BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 5 miesiąc temu #897400 przez malvi
To liczę na te kciuki, jeszcze się przypomnę dzień przed :D :kiss:

dotkawy mgr ;) a ta krostka/opryszczka zrobiła mi się nie w kąciku tylko na dolnej wardze, ale spróbuję z tym miodem, zlizać raczej nie zliżę bo za słodki dla mnie :P

Biorę się trochę za naukę ;) :P :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #897403 przez pauletta
Co do opryszczki mialam 3 razy w ciazy. Odpukacnie pojawia sie z ponad 2 mc.
Podobno najgorzej jesli sie ma 1 raz w zyciu wlasnie w ciazy ale tez tam na dole jest groznie.
Mi gin przepisala heviran i w razie czego jak tylko zacznir swedziec mam zazyc. Lepiej powiedzien gin o tym chociaz co gin to opinia.

Pokaze Wam rozek ten kupiony i troszke ciuszkow ktore dostalismy
Załączniki:

10 lata 5 miesiąc temu #897405 przez Ania86
O Malvi, to nie cały tydzień faktycznie szybko ale będziesz miała z głowy :)
Co do tych opryszczek to ja mam teraz praktycznie od początku ciąży całą brodę wysypaną, wcześniej nie miałam z tym problemów :) Co znikną jedne krostki zaraz są nowe ;)

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #897413 przez Aneta_78
e:

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 5 miesiąc temu #897417 przez aika
witajcie

Malvi jeśli chodzi o infekcje dróg intymnych to borykałam się z tym przez pierwsze 3 miesiące masakra to była globułki przerwa i od nowa to samo. Ale ginka poleciła mi doustny probiotyk ginekologiczny z kwasem mlekowym na odnowę flory mikroflory ;) Lacibios Femina ;) pisze że wciąy wskazane brać i od tej pory jak ręką odjął. Żadnych dolegliwości intymnych nie mam. Biorę 1 kapsułkę co 2 dzień. Naprawdę polecam tym bardziej po nystatynie ,którą też przerabiałam.

Jeśli chodzi o opryszczkę to miałam jakieś 2 tyg temu i po konsultacji z lek. miałam zakupić maść z cynkiem w aptece i szybko znikło. Tak jak pisałaś groźna jest tylko opryszczka dla dzidzi ale tylko warg sromowych i musisz uważać żeby jej nie przenieść tam :sick:

a ja dokładnie 8.07.2013 obroniłam magistra tylko w zeszłym roku także to szczęśliwa data dasz rade, na pewno popatrzą łaskawiej na przyszłą mamusie.

ja gotuję zupę kalafiorową i naleśniki ze szpinakiem- bedzie pysznie :woohoo:

10 lata 5 miesiąc temu #897418 przez Caroina
Pauletta Słodkie rzeczy :)
Uwielbiam oglądać takie rzeczy tak więc dziewczyny róbcie fotki i wrzucajcie co tam macie :)

Aneta Moja mała też ostatnio dużo bardziej się rusza, czasami tak jak piszesz dość nerwowo. Aż brzuch cały podskakuje. Maluchy są coraz większe i rosną w siłę.

10 lata 5 miesiąc temu #897421 przez aika
Ania pryszcze w ciąży do normalka jeszcze przy dziewczynce, która zabiera podobno troszkę urody. Ja na szczęście nie mam :)
Póki co rozstępów brak, kreski też i pępuszek płaski. Ale myślę ze rozstępów nie uniknę bo siostry mają okropne smaruję się codziennie kilka razy ale czuję ze j skóra na brzuszku napięta. Piersi urosły ze 3 rozmiary teraz sa takie jak powinny być M zachwycony bo zwsze miałam sportowy biust - tak twierdził :P :P Pieprzyki u mnie troszkę ściemniała i pojawiły się nowe.a brodawki tylko nieco ciemniejsze także tak

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #897422 przez Aneta_78
:-)

10 lata 5 miesiąc temu #897440 przez Caroina
Aneta Nie przejmuj się, schizowanie to normalka. Moja reakcja była taka sama jak mała ostro szalała - czy czasem coś złego się nie dzieje
Też się zastanawiałam nad przemalowaniem łóżeczka, tak dla odmiany więc przyłączam się do pytania.

10 lata 5 miesiąc temu #897449 przez aneczka25
Anetka...nie tylko ty! ja rzygłam po 30 minutach :unsure: i już wiem, że powtarzanie nie ma sensu....nie utrzymam tego w sobie.Z wypiciem nie było problemu...ale później-ciągłe odbijanie-pusty żołądek, ja wymiotuję dość często rano do dziś więc wiedziałam, że tak będzie.
pauletta no właśnie też chciałam taki rożek :( jest piękny a ten sprzedawca podobno porządne pościele szyje i rożki
malvi śliczna tabelka :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 5 miesiąc temu #897478 przez munkki
wrzucilam wlasnie do pralki 28 sztuk bialych bodziakow.... rozmiary od 50-68... zobaczymy co wyciagne, bo zaryzykowalam z tymi 90 stopniami ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

co do chwalenia sie ubrankami wklejam linki ciuszkow ktore upolowalam w endo (nie moglam sie powstrzymac - bedzie mial Staszek chociaz pare nowiutkich). Bralam rozmiary 62 - 68.
endo.pl/produkty/kategorie/dla_niemowlak...owlaka_N41M012_1.xml
endo.pl/produkty/kategorie/dla_niemowlak...owlaka_N32K003_1.xml
endo.pl/produkty/kategorie/dla_niemowlak...owlaka_N41N011_1.xml
endo.pl/produkty/kategorie/dla_niemowlak...owlaka_N41N021_1.xml
endo.pl/produkty/kategorie/dla_niemowlak...owlaka_N21N027_1.xml
endo.pl/produkty/kategorie/dla_niemowlak...owlaka_N41K022_2.xml

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #897480 przez Aneta_78
woohoo: "

10 lata 5 miesiąc temu #897504 przez munkki
Aneta przy zamowieniu 150zl koszt przesylki jest zero zl :) wzielam zatem jeszcze dodatkowy dresik (bialy) tylko wiekszy zeby mi za darmo wyszlo... te dresiki 15 zl kosztuja:)

ja zjadlam zupe, teraz jem makaron na drugie.... i juz mysle o tym ze upieke zaraz ciastka i troche zaluje ze nie beda gotowe od razu ehehe ... mam strasnzego zarloka dzisiaj... ale to przez to pogode;)

10 lata 5 miesiąc temu #897515 przez malvi
Aneta ale miałaś sen, chyba cały czas masz w głowie te fioletowe kwiatki :woohoo: :woohoo: Mi raz też się śniło, że Krzyś do mnie przemówił od razu po porodzie, ale nie pamiętam co ;)
Ja to ze "zdrowych" rzeczy ostatnio mam ochotę na parówki i kwaśne żelki ;)

Aika no mam nadzieję, że to będzie szczęśliwa data :P Nie wiem czemu, ale podchodzę do tego jakoś bardziej lajtowo niż przy obronie licencjata :whistle:
Co do tej opryszczki to nie mogła wyskoczyć wczoraj przed wizytą tylko po wizycie :S Ja chcę zrobić te badania na opryszczkę, bo w razie czego to jest to ewentualnie wskazane do CC...
A po Nystatynie brałam wcześniej jeszcze Lactovaginal, on jest bez recepty. Później wszystko już było pięknie a tu znów infekcja. Jakby nie mogło być w tej ciąży wszystko jak z książki tylko u każdej ciągle coś.... :P Ja mam jeszcze bóle podbrzusza i kości łonowej znów od kilku dni i dodatkowo łykam NoSpe i magneB6...

Munkki fajne ciuszki i ceny :D

Ja się trochę pouczyłam i już mi się nie chce, zaraz chyba wezmę się za prasowanie ciuszków i jakiś obiad :D

10 lata 5 miesiąc temu #897528 przez Ania86
Munkki, piękne te ubranka, przyznam że nie wiedziałam o tym sklepie, muszę popatrzeć co mają na dziewczynki ;)
O nie mówcie nawet o jedzeniu, ja ostatnio tylko jem i jem :cheer: Dziś np. już koło 12 zjadłam pierogi z borówkami, a zaraz biorę się za frytki ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka