- Otrzymane podziękowania: 50
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
- Teraz trzy serca biją we mnie...
Jak byłam jeszcze małą dziewczynką to marzyłam o tym by mieć bliźniaki. Ale w mojej rodzinie nigdy ich nie było, więc też nie miałam dużych szans. Ale... Babcia mojego męża była z bliźniaczek (tak z bliźniaczek, dlatego też za bardzo się nie zdziwiłam faktem, że i my będziemy mieć dwie dziewczynki). Kopniaki praktycznie są non stop, bo jak nie jedna wywija, to druga. Umiem je odróżnić bez problemu. I tak jak 2-3 miesiące temu Ala była Alą, tak Zuzia jest Zuzią. Nawet wiem której w danym momencie nóżki się wypinają. Z główkami jest różnie, bo czasem się zastanawiam, czy to Ala, czy Zuzia. Gdyby nie to, że czasem czuję jakby mi miał brzuch sam odpaść, to czułabym się znośnie. Mam sporo kg w brzuszku: dziewczynki, dwa łożyska, podwójne wody płodowe. Wszystko razy dwa. Zastanawiam się jak będę wyglądać po porodzie, czy brzuch mi wklęśnie, bo w tej ciąży strasznie mnie wyciągło do przodu. Ale cóż zrobić... Pierwszy raz jak poczułam czkawkę, to pierwsza zaczęła Ala, żeby jej nie przeszkadzać obróciłam się na drugi bok i po kilka sekundach zaczęła Zuzia. A teraz różnie czasem mają razem. Czasem osobno.
Czy czuję się szczęśliwa. Pierwsza ciąża, to wszystko odczuwało się pierwszy raz, wszystko było dla mnie niespodzianką, tajemnicą. Teraz... hmmm... Przy Paulince mam tyle roboty, że na rozmowy z dziewczynkami brakuje mi i sił i czasu. Nie czuję tak wielkiego podniecenia i oczekiwania na godzinę zero. Wiem, że urodzić kiedyś muszę, ale jakoś aż tak bardzo mi się do tego nie spieszy. No chyba że patrzeć na to, że brzuszek strasznie mi ciąży i mam już dość niezdecydowania lekarzy (bo to mnie strasznie dobija).
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
Bardzo mi przykro z ;powodu Twoich Dziadków. Wyobrażam sobie co musisz teraz czuć. Jak byłam w ciąży z Paulinką, to byłam na pogrzebie cioci.
malvi A nie chodziłaś może na basen???? Ponoć najwięcej bakterii ciężarne łapią właśnie na basenach.
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Tak wiec nie wiem mówiłam mu o L-4 ale on nie dopuszcza do siebie tej myśli ... myśli ze 2 tygodnie i wróci do pracy....
I co tu wykombinować?
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
agniesia1604 Aguś mój bierze tak:
-jak będę w szpitalu to opiekę na dziecko
-jak wyjdę to opiekę na mnie
-potem musi wrócić do pracy ma jakieś 2 tygodnie
-potem tacierzyński
-potem znów wróci
-wczasy pod gruszą.
Cieszę się, że choć tyle ze mną będzie. I tak według mnie tego jest dużo.
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tyle że mój niedopuszcza takich myśli do siebie i mówi że woli urlop... tak urlop który zaraz się skończy
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 126
Mój mąż bierze l4 na mnie najpierw a potem zobaczymy czy od razu urlop czy później dopiero.... Do nas przyjeżdża jeszcze moja mama na początek żeby nam pomóc. Wrzuciłem do prania te rożki, kocyki i prześcieradło... to juz tak mało czasu:)!
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
i weź mu wytłumacz:)
Munkki nie wiem czy gratulować cc czy jednak nie najważniejsze że będziesz znała datę narodzin Stasia:) ...a Staś już wcale nie taki mały...
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
No Stas juz spory:)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
Agniesia no ja rozumiem ze 80% ale przeciez moglby najpierw np. Wziac l4 a pozniej dodatkowo urlop... moze pogadaj z nim jeszcze
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Z jednym maluszkiem po 2 tygodniach sobie sama poradziłam ale z dwójką - nie ma szans!!! Nie z brykającym Stasiem ....
Na początku z maluszkiem nie ma dużo roboty ... jedynie co 1,5 godziny cyc i pieluchy co rusz ( Mój Staś na początku aż chyba nawet do 6 miesiaca robił po 8-10 kup!!!!)))))
No i przebieranko ... ze 2-4 razy bo dziecku czasem się odbije.... no i dbanie o sutusie i międzyczasie mycie intymne... w sumie jak tak pomysle to nie ma na nic innego czasu ... i rzeczywiście pierwszy miesiąc nie robiłam obiadu a teraz jeszcze trzeba będzie zrobić Stasiowemu obiad - czyli nam ...
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
agniesia1604 To mój z kolei bierze wszystko co mu się prawnie należy. Tak 2 tygodnie n mnie ma opieki, czy to po normalnym porodzie sn, czy po cc.
Powiem Wam, że jakoś fatalnie się czuję. Położyłam się na chwilkę z Paulinką i w ogóle nie umiem do siebie dojść. Koszmar. Nie wiem jak ja wytrzymam do środy, chyba to był głupi pomysł, by mi to przesuwać. Ja już na ostatnim wdechu funkcjonuje.
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66
Munki na pw wyślę Ci swój nr tel, odezwij się bo ja nie zawssze mogę tu wejść ;//