- Otrzymane podziękowania: 107
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- Skarb już na świecie ! :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
- Caroina
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 114
Malvi Piękna tabelka. Udanej wizyty. Wszystkiego dobrego z okazji 100dniówki, niech szybko zleci
Porządny szpital, że listę podają na stronie. Dzieki, że to wrzuciłaś bo już widze spore braki w swojej
Ania Piękne życzenia, przyłączam się, niech żadna z Nas do porodu nie trafia do szpitala.
Pauletta Fajną masz rodzinę, że Wam takie prezenty robią.
Aika Przykro mi, że masz problemy z ciśnieniem, wypoczywaj i 3majcie się razem z Kubusiem
Aneta Mój M też jest przeciwnikiem tapet. Jak się tu wprowadził i remontowaliśmy góre to wszystkie pozrywał i przygotował pod malowanie. Poza mdłościami i gorączka też mam te same objawy. Ciekawe czy jest coś na rzeczy. CRP to jest dodatkowe, szczegółowe badanie
Marza Cieszę się, ze u Ciebie już dobrze, koniecznie częściej się odzywaj
Nelka Jejku jaki śliczny pokoik Jak ja bym chciała mieć taka dodatkową przestrzeń do urządzenia...a tu jeszcze rok czekania
- klaudiad6
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Wiem ,że potem na oddziale swoje rzeczy będę mogła mieć w torbach bo siostra kiedyś rodziła i tez podpytałam troszkę.Właśnie ostaatnio pytałam jej ile tych pampersów dla dzieciątka wziąść ale myślę ,że paczkę wezmę albo pół.
agniesia1604 Mąż na pewno jakieś słodkości przywiezie mi do szpitala chociaż śmieje się że nie
Mąż się jeszcze zastanawia czy chcę być przy porodzie,do niczego go nie zmuszam
Mamy trzy parki rodzące w tym samym dniu
Dziękuje wam za cenne informację
<a href=" www.suwaczek.pl/ " t
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Uzywam proszku persil + płyn do płukania Silan biały
Najpierw używałam samego jelp, potem lovela, potem znów proszek jelp + płyn do płukania jelp... potem wskoczyłam na proszek persil.
Też nie można od razu przeskakiwać z tym proszkiem i płynami...
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 126
dziewczyny a te rozki/beciki to lepiej miec z usztywnieniem czy miekkie?
chcialam dzis zamowic ale sie waham:) i jeden rozej starczy? siostra mnie straszy ze miala pare ale nie chce mi sie w to wierzyc:P
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
klaudiad6 Mówisz, że będziesz rodzić w szpitalu w Żorach, więc jesteśmy sąsiadkami. Ja będę rodzić w Rybniku, bo tu mieszkam niedaleko szpitala. A pochodzę z Suszca:) Podkłady (te wielkie podpaski) wkłada się do majtek poporodowych (jednorazowych, lub wielokrotnego użytku). Ja tylko z podkładem wyjechałam z porodówki. Potem jak kazali mi wstać z łóżka, to od razu chwyciłam sobie ten podkład (ale czysty;) ) tymi majtkami poporodowymi. Na łóżku od razu miałam już założony podkład na łóżko i zmieniałam go sobie jak tylko widziałam na nim krew. Resztę podkładów wykorzystałam w domu dla Paulinki, albo jak położna wyciągała mi szwy, to też miałam go rozłożony na łóżku.
Ja miałam trochę tych pampersów w torbie, ale mąż dowiózł mi do szpitala.
munkki Ja miałam dwa rożki dla Paulinki. Jeden z usztywnieniem, które potem wyciągłam. Ale oba miałam na wiązanie i na rzep. Paulinka spała mi w nich bardzo długo. Około 3 miesięcy. Uspokajała się w nim i od razu usypiała.
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66
ja juz w domu lekarz na wypisie napisał ze zostalam przyjęta do szpitala ponieważ groził mi poród przedwczesny (hahahhaha, gdzie stopnien ryzyka stwierdzono 0! ) i podejrzenie kolki nerkowej, usg nerek mi nic nie wykazało a mocz wyszedł zajebisty . Morfologia i glukoza na czczo również oraz test obciążenia wynik po 2h 7,82 przy normie 7,80 podobno jest to prawidłowy wynik.
Marza położne i inny lekarz też nie widzieli podstaw zeby mnie zostawić na dłużej, kurde no błagam wg ordynatora to ja gorączkę miałam bo miałam temp.37,1 Oo taki chuj!. Podważyłam jego zdanie to sie czerwony zrobił hahaha.
Pokoik piękny, no cud, miód i orzeszki !
- Caroina
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 114
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 161
...nieustająca awaria suwaczka
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107
- dotkawy
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
Wczoraj mialam wizyte u lekarki swojej, tak jak sie dobrze czulam caly czas to od pt-niedzieli to praktycznie przelezalam, bo podbrzusze mnie bolalo...ciagnelo... ale na szcesce na wizycie sie okazalo ze wszystko dobrze, a bardzo sie tego balam!!! Tez magnez biore 2 tabletki, skurczow brzucha na szcescie jeszce nie mam, ale skurcze nog....omg.....nieraz nad ranem sie nudze bo tak mi nogi wykrzywia... zazwyczaj lydki i potem caly dzien mnie ten miesien boli ( A powiedzcie mi tez ktorej z was sie tak dzieje ze musicie sie w nocy przebierac w inna koszulke? Od 2 tyg codziennie sie budze tak o 6 rano i jestem zlana potem....
Teraz znow wrocilam do swojego trybu zycia, a ze ja porpstu mam za duzo energii i ciagle musze cos robic...taki glupi charakter chyba....:-P To wyspzratalam cale mieszkanie i upieklam ciasto mniammmmm ))) takze zapraszam ))) jeszce malinki teraz w ogrodzie zbieralm i o malo w krzaki nie wpadlam, hihihi
Widze ze juz kompletujecie wy[rawke, a ja nic nie mam kupionego, chyba bede musiala za niedlugo sie za to zabrac...w sumie ubranka i praktycznie wszystko oprocz wuzka bede miec od siostry mojej i kuzynki, ale i tak widze ze mega duzo tego jest, a najlepsze ze te wszystkie rzeczy dla dziecka to dla mnie czarna magia, siostra bedzie musiala ze mna isc, bo pewnie bym kupila nie to co trzeba )
Malvi - kurcze ale tabelka, super pomysl ) wlasnie sie zastanawiam nad imieniem i w sumie mam 3 opcje Wiktoria, Amelia i Julia, ale chyba jednak Wikusia zostanie ). Widze ze pisalas o tych badaniach, ten HBS I VDRL to napewno sa wazne tylko 3 m-ce, bo jesli tak, to niestety bede musiala je powt I oczywiscie wszystkiego naj z okazji 100dniowki )) :-*
Aneczka25 nie przejmuj sie tez mnie tak brzuch bolal...
jagodzianka44 - dobrze ze juz w domq jestes ) i pzrzede wszystkim wszystko ok )
Munkki - dlugo juz masz thermomix, ja poprostu kocham to urzadzenie, tyle ulatwia. Wlasnie dzemy robilam tydzien temu truskawkowe, pychaaaaaa a dzis jeszce chalke chce sobie zrobic, mmmm. Takze jakbys chciala jakies fajne spr przepisy to nie ma sprawy ) Nie wiem czy wiesz tez ze jest ksiazka z thermomixu na 1 rok zycia rozpisana miesiacami? )
- dotkawy
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Ładniejszy efekt daje Lovela i ładniej pachnie...
a co do plam ... otóż ja kupiłam mydło szare w rossmannie i nim wywabiałam plamy przed praniem ... polecam to chyba najlepszy odplamiacz