BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 6 miesiąc temu #896893 przez aika
Witajcie dziewczyny!
Malvi tabeleczka super!!
Nasz synek to Kubuś :woohoo: :woohoo: :woohoo:
U nas różnie w 20 tyg wylądowałam na patologii ciąży z nadciśnieniem tętniczym 150/90. Brałam Dopegyt, ale działa on bardzo usypiająco i opużna szybkie reagowanie itp. Dlatego też muszę mierzyć ciśnienie 4 x dziennie i jak przekracza 133 to biorę lek. Także jakiekolwiek wyjście bez ciśnieniomierza i leków odpada. Byle tylko Kubuś był zdrów. :laugh: A kopie tak mocno ze jestem sama zaskoczona :woohoo: ale piękne to uczucie.
A wczoraj krzywa cukrowa , ale na szczęście wyszło wszystko w normie.
A co do magnezu to ja od 16 tc brałam 2 tabl dziennie Magne B6, a od 21 tc po 6 tab. dziennie żeby zapobiegać twardnieniom brzucha i skurczą, dlatego też niem mam takich dolegliwości i nigdy wcześniej nie miałam.
Poza tym kompletuje wyprawkę jak wszyscy wózeczek już jest :) .
Dużo zdrówka dla mam i dzidziusi :cheer:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #896897 przez aika
Jagodzianka a w szpitalu to tak jest muszą dłużej potrzymać gdy pobyt jest krótszy niż 3 dni to nfz nie wraca kasy.
I tak to jest ty leżysz a kasa lecie dla szpitala. A w ciąży zawsze jest podwyższona temp. powyżej 37 stopni C. Powinni to wiedzieć bo mamy dużo progesteronu , który podnosi tempke. Powinni o tym wiedzieć uczeńi lekarze :blink:
dobrze ze juz wychodzisz, ale powiem Ci ze mi taki pobyt na plus wyszedł byłam 6 dni i wypoczełam tak jak nigdy B)

10 lata 6 miesiąc temu #896902 przez Ania86
Jagodzianka, super czyli wracasz do domku :)
Pauletta, super że rodzinka się zaangażowała każda pomoc dobra i ciuszki i kasa zawsze to kupicie co Wam pasuje i potrzebujecie :)
Aika, fajnie że się odezwałaś, współczuję problemów z ciśnieniem ale jak jest lepiej to dobrze jak mówisz najważniejsze żeby Kubuś (śliczne imię) był zdrowy. Ja też biorę Magne B6, ale po 2 tabletki i zastanawiałam się czy może zwiększyć do 3 i tak zrobię skoro Ty bierzesz 6 ;)
Pochwal się wózkiem jak możesz :)

10 lata 6 miesiąc temu #896905 przez jagodzianka44
Aika ja czwartku tu jestem... Ilez mozna;/

10 lata 6 miesiąc temu #896906 przez aika
Ania moja gin twierdzi ze 2 Magne B6 to NIC, na aktualne zapotrzebowanie naszego organizmu. Także poleciła 2 rano, 2 w południe i 2 na wieczór.
A wózeczek rewelacyjny X- lander 3 w 1 seledynowo-czarny . Póki co rozłożony w rowerowni stoi. z tego co pamietam tez masz tej firmy a kolory jakie??/

10 lata 6 miesiąc temu #896907 przez jagodzianka44
Moj tez tak mowil z tym magnezem ze zwykly 3×2 a max 3×1 :)

10 lata 6 miesiąc temu #896913 przez pauletta
Aniu dokladnie :-)

Jagodzia wazne ze juz wychodzisz :-)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #896914 przez Ania86
Aika, też mamy x-landera XA kolor taki zielony chyba model America, ale też odwieźliśmy go póki co do teściów bo mają dużo miejsca :)
O to dobrze że mnie uświadomiłyście z tym magnezem bo jem i poprawy nie widać a to pewnie za mało, zaraz idę łyknąć ;)

10 lata 6 miesiąc temu #896917 przez jagodzianka44
Wypis czeka na podbicie, zwykly nie na wlasne rzadnie :). Ale jest na zabiegu teraz lekarz i cza czekac xd

10 lata 6 miesiąc temu #896928 przez malvi
Cieszę się, że podoba Wam się tabelka :D

Anetka no ciepłe skarpety muszą być obowiązkowo, w końcu to już będzie jesień :woohoo:

Jagodzianka super, że już wychodzisz, bardzo się cieszę :)

Aika dopisałam Kubusia :) :) Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło po pobycie w szpitalu....

