BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #897881 przez Aneta_78
buuu

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #897885 przez Ania86
Jagodzianka, wczoraj miałam identyczny obiad :) No obiad jak obiad, na drugie były frytki :laugh:
Anetka, moja znajoma przemalowała łóżeczko i wygląda jak nowe, tak że na pewno będzie super. My kupimy nowe ale to chyba w sierpniu dopiero. Dla mnie też 4 tys. to kupa kasy, no ale to urządzenie na pewno warte takiej ceny :) Co do tych bóli to mnie boli ale jakby biodro i to tylko z lewej strony, nie jak chodzę i jestem w ruchu tylko jak dłużej posiedzę albo poleżę.
Coś się pogoda robi :) w końcu... a ja mam taką ochotę na kokoski hm....

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #897886 przez Aneta_78
:-)

10 lata 5 miesiąc temu #897892 przez Ania86
Wiesz co chcemy coś takiego allegro.pl/lozeczko-klups-safari-szuflad...jak-i4294238906.html chce z szufladą żeby tak coś upchnąć jeszcze bo mało coś mamy mało miejsca ;)
A z wózkiem, przepraszam widocznie nie doczytałam. Tak kupiliśmy ten od koleżanki, jestem póki co zadowolona bo nie zniszczony praktycznie ale wywieźliśmy go do teściów bo mają dużo miejsca. Tylko kolor trochę "nie mój" bo taki zielony intensywny ale będzie.

10 lata 5 miesiąc temu #897901 przez malvi
Aha czyli wnioskuję z Waszych wypowiedzi, że jeśli będę używać przewijaka to wystarczą mi pieluszki flanelowe :) W takim razie muszę je jeszcze dokupić, bo jak na razie mam 2 :D Anetka sugeruje jednak podkłady, gdybym miała przewijać na łóżku... Hmmm... Raczej nie, bo łóżko jest dość niskie, wolę, żeby było wyżej tak jak Kinga :woohoo: Może kupię po prostu z 5 sztuk tych podkładów i zobaczę czy będą mi potrzebne :)
Cały czas zastanawiam się czy kupować ten taki przewijak "na kółkach" czy zostać tylko przy łóżeczkowym (bo jakiś na pewno chcę mieć) :)

Ania łóżeczko jest extra :D I super cena jak na łóżeczko+materac+przewijak :)

Anetka ja nie mam bólu uda, ale za to mam ostatnio okropny ból kości łonowej :P

10 lata 5 miesiąc temu #897908 przez Kinga2424
malvi Ja mam przewijak z CEBY. Pokazywałam Wam kiedyś. Mimo sprzecznych opinii, dla mnie jest po prostu BOMBA:)

Zbieram się powoli do lekarza. Teściowa ma zostać z Paulinką. Jeszcze muszę podjechać po wyniki z moczu i krwi, do bankomatu i potem do lekarza.

Ciekawe o której mi ją obudzi.... Fachowcy od dachu mieli być od poniedziałku, ale tak się złożyło, że już od rana walczą z dachem:) Mniamuśnie.... idzie im to... i dobrze. Przecież ja już mogę w każdej chwili się rozłożyć :laugh:

A tak na poważnie, to trzymajcie kciuki, by nie wysłał mnie do szpitala. Strasznie się tego obawiam.

Miłego dnia:)

10 lata 5 miesiąc temu #897926 przez Caroina
Aneta Na jaki kolor będziesz malowac? Bólu w udach puki co nie mam.

Agniesia Ja to zauważyłam, że jak przestałam za każdym razem smarować kremem przy zmianie pampersa to pupcia mniej się czerwieniła

Ania Wybierając łóżeczko zastanawiałam się właśnie nad tym ciemnym z żyrafą. Nie miało to jednak sensu bo łóżeczko miało zostac wkomponowane między szafę, a ścianę i tych boków i tak nie byłoby widać więc koniec końców wzięliśmy zwykłe. Ale śliczne są :)

Malvi Ja nie miałam przewijaka a zamiast niego (gdziekolwiek przewijałam małą) podkładałam pieluchę flanelową z wszytą ceratą od spodu. Rewelacja, nie przemaka, można prać i wszędzie spakować.

Kinga 3mam kciuki żeby wszystko było dobrze i szpital Ci nie groził

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #897933 przez jagodzianka44
Ania Ja mam takie łóżeczko, tzn jeszcze na strychu leży haha :) Wlaśnie wstałam i zjadłam spaghetti ale dalej głód trzyma :)
Caroina dobry pomysł z tą pieluchą, zapożyczę go:)
Anetka ja tez nie kupuję sprzętu za 4k :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #897950 przez Aneta_78
:woohoo:

10 lata 5 miesiąc temu #897952 przez aneczka25
Ania ja mam to samo łóżeczko! :) Zakupione niedawno-cena na allegro (405 zł) rewelacyjna bo w zestawie jest materac i przewijak a np w SMYKU za ponad 600 zł samo łóżeczko :lol:
Aneta ja rano jak się budzę to mam taki ból kości udowej w lewej nodze że szok!!!
Jagodzianka ja już pisałam jakiś tydzień temu że mi leci

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 5 miesiąc temu #897954 przez Marza
Siemka mamuśki ! :kiss:

Strasznie się rozpisujecie :D nie wiem co się z Wami dzieje haha chyba naprawdę za dużo wolnego czasu :D ciekawe czy po porodach będzie tu tak gwarno :P

Aneta_78 Waga Miłosza to 526g , a badanie było robione 18 czerwca, więc teraz już na pewno będzie większy, bo widzę to po moim brzuszku :whistle: niestety usg będę miała dopiero w 30tc pewnie, bo mój lekarz nie ma u siebie i pewnie dopiero zobaczę małego na tych trzecich badaniach prenatalnych. Wy się na nie wybieracie w 30tc? :)

Ja też chcę kupić przewijak na łóżeczko, bo na łóżku to mało higienicznie wg. mnie :S wolę, żeby było na to specjalne miejsce :)

Caroina super, że u gina wszystko okej :) oby tak dalej !

Ania86 ja też myślałam, że sama wszystko będę musiała kupić, a tu taka niespodzianka :) jeszcze dzisiaj coś moja ciocia mi napomniała, że mam nie szaleć z kupowaniem ubranek, bo dużo jej koleżanek z pracy ma chłopców :D chyba też coś dla nas szykuje :D Wam też ktoś na pewno pomoże ! jak nie teraz to po narodzinach :kiss: Co do przyglądania sie ludzi to też tego doświadczam, ale wiesz co... jestem z tego dumna, że noszę w sobie życie i mam ich wszystkich gdzieś ! :laugh:

munkki musimy dać radę :) ja się z tym przez długi czas męczyłam przed ciążą... dziadostwo jak się już przywlecze to lubi nawracać... a wózek śliczny ! ja bym się tam wzorkami nie przejmowała :) a czerwone fury są najszybsze, więc Stasiu na pewno mamusi wybaczy te kilka wzorków :D

Wczoraj też zjadłam chipsy Lay's, ale tą najmniejszą paczuszkę o smaku cebulkowym ! mniam mniam :D też jestem od nich uzależniona hehe do tego czekolada i sernik na zimno, który zrobiłam :D mówię Wam mam teraz taki apetyt, że sama się sobie dziwię, że tyle potrafię zjeść :silly: ale co zrobić , katować się nie będę :evil:

dotkawy Twój filmik powalił mnie na kolana :D nie dało się nie uśmiechnąć :D haha mega :silly:

Kinga2424 właśnie mówią, że najlepiej przekłuwać uszka jak dziewczynki są jeszcze małe, bo nie wiedzą co się dzieje :) a Paulinka i tak nie będzie tego pamietała, tylko był to dla niej pewnie szok :) niczym się nie przejmuj. Teraz już wiesz, żeby iśc wcześniej :) powodzenia na dzisiejszej wizycie Kochana ! :kiss:

nelka śliczne sukieneczki ! czasami mi żal, że nie będę mogła tak stroić mojego chłopczyka... ale cóż... może kiedyś :whistle: hehe

Ja też miałam opryszczkę w tym czasie co byłam osłabiona i trafiłam do szpitala. Mój lekarz tylko powiedział, że ta na dole była by groźna i nic mi nie przepisał, a w szpitalu też nawet nie zwrócili na nią uwagi...

Dziś albo jutro będziemy mieli gotowe autko ! hip hip huraaa ! w końcu pojedziemy na zakupy dla małego :lol: strasznie mi ta wiadomość poprawiła humorek :D

Sprzętu za 4tyś też nie kupię na pewno :silly: siara mi jeszcze nie poszła, ale jest to jak najbardziej normalne :) kość udowa też mnie nie boli jak na razie xD czarnej kreski na brzuchu jeszcze nie mam, ani żadnego rozstępu... odpukać, bo do porodu sporo czasu :P

a To nasze podarunki od sąsiadki. Jeszcze nie wyprane i nie wyprasowane :) dopiero jak więcej uzbieram to się za to wezmę :)
Załączniki:

10 lata 5 miesiąc temu #897966 przez jagodzianka44

10 lata 5 miesiąc temu #897984 przez Marza
Mi osobiscie taki nie przypada do gustu. Taka role moze pelnic kocyk przeciez.

Ale mój mały pląsa w brzuszku :-D uwielbiam to :-) mój mały żuczek ^^

10 lata 5 miesiąc temu #897988 przez nelka
A ja dzisiaj mam podły dzień;( zaliczyłam wizyte na izbie przyjęć, ostatnio Marysia
kręciła się jak najęta a wczoraj przez cały dzień prawie wcale :unsure: jedynie wieczorem jak się położyłam i troszkę ją podręczyłam, rano też nie dawała o sobie znać. Mój lekarz dzisiaj nie przyjmuje i chciałam iść do przychodni w mojej miejscowości ale pano w rejestracji uprzejmie zapytała dlaczego nie jadę do szpitala! lekarz w przychodni przyjmie mnie ale jest dopiero od 14 więc wpakowałam męża do auta i pojechaliśmy do szpitala. Zrobili mi usg, ktg i badanie ale wszystko ok. Na ktg już było czuć jak kopie a teraz od czasu do czasu ale jest jakaś ospała. No nic troszkę spanikowałam ale tyle nerwów mnie to kosztowało że dziś cały czas bym spała.

Malvi na przewijak ja używam prześcieradło takie specjalnie, nie zsuwa się mam chyba trzy i bez problemu wystarczały.

Jagodzianka ten rożek to raczej jaki kocyk.

10 lata 5 miesiąc temu #897989 przez pauletta
Ja wole rozek. Jako poczatkujaca mama bede sie czula bezpieczniej na poczatku biorac Maje :-)

A siara o panie juz mc mam ponad :-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka