- Otrzymane podziękowania: 126
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
Gochens - ja mam taki bol pachwin jak dluzej pochodze, albo potancze (po weselu mialam to samo), wiec to pewnie normalne... ale bol taki jakbym cala noc conajmniej szpagaty robila...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aneczka25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ♥FASOLKA♥
- Otrzymane podziękowania: 48
Hmm....szkoda bo jestem ciekawa co u niej :/
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 77
Pachwiny tez mnie bolą i tak boki brzucha czasem. Dzis sie wypytam gin ....
I odbieram przed wizyta wyniki glukozy...
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
Gochens ja się już dawno tak intensywnie nie ruszałam, ale pewnie to normalne, bo mnie po weselu w maju (gdzie jeszcze byłam mniejsza) też bolały pachwiny, także musisz przecierpieć
Munkki to zamieńmy się - ja Ci poodkurzam a Ty za mnie poczytasz notatki ok?
Aneczka daj koniecznie znać po wizycie Może chociaż posłuchasz serduszka, jeśli Twoja GIN ma taki sprzęcik
Pauletta też czekamy na wieści powizytowe!
Anetka proszę o meldunek bo się martwię, że Cię nie ma tyle dni!
Ale ja Wam dziewczyny zazdroszczę takich fajnych i udanych weekendów, ja siedziałam i PRÓBOWAŁAM się uczyć na tą obronę Jedyna rozrywka jaką miałam to wczorajsze odwiedziny rodzinki wieczorem na jakieś 2h
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 71
Mam brać no spę 3x1 i to tyle, na fotelu mnie nie zbadał więc co z szyjką nie wiem :/ I mam zrobić glukozę, ale mówił że można na te 2 h jechać do domu, też tak miałyście? Kolejna wizyta 30 lipca, co gorsze on teraz idzie na urlop więc jak by się nie daj Boże coś działo to chyba tylko szpital :/
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
Ania86 super ze z mala wszystko ok:) co do boli - ja tez takie mialam i ogolnie wydaje mi sie ze to od jelit wlasnie, bo po jednej stronie i przewaznie jak sie najem a nie odwiedze toalety na dwojke od jakiegos czasu... wiec to moze by to.
dziwi mnie ze ci szyjki nie zbadal, myslalam ze to powinni robic zawsze, ale widocznie na usg widzial ze dluga jest:)
glukoza jade robic jutro - mowili ze nie moge nic jesc i bede musiala tam siedziec, do domu nie moge jechac bo moze sie zrobic slabo i mam tam grzecznie czekac... pamietajmy zatem o ksiazkach i kanace jak juz bedize po badaniach to ja zjem od razu zeby miec sile na powrot;)
- SylwiaWiktoria
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Jestem Położną.
Zachęcam kobiety ciężarne do wypowiedzenia się na temat karmienia naturalnego i Banków Mleka w Polsce - poprzez wypełnienie ankiety.
docs.google.com/forms/d/1_5ct2dOl7w-ym0b...hKjVnqEiBAk/viewform
Proszę o pomoc poprzez udostępnianie oraz wypełnianie.
Dziękuję bardzo
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
- Otrzymane podziękowania: 0
Ania86 napisał: No ja już po wizycie ale się oczekałam miałam na 11:00 a weszłam o 11:45 no ale trudno. Zrobił mi usg i z małą wszystko niby ok, co do tych bóli to w może to być od nerki ale on złogów jakiś poważnych nie dostrzegł, albo od jelita grubego a mam czasem problemy z regularnością wypróżnień
Mam brać no spę 3x1 i to tyle, na fotelu mnie nie zbadał więc co z szyjką nie wiem :/ I mam zrobić glukozę, ale mówił że można na te 2 h jechać do domu, też tak miałyście? Kolejna wizyta 30 lipca, co gorsze on teraz idzie na urlop więc jak by się nie daj Boże coś działo to chyba tylko szpital :/
Ania ja w 1 i 2 ciazy robilal glukoze tak ze pilam ja w domu i malo nie umarlam i po 2 h szlam na pobranie krwi, teraz juz nie dalam rady tego wypic wiec zjadlam slodkie sniadanie i tez poszlam na badanie po 2h.
- aneczka25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ♥FASOLKA♥
- Otrzymane podziękowania: 48
mamy kupić sobie Urofuraginum....i brać 3x2 tabletki na te bakterie w moczu....
słyszałam serducho malutkiej:) więc poza tym chyba ok...tylko szyjki nie zbadała w żaden sposób
- dotkawy
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
Od lekarza juz musialam wracac na nogach do domu (bo zawiozl mnie M), nie powiem ze jak doszlam a mam z 3 km, to myslaalm ze umre... , 1 raz sie czulam jakby mi ktos do nog ciezarki doczepil, makabra i nastepna godzine spedzilam w basenie w ogrodku .... w ogole dzis ten upal byl nieznosny, teraz grzmi troche i dzieki bogu, bo moze powietrze sie troche odswiezy ...... idzie pasc !!!
Ale Wy jestescie ranne ptaszki, ja dzis to o 10 sie nie moglam z lozka zwlec......
malvi jutro mocnooo trzymam kciuki, takze daj znac zaraz po, zeby mi nie odpadly, hihihi
Ania86 tez dzis musialam zasuwac na nogach do lekarza, takze wiem co to za bol, na takim uplae..... (
Karolina kot przezyl, ale od tego czasu jak widzial dzieci to od razu sie chowal, heheh, ciekawe dlaczego
munkki a kiedy mialas robiona poprzednia toxo? mi wlasnie tez wynik wyszedl negat, a troszke sie boje bo mam w domu 2 koty (a ostatnio badalam sie koncem marca...) i nie wiem czy nie zrobic znow tego....
Gochens dokladnie mialam to samo, jak duzo sie ruszlalam to pachwiny mnie bolaly, a zwlaszca prawa!!! az chodzic nie moglam, ale teraz troszke wiecej odpoczywam i mi przeszlo, a pytalam mojej ginek to powiedziala ze to normalne, bo wszystko sie rozciaga, zeby sie nie przejmowac, chyba ze boli Cie non stop nawet wtedy kiedy lezysz
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
Ja mialam robione w zeszlym miesiacu, ale teraz sie poschizowalam bo przez trzy dni bolaly mnie gruczoly w pachach... mysle (mam nadzieje) ze to ie toxo ale badanie mam za darmo (w medicover) wiec sobie powtorze jutro.
upal masakryczny :/ u nas bardzo grzmialo, ale nie padalo a powietrze dalej takie samo:/
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
Mam problem z nadrobieniem Was. Jeśli Paulinka pójdzie spać o rozsądnej porze, to może uda mi się to dziś wieczorem zrobić.
Dziś odstawiałam męża do szpitala do Tarnowskich Gór. Jutro operacja z samego rana. Trzymajcie za nas kciuki. Po południu pewnie pojadę go odwiedzić. Choć powiem Wam, że te 60 km autem ostatnio mnie zabija. Pas bezpieczeństwa tak mi ciąży. A nie jestem przekonana do jazdy (jako kierowca) bez pasów. Hmm...
Miłego wieczorku:)
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66
cieszę się że u was wszystko w porządku! :*
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
masakra za Wami nadążyć
Staś mi znów zaczął marudzić kolejna dwójka się przebiła ... spał dzisiaj w sumie 2 godziny ale od 6-15 tylko 45 min ... gdyby nie pas ciążowy to bym chyba padła już o 12 i nie wstała:) ... Jednakże po 3 godzinach noszenia też już nie przyjemnie się schyla w końcu delikanie ciąży na brzuchu
Ja mam ten pas: www.ortopedyczny24.pl/ortopedyczne/stabi...zynski-podtrzymujacy
zalecił mi go mój ortopeda na moją skoliozę ( jestem po 2 operacjach kręgosłupa ...- cięcie przez całe plecy:P ) ....
Zakładam go w gorsze dni czyli wtedy gdy chętnie wziełabym tabletkę przeciwbólową a nie mogę ze wzgledu na ciążę
Przynosi ulgę.
A Jaś ... kopie i kopie... rusza się szczególnie wtedy kiedy jem:) ... Także u nas w porządeczku
Odpukać 24 tydzień a ja jeszcze zgagi nie miałam...w ciąży ze Stasiem od 20 tygodnia w dzień w dzień zgagę miałam
A i jeszcze od 20 tygodnia bolała mnie piczka (kość łonowa) i musiałam brać Ossopan bo groziło mi rozejście łonowe ... - jak Was tam boli to powiedzcie lekarzowi to on sprawdzi czy to rozejście łonowe czy nie... lepiej zapobiegać bo jesli doszło by do rozejścia to po porodzie 6 miechów leżenia:( ... I rozejście strasznie boli przy wstawaniu chodzeniu i siadaniu... Ale to nie boli tak lekko to boli tak dość mocno że aż mozna syczeć Wiec jeśli któąś tak boli to zwróćcie uwagę lekarzowi ... Mnie jak dal ossopan (to wapno wzmacniające kości) to ból lekko się zmniejszył
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 71
Dotkawy, oj ja też jak wróciłam to myślałam że padnę i się nie napoje A mam z 2 km, ale szłam w samo południe. U nas niestety nie grzmi, dalej ukrop nie wiem jak dziś będę spać.
Kinga, trzymam kciuki za operację męża i oby szybko wrócił do Was do domu. Jak pojedziesz jutro do niego to uważaj na siebie bo ten upał jeszcze w samochodzie jest okropny.
Agniesia, dzięki za wiadomość o tej kości łonowej, nawet nie wiedziałam że coś takiego może się przytrafić, jak dalej będzie mnie tak pobolewać to zapytam na kolejnej wizycie.
Jagodzianka, jejku to każdy lekarz ma swoje normy :/ Dobrze że z szyjką ok.