Krzyś mnie dzisiaj tak mocno kopnął ze 3 razy, że aż mnie zabolało.... Teraz aż się zastanawiam czy to normalne :blink:

10 lata 6 miesiąc temu #896930 przez munkki
malvi heh moj Stas dzis tez kopie jak szalony, bardziej niz zwykle... leze sobie z kompem a on puka caly czas nozka tudziez raczka...
mama wlasnie dzwonila ze wyszla z jakiegos sh z cala siata ubranek :D:D mam nadzieje ze taka ogarnie zrobienie fotki i wyslanie bo jestem strasznie ciekawa, a oni 100 km stad...
ale sie ciesze... juz sie balam o te ubranka... te co dostalam od siostry maja strasznie duzo plamek... ogolnie wiem ze dzieciom sie ulewa i to potem mimo prania zostaje ale kurcze przykro by mi bylo go ubierac w takie dofajdane.... :/

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #896931 przez Aneta_78
.

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 6 miesiąc temu #896944 przez malvi
munkki wiesz, to, że Krzysinek się rusza intensywnie to mnie cieszy, tylko dziś po raz pierwszy naprawdę mi przyłożył tak mocno, że aż się zwinęłam z bólu :P Fajnie, że będziesz miała troszkę kolejnych ubranek, ja muszę się wybrać z M po "wyprawkę" od kuzynki, ale mamy ciągle ten samochód popsuty więc na razie nie ma jak :(

Anetka ja wpisałam Janek, bo sama tak zawsze piszesz, ale jeśli chcesz to zmienię na Jan ;)

Właśnie wstawiłam swoje pierwsze pranie ciuszków niemowlęcych, możecie być ze mnie dumne hehehe :woohoo: :woohoo:

10 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #896950 przez Aneta_78
.

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 6 miesiąc temu #896952 przez Marza
Cześć dziewczyny :kiss:
Znowu długo się nie odzywałam, ale za to cały czas Was czytałam ! :whistle:
W końcu doszłam całkowicie do siebie :) tylko katarek delikatny został, ale tym to już nawet nie zawracam sobie głowy :D szkoda nerwów :)
obiad wstawiony i czekam na mężulka aż przyjdzie z pracy, bo bez niego to w domu okropne nudy... chociaż ostatnio często chodzę na pogaduszki do sąsiadki, która ma 3-miesięcznego brzdąca :silly:
Nie uwierzycie, ale dalej nie mam nic dla małego... masakra ! miałam wyprawkę szykować po połówkowych, ale przycisnęła mnie ta choroba i odwlekło się to znowu na drugi plan... chociaż już niebawem wybieram się z M na jakieś łowy do sh :) łóżeczko zamówimy w 8 miesiącu i wózek też wtedy mam zamiar przywieźć do domu :) z tym się akurat nie będę spieszyła ;) co do remontów to my akurat jesteśmy po, bo z początkiem roku udało się nam ukończyć nasze gniazdko, więc nic nie będziemy zmieniać, a zanim maluszek urośnie to już pewnie dostaniemy od teściów jakiś dodatkowy pokoik i się go zrobi dla Miłosza :)
Mi też brzuch twardnieje, ale jak powiedziałam o tym mojemu lekarzowi to powiedział, że to normalne i nic mi nie przepisał... dziwne skoro Wy bierzecie na to magnez... Nie zrobiłam badań, a jutro wizyta u gina. Będę musiała się tłumaczyć, ale mam konkretne powody, więc nie powinno być problemu.

Malvi tabelka śliczna ! :)

W ogóle wózek i wszystkie ubranka które tu prezentujecie są śliczne :) aż żal się robi hehe ja jak kupię jakieś ciuszki to chyba będę non stop je oglądąć :silly:

Co do ruchów to mój mały też dokazuje. Dzisiaj jak się wypiął z prawej strony brzucha to miałam taką górkę hehe śmiesznie to wyglądało. Pobolewania brzucha też mam, chociaż teraz ustąpiły i też uważam, że to rozciąganie się macicy. W końcu gdzieś ten nasz Skarb musi się pomieścić ;)

Jagodzianka44 agentko jedna :D ja też siedziałam prawie tydzień w szpitalu i myślałam, że tam zeświruje ! nie dziwię Ci się, że poleciałaś do lekarza, chociaż ja za cicha jestem i bym się nie odważyła :P

Ostatnimi czasy mam straszny apetyt !!! :blush: cały czas coś jem... ciekawe ile przybrałam od ostatniej wizyty! aż się boję :D

To chyba wszystko co Wam chciałam przekazać... hmm.. no tak to wszystko :D buziaczki dla Was wszystkich :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka