- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
Caroina nie martw sie wszystko będzie dobrze, teraz musisz dużo odpoczywać i leniuchować
Jagodzianka moja znajoma miala cukrzyce w ciazy ale to nic strasznego urodzila zdrowego silnego chłopaka, miała tylko "diete" specjalną ale wyszlo jej to na plus bo zachowała figurę do końca ciąży, nie opychala się świństwami będzie dobrze !
Aneta a jak zwróciłaś zawartość to nie powinnaś zrobić tego jeszcze raz?? Świetna opowieść poka poka wózek jak przyjdzie
Munkki ja tez latam bez staniora ale boje sie ze cycki mi do pepka opadna, poki co sie trzymaja sztywnpo ale wiadomo
pauletta czekamy na foty z USG
Milego dzionka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 77
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
Gochens ja nienawidzę chodzić bez stanika, ale na tym etapie już lepsze to niż fiszbiny
Buziak
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 161
...nieustająca awaria suwaczka
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
Aneta_78 Gdyby nie to, że będę miała bliźniaczki, to też pewnie nastawiałabym się na rozmiar 62. Kiedyś słyszałam, że kolejne dzieci są ciut większe. Ale u mnie jest dwójka Bąbli i napewno urodzą się przed czasem, więc nie liczę na rozmiar 62, tylko na mniejsze.
Gratulacje wózka:) Pomyśl, że kiedyś też nasi rodzice musieli sobie poradzić bez skrętnych kół. Moja kuzynka kupiła dwa lata temu (albo i 3), bez skrętnych kół i jakoś dali radę.
Powodzenia na wizycie.
malvi Strasznie boję się reakcji Paulinki, W pierwszej chwili pewno bedzie sie cieszyć, ale później. Jak zobaczy, że już na stałe z nami będą takie dwie ŻYWE Laleczki, boję się co będzie. Ostatnio sie wystraszyłam, że może im odryźć paluszki. Tak mnie w sobotę ugrzyła przy zabawie, że myślałam, że jajco zniose.
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66
A dzieci waszych koleżanek urodziły się zdrowe?
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
Chyba wezmę sobie tam jakąś książkę, bo oszaleję przez te 2h :/
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Aneta wózek w super cenie! Szacun łowczyni promocji;-) ja np nie lubię skrętnych kół bo tracę nad wózkiem kontrolę więc zawsze blokuje.
Jagodzianka nic się nie martw! Najwyżej bedziesz musiała mierzyć sobie cukier i przejść na dietę. Moja kumpela też miała cukrzycę ciążowa i synek urodził się zdrowy, donoszony i duży!
Agniesia mnie też plecy w krzyżu nawalają,aż z leżaka nie mogłam się dzisiaj podnieść. Aż się boję co będzie za miesiąc, dwa jak będę mieć już spory brzuch:-( jak stara babcia normalnie;)
Melduje że moczenie stóp w polskim morzu w tym sezonie zaliczone! Dzisiaj w modzie krótkie spodenki i japonki. Marysia tak dokazuje w brzuchu że boję się że ja zginie między falami.
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
wyprawiam roczek ale tylko dla najbliższej rodziny i w domu ...
Caroina,
nie wiem czy przejdzie, bo oprócz wyniku moczu nic mi złego nie było ... po urofuraginie mam powtórnie wykonać badanie moczu + krzywą cukrową
Krzywą cukrową robi się nadczo i lepiej wstrzymać się 12 godzin od spożywania cukrów czyli: herbata z cukrem.
Wiecie, lepiej przygotowac się do badań jak do badań krwi... czyli kolacja i potem tylko woda , po co mają Wam wyjść nieprawidłowości a potem kolejne badania:(
na krzywą cukrową pamietam ze było 12 godzin i wstrzymanie się nawet dzień od słodkości , no chyba ze ktoś je ich sporo to żeby zdeczka ograniczył.
Ja zjadłam winogrono na 8 godzin przed a cukier wyszeł mi w porzadku a jednak winogrono ma ponoć najwięcej cukru z owoców:) ( i chyba jeszcze banan? )
___
Macie moze już rozstępy?
Bo ja niestety tak z poprzedniej ciąży są widoczne , jedne przy drugim , mnóstwoooooo...
________
Jagodzianka,
powtórz badanie z innym punkcie pobrań... weź z sobą glukozę i cytrynkę , i niech zrobią odpowiednio badanie...
wiecie że jako cieżarne mają Was przyjąć w pierwszej kolejnosci? ...wiec szorujcie na sam początek i zgłoscie się na krzywą cukrową ...bo potem 2 godziny siedzicie...
________
Też słyszałam ze kolejne dziecko jest wieksze... zobaczymy ...Staś ważył 3330g w 39 tygodniu jak go urodziłam...
Mam nadzieje że max 4 kg będzie kolejne hehehe
- Caroina
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 114
Jagodzianka To świetne wieści, oby następne wyniki były już dobre
Nelka Też uważam, że 4tyg to za długo i jesli nic się wcześniej nie wydaży to nie mam zamiaru tyle czekać i za 2 tyg wybiorę się do ginekologa, który przyjmuje w moim mieście i zarazem pracuje w szpitalu, w którym chciałabym rodzić, żeby zobaczyć co się dzieję, czy się pogorszyło i jakie będą jego zalecenia.
Dziewczyny, a te bóle w krzyżu macie tylko przy wstawaniu?
- aneczka25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ♥FASOLKA♥
- Otrzymane podziękowania: 48
Od wczorajszego wieczora poczułam ból jakby stawów i zaczęłam się pocić-położyłam się do łóżka i nie mogłam długo zasnąć a jak mi się to udało to często się budziłam.
Dziś leżę w łóżku-strasznie bolą mnie biodra, ale mierzę ciągle temperaturę i jest w normie-chyba się gdzieś przeziębiłam
Co do bólu pleców to od jakiegoś tygodnia mnie to męczy! Na dole na wysokości nerek, ale widzę po waszych wpisach że to normalne...pfff
A ogólnie to martwię się, że też mam coś nie tak z tą szyjką a wizyta dopiero za 2 tygodnie
DZIŚ DOSTAŁAM PODUCHĘ(KOJEC)
korzystam z niej na całego:) dobra jest
Aneta trzymam kciuki
Caroina nie ma co czekać aż miesiąca! U mnie niby ok wszystko a wydaje mi się że miesiąc to szmat czasu!
Agniesia mąż mnie uświadamia o moich rozstępach(póki co tylko od spodu brzuchola-ale tak robią się! Póki co tylko delikatne i żadnych fioletowych ale zobaczymy z czasem
Nelka pfffffff co do morza....ZAZDROŚĆ przeze mnie przemawia
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Rozstępów nie mam, ogólnie to narazie rozlałam się na boki i nie mam jeszcze dużego brzucha. Poprzednią ciążę też udało mi się przejść bez rozstępów.
Aneta cena za ten wózek jak za używany a ten zapach nowości bezcenny! Fajnie możesz się już troszkę pobawić w "dzidzie" wózkiem;-)hihi