BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #897140 przez munkki
dotkawy thermomix mam od soboty:P dzis zrobilam makaron z gorszkiem, bo mialam ochote... a na jutro sie przystawiam na zupe ogorkowa. pozatym testuje rozne buleczki wlasnie;)
ta ksiazeczke dostalam tez wiec super:D troche jest cieniutka, ale na pewno sie przyda.

co do lozyska przodujacego - ja mialam stwierdzone ok 13 tygodnia ze lozysko jest bardzo lisko szyjki i prawie nachodzi, ale potem mi sie podnioslo w gore, wiec nic nie zaslania... ale nie jest z tylu 9ale z tego co moj ginek mowil wcale nie musi byc, wazne zeby szyjki nie zaslanial).
a twoje zaslania? to jest wskazanie do cc ...

w nocy budze sie i wstaje ale tylko na siku... i tysiac razy jak sie przewracam z boku na bok... i sapie zamiast oddychac... moj biedny mezulek... ;) heh

agniesia dzieki za wskazowke z mydlem - wyprobuje jutro! :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #897143 przez Gochens
O matko czytam i czytam i juz zapominam co komu miałam odpisać!

Jahofziawitaj w domu
Nelka ssuper pokoik
Dotkawy zaraz jestem na cieście! A w nocy się nie poce także nie pomogę ;)

Rożek lepiej kupić usztywniany ja też miałam dwa ale myślę że 1 w zupełności wystarczy przynajmniej u mnie dwa to za Dużo ;)

Ciuszki fajowe kupujecie ja dostałam "porcję" od znajomej wiec teraz to już chyba na bank nic nie będę kupować... Jeszcze zobaczę w rzeczach Alka co tam jest super dla brata ;)

A jak tam wasze brzuchy? rozstępy są? czarne kreski są? u mnie póki co brak ale w tamtej miałam ta kreskę ledwo widoczną wiec może i w tej tak będzie

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #897144 przez dotkawy
Ale ze mnie osiol. za szybko wylalam galeretkle i mi wpila w ciasto, buuuu i od nowa galaretke musze robic :-(((( wrrrrrrr

Munkki - nie wiem czy zaslania, tego mi lekarz nie powiedzial, tylko czytalam ze przy plozysku przodujacym lepiej wstrzymac sie od sexu, buuuuu :-((((

Gochens - na szcescie na brzuchu jeszcze... i oby tak zostalo, rozstepow nie mam :-))) a brzusio juz sie robi jak pileczka :-)) ale za to mam rozstepy na biuscie :-((( mimo ze sie smaruje wszystkimi cudami jakie sa, ale moglam sie tego spodziewac....mialam wczesniej biust 75b i to takie b ze zeby bylo pelne b to waty by trzeba bylo napchac a teraz mam 75f MASAKRA i juz f sie robi za male :evil: i musze nowyt stanik kupic, takze jak mi jeszce pokarm naplynie to chyba sobie worek ubiore :angry: !!!

10 lata 5 miesiąc temu #897158 przez munkki
dotkawy no jak zaslania to pewnie tak... mnie lekarz powiedzial ze mam nie szalec ale nie ze zero - jak mialam tak nisko, ale potem jak sie podnioslo to powiedzial ze luzik;)

Gochens brzuch pilka, mam brazowa kreske, nie jakas ciemna, ale jest... pepek plaski;)
rozstepow brak - smaruje brzuch i cyce... na tylku kratery jak na ksiezycu :( mam nadzieje ze te celulity jakos potem schodza:(
brzuch mnie ciagnie, czuje ze skora sie rozciaga, wiec w sumie czekam az peknie... bo niedowiary ze nie bede miala rozstepow przy takim szybkim wzroscie brzucha...

10 lata 5 miesiąc temu #897161 przez aneczka25
wrzucam znów ten rożek który my kupujemy
allegro.pl/rozek-becik-80x80-z-urocza-ap...any-i4354978165.html

a produkujecie strasznie :) nie nadążam czytać!!!
dotkawy ja co dzień zmieniam piżamkę bo cała mokra po nocy, a ciasto ja robię zaraz sernik na zimno z jagodami :woohoo:
Gochens ja niestety mam rozstępy pod brzuszkiem ale ja mam do nich skłonność więc wiedziałam że tak będzie :angry: :angry: :angry:
Co do płynu-my będziemy używać Loveli-już zakupujemy w promocji co nieco:)
Jagodzianka wracaj do chałupy!!! :) bo tam cię zgorszą :lol:

10 lata 5 miesiąc temu #897167 przez munkki
aneczka dzieki za linka!

10 lata 5 miesiąc temu #897170 przez Gochens
Dotkawy a skąd wiesz że masz F?? Sama mierzysz czy poszłaś gdzieś do jakiegoś sklepu z bielizną? Bo ja zazwyczaj kupowałam w reserved staniory ale tam coś mają chusteczkową rozmiarówkę, mam zamiar wybrać się do jakiegoś specjalistycznego sklepu z bielizną zeby porzadnie mi stanik dobrali. W h&M dla mam tez nawet spoko ale tam też różne te rozmiary..

Munnki ja w tamtej ciazy byłam pewna ze bede miec rozstepy nie dosc ze wielki brzuch to doszlo mi 20 kg a tu taka mila niespodzianka...

Aneczka ja też używałam Loveli ma fajny zapach i płyn wydajny jest wiec mysle ze bedziesz zadowolona :)

Dziś pisałyście o zgadze i mi sie przypomniało jak bardzo ją "kochałam"... Ehh może teraz nie będę mieć :lol:

10 lata 5 miesiąc temu #897176 przez malvi
Teraz też się rozpisałyście - 15 nowych postów odkąd wyszłam do lekarza :P

Już jestem po wizycie - z Krzysiem wszystko ok, Pani doktor podejrzała go na USG (tak tylko bez zdjęć), serduszko ładnie bije a on jest ułożony główką do dołu. Z kolei okazało się, że ja mam anemię (dostałam żelazo na receptę) i infekcję (znów tabletki dopochwowe przez 10 dni) :S :S

Dotkawy to wpisuję do tabelki Wiktoria, gdyby się coś zmieniło to daj znać :) Te badania kochana to chyba będziemy jeszcze robić w ostatnim trymestrze ciąży, bo ja też dość dawno robiłam ;)

Agniesia ja tą moją pierwszą partię ciuszków uprałam tylko w proszku Loveli bez płynu, chyba ok? :) Jutro będę prasować :D

Gochens ja póki co nie mam żadnych rozstępów, a od jakiegoś czasu niczym się nie smaruję bo zapominam.... Także może ich nie będzie :woohoo: A czarna kreska już od dawna jak najbardziej :D

Jutro Wam poszukam link do rożka, który ja kupiłam (mój jest nieusztywniany). Dziś już nie mam siły także się żegnam. Dobrej nocki :*

10 lata 5 miesiąc temu #897177 przez dotkawy
Munkki - nie przejmuj sie rozstepami, po urodzeniu napewno sie zmniejsza, a jesli jeszce troszke pocwiczysz to juz napewno !!! :-))

aneczka25 - sernik, mniam uwielbiam :P , wlasnie sie biore za zrobienie go ale jakos mi nie po drodze, a masz jakis spr przepis :-))

Gochens - mierzylam sama, ale tez kobieta w sklepie jak kupowalam tez mi taki dala, ja zazwyczaj kupuje z Konrada albo z Kingi bardzo lubie ich staniki :-))

10 lata 5 miesiąc temu #897180 przez dotkawy
Malvi - a pijesz jakies soki naturalne? Ja codziennie sobie robie jakies wlasnie koktajle i mysle ze dzieki temu dalej mam w miare dobre wyniki :-))

Polecam :
1. Banan, maliny, pokrzywa (zwlaszcza przy anemii) i albo mleko ryzowe albo daj sobie jogurt , kefir wg uznania
2. 2banany, garsc szpinaku (do reki jak sobie dasz to tak zeby byla pelna dlon) ananas (jak kupisz sobie caly to tak zebys miala na 3 razy) i pol litra mleka ryzowego, jak nie masz ryzowego to daj sobie zwykly
3. Sok z pomidorow (mega duzo potasu ma :-))
4. Marchewka tak zeby bylo 80% i 20% buraka

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #897186 przez Kinga2424
Dziewczyny na wrześniówkach pokazywały kiedyś taki rożek. Bardzo mi się on spodobał. Chyba kupię po jednym egzemplarzu dla moich Panienek:)

allegro.pl/rozek-z-kapturkiem-uszka-cora...lna-i4335916206.html

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #897196 przez Aneta_78
.

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 5 miesiąc temu #897203 przez pauletta

10 lata 5 miesiąc temu #897204 przez Kinga2424
Aneta_78 Mi na cellulit w poprzedniej ciąży bardzo pomagał masaż taką okropną gąbką. Nie nanosiłam na to nic tylko masowałam. Mi pomagało.

Chyba nie jest usztywniany. Ale mi to akurat nie jest potrzebne aż tak:)

pauletta śliczny

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #897205 przez Aneta_78
.-)

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka