BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 5 miesiąc temu #897769 przez Caroina
Kinga Udanej wizyty :)
Ból niestety nie odszedł więc muszę się wspomóc apapem jak zwykle :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #897770 przez jagodzianka44
Malvi tak dokładnie ta firma pieluszek :).

10 lata 5 miesiąc temu #897771 przez Ania86
Cześć Kochane,
Nelka, śliczne sukieneczki i cena też mi się podoba :)
Kinga, powodzenia na wizycie, daj koniecznie znać po ;) To w dobrej cenie udało Ci się kupić pieluszki i to pampersy, u mnie niestety nie ma w pobliżu tesco.
Jejku jaka ta pogoda jest beznadziejna, zapowiada się kolejny dzień deszczu :/ na szczęście zapowiadają poprawę, już chyba wolę te upały ;)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #897772 przez Kinga2424
Caroina Och Bidulko. A spróbuj posmarować sobie czoło amolem, albo alpa. Mi od razu pomaga.

Ania86 W Tesco rzeczywiście idzie kupić tanio Pampersy. Przez cały lipiec maja być w tej cenie. U Paulinki niestety nie umiem stosować innych zamienników, bo zaraz ma czerwoną pupcię. Nic nie pomaga. Kiedyś próbowałam Dady i jeszcze jedne, ale po prostu gra nie warta świeczki.

U mnie jest śliczna pogoda. A os soboty zapowiadają 30 stopni, a od ;poniedziałku 35. Nie wiem jak ja to przeżyję. Takie temperatury to nie dla mnie

10 lata 5 miesiąc temu #897790 przez agniesia1604
Nareszcie dobrnęłam do końca postów:)

pauletta,
bardzo ładny rożek:)))

Aneta,
rożek spróbuj może sprzedać np na FB sa różne takie grupy na których sprzedaje sie ciuszki i inne rzeczy dziecięce...
a zawsze będziesz miała kilka groszy na kolejny ..
Wiesz... wydaje mi się że warto wymienić jeśli uważasz że będzie mu nie to twarzy w kwiatkami fioletowymi...
będziesz robiła mu zdjęcia właśnie w tym rożku ... zobaczysz:)
Łóżeczko odmalować należy specjalną farbą dla dzieci;/ ale wiem że nie jedna mamusia sie w to bawiła i ładnie to wygląda , zresztą jak nowe:)

Caroina,
ty się przebiłaś przez te posty a ja mam do przeczytania 10 stron i załamka:P :)
Ale juz biorę się za lekturę:)

Dotkawy i Caroina,

Ja pociłam się po porodzie i w trakcie karmienia... nie dość że z cycków leciało to i cała mokra się budziłam i nie raz musiałam zmieniac koszule:)
Co do biustu, mi też nic nie urósł nawet o 1 rozmiar ... wciąż nosze te same staniki:) a mam naprawdę małe piersi:P

munkki,
delikatnie namaczam miejsce plamy "zimną" wodą i wsmarowuję mydło ... następnie przecieram tak jakbym chciała się pozbyć plamy (pocieranie), następnie zostawiam i wkładam do pralki:P ot taka filozofia;)
No ale ważne , plama nie może być już przeprana :P musi być świeża:) bo to co już przeprane to niestety nie da rady sprać:)
Z praniem trzeba uważać bo niektóre ciuszki mają wzorki które powyżej 40stopni moga zejść... ja piorę wszystko w 40 stopniach...
Warto sprawdzić metki przed praniem:P
Pranie w 90stopniach to pieluchy tetrowe:)
W takim śpiworku spał mój Staś, spał w pajacyku wiec rączki miał długi rękawek a latem spał w bodach z długim rękawkiem... nie, nie było mu zimno ...dzieciaczki musza mieć swobodę z rączkami bo lubią nimi ruszać:)

malvi,

fajne te rożki...
słuchajcie ja mam jeszcze do spania śpiworki, do 6 miesiaca stosowałam tylko śpiworek bo jak Staś miał 3 miesiące przykryłam go kocykiem na no i przymocowałam boki do łóżka , żeby się nie zsunął...
ech...
w nocy budzę się i słysze takie pojękiwanie... proszenie o pomoc...
A Staś zsunął się pod ten kocyk i się tam ruszał i buźke miał pod kocykiem ... boshe dobrze że się obudziłam...
Stwierdziłam że nigdy więcej kocyków i kołderek... co prawda kołderkę zaczęliśmy używać jak Staś skończył 7-8 miesięcy , obecnie przykrywam go kocykiem który i tak za 10 min ląduje w nogach i śpi bez przykrycia:)
Śpiworki kupowałam na przecenie w smyku :)

to tylko taki poglądowy i coś tego typu (naprawdę polecam):
www.smyk.com/cool-club-spiwor-chlopiecy-...ubranka-dla-dzieci-p

Apropo opryszczki, powiedz o tym lekarzowi ... jeśli to opryszczka to po porodzie zwróć na to uwagę pediatrze bo będziecie musieli badać słuch malucha , także wydaje mis ie zę w szpitalu o to będą pytali...
i będziecie musieli badać słuch maluszka. Co prawda u koleżanek jeśli takie coś występowało to u żadnego malucha nie wystąpił problem ze słuchem , ale jednak .... moze to mieć późniejszy wpływ.

Widzę że mamy 10 chłopców i 11 dziewczynek:)))

poza tym trzymam już kciuki za obronę w sumie to juz za 4 dni:))))

Jagodzianka,
jeśli jesteś ubezpieczona, masz prawo wglądu na co ida Twoje pieniadze... w NFZ można otrzymać hasłod ostępu do swojego konta... i sprawdzić ile co kosztuje...
np poród ...
mój kosztował niby 1770zł:P
wizyty u lekarzy .. i t d

Ania86,

rozmiar 56 i 62 jesienią to bym głównie kupiła z długim rękawkiem, a moze po 1 sztuce krótkiego ... no a ile sztuk... po pierwsze wybrałabym takie body odpinane po całej długości a nie przekładane przez głowę..
o coś tego typu: lencia.pl/body-rozpinane-dlugi-rekaw-ser...inokio-52-p-121.html

Gochens i Ania,
pajacyki rozpinane mozna dostać nawet w tesco firmy F&F, trzeba tylko poszukać:P
np: lencia.pl/pajac-bike-pinokio-56-p-73.html

Aika,
przy dziewczynce może pryszcze to norma , ja przy chłopcu ani jednego pryszcza , a po porodzie i przed ciążą non stop jakieś zachciewajki...
tak mówią ze chłopcy dodają mamie urody a dziewczynki urodę mamie odbierają:)

Kinga,
ja odstawiam męża do szpitala 29 lipca ...2 dni po urodzinach Stasia... idzie na zabieg usunięcia woreczka żółciowego bo niedawno miał atak bolesny i skończyło się narazie dietą a potem zabiegiem i kolejną dietą.
W każdym razie stracił brzuch i znów już 8 kg :P
A piżamę kupiłam mu ostatnio w Biedronce za 35zł - krótkie spodenki z białą koszulką:P
Rozumiem że już na piątki przeszłyście? My nadal na 4 jesteśmy;) Ja kupuję 4 za około 30zł za 54 szt...w promocjach 50zł za 108szt:)
Pamiętam że pampersy używaliśy do rozmiaru 3 bo wychodziły dość tanio...
A ostatnio liczyłam ile pampków idzie dziennie ... otóż nam wychodzi 9 szt dziennie... (liczono na 108 sztukach).
Dużo? nie wiem;P ale nadal robi mi 1-2 kupki i bardzo dużo siusia - ponoć częste siusianie to normalne przy alergiach
Udanej wizyty... jej jak to fajnie musi wyglądać kiedy patrzysz na obie córy:P

Klaudia,
ja z Bielska Białej :) a wcześniej z Cieszyna i rodziłam w Cieszynie:P

nelka,

superaśne sukieneczki,
w ogóle tez muszę się wybrać do H&M bo oni mają superaśne przeceny :P

Jagodzianka i malvi,
ja proponuję kupić tam pieluszki gdzie macie łatwy do nich dostęp... jeśli rossmann jest 10km od domu i trzeba jechać specjalnie autobusem i w ogole...
to lepiej szukac blizej sklepu..
ja mam rossmanna w każdej galerii a jesteśmy w nich dość często... bo i w galerii biedronka i rossmann i carefur:P
Ja używam dady i będę chciała przy drugim kupić najpierw pampersy moze i nawet te białe do szpitala a potem kupię dady i zacznę wprowadzać:P

Ja chciałabym kupić młodemu też rożek usztywniany bo mam aktualnie taki miękki... ale też nie za ciepły bo my zimą mamy w mieszkaniu nawet 25 stopni:)

Ile zapłaciłyście za ten termomix? Moja ciocia go ma i ponoc rok temu kupowała za 4 tyś zł... a jak to było u Was?

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #897799 przez jagodzianka44
Agniesia ponoć jeśli lekarz wpisze na wypisie większe ryzyko jak u mnie ryzyko przedwczesnego porodu to mu się wiecej hajsu zwraca, za pobyt +3 dni to samo. Świństwo! Dodatkowo np. jeśli matka z dzieckiem ze szpitala wychodzi to w danym dniu nie dostaje ani śniadania ani obiadu.. to już jest przegięcie. Ja do rossmana mam blisko, bo nie mieszkam dokładnie w tarnobrzegu tylko obok, to i tak trrzeba dojechać :)
Kinia powodzenia na wizycie:)

10 lata 5 miesiąc temu #897811 przez malvi
Agniesia no oczywiście, że powiem o tej opryszczce, tak jak pisałam szkoda, że nie pojawiła się przed wizytą przed wczoraj. No ale cóż za 2 tygodnie mam kolejną ze względu na tą infekcję i anemię, także zapytam o to... Z tym, że ja na 99% miałam ją już w dzieciństwie, po prostu już bardzo długo się nie pojawiała-to podobno lepiej niż miałabym ją mieć po raz 1 w ciąży. Ale i tak chcę zrobić te badania (nadal podtrzymuję, że powinny być one robione każdej z nas tak jak toxo i różyczka, bo też jest niebezpieczna).
Co do pieluszek to ja mam akurat bardzo blisko i Rossmanna i Biedronkę. Także planuję kupić jeszcze Dady i wypróbować, które nam będą bardziej odpowiadać ;)

Caroina u mnie na razie nic się nie pojawiło od rana, także mam nadzieję, że już tak pozostanie.... A jak u Ciebie?????

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kinga no to szybko Ci recenzję wystawili :) U mnie będzie pewnie podobna historia, aż dziwne bo jak broniłam licencjat to recenzja była długo przed :P
Powodzenia na wizycie i daj znać :kiss:

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #897815 przez dotkawy
agniesia1604 no prosze to widze ze mieszkamy niedaleko, ja jestem z Żywca - Karolina tez ;) a co do thermomixu, to juz dawno go mam, ale z tego co pamietam to placilam kolo 4tys, on w ogole nie tanieje....ale naprawde WART jest tych pieniedzy :)

Malvi tez obrone mialam w lipcu i to zeby bylo smieszne i lic i mgr mialam 13 :woohoo:

Karolina biedulko, znow glowa Cie boli .... eh ye nasze migreny.... zadzwonie pozniej jak sie odrobie :kiss:

10 lata 5 miesiąc temu #897824 przez Caroina
Agniesia To miałaś sporo do nadrobienia i witaj w klubie, mi niby urosły o rozmiar a i tak malutkie są. Ale mamy „szczęście” :)
Ja już wiele lat temu sprawdzałam ceny thermomixa i ceny nic się nie zmieniły, nadal jest to prawie 4tys.

Malvi To dobrze, że nic już nie ma, u mnie też chyba przeszło. Widocznie to przez badanie.

Dorota Pomęczyłam się od wczoraj na szczeście po apapie już mi przeszło :woohoo:

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #897842 przez malvi
Dziewczynki tak się rozgadałyśmy ostatnio, że mamy już zapisane więcej stron niż Sierpniówki ;)

Dotkawy no to Ci się zgrało ;) Ja jakoś jeszcze nie czuję tego, że to we wtorek.... Coś nie mogę się wziąć za naukę, jakoś mi słabo od tego upału, chyba wiatrak zaraz pójdzie w ruch :P I nogi znów mi puchną niestety....

Caroina oby nie wróciło ;)

Mam pytanie - czy potrzebne są podkłady na przewijak czy to zbędna rzecz? :P

10 lata 5 miesiąc temu #897856 przez jagodzianka44
Malvi ja wgl przewijaka nie kupuje, dla mnie to rzecz zbędna, tylu brzdąców już przebierałam i na przewijaku nie było mi wygodnie bo ześlizgiwali się ;/. Wolę na łóżku przebrać niż się męczyć z przwijakiem.;) Uczaj się uczaj! Mały za Ciebie uczyć się nie będzie ! :lol: u mnie pogoda w sam raz, dlatego nóżki mi nie puchnął :)

Kurde najeść się dziś nie mogę, wstałam w nocy zjadłam dwie bułki z jagodami, o 6 to samo, o 7 też :P o 10 zjadłam śniadanie a teraz jem obiad haha :)

pierogi z jagodami <3
Załączniki:

10 lata 5 miesiąc temu #897864 przez Kinga2424
malvi Ja na przewijaku kładłam zawsze pieluszkę flanelowa, a jak się zbrudziła, to do prania. Odkąd Paulinka zaczęła mi uciekać z przewijaka, to przewijam ją na łóżku i jak dla mnie to jest to ogromne obciążenie dla kręgosłupa. Pierwsze dni nie umiałam się przestawić. Gdyby była możliwość, by przewijać ja na jakimś wyższym czymś, to pewno bym tak robiła. A teraz non stop zmieniam pościel, bo albo z kremu brudna, albo Paulinka zasiusiała, itp. sytuacje.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #897865 przez agniesia1604
pl.coccodrillo.eu/

Trwa wyprzedaż do 50%:) ... Warto popatrzeć:)

Ja mam biurko 70x120 i na nim przebieram Stasia... kładę tylko duży ręcznnik a na nim pieluszkę flanelową ;) ... Ogólnie ja pupy w ogole nie smaruje chyba ze coś czerwonego to clotrimazolum użyję ... nie smaruję bo w chusteczkach tez sa rózne nawilzacze:)

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #897868 przez Aneta_78
.

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 5 miesiąc temu #897877 przez dotkawy
jagodzianka44 ale zrobilas smaka z tymi pierogami, mniam !!!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka