BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 5 miesiąc temu #897548 przez Kinga2424
malvi Czyli obrona lada dzień. A z jakiej dziedziny się bronisz???
Ja dzień przed moją obroną dowiedziałam się, że główny przewodniczący komisji mi się zmienił. Z nerwów się aż popłakałam. Miałam 3 spawalników w komisji, Masakra

pauletta Śliczna wyprawka:)

Aneta_78 Och moje też dyskotekę sobie urządzają. Paulinka była o dużo spokojniejsza.

Munkki
Ubranka prześliczne.

Ja właśnie czekam na męża. Mamy podjechać do tesco kupić mu piżamy do szpitala. W poniedziałek go odstawię, a we wtorek bedzie miała....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #897555 przez Aneta_78
;-)

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 5 miesiąc temu #897557 przez munkki
Kinga, Aneta u mnie dzis synus kopie i tak dziwnie mi jezdzi pod skora, chyba sie obraca;) normalnie momentami to takie uczucie jakby laskotal ;)

pranie wyciagniete (pralo sie trzy godziny... masakra jakas) - na 90 stopni nic sie nie stalo, wszystkie ciuszki ladnie doprane, nic sie nie zbieglo etc.
jutro bedzie prasowanie a potem ukladanie... kolejne pytanie mam:
jak wy segregujecie ubranka w szafkach/komodach dla dzieciakow?
rozmiarami? dlugi/krotki rekaw? body/pajac? nie wiem jak zorganizowac przestrzec... dla Staszka mam przewidziana cala komode z paroma dosc glebokimi szufladami....

10 lata 5 miesiąc temu #897558 przez Gochens
Munnki wow 90 stopni? nieźle ;) ja tam zawsze na 40 no chyba ze mi ręcznik rzucony na drugi ręcznik podejdzie wilgocią to wtedy wrzucę na 90 :) ja segreguje pajac do pajaca, body z body itd ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

ja też ostatnio dużo jem no i waga mi to.niestety pokazała, szok!
Oli kopie i kopie nie da się zapomnieć ze ktoś tam siedzi heehe

10 lata 5 miesiąc temu #897560 przez munkki
Gochens noo zaryzykowalam z tymi 90 stopniami, ale ubranka dlugo lezaly, bo to po mojej siostrzenicy wiec chcialam je w wysokiej temp wyprac... wszystkie byly biale, kolory planuje wrzucic na 60stopni ;)
dzieki za wskazowke z segregowaniem.. body do body, pajac do pajac brzmi rozsadnie:) problem mam jeszcze z rozmiarami... bo sa rozne... i wiele ubranek nie ma metek, bede musiala obczajac czy to calkiem male czy niecalkiem male;)

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #897570 przez Aneta_78
whistle:

10 lata 5 miesiąc temu #897572 przez jagodzianka44

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Anetko nie da się tego nie zrozumieć, ja jeszcze dokupię ciuszki i też tak będę robić.

Oo właśnie w rossmanie są przeceny, pieluchy rozm.1 30 szt za 11 zł :). Do szpitala dla Maleństwa w sam raz :)

10 lata 5 miesiąc temu #897577 przez munkki
Aneta zrozumiano :) jutro sie biore za szafki - dzis juz relaks;P
jagodzianka ooo a bylam dzis w rossmanie po nowe proszki i nie zauwazylam tej promocji:/

wiem ze nudna jestem z tymi poscielami (juz smaa siebie tym nudze), ale prosze powiedzcie mi czy wy uzywalyscie takich spoworkow przeciez to raczki sa na zewnatrz to nie zimno???
allegro.pl/spiworki-do-spania-62-68-sang...ory-i4343490998.html

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #897578 przez Aneta_78
...

10 lata 5 miesiąc temu #897586 przez dotkawy
Kurcze widze ze Wy praktycznie macie juz wiekszosc przygotowana, a ja doslownie nie mam nic!!! Dopiero za miesiac do siostry pojade i wezme ubranka jakie ma i wtedy zobaczymy co bede musiala dokupic, takze bede Was meczyc wtedy o pranie ile stopni itp :-))

Moja kruszynka tez sie rusza caly czas, jak to sie przeklada na jej aktywnosc, jak sie urodzi to chyba sobie nie pospie..... :-P

10 lata 5 miesiąc temu #897589 przez jagodzianka44

Dotkawy Moja tez się wierci, przeciąga i czkawkę ma haha;)

10 lata 5 miesiąc temu #897611 przez Marza
Po wizycie :) okazało się, że miałam rację... grzybica. Dostałam clotrimazolum dopochwowo i muszę go brać przez 6 dni. Wcześniej też tymi globulkami leczyłam grzybicę. Lekarz stwierdził, że to przez branie antybiotyków w szpitalu. Przytyłam przez 3 tygodnie 0,8 kg. Czyli od początku ciąży 5.9 kg. Brzuch mi już bardzo widać, więc nie da się ukryć już ciąży, ale cieszy mnie to ! :) w końcu to powód do dumy :) poza tym szyjka w jak najlepszym porządku, macica też i serduszko Miłoszka ładnie bije :) glukoze i badania na następny raz mam zrobić, nawet się o to lekarz nie rzucał, że teraz nie zrobiłam :D

Dostałam dzisiaj od sąsiadki kilka bodziaków mega słodkich ! ale małe rozmiary :D teraz spokojnie mogę sobie kupować od rozmiaru 58 bo z tych małych to maluszek pewnie szybko wyrośnie ^^ zdjęcia Wam może jutro wrzucę :D

malvi kciuki będą trzymane na pewno ! brałam clotrimazolum tak jak pisałam :kiss:

pauletta cudowne ciuszki ! :lol:

munnki też fajowe te ubranka :D koniecznie muszę tam zajrzeć, może też coś zamówię :D

10 lata 5 miesiąc temu #897613 przez klaudiad6
Kinga2424 - A to Ci niespodzianka bo rodzic będę w Żorach tak jak pisałam ale w Suszcu już mieszkam,ponieważ tu się przeniosłam do męża z Żor :laugh: :laugh: być może go znasz bo mieszka tu dość długo.Takie podkłady na łóżko na pewno wezmę to raczej oczywiste alee zakupię sobie również te do majtek.

A tak w ogóle dziewczyny z jakich miast jesteście ?? :) :)

10 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #897615 przez Aneta_78
:laugh:

10 lata 5 miesiąc temu #897620 przez Caroina
Munkki Ubranka świetne a zwłaszcza te białe body z napisem :)

Aneta Ostatnio w programie jakiś lekarz mówił, że przy cukrzycy dzieci rodzą się albo duże albo malutkie.
Na mnie czekają chipsy cebulowe :) do tego ciągle ciumkam cukierki werthers original na przemian z krówkami. Sama słodycz.
Słodycze sprzyjają upławom – to by wszystko wyjaśniało ;)

Jagodzianka Dzięki za info, a nie wiesz do kiedy jest ta promocja na pieluszki w Rossmanie?

Byłam dziś u innego gina i wieści bardziej optymistyczne. Stwierdził, że nie jest aż tak źle, szyjka mieści się w granicach normy, co do rozwarcia to tylko przy końcu lekko ale dalej trzyma. Nie muszę ciągle leżeć tylko nie wolno mi dźwigać, skakać, biegać, wykonywać gwałtownych róchów itp. Leżeć ? Nie leżeć ? Mąż mówi, żebym sobie te dwie opinie wypośrodkowała.
Malutka waży 660g, pomiary w normie, tak więc ogólnie wyszłam happy bo strasznie bałam się, że skieruje mnie do szpitala :( Zapomniałam tylko spytać o tą pępowinę, czy nadal jest owinięta wokół szyji Milenki.
Aha lekarz jeszcze próbował odgadnąć czy chłopiec czy dziewczynka ale w końcu sam mnie spytał czy już zostało to stwierdzone bo mała jest jakoś bokiem i godzine by musiał się doszukiwać. A malutka od początku tak robi i każdy stwierdzał dziewczynkę po braku wystających "rzeczy" Mała nieśmiała i wstdzi się pokazać szparkę :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka