BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #921476 przez Ania86
cześć :)
Kinga, super czyli jeszcze troszkę dziewczynki posiedzą u mamusi. To dobrze każdy dzień się przecież liczy :)
Ewa, do 10-tego nie wiele czasu faktycznie ale będziesz mieć już za sobą i jak Agniesia piszę ja też Wam trochę zazdroszczę że to już niebawem. Będzie wszystko dobrze :kiss:

My po wizycie, usg nie było tylko badanie okazało się że Mała ma bardzo nisko główkę, szyjka pozamykana ale mam dużo leżeć. Posłuchaliśmy też serduszka mojej kruszynki. Kurcze kolejną wizytę mam aż za 3 tygodnie :/ Jutro pakuję torbę bo przyznam się trochę spanikowałam jak mi to powiedział :/

A Wy dziewczynki po wizytach jak????
Podziękowania: Kinga2424, ewa123

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #921486 przez munkki
Ewa a na kiedy miałaś termin? Do szpitala przez nadciśnienie czy czemu przez cukrzycę? maleństwo chyba nie jest bardzo duże z.tego co piszesz... Aż się przestraszyłam.. U mnie wizyta w piątek;)

Ania no torbę pakuj... Ja trzeci dzień się zbieram, w głowie juz spakowana..;)
Agniesia i jak Stas? Udało się?

Ja idę robić obiad...
Podziękowania: ewa123

10 lata 3 miesiąc temu #921513 przez ewa123
Munkki mialam termin na 10 pazdziernika. 10 wrzesnia ide do szpitala przede wszystkim ze wzgledu na nadcisnienie.
Nie dzialaja juz na mnie zadne leki obnizajace cisnienie. U mnie nadcisnienie i cukrzyca ciazowa sa powiazane w jakis sposob ze soba. (przed zajsciem w ciaze mialam juz troche kg w nadmiarze) Nie chcialam Cie przestraszyc .;)
Bedzie dobrze ;)

10 lata 3 miesiąc temu #921528 przez agniesia1604
Nom, nadciśnienie jest wskazaniem do ukończenia ciąży w 36 tygodniu.

Munkki,
cóż chyba się udało ?:P Otóż przetrzymałam go do 12:45... cieżko było bo sama zmęczona ale powiedzmy były 4 sytuacje tzw. focha , płaczu i tyle... (np: 1. zabrałam mu karton z buzi bo już przeżuwał, zabrałam mu deseczkę zabezpieczającą drzwi od szafy co by sobie w oczko nie włożył, zabrałam mu papier toaletowy kiedy wychodziliśmy z toalety no i nie pozwoliłam mu grzebać w kontakcie bo mi wylącza komputer) ....
Zobaczymy jak długo będzie spał ... w każdym razie właśnie usiadłam a już buraki ugotowałam, mięsko się gotuje, kasza dla Stasia też sie gotuje, do tego obiadek Stasiuli w połowie gotowy bo tylko na kaszkę czekam ... pozostało mi obrać buraki, dokończyć sos, posprzątać te wszystkie zabawki ........

Zobaczymy po tygodniu jak zmieni nam się tryb spania i czy noce będą znacznie lepsze ... :)))))))

10 lata 3 miesiąc temu #921548 przez malvi
Dziewczynki ja nadal nie wiem czy wychodzimy czy nie ;) ciesze sie, bo dzisiejsze wyniki badan krwi i moczu sa dobre, crp spadlo do 10 :) ale za to nadal nie ma wyniku wymazu :/ no i mielismy usg, moj klocuszek wazy juz 3200 :P i widzialam ruszajace sie male stopki, piekny widok :D

Kinga a warsztaty byly fajne, prowadzila je pielegniarka z oddzialu noworodkow i wszystko fajnie pokazala - jak kapac maluszka, jak go ubrac, jakich kosmetykow kiedy uzyc itd. Nawet zrobilam notatki w telefonie :D
Podziękowania: Kinga2424

10 lata 3 miesiąc temu #921550 przez Marza
Cześć dziewczyny ! :kiss:

Ja melduję się po wizycie. Lekarz spanikował, że mi nie zrobił paciorkowca i dzisiaj mi pobrał próbki, znowu 35zł w dupie. Do tego mój mały dalej siedzi główką do góry. Za dwa tygodnie mam się stawić na USG i wizytę, jeśli Miłoszek się nie odwróci do tego czasu to lekarz mnie umieści w szpitalu, żeby mi rozwiązali ciążę przez cc . Być może już niebawem będę miała mojego synusia. Powiem Wam, że lekko spanikowałam, ale przemyślałam to i mega się cieszę, nawet jeśli ma to być cc, ale chociaż będę już tuliła naszego Żuczka ! :woohoo: Jestem strasznie podekscytowana :silly: Jednak jakby na to nie patrzeć to zostały nam dwa tygodnie na przygotowanie wszystkiego ! I akurat to mnie trochę przeraża :whistle: Musimy zajechać po wózek, nosidełko i to wyczyścić no i to łóżeczko w końcu zamówić, ale czekamy na wypkę :pinch: Jutro jedziemy do bigi i mam nadzieję, że już będą mieli jakieś jesienno zimowe rzeczy !!! :) a ciśnienie też dzisiaj miałam za wysokie... lekarz jednak ani tego nie zauważył, bo się tak tym paciorkowcem niezrobionym przejął haha

10 lata 3 miesiąc temu #921558 przez agniesia1604
ja na paciorkowca miałam dopiero w 36 tygodniu robione badanie... :)
Marza bo ty chodzisz do tego w Żorach albo Cieszynie? Dobrze pamietam?
On taki zakręcony zdeczka ;p ja ogólnie to go nie lubię bo o mały włos nie stwierdził u mnie martwej ciąży (Stasia)...

Wiecie co ...Staś usnął snem zimowym ... ani nie drgnął ...śpi już 2 pełne godziny .... masakra....
Kurde żeby sie obudził w końcu bo potem w nocy spać nie będzie chciał:)

10 lata 3 miesiąc temu #921562 przez Marza
Agniesia do Skoczowa jeżdżę na NFZ.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 3 miesiąc temu #921580 przez Ania86
Malvi, trzymam kciuki żeby Was puścili w końcu do domu. Może się uda, skoro wyniki dobre. Zazdroszczę warsztatów, chętnie wybrała bym się jak by organizawali je gdzieś w mojej okolicy bo jestem w tych tematach zielona.

Marza, ja też jeszcze nie miałam pobieranych tych wymazów. Ale mój lekarz mówił mi dziś że zrobi to następnym razem (czyli aż za 3 tyg.) i ja te wymazy muszę zawieść do szpitala ;)

10 lata 3 miesiąc temu #921593 przez Kinga2424
ewa123 Dziękuję bardzo. Wspaniała waga Syneczka:)

agniesia1604 Aguś najgorsze jest tylko to, że ja myśląc, że jutro idę do szpitala nosiłam Paulinkę. W nocy ją przytulałam ile się dało, bo Bidulka nie umiała spać przez te trójki (zęby). I mnie tak jakoś brzuch ciągnie. Ale mam nadzieję, że jakoś uda mi się wytrwać.
U nas też dziś tylko jedna drzemka, ale Paulinka jest już tak markotna.

Ania86 To wspaniale, że po wizycie wszystko jest dobrze. Oby tak dalej. A torbę lepiej mieć spakowaną.

malvi Krzyś ma wspaniałą wagę.

Marza Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Nawet gdyby miała to być cc.

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #921595 przez Caroina
Malvi To Krzyś przebił Nadie w dniu narodzin (3150g) :woohoo:

Munkki, a dlaczego tak szybko chcą Ci robić cesarke? Z tego co rozumiem to już za 2tyg. jeśli się nie obróci tak? Czyli była byś w 36tc

Fajnie, że macie już za sobą wizyty
U mnie wizyta się nie powiodła, tylko się przeszłam, siadłam w kolejce, widze 6 bab przede mną plus kolejna już w gabinecie. Mysle standard czyli co najmniej godzina czekania. Tu nagle z toalety wynurza się kolejna babeczka, a po kolejnych 10min doszła jeszcze jedna, która już wcześniej przede mną była i zajęła sobie kolejke. No masakra. Wkurzyłam się i wyszłam bo nie będę tracić czasu ze 2h na czekanie. Za pół godziny ide na zebranie do przedszkola Nadii i jak zdąże to podejde jeszcze raz do tego lekarza. Jeśli nie będzie tłumów to poczekam, a jak nic się nie zmieniło to olewam. L4 będzie musiał mi wstecz wypisać w pon.

10 lata 3 miesiąc temu #921599 przez dotkawy
Czesc :-) ja juz po obiadku, salatki porobione na zime, takze teraz odpoczywam juz i nikt mnie nie zmusi do roboty.....

Wczoraj dowiedzialam sie, ze jednak bede musiala miec CC, neurolog tak zarzadzil, hmmmm, wolalabym normalnie rodzic, ale co sie poradzi.....takze w nast srode mam wizyte u mojej gin i sie okaze kiedy mi wyznacza termin, ale cos mi sie wydaje ze zostane kolejna wrzesniowka :woohoo: Takze musze w koncu sie wziasc za pakowanie tej torby.....

Ja pierwsza noc normalnie przespalam i tylko !!! 2 razy bylam w wc, a tak to norma po 10 razy lub wiecej, takze jak sie rano obudzialam i zobaczylam ktora jest to zaczelam ruszac brzuchem i budzic mala bo sie przestarszylam ze cos sie stalo........naprawde stresa mialam dopoki sie nie ruszyla......

Kinga to jeszce pare dni dluzej bedziesz mogla w domku pobyc :-) No widzisz jak to jest lekarze mowi co innego a natura i tak robi swoje, mialy byc 2tyg a tu prawie zrobilo sie 6.... :)

Jagodzia Hehhe to widac ze M jest juz zwarty i gotowy jak cos :-P

Munkki tez tak mam z koszulami nocnymi......tez na allegro szperam, tylko nie wiem jaki rozmair kupic, hmmmmm

malvi fajne warsztaty, sama chetnie bym sie wybrala na cos takiego ;)
Podziękowania: Kinga2424

10 lata 3 miesiąc temu #921601 przez dotkawy
Karolina z tego co sie orientuje to lekarz nie moze Ci wypisac l4 do tylu, az tyle dni !!! Przynajmniej u mnie lekarze nie dawali w mojej pracy, oni maja bloczki i to idzie po kolei i w razie kontroili moze miec powazne problemy........

10 lata 3 miesiąc temu #921605 przez Caroina
Dotkawy Tak czułam. Kurcze szkoda, że znów będą cię "kroić" ale z drugiej strony będziesz znała datę więc mała Cie nie zaskoczy i ominą Cie te wszystkie skurcze :)

10 lata 3 miesiąc temu #921606 przez Caroina
Dotkawy Ostatnio miał już wcześniej wypisane więc najwyzej wejde i wezme ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka