BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 6 miesiąc temu #894261 przez jagodzianka44
nie dam rady przeczytać was wszystkich. Po wizycie usg nie było tylko cukier z krzywej cukrowej wyszedl zle, mam skierowanie do diabetologa, zobacze co bedzie dalej ;/ ech..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #894262 przez Kinga2424
munkki Ja właśnie prasuję ubranka dla dziewczynek na rozmiar od 56-62. 62 tak na wszelki wypadek i schowam je do szafy. Pewnie jak zobaczę takie małe Kruszynki to się przerażę. Paulinka od urodzenia była duża. Na wyjście ze szpitala miała ubranka 62. Do czapeczki się zmieściła, ale niestety już nigdy więcej jej nie założyła (była zbyt mała).

jagodzianka44 Nie martw się. Lekarz dobierze Ci odpowiednie leki i będzie dobrze.

10 lata 6 miesiąc temu #894272 przez jagodzianka44
Kinga teraz juz zeszło ze mnie, ale wczesniej płakałam z nerwów.

10 lata 6 miesiąc temu #894290 przez munkki
jagodzianka, ale jakie masz te wyniki? kiedy idziesz do diabetologa?
musze sie w koncu wybrac na ten cukier...

chcialam tylko dodac ze biustonosze z fiszbinami to barbarzynstwo teraz:(

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #894328 przez Aneta_78
.

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 6 miesiąc temu #894335 przez agniesia1604
Aneto widziałam ten wózek ,
śliczny...
naprawdę jak 2 w 1 to super cena...:) Wg mnie to najważniejsze jest to: wszystkie koła pompowane i amortyzowane.
Wiadomo bez skrętnych kół po galeriach, sklepach, na mieście może być ciężko... ja mam skrętne koła ale w domu ich nie używam...blokuję bo brudzą mi ściany:P

Caroina i Aneta,
dbajcie o siebie i maleństwa i odpoczywajcie...
Lepiej żebyście za szybko nie pędziły do szpitala...:)

Mój szkrab już za miesiąc kończy roczek.... a ja ledwo daję radę bo młodemu zęby wychodzą i od 4 dni jakby mi dziecko podmienili.... no ale syrop paracetamol pomaga chociaż troszkę bo przecie to była masakra.
Ja nie wiem jak ja sama sobie poradzę z 2 dzieci... ja tu nikogo nie mam :( ... Mam tylko nadzieję że starszy troszeczkę zwolni i opanuje swój humorek:)

Kupiłam magnez na moje skurcze nóg.... biorę od 4-6 tabletek....a i tak dziś nad ranem złapał mnie skurcz łydki i stopy... ech
Caroina tez miałam leukocyty 70-100wpw i dostałam urofuraginę ... :) Chyba złapałam coś na basenie dziecięcym...:( Też mnie kłuje z tyłu ale to nie nerki ani nie woreczek bo sprawdzał mi ginek... to raczej rozrastająca się macica...
Ja po 16:00 mam problem z chodzeniem, wstawaniem z krzesła , położeniem sie i wstaniem z łóżka bo tak mnie to kłuje z tyłu koło kości ogonowej że masakra...:( Dobrze ze mąż od 16 zajmuje się Stasiem a ja wtedy mogę porobić porządki i trochę odpocząć...

Wyprawkę zacznę kompletować w sierpniu ... w sumie ja mam niewiele do kupienia ...

bywajcie:)

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #894338 przez Aneta_78
:-)

10 lata 6 miesiąc temu #894344 przez Ania86
Dziewczyny trzymam za Was kciuki żeby obeszło się bez szpitali, wiadomo jak trzeba to trzeba ale nie ma to jak w domu. Starajcie się dużo odpoczywać i dbajcie o siebie. Mi ostatnio też coś tak twardnieje brzuch myślałam że to normalne i przyznam że trochę się zaniepokoiłam kupiłam magnez i łykam 3 razy dziennie zobaczymy.

Aneta, patrze właśnie na ten wózek i super :) jak za te pieniądze i to nowy to moim zdaniem naprawdę się opłaca. Widzę że faktycznie duże promocje w tym smyku teraz przeglądnę co tam jeszcze mają ;)

10 lata 6 miesiąc temu #894361 przez jagodzianka44
Munki odebrałam wyniki, lekarza to tak zbiło z tropu,że usg nawet nie zrobił. Moj wynik po 2h to 8,35mg. Diabetolog dzis przyjmuje mam nadzieje ze sie dostane.
Anetko dziękuje za wsparcie, dam rade. wyczytałam na necie ze to moze być z powodu wielkiego dziecka +4kg oby w moim przypadku tak było, albo niepoprawne wykonanie badania, bo dowiedziałam sie wczoraj ze niby dzien przed krzywą nie wolno słodyczy jeść.

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #894374 przez Caroina
Cześć :)
Dziekuje dziewczyny za wsparcie :)

Jagodzianka Przykro mi, że coś jest nie tak, zawsze musi się jakieś cholerstwo przyplątać, ale najważniejsze, że Majeczka jest zdrowa. Tak jak Aneta napisała to tylko ok. 3 mies więc leci i wszystko wróci do normy.

Aneta Tak samo, od początku kupuje rzeczy na 62-68 i mam tylko 1 pajacyka na 56, nic poza tym.
Wczoraj nastrój miałam tak kiepski, że poszłam spać chyba już o 22, żeby już nie myśleć. Dziś troszkę lepiej, leże ile się da i łykam te wszystkie leki ale jakoś ból w lędźwiach nie minął. Aha ten lek w saszetce do wypicia to Monural i okazało się, że to antybiotyk. Wypija się raz. Mam nadzieję, że pomoże. Brałam już luteinę przez pierwszy trym (wtedy setkę a teraz 50). Miałam mdłości wtedy więc ciekawe jak będzie teraz. Aha dodam, że aplikować mam dopochwowo bo ponoć tak ma lepsze działanie.
Ty bierzesz doustnie pewnie i może dlatego masz mdłości. Może poproś lekarza, żeby przepisał Ci Luteinę dopochwowo i spróbuj czy po niej też będziesz mieć nudności.
Ale dorwałaś tanio ten wózeczek, mistrzyni szukania okazji! Też mam wózek z Eespiro i jest rewelacyjny więc myślę, że będziesz zadowolona.

Agniesia Z rosnącymi ząbkami to jest udręka, biedny Staś :)
Ta urofuragina jest na recepte? Przesło Ci po tym?

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #894380 przez Aneta_78
.

10 lata 6 miesiąc temu #894386 przez Caroina
Aneta Jeszcze co do badania cukru, to moja gin wczoraj sama powiedziała, żebym sobie wzięła cytryne. Tak samo w labolatorium zalecają, żeby mieć cytryne tak więc dziwne, że u Ciebie nie wolno. Może następnym razem spróbuj gdzie indziej, gdzie wolno.

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #894391 przez Aneta_78
.

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #894403 przez malvi
Caroina bidulko :kiss: Oszczędzaj się w takim razie, a my z Krzysiem będziemy trzymać kciuki, żeby Milenka jeszcze pozostała u Mamusi przez jakiś czas... Dawaj często znać jak się czujesz i czy wszystko ok :kiss: :kiss:

jagodzianka kochana przykro mi! Ale nie ma co płakać i się denerwować, pewnie dostaniesz jakąś specjalną dietę do końca ciąży, a później przejdzie (moja kuzynka miała cukrzycę ciążową i właśnie tak było ;) )

Kinga pewnie malutkie będą Twoje kruszynki :) Ja kupuję ubranka już od razu na 62 i 68 cm, a te które dostałam też są w większości od 62 wzwyż. Ciekawa jestem jak Twoja Paulinka zareaguje jak już zobaczy bliźniaczki na świecie ;)

munkki masz rację z tymi stanikami! Wczoraj założyłam właśnie taki z fiszbinami, żeby mi się wygodniej myło podłogę :D Zdjęłam go po jakichś 3 minutach i już wolałam chodzić bez :woohoo: :woohoo:

Anetka to super cena za ten wózek! Ten co my chcemy kosztuje 400-500 zł używany :P A grafitowy bardzo ładny kolorek :woohoo:
Daj KONIECZNIE znać po dzisiejszej wizycie :kiss: I nie denerwuj się, mnie wczoraj wieczorem z nerwów rozbolał brzuch i strasznie stwardniał (aż musiałam wziąć NoSpe i przepłakałam pół wieczora). Stwierdziłam, że nie warto, bo tylko nasze Maluszki się denerwują niepotrzebnie razem z nami ;)

Właśnie tak patrzę, że jutro zaczynamy z Krzysiem 25 tc :)

10 lata 6 miesiąc temu #894405 przez pauletta
Dziewczynki przede wszystkim jak najmniej stresu, i w razie czego nie broncie sie przed szpitalem., ja tez nie chcialam. Bylam i jest ok, przynajmniej bedziecie pod opieka.

A my dzis usg 4d B)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka