BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 5 miesiąc temu #899645 przez Gochens
Dzień Doberek

Aneta gdzie Ty się podziewasz??

Kinga sory moze to glupie pytanie ale jak sie odróżnia bliźniaki? W sensie skąd wiesz która jest która :P :P Trzymam kciuki za męża!!!

Pauletta podziwiam że tylko 3 kilo ja ostatnio jak wchodziłam to było już 9...

Aika fajnie ze po wizycie wszystko oki :)

Kurde czyli nie jestem sama z tymi pachwinami uf a myslalam, że cos sie zlego dzieje bo to az dziwne ze pachwiny bola a nie np nogi czy plecy
Podziękowania: jagodzianka44

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #899653 przez pauletta
Pachwiny bolą bo to macica rosnie i dzidziol i wszystko się rozciąga

10 lata 5 miesiąc temu #899655 przez nelka
Ale cichutko się u nas zrobiło ;)

Ja jestem do przodu jakieś 6-7kg.

No właśnie Kinga jak ma usg odróżniają bliźniaczki? bo na żywo to wiem jedne mieszkają koło mnie :)

10 lata 5 miesiąc temu #899667 przez jagodzianka44
zbieram się do Diabetologa :) 3majcie kciuki :)

10 lata 5 miesiąc temu #899681 przez Ania86
Aika, super że duży chłopak i wszystko w porządku. Dzięki za rady co do tej glukozy to lepiej posiedze tam te 2 godzinki, widzicie ten mój lekarz taki zakręcony a ja nie wiedziałam. Wczoraj też niby zrobił to usg ale nie zmierzył ani nie zważył małej :/ jak bym miała jeszcze raz wybierać lekarza prowadzącego to chyba już nie jego ;)
Jagodzianka, powodzenia, kciuki oczywiście trzymamy z Julką :)
Malvi, a Ty jak tam? czekamy tu na wieści ;)
Anetka, hallooo??? zaszyłaś się gdzieś w te upały że tyle Cię nie ma?

10 lata 5 miesiąc temu #899700 przez agniesia1604
pewnie Kinga wagą je odróżnia albo ułożeniem prawo lewo:P :)

Kinga sorka nie jestem chyba w temacie ... wiedziałam że ma mieć operajcę ale nie przeczytałam na co ...
mój ma mieć zabieg i mam nadzieję że laparoskopowo się to skończy - wycięcie woreczka żółciowego...no ale 3 dni w szpitalu to minimum + 6 miesięcy nie wolno mu będzie dźwigać ...no i dieta przynajmniej 6 miechów ...aktualnie jest też na diecie i ogólnie je to co ja ...czyli nic smażonego:) ale nie jada serów bo to tłuste ...
Mój ginek uważa że sery nie są do końca wskazane bo tak sporo tłuszczu:)

10 lata 5 miesiąc temu #899703 przez munkki
ufff dopiero sie doczolgalam do domu... rano ta glukoza, potem cwiczenia i poszlam jeszcze jakies spodnie luzne sobie kupic;)

nie moge sie juz doczekac wynikow glukozy, powinny byc wieczorem. z dobrych wiesci to tsh wyszlo mi w normie wiec jet ok;)

Ania - mi nie pozwolili wychodzic, mialam siedziec, moglam wypic tylko maly kubek wody... ksiazka lub dobrze naladowany telefon uratuje cie przed nuda;)
nie bylo tak zle, myslalam ze bedzie gorzej. po godzinie mi sie slabo zrobilo ale to pewnie z powodu duchoty, przeszlam sie w bardziej dotlenione miejsce i od razu mi bylo lepiej....

10 lata 5 miesiąc temu #899718 przez dotkawy
Ja narazie mam 8kg na plus, takze zobaczymy jaki bedzie koncowy wynik .... :-) wlasnie wcinam sobie ciasto drozdzowe i popijam koktajlem, ciekawe czy sie nie pozygam, hahah od tych mixow. Tak jak wczoraj lody jadlam i przegryzalam frytkami... ;)

Kinga maz juz po? trzymam kciuki !!!

malvi jak tam po obronie, nasza Pani mgr ;)

jagodzianka44 daj znac co Ci powiedzial, ale wg norm u mnie masz dobre wyniki :)

10 lata 5 miesiąc temu #899734 przez malvi
Hej dziewczynki moje Kochane, melduję się po obronie :) 5 z recenzji, 5 z obrony i 5 na dyplomie :woohoo: :woohoo: :woohoo:

I właśnie zaczynam Was nadrabiać ;)

10 lata 5 miesiąc temu #899735 przez aika
Gochnes tez sie zastanawiałam jak Kinga rozróżnia bliźniaczki :)

Malvi odezwij sie nasza mgr :laugh: :laugh:

Kinga a jak rodziłaś Paulinkę to ile razy nacięli Ci krocze ?? raz starczyło? jak byłam w szpitalu to jednej panience w 3 miejscach ciachnęli :sick: masakra jakaś. duża była jak się rodziła. moja siostra urodziła przez cc chłopca ważył 4700g i 61cm

10 lata 5 miesiąc temu #899736 przez aika
Malvi gratulacje cieszymy się bardzo teraz to już na spokojnie mozesz skupić się na ciąży Krzysiu i wyprawce
P.S krzyś to mój M dobry facet :laugh:

10 lata 5 miesiąc temu #899738 przez malvi
No już poobronowo i postresowo zaczynam Was nadrabiać :) Dziękuję jeszcze raz za wszystkie wasze kciuki, jak widać mocno trzymałyście :woohoo:
Tak jeszcze napiszę, że dostanę chyba leżaczek dla Krzysia od mojej koleżanki (ma prawie roczną córeczkę) - mam nadzieję, że nie będzie jakiś typowo dziewczęcy ;)

Ania dziwne, że nie miałaś szyjki badanej, myślałam, że to standard....

Munkki ja zdecydowanie wolę sprzątać niż się uczyć albo czytać po raz kolejny swoją pracę mgr :P Ale generalnie już mam spokój i mogę jutro na spokojnie zacząć ogarniać całą chałupkę :D

Aneczka Ty też szyjki nie miałaś badanej?! Kurczeee dziwne to dla mnie.... Ale dobrze, że posłuchałaś serducha :)

Dotkawy dobrze, że po wizycie oki :) Ja Ci powiem, że te upały są dla mnie nie do zniesienia, dziś normalnie się ze mnie leje....

Ja toxo już miałam robione 2 razy i mam cały czas na minus. Też mam kotkę, ale ona jest niewychodząca, także prędzej się zarażę od jakiegoś mięsa niż od niej :P

Kinga mam nadzieję, że z mężem wszystko w porządku :kiss: Trzymaj się cieplutko!

Agniesia dobrze, że piszesz o tej kości łonowej, bo mnie pobolewa, zapytam w takim razie o to podczas kolejnej wizyty za tydzień :blink:

Pauletta ale malutko przybrałaś na wadze, zazdroszczę! :P

Jagodzianka już masz 20 kg na plusie wow :P Ja od marca niby mam 5, ale ja już trochę wcześniej przybrałam ( a nie ważyłam się i nie wiem jaka była tak naprawdę moja waga wyjściowa). Zresztą przed samą ciążą trochę przytyłam w zimę, a tak to zazwyczaj ważyłam około 58-62 kg....

Aika duży ten Twój Kubuś :D Możesz przybić piątkę ze mną i Jagodzianką hehe :woohoo:

A według mnie Kinga rozróżnia bliźniaczki po wadze :D

10 lata 5 miesiąc temu #899751 przez jagodzianka44
Malvi no 20 na plusie haha:). Dokładnie Aika moze przybić 5 ze mną;). Gratuluję Cii ! :***

co do cukru, cukier na granicy, mam stosować dietę i mierzyć glukometrem ;c

10 lata 5 miesiąc temu #899759 przez gosia2324
Rany zamawiam deszcz albo burze :dry: nie ma czym oddychac .....
wyszlam z dziecmi na lawke do cieniu, ja posiedzialam o oni pomazali kredą cały chodnik, :) A potem nie moglam z ławki sie podnieść :dry: :dry: :laugh: :laugh:

Jagodzianka, a widac po Tobie te kg? ja niby 10 ale wszystko w brzuch i cycki poszlo:) w swoje spodnie jeszcze sie wbijam:)

Ja mam cukier ponizej normy ale gin powiedział ze lepiej jak jest mniej niz więcej wiec nie panikujemy:)

10 lata 5 miesiąc temu #899761 przez gosia2324

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka