BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

11 lata 1 miesiąc temu #842661 przez Ania86
Marza i MlecznaMama witajcie:)
Julka, super, że wszystko ok, a zdjęcie jest cudowne, wiele z nas nie może się już zapewne doczekać aż też zobaczy swoje skarby:) U mnie też było widać tylko pęcherzyk na usg i mam nadzieje że następnym razem się troche uspokoje.
Mi się jakoś pory dnia i nocy poprzestawiały, nie mogę nocą spać ale za to w dzień co położe głowę do poduszki już mnie nie ma :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #842671 przez _kasik_
Aniu86 ja mam dosyc podobnie jak Ty.

Julka gratulacje. Pewnie kamień z serca, gdy okazało sie wszystko ok....
ja tez nie moge sie doczekać kiedy zobacze swojego Groszka na usg, a muszę czekac do 7 marca :(

11 lata 1 miesiąc temu #842676 przez Aschlee
Witajcie to ja tez sie pochwale swoim Skarbem.Po wizycie bardzo zadowolona serduszko bije i Pani doktor stwierdzila ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku.Cieszyla sie razem ze mna jakby conajmniej sama dowiedziala sie ze jest w wyczekiwanej ciazy :blink: super lekarka
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #842694 przez the_way_to_happines
Ja dzisiaj wybieram się do lekarza i mam nadzieję, że zrobi mi USG bo chcę zobaczyć tą naszą fasolkę. :laugh: Z drugiej strony idę z lekkim stresem bo mam wyniki badań i mam cytomegalię IGG, czytałam o tym i ręce mi opadły - nie wiedziałam nawet, że taki wirus istnieje ale mam nadzieję, że będzie dobrze. :(

11 lata 1 miesiąc temu #842703 przez IZKA80
:) WITAM SERDECZNIE DŁUGA ZASTANAWIAŁAM SIE CZY MOGE SIE CIESZYC RAZEM Z WAMI ,WEDŁUG OBLICZEN INTERNETOWEGO KALKULATORA TO TERMIN MAM NA 17 PAZDZIERNIKA.CZYTAJAC WASZE FORUM WIDZIAŁAM IZ KILKA KOLEŻANEK MA PODOBNY TERMIN.MIŁO JEST BYC WSRÓD SWOICH I DZIELIC SIE SWOIMI RADOŚCIAMI I SMUTKAMI GORACO WAS POZDRAWIAM I LICZE NA PRZYJECIE DO WASZEGO GRONA

11 lata 1 miesiąc temu #842710 przez IZKA80
WITAM CIE SERDECZNIE POSTANOWIŁAM NAPISAĆ DO CIEBIE ,POWIEDZ MI CZY TO JUZ NA 100%ŻE MASZ CYTOMEGALIE A SPRAWDZIŁAŚ CZY MASZ PRZECIWCIAŁA,BO TO WAŻNE.JEZELI TAK TO JEST OK .NIE ZAŁAMUJ SIE CHOC TO SMUTNE.JA 5 LAT TEMU STRACIŁAM SYNKA W 5 M-ACU DLATEGO ZE DOSTAŁAM CYTOMEGALIE.A TERAZ PO 5 LATACH JESTEM W CIAŻY ALE MAM PRZECIWCIAŁA.TO JEST MÓJ PRZYPADEK MAM NADZIEJE ŻE U CIEBIE TAK NIE BEDZIE ŚCISKAM MOCNO I TRZYMAM KCIUKI

11 lata 1 miesiąc temu #842711 przez MlecznaMama
Julka dziękuję! Co do Pink Floyd to miło mnie zaskoczyłaś :) wśród swoich to jedyną osobą która ma jakiekolwiek pojęcie jest mój dziadek hihi :)
Cudowne są te wasze maleństwa... pamiętam jaki był mój szok między 6 a 11 tygodniem. w 6 była mała kropeczka a w 11 już człowieczek który robi fikołki :)
Co do lekarza ważne jest by był fajny i miał do nas podejście także Aschlee jeżeli jesteś zadowolona to bardzo dobrze. Drogo do szczęścia:) trzymamy kciuki bądź dobrej myśli!!!!

11 lata 1 miesiąc temu #842722 przez Marza
Bardzo dziękuję za przyjęcie do tak cudownego grona Mamusiek :laugh: dzisiaj moje maleństwo ma równo 6 tygodni :laugh: mam nadzieję, że jak w poniedziałek idę na wizytę to już coś zobaczę ;) i tak samo cały dzień mogła bym przespać, a w nocy lipa... trochę mnie to męczy, no ale warto pocierpieć :blink: My nie chcemy znać płci dzieciątka przed narodzinami, bo chcemy żeby to była niespodzianka. Myślicie, że to dobry pomysł? Jednak mimo to wiem, że on wolałby chłopca, mi jest to obojętne, ale mam przeczucie, że będzie to dziewczynka :laugh: Chciałabym Was jeszcze zapytać co sądzicie o tym chińskim kalendarzu co się przewiduje płeć? wierzycie w to? :laugh:

11 lata 1 miesiąc temu #842729 przez Aschlee
Marza jak o mnie chodzi to nie bardzo w to wierze bo u mnie sie nie sprawdzilo u mojej kumpelki tez nie wiec za bardzo sie nie nastawiam ;) ja tez tak myslalam ze moze zrobimy sobie niespodzianke ale moj chce wczesniej przygotowac pokoik i wolalby wiedziec

11 lata 1 miesiąc temu #842734 przez MlecznaMama
MArZa wow. Na pewno jest to świetna niespodzianka podczas porodu , tez o tym myślałam, ale jestem tak NIECIERPLIWA, że pewnie przy pierwszej możliwej okazji będę się lekarza wypytywać. Aha i co do kalendarza chińskiego to również mi się nie sprawdziło. Teraz może zaglądnę i odczytam to na zasadzie przeciwności :P

11 lata 1 miesiąc temu #842736 przez IZKA80
Kiedy robiłam test nie wierzyłam ze to prawda ,zrobiłam go jeszcze przed zbliżajżca @.Wyszedł pozytywny dwie upragnione kreski z tymże druga słaba.Kilka dni póznieJ poszłam do P.Ginekolog która powiedziała ze jeszcze nie widac pęcheżyka załamałam sie.Wytłumaczyła iz jestem w bardzo wczesnej ciązy,(10.02),nastepna wizyte mam 25.02 i czekam z niecierpliwościa bo bardzo długo czekałam,oczywiście zrobiłam beta 13.02 to było 2290 a 6 dni pózniej tylko 2418.Martwi mnie taki mały przyrost choc faktycznie te wyniki sa odpowiednie co do wieku ciazy.Czy któras z Was też robiła moze i wyniki podobnie wychodziły obecnie jestem 5t6dz ciazy, a moge byc w troche młodszej ciaży patrzac na wizyte.To czekanie jest straszne a jak człowiek poczyta sobie różne rzeczy...
SUMUJAC CIESZE SIE OGROMNIE ŻE JESTEŚCIE

11 lata 1 miesiąc temu #842745 przez MlecznaMama
IZKA taak człowiek się bardzo martwi i bardzo chce żeby było dobrze. raczej nie czytaj takich rzeczy i nie stresuj się. Trzeba uzbroić się w cierpliwość. Mi po terminie @ wyszła baaardzo jasna kreseczka, ale zrobiłam 3 testy i na każdym tak to wygląda, ale 1,5 oku temu jak zaszłam w ciąże z moim Synkiem też tak to wyglądało. Taka moja uroda :):) Teaz czekam na wizytę. Odbędzie się ona gdzieś na początku maca.... tak czekam...
A mówiłyście już rodzinie???

11 lata 1 miesiąc temu #842748 przez Marza
No to ja się też nie będę kierowała tym kalendarzem, ale właśnie z ciekawości tam zerknęłam :D boję się, że moja ciekawość też zwycięży i będę chciała wiedzieć płeć wcześniej :laugh: ale mam nadzieję, że wytrzymam te jeszcze 8 miesięcy, bo co to dla mnie hehe :laugh: Nasze rodziny już wiedzą, wszyscy się cieszą :) nie chcieliśmy tego trzymać w tajemnicy bo było bardzo trudno się nie podzielić takim szczęściem :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #842751 przez Marza
Tą betę można sobie samodzielnie zrobić czy jak? Bo nie za bardzo wiem o co w niej chodzi :P

11 lata 1 miesiąc temu #842752 przez MlecznaMama
oj my jeszcze nic nie mówiliśmy.... :) na pewno będzie szok ,że tak jeden po drugim :)
hehe Maza to podziwiam. Ja jestem ciekawa jakie rodzeństwo będzie miał mój Malutki :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka