BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 5 miesiąc temu #897990 przez malvi
Jagodzianka, Anetka i Marza ja również nie kupię sprzętu za 4 kafle :D Za taką cenę mogłabym kupić jakieś używane autko dla siebie :P

nelka masz na myśli takie prześcieradełka frotte? Bo dziś takie właśnie oglądałam na allegro :) i nic poza tym już nie kładziesz?
Kurdeeee właśnie sobie zdałam sprawę, że czym bliżej października to będę miała do Was coraz więcej takich upierdliwych pytań... A co dopiero jak już się Mały urodzi :woohoo: :woohoo: :evil:

Jagodzianka ja słyszałam różne opinie na temat tego otulaczka - także sama nie wiem, ale ja takiego chyba nie kupuję (koleżanka wykreśliła mi go z listy wyprawkowej :woohoo: )

A Krzyś dziś jakoś wyjątkowo spokojny jak na niego ;) Już wolę jak mnie mocno kopie, bo mam powoli stresa tak jak nelka :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #897991 przez Marza
Mój mały też czasami jest cały dzień spokojny, co sprawia, że ja jestem niespokojna, ale staram się wsłuchiwać i wyczuwać każdy ruch. Zazwyczaj zawsze coś poczuję i przestaję się martwić. W końcu muszą sobie odpocząć od tej gimnastyki w brzuszku :-)

Ja siary jeszcze nie mam... Mam się niepokoić? Chociaż wydaje mi się, że jest na to jeszcze czas, prawda?

Malvi wszystkiego się nauczymy! Instynkt nam wiele podpowie pewnie :-) ja już się nie obawiam :-) będzie czadowo, choć na początku pewnie ciężko :-) CZY DAMY RADĘ!? TAK ! DAMY RADĘ :-D

10 lata 5 miesiąc temu #897993 przez jagodzianka44
Ogólnie to M mama chce go kupić, bo zazdrosna jest o to,że Moja mama kupuje tyle rzeczy dla małej a dziś rożek jeszcze postanowiła kupić haha :D także nie wiem co mam myśleć na temat tego;). Prawda wyglada jak kocyk;)

10 lata 5 miesiąc temu #897994 przez malvi
Jagodzianka żeby nam ktoś chciał tak wszystko kupować, zazdroszczę! ;) :P

Marza no masz rację na pewno instynkt dużo podpowie, ale nie da się ukryć, że ja na pewno i tak o wiele rzeczy będę pytać, żeby się upewnić, że dobrze robię :woohoo: :woohoo: I nasuwają mi się tu słowa mojego M: "jak to się kiedyś dzieci rodziły bez internetu??!!" HAHA :silly:

10 lata 5 miesiąc temu #898000 przez nelka
Malvi kładłam tylko prześcieradło, przewijak jest przecież z ceraty i nie przemaka. Jak się prześcieradło zabrudziło to do prania i tyle. Podkłady to dodatkowy koszt i mogą się zsunać.

Pewnie bym nie panikowała gdyby nie to że ostatnio troszkę się wymęczyłam, dodatkowo ta opryszczka. Niby nic a wyobraźnia zaszalała... Jedno co dobre że zbadał mnie inny lekarz i teraz mam dwie opinię i mogę mieć pewność że wszystko jest ok.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #898001 przez munkki
czesc dziewczyny,

ale naskrobalyscie! ale udalo sie nadrobic. Caly dzien bylam z mama, sortowalam te ubranka co dostalam, potem poszlysmy dokupic tego co nam brakuje, mimo ze stwierdzilysmy zgodnie ze wiele to nie brakuje... i koneic koncow kupilysmy znowu mase... od dzis nakladam na siebie bezwzgledny zakaz kupowania ubranek!

ale wnioski sa nastepujace: body, kaftany, pajace i tym podobne - kupowac w second handach - wygrzebac mozna funkiel nowki za pare zlotych; dla dziewczynek to raj w tych sklepach, dla chlopcow mnie - ale udalo nam sie sporo znalezc w BARDZO niskiej cenie :D
w smyku przecene spore - udalo mi sie kupic taki misiowy kombinezon, maly dosc, jakby co to bedzie na wyjazd ze szpitala, jakby bylo zimniej. ladniutki niebieski z bambim:)
w h&m - piekne ciuszki ale kolejka do kasy mnie zabila i zrezygnowalam;/
w crocodillo tez bylam - kupilam dresik dla chlopczyka ktory sie urodzil pare tygodn temu a jutro ide go pierwsyz raz zobaczyc:)

jestem tak padnieta ze reszte dnia spedzam w pozycji siedzaco - lezacej...

agniesia , Aneta thermomix faktycznie 4 tys. Zdaje sobie sprawe ze jest mega drogi, ale ta cena sie utrzymuje juz od lat. Wzielismy na raty, chodzi o to ze moj maz jest nadwornym kucharzem w tym domu, ja raczej nie gotowalam i on wymyslil tego thermomixa zeby mi latwiej bylo jak zostane sama w domu ze Stasiem i bede miala mniej czasu na ogarnianie rzeczywistosci a jednak obowiazki kuchenne trzeba bedzie spelniac... tak jak malvi napisala - tyle kosztowalo moje poprzednie ukochane autko wiec to troche boli... ale na raty to moze tak nie odczuje;)

jagodzianka pierogi wygladaja na pyszniutkie! co do siary - u mnie brak.

Marza moj lekarz juz mi wspomnial o tym usg w 30 tc, wiec bede je miala na pewno. co do wozeczka - racja, prawie jak czerwone porsche:D

nelka cale szczescie wszystko ok - ale wspolczuje wycieczki do szpitala. wypoczywaj teraz... relaksik do konca dnia:)

malvi ja odkupilam od kumpeli taka komode do kapania razem z przewijakiem, podobna jak ma Kinga, tylko firmy brevi. boje sie ze przewijanie na lozku moze skonczyc sie bolem plecow:/

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #898006 przez Aneta_78
;)

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 5 miesiąc temu #898007 przez munkki
co do teog otulacza tez taki dostalam... i na poczatku dlugo sie zastanawialam co to za szmata :P mysle ze drogie to jak na taka "szmatke"... chyba ze otulacz jakis taki grubszy...

ten pajaco kombinezon ze smyka to z chip and dealem a nie bambim:P teraz znalazlam go w sklepie online - drozszy jest! w stacjonarnym niecale 50zl!
www.smyk.com/cool-club-pajac-chlopiecy-c...ubranka-dla-dzieci-p

malvi, ta komoda wyglada tak:
www.google.pl/imgres?imgrefurl=http%3A%2...tzcfj_VM&h=494&w=499

10 lata 5 miesiąc temu #898024 przez Gochens
Hej laski

jak będziecie tyle skrobac to musze zaczac brac lecytyne zebym wszystko spamietala :side:

jagodzia juz nie noszę stringów bo mi sie paski wbijaja w dupsko heheh ale przed ciaza jak najbardziej :P pierogi ekstra

agniesia mnie chodzilo o pajace na zamek a nie napki :lol: na napki to sa wszedzie a zameczki takie delikatne rzadko sie spotyka ale trza poszukać :silly:
nelka dobrze ze to zbadalas lepiej dmuchac na zimne !
Malvi jana poczatku klaslam te pieluchy flanelowe ale po msc zrezygnowalam i kladlam po prostu na przewijaku, na lozku jak przewijam to mi plecy siadaja wiec przewijak kocham ♡♡

Byłam dzis u lekarza wszystko gra, szyjka zamknieta glukoza ok mocz tez takze git malina, mkody wlasnie kopie a ja ide dalej sprzatac

10 lata 5 miesiąc temu #898027 przez nelka
Munkki bo sklep stacjonarny Smyk a ten internetowy to inne firmy. Jak chcieliśmy rowerek dla Zosi to pani mi tłumaczyła.

A ja właśnie sobie zdałam sprawę że dla Marysi po za tą sukienka co wczoraj kupiłam nie mam nic nowego:-/ no i jeszcze taki kocyk-rożek który ma dziurki na pasy od fotelika, były w lidlu jakiś czas temu to może kojarzycie. Coś oszczędzam na tym drugim dziecku...

10 lata 5 miesiąc temu #898067 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny

Ja już po wizycie:) Póki co nie wybieram się do szpitala. Zrobił mi USG szyjki, na szczęście trzyma. I powinna jeszcze troszkę potrzymać:)
Ale waży 1200g, Zuzia 1100g.
Udało mi się zobaczyć buzię Alutki, oto ona:)

Załącznik nie został znaleziony

10 lata 5 miesiąc temu #898087 przez Caroina
Nelka Współczuje tych dzisiejszych nerwów. Moja też się od wczoraj prawie nie ruszała i rano aż się przeraziłam jak mnie nie budziła. Zaczęłam szturchać i coś tam się odezwała ale słabiutko :(

Aneta A jak w końcu mogłam trochę ogarnąć ten nieład w domu ale było na spokojnie ;)

Gochens Ty to masz zdrowie. Nie dość, że na obrotach pracujesz to i wyniki dobre. Super!!!

Kinga Niesamowite jakie one duże, zwłaszcza jak na bliźniaczki. Moja ma połowę tego co Twoja Ala, a różnica troche ponad 2tyg, czyli moja w tym czasie może ok. 850g by miała bo czytałam, że dziecko teraz przybiera średnio 90g tygodniowo. Oj dobrze im u Ciebie :) Wspaniale, że szpital puki co Ci nie grozi. Tak trzymaj :) Alicja prześliczna!

Takiego otulacza raczej też bym nie kupiła ale wiem, że noworodki lubią być tak otulone w "kokon" łącznie z rączkami bo czują się wtedy bezpieczniej więc są spokojniejsze i mniej płaczą :) Może cena jest spora ze względu na jego „cudowne” działanie.

10 lata 5 miesiąc temu #898113 przez agniesia1604
Hej laseczki:)
Mój Staś nas obudził dzisiaj o 5:30 i w sumie dobrze bo Tatuś prawie by zaspał do pracy:))))

Ja się ogólnie dobrze czuję ... nie biorę już urofuraginy (skończyła się) ale kupiłam asparagin (magnez + potas) i będę brała 1 tabletkę ....zastanawiam sie czy to skonsultować jednak z lekarzem skoro nadal mam skurcze stóp...codziennie łapie mnie skurcz to na zakupach to wczraj w banku.... masakra, skaczę wtedy kankana:)

Jagodzianka,
ja mam taki otulacz i uratował mi moje serducho aż 3 razy... jednakże kupiłam go wtedy jakoś za 30zł i stwierdzam że
moze i jest wart tych pieniedzy ale ja bym wiecej za to nie dała:) ....jego można zastosować kiedy dziecko ma kolki, wiadomo że niemowle jak owiniesz mocno to czuje się bezpieczniej

Kocyk moze spełniać taką samą funkcję o ile jest cieniutki :) to już bliższa temu jest flanela... a chyba najlepsza do tego typu otulania jest tetra;p

Ja sobie nie wyobrazam przebierać Stasia gdziekolwiek ... biorę Stasiulę, kłade i przebieram, nie muszę lecieć po tetrę czy ceratę i pampersa ...
ogólnie teraz czasem uda mi się go przebrać gdzie indziej .... ale jest to zbyt obciązające

Caroina,
Ja sie nei rpzejmuję jeśli Jaś rusza sie 1-2 razy na dzień... wiecie dzieci też musza czasem odpocząc...:)
Ponoć to normalne że jednego dnia harcuje a drugiego odpoczywa:)

10 lata 5 miesiąc temu #898140 przez munkki
Kinga bardzo sie ciesze ze z malutkimi wszystko w porzadku! co prawda nie takie malutkie te twoje babki ;)
Gochens pajacow na zamek nigdzie nie widzialam... same napki, ktorych jeszcze nie umiem oblugiwac, tak duzo tam do wyboru gdzie co zapiac heh... ale to do ogarniecia w praktyce mam nadzieje;)
agniesia a jesz duzo czekolady? ponoc przy skurczasz nie powinno sie... (choc to trudne....)

biore sie za sniadanko :) a tak w ogole wcoraj juz nie wytrzymalam i wieczorem poszlam p ote laysy bo od kad pisalyscie to mnie nosilo.... ;)

10 lata 5 miesiąc temu #898144 przez nelka
Agniesia ja też biorę aspagin, gin mi polecił. Mogę brać 2-3tab dziennie. Biorę dwie, jedną rano a drugą wieczorem przed snem bo też mo nogi dokuczają. Póki co pomaga :)

Normalnie nie mogę w to uwierzyć!!! Zosia przespała noc w dużym łóżku i to bez szaleństw. Co prawda przebudziła się w nocy ale nie szalała. O dziwo to zasługa mojej teściowej, choć to dla mnie największy szok bo ta kobieta jest pługiem oderwana od rzeczywistości ;) ale wczoraj jak nas nie było i kładła ją na drzemke to Zosia jej powiedziała że w nim śpi i ta jej uwierzyła. My próbawaliśmy ją przyzywyczaić do dużego łóżka ale nam wychodziła, wojowała i wymyślała cuda. Wkącu lądawała w małym łóżeczku bo brakowało nam cierpliwości. Normalnie nie mamy problemu żeby poszła śpać. Kładziemy ją do łóżeczka i wychodzimy z pokoju i śpi. Wieczorem poszliśmy za ciosem i się udało! Rano jak się obudziła poszłam jej pogratulować i mnie rozwaliła :laugh: pokazała na małe łóżeczko i powiedziała że to Mysi łóżeczko a duże Zosi:kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka