BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 10 miesiąc temu #842753 przez MlecznaMama
Beta to badanie kwi które pokazuje jakie masz stężenie hormonu Hcg we kwi. To najszybszy sposób na to by dowiedzieć się czy jest się w ciąży i pewnie najbardziej rzetelny :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #842758 przez Marza
Ja zawsze chciałam mieć pierwszego syna, żeby potem mógł bronić siostrzyczkę :laugh: ale zobaczymy jak będzie :) Twoja rodzina pewnie też się ucieszy :) nie ma nic piękniejszego od narodzin nowej istotki, tym bardziej w rodzinie :blink:

10 lata 10 miesiąc temu #842765 przez Ania86
Marza, myślę, że super pomysł z tym aby płeć dzidziusia była niespodzianką, też o tym myślałam ale i ja i mój M jesteśmy za bardzo niecierpliwi:) ja to bym już chciała wiedzieć :)
My też powiedzieliśmy najbliższej rodzinie:)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #842767 przez srenka_918
U mnie nadal wie tylko mąż i mama ;) Jakoś nie spieszy mi się z wyjawianiem światu mojej słodkiej tajemnicy ;) Choć zresztą pół swiata wie ;) Koleżanki z innego forum są rozniesione po Europie i cieszą się razem ze mną ;) No i się pochwalę, bo z Czerwcówek 2013 (Miłam Pawełka urodzić w czerwcu, wyszedł 4 lipca) mamy już 3 ciężarówki ;) Wczoraj kolejne dwie dowiedziały się o ciąży ;) To nie dość że mamy jedno dziecko w podobnym wieku to będziemy mieć drugie w tym samym czasie ;)

Ja też ostatnio nie mogę zasnąć, ale to z emocji ;) Jutro spotykam się z moją psiapsiółą i jej się pochwalę ;)

Co do płci to chyba chcę poznać jak najszybciej ;) Przy Pawełku miałam gina z takim poczuciem humoru, że co się pytałam o płeć to udawał że szuka i nic nie widzi bo się dzidzia zakrywa i się śmiał ;) Nie chciał mi powiedzieć ;) Ale i tak szybko się dowiedziałam, bo w szpitalu mi powiedzieli... Ale mam nadzieję że teraz nie będę miała żadnych problemów z donoszeniem a jeśli lekarz znów nie będzie chciał mi powiedzieć to nie będę się wściekać a cieszyć że jest zdrowe

10 lata 10 miesiąc temu #842789 przez Marza
No tak, zdrowie Maluszka jest najważniejsze. Tyle się naczytałam o tych wszystkich chorobach, że mam wiele obaw. To jest dla mnie priorytet, żeby być pewną, że dzidzia jest zdrowa. Najbardziej mnie to gryzie... Wy nie macie takich obaw?

10 lata 10 miesiąc temu #842795 przez Ania86
Marza, obawy są, a zwłaszcza jak coś zaboli, oczywiście najważniejszcze żyby dzieciątko było zdrowe ale ja staram się nie czytać o chorobach. Bardzo bym chciała mieć już I trymestr z głowy, albo przynajmniej zobaczyć dzidzie na usg a to dopiero 3 marca :/

10 lata 10 miesiąc temu #842810 przez Marza
Ania86 ja też już przestałam czytać takie rzeczy, bo tylko niepotrzebny stres. Ale tak jak mówisz jeśli tylko coś mnie zaboli to od razu czarne myśli. Ja idę do lekarza 24.02 czyli w poniedziałek i też już nie mogę się doczekać... tak długo już czekam... i dostaję powoli fioła :dry:

10 lata 10 miesiąc temu #842857 przez julka
Dziekuje za komplementy w imieniu Bąbla ;)

_kasik_ no poczulam ogromna ulge, bo na poprzednim usg nie bylo widac nic w pecherzyku. wiec teraz kamien z serca i noc w palni przespana :)

Aschlee, Twoj robaczek tez fajny, troche mlodszy od mojego, wiec mniejszy, ale najwazniejsze ze serducho jest, to jest taka ulga. Czytalam ze jesli widac czynnosc serca w USG to jest najlepszy czynnik prognostyczny i bardzo spada ryzyko poronienia.

Izka, witaj, rozgosc sie u nas i czuj jak u siebie. Tylko prosze,nie pisz z Caps Lockiem, bo to sie bardzo ciezko czyta, plizzzz ;)
a przyrost beta faktycznie ciut maly... musisz zapytac swojego ginekologa o to!!!

the way to happiness - daj znac co na wizycie, czekamy :) o ktorej masz godzinie?
przeciwciala IgG swiadcza o przechorowaniu tej infekcji w przszlosci. Musisz zrobic IgM zeby stwierdzic czy infekcja jest swieza - jak ich nie ma to wszystko dobrze. Ja np. mam oba ujemne to znaczy ze w kazdej chwili moge zachorowac.... :(

Mleczna - ja jako nastolatka obejrzalam film "the Wall" i sie zakochalam bezgranicznie w tej muzyce :) do dzis mam wszystkie albumy na cd :) teraz slucham glownie Porcupine Tree, Riverside itd, ale Floydzi to klasyka... uwielbiam :) najbardziej to plyte The Division Bell :)

Ania, do 3 marca szybko Ci zleci, bedziemy Cie tu zabawiac i zagadywac zeby Ci czas szybciej mijal, co Ty na to? :lol: :D :D

odnosnie plci, to ja po prostu MUSZE wiedziec ;) zeby zakupy odpowiednie kolorystycznie robic :D

no a moja rodzinka nie wie jeszcze i bede z tym troche czekac. Oni mieszkaja 200 km stad w innym miescie. Natomiast w pracy wiedza wszyscy, doslownie wszyscy,nawet ci, ktorym nie mowilam.... he he he, ale tak to jest w szpitalach - tam sie zyje plotkami :) ale nie mam im tego za zle, bardzo lubie ludzi z mojej pracy i oni sie bardzo ciesza moim szczesciem, pomagaja itp.

10 lata 10 miesiąc temu #842926 przez Caroina
Ashlee to wspaniale, że wszystko dobrze i serduszko pracuje. Pozazdrościć też Pani doktor, wszyscy powinni mieć takie podejście do pacjenta.
Teraz wiem jakiego obrazka powinnam się spodziewać podczas mojego badania, też będę wtedy w ok. 6t. Mam nadzieje, że dzidzia się znajdzie i zobacze już pracujące serduszko :)

The_way_to_happines powodzenia i napisz jak było

IZKA80 witaj w gronie i gratulacje

Marza w moim przypadku ten kalendarzyk też się pomylił

MlecznaMama my postanowiliśmy się pochwalić spodziewanym dzidziusiem dopiero po pomyślnym ukończeniu I trymestru

Jeśli chodzi o płeć to chciałabym jak najszybciej wiedzieć :laugh: nie wyczekałabym do rozwiązania, nie mam takiej cierpliwości, poza tym wolałabym wcześniej wszystko przygotować w odpowiedniej kolorystyce :)

10 lata 10 miesiąc temu #842928 przez srenka_918
No to w końcu zdecydowałam się zapisać do lekarza ;) mam wizytę w poniedziałek na 11, więc szybko zleci ;) Jak mi ustali taki pewny termin to założę sobie suwaczek ;)

10 lata 10 miesiąc temu #842934 przez Caroina
srenka_918 Fajnie, że tak szybko. Do mojej ginekolog musze co najmniej tydzien wczesniej dzwonic. Też ide w poniedziałek ale dopiero na 19 do tego mam do niej 30km jazdy wiec nim się tu odezwę to już pewnie niektóre mamusie bedą spały :silly:

10 lata 10 miesiąc temu #842937 przez MlecznaMama
MAza też bym już chciała powiedzieć rodzinie... nie wiem czemu boję się trochę ich reakcji...ale wiem ze będą się cieszyć- tylko może to nie od razu pokażą... :(
U mnie jako pierwsze dowiedziały się moje Lipcówki, później mąż, przyjaciółka i na razie tyle...
Wow czerwcówki super! u nas są już dwie ciężarówki :):)
Julka o widzę że fantastyczny gust muzyczny!!!! a ulubiony singiel Pink Floydów?;) u mnie przygoda z klasyką rrocka trwała już chyba od dzieciństwa bo mogłam się z tym osłuchac, a i później chciałam sama poznawać nowe utwory :)
JA mam już sprawdzonego gina miałam wielkie szczęście że akurat miał dyżur kiedy rodziłam.. ładny at. Świetnie powadził moją ciążę i zawsze wszystko dokładnie opisywał. Nie zgubiła go rutyna
Jak sie dziś czujecie?

10 lata 10 miesiąc temu #842955 przez Ania86
Julka, wiem że zleci szybko :) ale dziękuje za pamięć i proszę zagadywać ;)
Srenka, to dobrze, że zapisałaś się do lekarza i faktycznie bardzo szybki termin wizyty:)
Z dzisiejszym samopoczuciem w miarę ok, z rana troche mnie zmuliło i jestem jakaś taka wiecznie niewyspana :)

10 lata 10 miesiąc temu #842961 przez MlecznaMama
tak , niewyspanie to także mój problem :) no i pasta do zębów jest czekoladowa- powtórka z rozrywki :P:)

10 lata 10 miesiąc temu #842964 przez Marza
MlecznaMama nie ma sie czego bać to cudowna nowina ! :)

A co do tego chińskiego kalendarzyka to jednak jest to jakaś ściema skoro tak piszecie, dobrze wiedzieć :laugh:

Co do samopoczucia to było nawet nieźle, ani mnie nie mdliło, i jakaś taka rześka byłam. Może dlatego, że słoneczko tak pięknie za oknem świeciło :) teraz jednak senność jak co dzień mnie dopadła i chyba będę musiała się zdrzemnąć na godzinkę lub dwie :woohoo: próbuję z tym walczyć, ale czasami przegrywam :blush:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka