- Otrzymane podziękowania: 52
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Można wiedzieć co Ci jest?
W sumie podejrzewam że jak ja bym szła do neurologa to pewnie też by wskazał cesarkę bo po operacji kręgosłupa i w sumie tracę czucie w nogach a przy porodzie naturalnym to miałam w ogole problem ze wstaniem z łózka bo nie mogłam nogi opuścić w dół (brak czucia - ucisk) ...
ale nei wiem czy bym chciała cesarkę... ja po prostu potrzebuje sporej pomocy przy porodzie,... problem w tym że męża nie będzie przymnie a położna to bardzo duży koszt i nas na nią nie stać , chlip
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dotkawy
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
Tez bym wolala rodzic SN.....ale co poradzic........wiem jak sie czulam po operacji wyrostka, a operowali mnie rok temu w lutym....a nie mialam wtedy malego dziecka przy sobie i moglam spokojnie do siebie dochodzic......ale co tam dam rade, nie pierwsza i nie ostatnia bede miec CC, dla malej to moze i dobrze, przynajmniej spokojnie sie urodzi
A kiedy mialas operacje kregoslupa? Pewnie kr L jesli tracisz czucie w nogach, stopa Ci opada? Nie byloby bezpieczniej dla Ciebie miec CC.....
- dotkawy
- Wylogowany
- budujemy zdania
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja korzystałam z tych osłonek kiedy miałam ból brodawek ale powiem szczerze było to dla mnie gorsze.... zsuwały się i ogólnie ból ...
Ale ale... tym razem też kupiłam te osłonki i zabiorę je od razu do szpitala ... kupiłam tym razem rozmiar najmniejszy a miałam rozmiar L ...
Z tego co wiem to Tomme Tippe ma ten rozmiar uniwersalny i wg mnie duży ... nie wiem czy teraz kupiłam własnie te z canpola rozmiar S ... nie mam pudełka bo wywaliłam ... wiem ze Canpol i lovi to ta sama firma chyba ... )))
Jeśli masz malutkie sutusie to weź canpola... a jak nei to weź tomme tippe i powiesz mi jak się Tobie sprawują
Ja zainwestowałam w tzw. MUSZLE one pomagają suszyć popękane brodawki i w sumie pomagają zagoić je szybciej...
dodatkowo słyszałam o nakładkach żelowych które wspomagają gojenie brodawek...
Muszle też mogę polecić ...ja je kupiłam za około 35zł
www.doz.pl/apteka/p49909-Avent_muszle_laktacyjne
- dotkawy
- Wylogowany
- budujemy zdania
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 77
Kurcze chce juz pazdziernik.
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 126
czyli ogolnie grono rodzacych przez cc sie powieksza... Ewa, ja, dotkawy no i Kinga...
co do oslonek to ja nie kupowalam, najwyzej meza wygonie zeby kupil jak bedzie bolec..
odebralam wyniki morfo, tsh i siku - raczej wszystko w normie tylko mam urobilinogen lekko wzmożony - miala ktoras tak kiedys?
wstepnie skonsultowalam to dzis z endo bo akurat bylam i mowila zeby sie nie przejmowac, ale widze ze to chyba sie zdarza przy problemach z watroba...:/
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wczorajsza drzemka Stasia to 2,5 godziny ... czyli do 15:15 ... poszedł spać o 19 i nawet dobrze zasnął ale po 22 wierzgał , jęczał, piszczał a nawet raz płakał ...o 1:15 miałam kryzys bo już mnie brzuch bolał od tego ciągłego wstawania i poprosiłam męża by ten wstał i uśpił Stasia.... spał do 4:00 ale po 15 min wstawania poddałam się i poprosiłam żeby przyniósł Stasia do łóżka ... potem w łózku żmijka się czołgała przez godzinę i jeczała po czym mówię DOŚĆ i go nakarmiłam ... tak więc ....nie śpimy od 5:((( dziś jedna drzemka nie wejdzie w rachubę bo sie zajadę.... wczoraj było mi ciężko bo w 2 godziny zrobić wszystko i przy okazji odpocząć ...cieżko...))
Z rana wzięłam też no spę bo brzuch mnie trochę boli no i boli mnie też głowa i mam nadzieje że przejdzie bo to będzie cięzki dzień
Możecie juz zakończyć porody na wrzesień? Dopiero się zaczął a już 4 czy 5 się wyłamało i planuje cesarkę Ja Wam dam ... poczekałybyście na październik!!!!!!
- Caroina
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 114
Munkii Nie strasze, sama się zdziwiłam bo zrozumiałam z tego co napisałaś, że za 2 tyg będziesz miała cesarke i nie rozumiałam czemu tak szybko skoro zagrozenia u Ciebie nie ma. Sorki za pomyłke. Zazwyczaj 2 tyg przed terminem porodu robią cc.
Agniesia Oj biedna, pewnie z przemęczenia ten ból gowy. Dbaj o siebie. W kocu Staś się przyzwyczai i będzie spał lepiej. U mnie noc też nieciekawa bo mała się przeziębiła i ma zawalone zatoki, przez co co chwile się budziła z płaczem.
W końcu dostałam się wczoraj do lekarza. Z małą ok. Ma 2kg. Termin wg USG tydzień do tyłu 27 paź. Nadal jest ułożona główką w dół tylko nie wiem co z tą pępowiną. Szyjka ok. Nast. wizyta za 3tyg. czyli chyba znów zbiorowo będziemy miały wizyty
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
Caroina U mnie jest niestety tak, że L4 może być wypisane max 2 dni wstecz:( Miałam kiedyś taki problem, że sobie zapomniałam. Przylatuje po 3 dniach. Na moje szczęście byłam pierwszą osobą w tym dniu i udało im się wypisać L4 z datą wsteczną, ale gdyby ktoś przede mną brał L4, to już by mi tak nie mogli zrobić.
agniesia1604 A nie masz jakiejś znajomej położnej z ostatniego porodu, z którą mogłabyś porozmawiać. Jak dziewczyny pisały ceny położnych, to też chwytałam się za głowę. Na szczęście teściowa ma koleżankę w szpitalu, także udało się to i poprzednim razem i tym załatwić (powiedzmy) po znajomości.
Gdybym miała na to wpływ, to ja chyba bym czekała do października. Przynajmniej remont by się na zicher skończył. Ale...
Och te nasze Szkraby. Moja też ciągle jęczała, ale u nas to na pewno zęby. Tylko albo 3, albo 5 już wychodzą. Nie umiem Paulince pogrzebać w buzi
dotkawy Ja bym chyba bała się ryzyka z porodem SN. To wbrew pozorom wcale nie jest łatwy wyczyn. Trzeba się namęczyć, a namęczyć. A chyba najważniejsze żeby Dzieciątko nie straciło mamy. Mi też nie uśmiecha się cc, ale jak pomyślę, że coś złego miałoby się stać którejś z Dziewczynek, to nie patrzę na siebie. Ja jakoś się pozbieram, ale najważniejsze by dziewczynką się nic nie stało.
Ja mam z aventu, ale mi one jakoś nie pomagały w karmieniu. No, ale każda z nas jest inna.
U mnie wszystko raczej oki. Wstałyśmy standardowo przed 6. Teraz udało mi się uśpić Malutką. Idę się zaraz do niej położyć. Wczoraj miałam wieczorem takie bóle, że myślałam, że jednak pojedziemy na IP, ale jak obudziłam się w nocy, tp był już spokój.
Miłego dnia
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 77
Ja czekam 2 tygbjeszcze na wizyty. Musze paciorkowca odebrac ze szpitala jaki wynik
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja dziś gotuje na obiad kalafiorową bez ziemniaków cóż brak ziemniaków mnie do tego zmusił ... przynajmniej makaron zacierkę mam to zrobię ...
Jaś dziś wierci się od rana non stop ale po prawej stronie .... jak zwykle był po lewej tak od dzis rana po prawej mi dłubie...;p
U Was też pogoda się poprawiła ? Ponoć w niedziele 26 stopni ma być..
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66
Dziękuje Agniesia za pomoc!
Byłam dziś na badaniach hbs, morf, mocz,.... nie wiem czy był sens zanosić mocz skoro globulki na noc zakładam ;x najwyżej powtarzać będę ;/. U mnie paciorkowiec wyszedł ok.)
Wczoraj wieczorem to chyba skurcze miałam, przez pól godz bolało mnie podbrzusze i plecy, tak jak na okres. Bolało chwile i przeszło i znów bolało i przeszło i tak w kółko, dziś tez kilka razy, teraz zaczynają te plecy tak pobolewać.
Musze się wam pochwalić ! spodnie z dupy mi lecą hahahha :d
- Caroina
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 114
Marza Co za cholerstwo, że się tak trzyma!!!
Jagodzianka No brawo! Ale Ty poczekaj z chudnięciem aż urodzisz. To jest falstart