- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- aika
- Wylogowany
- gaworzenie
- Szczęśliwa przyszła mama
Malvi tabeleczka super!!
Nasz synek to Kubuś
U nas różnie w 20 tyg wylądowałam na patologii ciąży z nadciśnieniem tętniczym 150/90. Brałam Dopegyt, ale działa on bardzo usypiająco i opużna szybkie reagowanie itp. Dlatego też muszę mierzyć ciśnienie 4 x dziennie i jak przekracza 133 to biorę lek. Także jakiekolwiek wyjście bez ciśnieniomierza i leków odpada. Byle tylko Kubuś był zdrów. A kopie tak mocno ze jestem sama zaskoczona ale piękne to uczucie.
A wczoraj krzywa cukrowa , ale na szczęście wyszło wszystko w normie.
A co do magnezu to ja od 16 tc brałam 2 tabl dziennie Magne B6, a od 21 tc po 6 tab. dziennie żeby zapobiegać twardnieniom brzucha i skurczą, dlatego też niem mam takich dolegliwości i nigdy wcześniej nie miałam.
Poza tym kompletuje wyprawkę jak wszyscy wózeczek już jest .
Dużo zdrówka dla mam i dzidziusi
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aika
- Wylogowany
- gaworzenie
I tak to jest ty leżysz a kasa lecie dla szpitala. A w ciąży zawsze jest podwyższona temp. powyżej 37 stopni C. Powinni to wiedzieć bo mamy dużo progesteronu , który podnosi tempke. Powinni o tym wiedzieć uczeńi lekarze
dobrze ze juz wychodzisz, ale powiem Ci ze mi taki pobyt na plus wyszedł byłam 6 dni i wypoczełam tak jak nigdy
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 71
Pauletta, super że rodzinka się zaangażowała każda pomoc dobra i ciuszki i kasa zawsze to kupicie co Wam pasuje i potrzebujecie
Aika, fajnie że się odezwałaś, współczuję problemów z ciśnieniem ale jak jest lepiej to dobrze jak mówisz najważniejsze żeby Kubuś (śliczne imię) był zdrowy. Ja też biorę Magne B6, ale po 2 tabletki i zastanawiałam się czy może zwiększyć do 3 i tak zrobię skoro Ty bierzesz 6
Pochwal się wózkiem jak możesz
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66
- aika
- Wylogowany
- gaworzenie
A wózeczek rewelacyjny X- lander 3 w 1 seledynowo-czarny . Póki co rozłożony w rowerowni stoi. z tego co pamietam tez masz tej firmy a kolory jakie??/
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 77
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 71
O to dobrze że mnie uświadomiłyście z tym magnezem bo jem i poprawy nie widać a to pewnie za mało, zaraz idę łyknąć
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
Anetka no ciepłe skarpety muszą być obowiązkowo, w końcu to już będzie jesień
Jagodzianka super, że już wychodzisz, bardzo się cieszę
Aika dopisałam Kubusia Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło po pobycie w szpitalu....
Krzyś mnie dzisiaj tak mocno kopnął ze 3 razy, że aż mnie zabolało.... Teraz aż się zastanawiam czy to normalne
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 126
mama wlasnie dzwonila ze wyszla z jakiegos sh z cala siata ubranek :D mam nadzieje ze taka ogarnie zrobienie fotki i wyslanie bo jestem strasznie ciekawa, a oni 100 km stad...
ale sie ciesze... juz sie balam o te ubranka... te co dostalam od siostry maja strasznie duzo plamek... ogolnie wiem ze dzieciom sie ulewa i to potem mimo prania zostaje ale kurcze przykro by mi bylo go ubierac w takie dofajdane.... :/
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 161
...nieustająca awaria suwaczka
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
Anetka ja wpisałam Janek, bo sama tak zawsze piszesz, ale jeśli chcesz to zmienię na Jan
Właśnie wstawiłam swoje pierwsze pranie ciuszków niemowlęcych, możecie być ze mnie dumne hehehe
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 161
...nieustająca awaria suwaczka
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107
Znowu długo się nie odzywałam, ale za to cały czas Was czytałam !
W końcu doszłam całkowicie do siebie tylko katarek delikatny został, ale tym to już nawet nie zawracam sobie głowy szkoda nerwów
obiad wstawiony i czekam na mężulka aż przyjdzie z pracy, bo bez niego to w domu okropne nudy... chociaż ostatnio często chodzę na pogaduszki do sąsiadki, która ma 3-miesięcznego brzdąca
Nie uwierzycie, ale dalej nie mam nic dla małego... masakra ! miałam wyprawkę szykować po połówkowych, ale przycisnęła mnie ta choroba i odwlekło się to znowu na drugi plan... chociaż już niebawem wybieram się z M na jakieś łowy do sh łóżeczko zamówimy w 8 miesiącu i wózek też wtedy mam zamiar przywieźć do domu z tym się akurat nie będę spieszyła co do remontów to my akurat jesteśmy po, bo z początkiem roku udało się nam ukończyć nasze gniazdko, więc nic nie będziemy zmieniać, a zanim maluszek urośnie to już pewnie dostaniemy od teściów jakiś dodatkowy pokoik i się go zrobi dla Miłosza
Mi też brzuch twardnieje, ale jak powiedziałam o tym mojemu lekarzowi to powiedział, że to normalne i nic mi nie przepisał... dziwne skoro Wy bierzecie na to magnez... Nie zrobiłam badań, a jutro wizyta u gina. Będę musiała się tłumaczyć, ale mam konkretne powody, więc nie powinno być problemu.
Malvi tabelka śliczna !
W ogóle wózek i wszystkie ubranka które tu prezentujecie są śliczne aż żal się robi hehe ja jak kupię jakieś ciuszki to chyba będę non stop je oglądąć
Co do ruchów to mój mały też dokazuje. Dzisiaj jak się wypiął z prawej strony brzucha to miałam taką górkę hehe śmiesznie to wyglądało. Pobolewania brzucha też mam, chociaż teraz ustąpiły i też uważam, że to rozciąganie się macicy. W końcu gdzieś ten nasz Skarb musi się pomieścić
Jagodzianka44 agentko jedna ja też siedziałam prawie tydzień w szpitalu i myślałam, że tam zeświruje ! nie dziwię Ci się, że poleciałaś do lekarza, chociaż ja za cicha jestem i bym się nie odważyła
Ostatnimi czasy mam straszny apetyt !!! cały czas coś jem... ciekawe ile przybrałam od ostatniej wizyty! aż się boję
To chyba wszystko co Wam chciałam przekazać... hmm.. no tak to wszystko buziaczki dla Was wszystkich