BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 3 miesiąc temu #921356 przez jagodzianka44
Kinga, mama naszych bliźniaczek prosiła mnie abym przekazała wam,ze dzwonił dziś do niej jej lekarz twierdząc,ze muszą przełożyć CC. Ordynator powiedział,żeby zaczekać jeszcze aż będzie 36tc4d"

Munki u mnie na czczo dziś 89,a po śniadaniu zapomniałam zmierzyć:P
Podziękowania: Kinga2424

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #921360 przez munkki
Jagodzianka ale ma zostac w szpitalu do tego 36 tygodnia?
Ale jej jaja robia :/
u mnie na czczo 93:/ a po sniadaniu 130 :( znow sie pieprzy... ale dzis do sniadania wypilam kawe z odrobina mleka to pewnie dlatego.... ale juz bym nie wytrzymala, bo i tak zjadlam pozno po wstaniu przez te badania...

10 lata 3 miesiąc temu #921366 przez jagodzianka44
Munki nie wiem czy ma zostać w szpitalu, wysłałam właśnie sms z tym zapytaniem :). Ponoć mleka do 1 śniadania nie wolno pić bo podnosi cukier. Spróbuj zmierzyć sb o 3 w nocy cukier, jeśli będzie mniejszy niż 60 zjedz coś, bo spadł za bardzo i rano może być z tego powodu wyższy- tak twierdzi moj diabetolog, ja specjalnie chwile przed insuliną jem coś zeby rano duzych skoków nie było, tylko musze sb wyczaic co powoduje ze mam wyższy cukier rano, tzn jakie produkty żywnościowe.;) Ja badania planuje jutro, mam do zrobienia mocz, morf i hbs, chociaż hbs antygen miałam robiony juz ;P

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #921368 przez jagodzianka44
Kinia napisała,ze moze zostać w domu do tej pory, ma w niedziele sie pokazać zbadają ją tylko :)

wczoraj czytałam o tych wszystkich przesądach ;P wiecie,ze ponoć jak się włosy w ciązy farbuje to dziecko urodzi się rude?:D Jak powiedziałam to mojemu Marcinowi to aż mu jedzenie z buzi poleciało :P

10 lata 3 miesiąc temu #921375 przez munkki
Jagodzianka, tak tak ja wiem ze to przez mleko. nigdy na 1 sniadanie nie jem zadnego mecznego produktu etc. ale dzis musialam akwe wypic bo bym padla jak muszka:)
ja mam diabetologa w poniedzialek - zobaczymy co mi powie:)
hehe ja nie farbowalam wlosow wiec jest szansa ze rude nie bedzie ;) moj maz ma bardzo mocne czarne wlosy, zastanawiam sie czy Stas bedzie mial takie po nim :) dobrze ze Kinga moze byc w domu... na pewno sie cieszy :)

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #921390 przez jagodzianka44

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Munki Nom, Kinga cieszy się bardzo:). Ja np. kawę słodzę bo nei wypiję inaczej, albo daje cukier, albo kakao - to z kakaem i mlekiem mmm pycha <3 Nie martw się już tak tym cukrem, wcześniej tego badania nie robili, dzieci rodziły się całkiem normalnie i zdrowe!. :).
Ja farbowałam, jak sie urodziłam to byłam blond :P Marcin też hahaa :d ale teraz ma taaakie ciemne włoski, zastanawiam się jakie Maja będzie miała :)

10 lata 3 miesiąc temu #921404 przez malvi
Munkki czekam na obchod a pozniej badania, napisze pozniej co i jak...
A noc do dupy, znow sie nie wyspalam :(

10 lata 3 miesiąc temu #921408 przez munkki
Malvi, dla pocieszenia - u mnie tez bezsennosc, rzucam sie jak ryba bez wody w nocy... a niby w swoim lozku to powinnam sie wysypiac ;)
daj znac po obchodzie!
Jagodzia nooo czesto wlasnie dzieci maja jasne jak sie rodza... ja tez mialam blond, a teraz mam takie jasnobrazowe. moj maz urodzil sie z brazowymi a teraz ma mocno czarne, wiec ogolnie niewiadomo :) oczy mamy oboje ciemne, tylko moja mama ma niebieskie, ale watpie ze geny sie tak wymieszaja;)

ogladam koszule nocne... moja obsesja ostatnio... zeby nie wygladac zle w szpitalu/karmiac etc... masakra, juz mi odwala;)

10 lata 3 miesiąc temu #921409 przez pauletta
Ja do 1 nie spalam, mala masakrycznie wojowala, potem sie obudzilam z bolem mies. Macica sie stawiala ehhh. Nospa forte i w koncu cos pomoglo. :-(

10 lata 3 miesiąc temu #921411 przez pauletta
No to Kinia musi jeszcze poczekac.

10 lata 3 miesiąc temu #921415 przez jagodzianka44
Munki ja mam zielone, ale pod innym światłem są niebieskie - tak twierdzą panowie policjanci,którzy kiedyś mnie spisywali, za to ze swiatła w rowerze nei mialam haha :d co do koszul nocnych hmm Ja do porodu będę mieć zwykłą dłuższą bokserkę różową z wiekszym dekoltem,żeby mi małą mogli bez problemu polożyć, jedną koszulę mam tą rozpinaną i jeszcze dwie bokserki dłuższe z wiekszym dekoltem + spodenki w razie czego;)

10 lata 3 miesiąc temu #921435 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny

Dziś około 8:30 patrzę na telefon, a tu dzwoni mój gin. Myślę: "kurcze, chyba dogadali się z moją położną i mam sie zbierać szybko do szpitala, bo jutro będzie cc", ale... Na początku rozmowy na to wskazywało. Okazało się, że ordynator zdecydował, by czekać do 36tc i 4 dni. Także tak... moje cięcie przełożone zostało na 10.09. Mam pokazać się na oddziale w niedziele koło 10:00. Jakby coś zaczęło się dziać, to mam dzwonić. Powiem Wam, że Opatrzność musi nade mną czuwać. Cięcie planowali zrobić między 18, a ostatnim sierpnia, a już jest wrzesień. Miałam nie być na weselu brata- byłam (choć na chwilkę, bo dłużej mój organizm odmówił posłuszeństwa). Miałam dwóch tygodni nie dochodzić w ciąży, podawali sterydy i co minęły już 5,5 tygodnia.

Chyba jestem największym szczęściarzem na świecie:):):)
Podziękowania: malvi

10 lata 3 miesiąc temu #921438 przez Kinga2424
jagodzianka44 Och rude... A ja chciałabym by jedna z Dziewczynek miała rude włoski. Dwa dni temu mówiłam o tym mojej mamie i teściowej :blush:

malvi A jak było wczoraj na warsztatach???

Miłego dnia dla Was Wszystkich

P.S. Nawet sobie nie wyobrażacie jak ja bardzo się cieszę, że jest to przeniesione. Jeszcze Paulinka kilka dni zostanie jedynaczką:) Ale jakby mi kazali jutro przyjechać na oddział i bym musiała tam leżeć, to chyba bym ich udusiła. Mój lekarz wie, że przecież to jest nierealne zostawić niespełna 1,5 roczne dziecko na dwa tygodnie. A tak... dobrze się stało. Nawiasem mówiąc na ostatniej wizycie mówiłam mojemu lekarzowi, czy przypadkiem nie będzie jakichś cyrków z ordynatorem. Także tak...

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #921439 przez ewa123
witam :)
Wczoraj bylam u swojego ginekologa na wizycie . U nas wszystko prawie dobrze, maly caly czas sie wiercil i odwracal nie dał sie pomierzyc :) Wazy ok 2500.
Ide 10 wrzesnia do szpitala, ok 16 wrzesnia bedzie planowana cesarka.Ciśnienie mi skacze i jeszcze cukrzyca cazowa.
Juz sie zaczynam bac :)
Kinga to fajnie,ze wszystko idzie po Twojej mysli :) ładne zdjecie .
Miłego Dnia :)

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #921450 przez agniesia1604
Kochana Kingo ... tak to napisałaś ...że gdybym to ja powiedziała to przyszłej nocy odeszłyby mi wody i poszłabym rodzić ... :))))))))))))))))) Więc mam nadzieje że jesteś wyszykowana ...:)))))))

Ewcia wrześniówka!:)))
będzie dobrze kochana ...dasz radę ... ach jak ja Wam zazdroszczę tak szybko powitania maluszka ... ach ten zapach noworodka ... aż chce sie schrupać...:)

A mi sie Stasia daje wytrzymać... jeszcze mysle do 12 :) ...:P próbuje;))) a co mi tam ...obiad przynajmniej międzyczasie zrobię jak będzie spał
Podziękowania: Kinga2424, ewa123

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka