BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 6 miesiąc temu #894409 przez Gochens
HEJ BRZUCHATKI :)

Caroina nie martw sie wszystko będzie dobrze, teraz musisz dużo odpoczywać i leniuchować :)

Jagodzianka moja znajoma miala cukrzyce w ciazy ale to nic strasznego urodzila zdrowego silnego chłopaka, miała tylko "diete" specjalną ale wyszlo jej to na plus bo zachowała figurę do końca ciąży, nie opychala się świństwami :P będzie dobrze !

Aneta a jak zwróciłaś zawartość to nie powinnaś zrobić tego jeszcze raz?? Świetna opowieść :) poka poka wózek jak przyjdzie :)

Munkki ja tez latam bez staniora ale boje sie ze cycki mi do pepka opadna, poki co sie trzymaja sztywnpo ale wiadomo :woohoo:

pauletta czekamy na foty z USG :)

Milego dzionka :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #894411 przez pauletta
Pochwale sie no baa :-)

10 lata 6 miesiąc temu #894412 przez malvi
Pauletta no koniecznie :)

Gochens ja nienawidzę chodzić bez stanika, ale na tym etapie już lepsze to niż fiszbiny :D :woohoo: :woohoo:

Buziak :kiss:

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #894419 przez Aneta_78
" :-)

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 6 miesiąc temu #894437 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny

Aneta_78 Gdyby nie to, że będę miała bliźniaczki, to też pewnie nastawiałabym się na rozmiar 62. Kiedyś słyszałam, że kolejne dzieci są ciut większe. Ale u mnie jest dwójka Bąbli i napewno urodzą się przed czasem, więc nie liczę na rozmiar 62, tylko na mniejsze.
Gratulacje wózka:) Pomyśl, że kiedyś też nasi rodzice musieli sobie poradzić bez skrętnych kół. Moja kuzynka kupiła dwa lata temu (albo i 3), bez skrętnych kół i jakoś dali radę.
Powodzenia na wizycie.

malvi Strasznie boję się reakcji Paulinki, W pierwszej chwili pewno bedzie sie cieszyć, ale później. Jak zobaczy, że już na stałe z nami będą takie dwie ŻYWE Laleczki, boję się co będzie. Ostatnio sie wystraszyłam, że może im odryźć paluszki. Tak mnie w sobotę ugrzyła przy zabawie, że myślałam, że jajco zniose.

10 lata 6 miesiąc temu #894506 przez jagodzianka44
Kochane ja już po wizycie u diabetologa, pani bardzo miła i wyjaśniła mi duzo. Wg niej badanie było źle zrobione ( chodzi o to ze glukoza była pita w domu), badanie mam powtórzyć, nie mam żadnej diety, mam słodycze ograniczyć tylko. Kolacje, dzień przed badaniem mam zjeść koło 18-19, a jak będę głodna to sałatkę z ogórka i pomidora + 2 plasterki szynki bez chleba. Co prawda cukrzycy wykluczyć nie może bo wynik wyszedł zły, ale zastanawia ją fakt dlaczego glukoza nadczczo wyszła dobrze, z tym że była robiona jakiś czas temu, a krzywa cukrowa źle. Wg nie były na wyniku podane jednostki miary, co ją też zdziwiło. Ale mówiła,że to już nie pierwsza osoba która przychodzi do niej z takimi wynikami i tak robioną krzywą, a przecież to badanie jest jednym z najważniejszych.

A dzieci waszych koleżanek urodziły się zdrowe?:)

10 lata 6 miesiąc temu #894522 przez malvi
jagodzianka tak synek mojej kuzynki urodził się zdrowy i duży (także może mieć to związek z wielkością dziecka tak jak pisałaś - hmmm ciekawe jak mi wyjdzie badanie, idę jutro ;) ) Może spróbuj zrobić badanie gdzie indziej np. w LUX MEDZIE jeśli masz gdzieś w pobliżu. Właśnie dzwoniłam tam przed chwilą i dowiedziałam się, że bez skierowania od ich lekarza glukoza po 1h i po 2h kosztuje po 16 zł za badanie, także nie ma tragedii :P
Chyba wezmę sobie tam jakąś książkę, bo oszaleję przez te 2h :/

10 lata 6 miesiąc temu #894550 przez jagodzianka44
Malvii dostałam skierowanie na badanie, robię je w innym laboratorium. :) Ja chyba pojadę z Marcina tatą na te badanie to książka u mnie odpada haha :). No z ceną tragedii nie ma haha :).

10 lata 6 miesiąc temu #894569 przez nelka
Caroina trzymaj się ciepło i leż, leż kochana! A nie za rzadko te wizyty w twoim przygadku? Co 4tyg to dużo czasu...

Aneta wózek w super cenie! Szacun łowczyni promocji;-) ja np nie lubię skrętnych kół bo tracę nad wózkiem kontrolę :blink: więc zawsze blokuje.

Jagodzianka nic się nie martw! Najwyżej bedziesz musiała mierzyć sobie cukier i przejść na dietę. Moja kumpela też miała cukrzycę ciążowa i synek urodził się zdrowy, donoszony i duży!

Agniesia mnie też plecy w krzyżu nawalają,aż z leżaka nie mogłam się dzisiaj podnieść. Aż się boję co będzie za miesiąc, dwa jak będę mieć już spory brzuch:-( jak stara babcia normalnie;)

Melduje że moczenie stóp w polskim morzu w tym sezonie zaliczone! Dzisiaj w modzie krótkie spodenki i japonki. Marysia tak dokazuje w brzuchu że boję się że ja zginie między falami.

10 lata 6 miesiąc temu #894579 przez agniesia1604
Aneto,
wyprawiam roczek ale tylko dla najbliższej rodziny i w domu ...

Caroina,
nie wiem czy przejdzie, bo oprócz wyniku moczu nic mi złego nie było ... po urofuraginie mam powtórnie wykonać badanie moczu + krzywą cukrową:)

Krzywą cukrową robi się nadczo i lepiej wstrzymać się 12 godzin od spożywania cukrów czyli: herbata z cukrem.
Wiecie, lepiej przygotowac się do badań jak do badań krwi... czyli kolacja i potem tylko woda , po co mają Wam wyjść nieprawidłowości a potem kolejne badania:(

na krzywą cukrową pamietam ze było 12 godzin i wstrzymanie się nawet dzień od słodkości , no chyba ze ktoś je ich sporo to żeby zdeczka ograniczył.
Ja zjadłam winogrono na 8 godzin przed a cukier wyszeł mi w porzadku a jednak winogrono ma ponoć najwięcej cukru z owoców:) ( i chyba jeszcze banan? )

___

Macie moze już rozstępy?
Bo ja niestety tak z poprzedniej ciąży są widoczne , jedne przy drugim , mnóstwoooooo...

________

Jagodzianka,
powtórz badanie z innym punkcie pobrań... weź z sobą glukozę i cytrynkę , i niech zrobią odpowiednio badanie...

wiecie że jako cieżarne mają Was przyjąć w pierwszej kolejnosci? ...wiec szorujcie na sam początek i zgłoscie się na krzywą cukrową ...bo potem 2 godziny siedzicie...

________

Też słyszałam ze kolejne dziecko jest wieksze... zobaczymy ...Staś ważył 3330g w 39 tygodniu jak go urodziłam...
Mam nadzieje że max 4 kg będzie kolejne hehehe

10 lata 6 miesiąc temu #894584 przez Caroina
Aneta Kciuki 3mane, daj znać jak po wizycie

Jagodzianka To świetne wieści, oby następne wyniki były już dobre

Nelka Też uważam, że 4tyg to za długo i jesli nic się wcześniej nie wydaży to nie mam zamiaru tyle czekać i za 2 tyg wybiorę się do ginekologa, który przyjmuje w moim mieście i zarazem pracuje w szpitalu, w którym chciałabym rodzić, żeby zobaczyć co się dzieję, czy się pogorszyło i jakie będą jego zalecenia.

Dziewczyny, a te bóle w krzyżu macie tylko przy wstawaniu?

10 lata 6 miesiąc temu #894594 przez aneczka25
Dziewczyny...u nas dziś nieciekawie :S
Od wczorajszego wieczora poczułam ból jakby stawów i zaczęłam się pocić-położyłam się do łóżka i nie mogłam długo zasnąć a jak mi się to udało to często się budziłam.
Dziś leżę w łóżku-strasznie bolą mnie biodra, ale mierzę ciągle temperaturę i jest w normie-chyba się gdzieś przeziębiłam :pinch:
Co do bólu pleców to od jakiegoś tygodnia mnie to męczy! Na dole na wysokości nerek, ale widzę po waszych wpisach że to normalne...pfff
A ogólnie to martwię się, że też mam coś nie tak z tą szyjką a wizyta dopiero za 2 tygodnie :unsure:
DZIŚ DOSTAŁAM PODUCHĘ(KOJEC)
korzystam z niej na całego:) dobra jest :)
Aneta trzymam kciuki :kiss:
Caroina nie ma co czekać aż miesiąca! U mnie niby ok wszystko a wydaje mi się że miesiąc to szmat czasu!
Agniesia mąż mnie uświadamia o moich rozstępach(póki co tylko od spodu brzuchola-ale tak robią się! Póki co tylko delikatne i żadnych fioletowych ale zobaczymy z czasem
Nelka pfffffff co do morza....ZAZDROŚĆ przeze mnie przemawia :(

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #894596 przez Aneta_78
.

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #894597 przez Aneta_78
.

10 lata 6 miesiąc temu #894616 przez nelka
Mnie boli w odcinku krzyżowym, podejrzewam że mam jakiś ucisk. Czasem boli przy wstawaniu, czasem od leżenia na plecach albo siedzenia na pół leżąco, od dźwigania. W poprzedniej ciąży też tak miałam ale mniej mi to dokuczało.

Rozstępów nie mam, ogólnie to narazie rozlałam się na boki i nie mam jeszcze dużego brzucha. Poprzednią ciążę też udało mi się przejść bez rozstępów.

Aneta cena za ten wózek jak za używany a ten zapach nowości bezcenny! Fajnie możesz się już troszkę pobawić w "dzidzie" wózkiem;-)hihi

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka