatniego października;p

Malvi,
rzeczy dla siebie kupowałam przez internet...i podawałam tutaj stronki a teraz musiałabym ponownie je odszukać.
Ja kupowałam na allegro u tego sprzedającego: allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=21469799
( flaming24 ) - polecam
miał i podpaski i majtki i wiele wiele innych fajnych rzeczy no i opinie cakiem niezłe:)
Pewnie do niego wrócę po kolejna wyprawkę:)

Klaudia,
witaj w naszym gronie:) ..Gratuluje ślubu i Emilki prawie kilogramowej:):P

jagodzianka,
super :) ... Bardzo dobrze że pojechaaś do szpitala i pewnie też Ci lżej ze to nie nerki i że zrobią Ci badanie no i małą zobaczyłaś:)
Pewnie poleżysz chwilę i potem do domu a w domu leżenie z tą krótką szyjką ... no niestety.

Gochens
ja kupiłam 2 koszule do karmienia i jedną koszulę na ramiączkach do porodu...i szczerze powiem koszula z porodu służy mi do dziś ...
żadnych plam i tak dalej...
Dokładnie takie koszule bo szkoda było mi kasy (już ponad rok mam te 3 i używam i mi się ogólnie podobają...jedyny mankament to po roku zaczynają mis ię odpinać guziki (wyrobiły się, podejrzewam że matce karmiącej dłuzej niż ja wyrobiłyby się szybciej)
:
allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazow...-xl-i4365960620.html
plus tą do porodu bo z szlafrokiem :
allegro.pl/komplet-szlafrok-koszula-karm...3xl-i4330394189.html

dotkawy,
witaj:) ... oj tam ja też sie bałam przy pierwszej ciąży...a teraz pełen luz:)

________

Borykam się codziennie rano ze skurczami łydki i stopy:( tak jakby te skurcze były od nieprawidłowej pozycji spania ? hmmm dziwne

Od którego tygodnia zaczyna się 3 trymestr?

10 lata 6 miesiąc temu #895575 przez dotkawy
Jagodzianka omg to masz fajne towarzystwo ... ja pracuje w szpitalu, na oddziale rehabilitacyjnym, takze takie ,,cuda" nie sa mi obce :-)) najciekawiej jest po weekendzie jak jeszce pijaczki dojada :-))

Aneta coreczke bede miec, od poczatku baaardzo chcialam coreczke, oczywiscie moj maz syna. I dzieki bogu wyszlo na moje bo jakby synek odziedziczyl charakterek po tatusiu.....to bym miala w domu ciekawie.... :-)

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #895578 przez Aneta_78
.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka