BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 6 miesiąc temu #895067 przez Gochens
Aneta kocham te Twoje opowieści ;) a co do mej czarnej dupy to ni cholery z niej nie wyszłam... Nawet jednej nowej reczy nie mam dla Oliego :blink: zmolestuje malza żebyśmy kupili w końcu te regały to ciuchy przebiore i jak coś kupię. a na macierzyńskim można z tego co wiem na pół etatu Gdzieś pracować ale nie wiem na bank ;)

Jagodzianka kspory nbrzuszek ale bardzo ładny!
Caroina u ciebie z kolei kruszynka Brzuszek ale słodko z córką wyglądacie :)

Marza ale miałaś nie fajna sytuacje, dobrze że już w domu jesteś dbaj o siebie ;)

My wróciliśmy od teściów bo dziś już wracają z urlopu także w koncu się przytule do swojej poduchy ;)

A ten fotel do karmienia jednak wygodny moim zdaniem jest bardziej sztywny ale na takim nie siedziałam z dzieckiem wiec nie wiem

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #895075 przez Caroina
Marza Bidulko, przykro mi, że tk się sprawy potoczyły, taki pobyt w szpitalu może podłamać ale najważniejsze, że malunek zdrowy i już jesteś w domu. Teraz na pewno będziesz pod większą kontrolą i wszystko będzie dobrze.

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #895126 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 6 miesiąc temu #895194 przez malvi
Caroina super fotki :D co do tego fotela to ja bym chyba takiego nie kupiła, bo nie lubię takich miękkich siedzisk :P

Marza kochana tyle przeszłaś, ale najważniejsze, że już jest wszystko w porządku i możesz sobie odpoczywać w domku :kiss: Trzymaj się cieplutko i nie przemęczaj się!

Anetka a mi się wydaje, że na macierzyńskim nie możesz w ogóle nigdzie pracować dodatkowo. Ale trzeba by było się dokładnie wczytać w prawo pracy, wiem że na pewno teraz na L4 "ciążowym" nie możemy pracować nawet na umowę-zlecenia :P

Gochens właśnie a Ty jeszcze pracujesz? Jeśli tak to PODZIWIAM :woohoo: :woohoo: ja wczoraj trochę pochodziłam po centrum handlowym i padłam w domu jak mucha (chociaż może też trochę wykończyło mnie to kłucie przy glukozie)

Mam już wyniki i niby wszystko wyszło w normie, łącznie z glukozą :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 6 miesiąc temu #895235 przez Gochens
Dzień dober :)

Malvi Aneta pewnie że pracuje :) pracownikiem miesiąca jeszcze nie jestem ale Panią kierownik jak najbardziej hehe w sumie mam nadzieje ze dam rade narazie nie jest ciezko czuje sie dobrze a zreszta wiekszosc dnia siedze przed kompem :whistle: :whistle:

ucisku nie mam na żołądke za to jak poleze to boli mnie pachwina prawa :)

Milego dzionka, wstawać :P

10 lata 6 miesiąc temu #895239 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny

pauletta Śliczny brzuszek:)

Caroina Fajny fotelik. W pierwszej chwili myślałam, że to Ty na nim siedzisz. Ale patrzę... zero brzuszka. Hmmm... Mi osobiście ciężko by się z niego schodziło. Pamiętam, że miałam problemy z wstawaniem z czegokolwiek z Paulinką na rekach. Ale... śliczny brzuszek. A córcia przepiękna.

Aneta_78 Och z budową troszkę nam się opóźniło. Robotnicy zamiast przyjść do nas, musieli jechać naprawiać gdzieś dach, bo kogoś zalało (po tych burzach). Teraz właśnie czekamy na betoniarkę i będą zalewać strop z piętra. Potem dach, itd. Wczoraj był facet od okien. Trzeba na nie czekać około miesiąca. Wszystko pomierzył. Teraz będziemy mieli troszkę spokoju aż beton zwiąże, potem dopiero będą robić dach. Ten pokój, który musiałam i muszę opuścić z najcieplejszego pokoju stał się zimny, nic w nim nie widać bez światła. Jakbym tam teraz chciała iść coś poprasować, to muszę światło świecić:(

A z moim kręgosłupem jest różnie. Raz jest lepiej. Raz gorzej. Są dni co z łóżka nie umiem wstać. Dziś w nocy nie schylając się podawałam Paulince smoczek, bo mnie aż tak siekło. Lekarz mi mówi, że to przez to, że zbyt wcześnie jestem w ciąży (zbyt mały odstęp między ciążami) +ciąża bliźniacza. Mam dwa razy więcej do noszenia. Ale będzie git.

Marza Och Bidulko nacierpiałaś się, ale najważniejsze, że teraz jest już wszystko dobrze. Wracaj jak najszybciej do zdrowia, masz dla kogo:)

10 lata 6 miesiąc temu #895245 przez Ania86
Cześć :)
Anetka, też mam taki ucisk ale to nie tyle na żołądek ile na klatce piersiowej :/ ciężko mi oddech złapać wczoraj wieczorem to mnie mocno bolało ale poleżałam i puściło jak pójdę do lekarza to zapytam czy to normalne.
Malvi, widzisz super że wyniki i moczu i glukozy dobre.
Kinga, oj biedna teraz na pewno jest Ci ciężko bo i budowa i ciąża i opieka nad Paulinką ale za to będziecie mieć więcej miejsca dla siebie :)
Mam do Was jeszcze pytanie jakie kosmetyki dla maluszka polecacie? Jest tego tyle w sklepach.... Hipp? Nivea? Ziajka?

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #895262 przez munkki
Caroina ta pufka jest na prawde ok, mam taka w salonie, tylko juz jest strasznie "wysiedziala", musze sie dowiedziec gdzie mozna dokupic to wypelnienie ewentualnie;) wstawanie z tego jest ok - jezeli nie jest "wysiedziala"... teraz to faktycznie mi ciezko z niej wstac:P

Marza trzymaj sie tam dzielnie i odpoczywaj na maksa!

Anetka tak jak pisala malvi, mnie sie wydaje ze nie mozna pracowac, na L$ to bankowo, na macierzynskim chyba tez nie:/

Gochens podziwiam za prace, mnie strasznie bolaly plecy jak siedzialam w robocie... tez mam prace przy komputerze, ale przez te plecy nie dalam rady tego dluzej pociagnac... chodze na te cwiczenia, troche pomagaja... dzis mam na 14:00 nie wiem jak sie zbiore w taka pogode, bo jedynie mi sie koc marzy heh.

Kinga n obciazenie dwoch maluszkow musi byc spore, pewnie dlatego plecy bola... ale widzisz mnie tez bola w sumie od samego poczatku, jeszcze takiego brzucha nie mialam duzego jak teraz a juz bolaly.... mi czasem znajomi mowia ze nie wierza ze tam nie ma blizniakow, bo brzuszek spora pilka;)

Ania kosmetykow narazie nie kupuje, wiem ze nie ma co szalec bo potem sie moze okazac ze maluch akurat uczulony:/

Dziewczyny - macie piekne brzuszki, ja nadal nie mam zdjecia ;)

mam dzis gosci, przychodza dziewczyny z pracy w odwiedziny:) no i musze isc na cwiczenia... wiec troche trzeba sie ogarnac...a taki len mnie dopadl po sniadanku....

10 lata 6 miesiąc temu #895267 przez malvi
Ania z tym oddychaniem miałam już kilka razy podobnie :/ Też zamierzam zapytać na wizycie o co chodzi...
Ja dla Krzysia kupiłam kosmetyki z Rossmanna marki Baby Dream, ja sama jeszcze nie mam oczywiście doświadczenia w tej kwestii, ale moja koleżanka ich używa i jest bardzo zadowolona :)

Gochens w takim razie SZACUN :D A do kiedy zamierzasz pracować?

Ja też mam pytanie do obecnych już mamusiek - gdzie najlepiej kupić rzeczy dla MAMY do szpitala? Mam na myśli takie kosmetyczne jak jakieś podpaski, podkłady, majtki jednorazowe itd ;) Wczoraj patrzyłam w Smyku, ale były strasznie drogie :P

10 lata 6 miesiąc temu #895290 przez munkki
z oddychaniem tez mam problem, sapie jak stary czlowiek:/
i zauwazylam ze od dwoch dnia jak gdzies ide to mnie potrafia straszne kolki lapac... znowu ostatnio ledwo z autobusu sie przytargalam... macie tak tez?

znalazlam fajne ksiazeczki dla dzieci,,,, :)
sierramadre.pl/sklep/kategoria-produktu/masz-juz-maluszka/

10 lata 6 miesiąc temu #895306 przez jagodzianka44
Marza Trzymaj się tam kochana! :*
Ja chyba dziś się wybiorę do szpitala bo znów kłuje w plechach w lewym boku, lekarz kazał jechać bo może to być kolka nerkowa -.- ale jak ja pojadę jak wyniki z krzywej u diabetologa :(

10 lata 6 miesiąc temu #895311 przez malvi

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Jagodzianka przykro mi, że znów Cię boli :( Daj znać co i jak :kiss:
Załączniki:

10 lata 6 miesiąc temu #895312 przez jagodzianka44
Malvi piękne! Nie wiem co robić,do szpitala jechać nie chce -.- i znów leżeć nie wiadomo ile ;x

10 lata 6 miesiąc temu #895319 przez Ania86
Malvi, ciuszki cudo :)
Jagodzianka, biedna kochana nie wiem co Ci doradzić. Ja miałam problemy z nerkami przed ciążą i wiem co to znaczy. Lekarz kazał mi bardzo dużo pić dobra jest tzw. Woda Jana do kupienia w aptece albo zielarskim sklepie ale nie wiem czy można w ciąży. Pamiętam że jak miałam kolkę nerkową to ból był tak wielki że aż trudno było zlokalizować, trafiłam do szpitala i urodziłam kamień ;)
Trzymaj się :kiss:

10 lata 6 miesiąc temu #895335 przez klaudiad6
Hej !! :kiss: :kiss:
Miło ,że ktoś również rodzi w pazdzierniku :cheer: :cheer:
Jam mam termin na 09.10.2014r i już nie możemy się z mężem doczekać naszej KSIĘŻNICZKI :) :)
Już po badaniach szczegółowych , mała rozwija się prawidłowo a waży ponad 800g

Emilia 09.10.2014

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka