BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 3 miesiąc temu #921878 przez agniesia1604
a ja właśnie się dowiedziałam ze na męza nie ma co liczyć....
30 min do niego dzwoniłam i dupa ...a gdybym zaczęła rodzić?

a on.... bo kierwnik był u mnie i nie mogłem rozmawiać... masakra...
Powiedziałam do 3 telefonów potem dzwonię po karetkę ....

ale się zdenerwowałam ...z tego wszystkiego zapomniałam co chciałam...:(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #921889 przez Ania86
Czesc Dziewczyny
Przepraszam od razu za bledy bo pisze z telefonu na laptopie nie otworzy mi od samego rana forum :/ Pogoda faktycznie sie poprawila, taka jesien mogla by byc :)

Malvi, kurcze przykro mi ze musisz jeszcze zostac w szpitalu.

Dziewczyny uwazajcie na siebie.
P.s. Kolezanka jest w ciazy sam poczatek i ma wynik toksoplazmozy pozytywny a wizyte dopiero za tydzien bo jej lekarz na urlopie. To cos powaznego, orientujecie sie?

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #921900 przez agniesia1604
Ania86,
toksoplazmoza jest dość poważna ... lepiej niech zadzwoni do lekarza czy ma sie wczesniej pojawić czy czekać i za tydzień przyjść... w książeczce ciąży powinna mieć numer tel do lekarza...
Toksoplazmoza to choroba która sie dostaje jesli ma się koty w domu (styczność z odchodami kocimi), jedzenie surowego mięsa, surowych ryb i pleśniowych serów... wiem też że jest zagrożeniem dla ciąży ale w jaki sposób zagraża? NIE WIEM..... Kiedyś sie o tym naczytałam ... i szczerze powiem - ja bym zadzwoniłą do lekarza :)
Może jej powie jakie dodatkowe badania ma wykonać w tym kierunku ... bo trzeba określić czy jest nosicielem czy dostała tokso w ciąży... to chyba jest właśnie ważne ...:) ...
Podziękowania: Ania86

10 lata 3 miesiąc temu #921902 przez Ania86
Agniesia, dziekuje wlasnie tez jej mowie ze ja bym poszla nawet jak tej nie ma teraz doktorki bo wyjechala to do innego lekarza. To sam poczatek ciazy a wiadomo wtedy o nieszczescie nie trudno.

10 lata 3 miesiąc temu #921905 przez Kinga2424
malvi Och Bidulko. Mam nadzieję, że jeszcze choć na chwilkę wyjdziesz!!!

Caroina No chyba że tak :laugh:

10 lata 3 miesiąc temu #921922 przez agniesia1604
Kinga a powiedz w ogóle jak Ty się czujesz nosząc bliźniaki... inaczej niż jak nosiłaś Paulinkę? kopniaki są częstsze? czkawkę mają razem czy jednak różnie to bywa?
Jesteś w stanie je odróżnić? jak Ci ta ciąża mija gdybyś miała porównać ... która ciąża dała Ci bardziej w kość ... czy tak samo szczęśliwie przechodziłaś ciążę czy jednak coś było na rzeczy i mniej zadowolenia?

Gdybym ja miała porównać to u mnie obie przebiegały inaczej... mniej szczęścia przy drugiej ...chyba to to że mam brzdąca marudkę:P
Podziękowania: Kinga2424

10 lata 3 miesiąc temu #921966 przez malvi
Ania poczytaj sobie tutaj www.ciazowy.pl/artykul,toksoplazmoza-w-ciazy,1349,1.html
Ogolnie z ta toksoplazmoza nie ma zartow :( niech kolezanka jak najszybciej idzie z wynikiem do lekarza.....

10 lata 3 miesiąc temu #921974 przez jagodzianka44
www.fakt.pl/wydarzenia/bakterie-coli-w-w...artykuly,485940.html

poczytajcie artykuł ;x.

Boze ja dziś tyle mam stresów z tymi bólami,że wcześniej czy później na IP się znajdę, teraz bóli brak ale brzuch sie stawia. Mała całe szczęście aktywna.

10 lata 3 miesiąc temu #921976 przez yoozia
czesc mamusie.

wczoraj wieczorem wcale nie moglam wejsc na forum :angry: wiec nadrobilam was i melduje sie.
co do tokso, to prawda, ze nie ma z nia zartow. moze byc bardzo niebezpieczna dla plodu... jesli kolezanka ma kota w domu, to lepiej sie do niego nie lasic za bardzo i unikac sprzatania kuwety. ja mam kotke w domu, w kwietniu sie okocila i miala 5 malych wiec bylo z nami 6 kotow na mieszkaniu przez 2 miesiace :P ale ja pod katem tokso jestem badana co miesiac wlasnie ze wzgledu na koty w domu. kociakow juz nie mamy, wyniki tokso negatywne wiec jest dobrze. tak czy siak nie mozna tego lekcewazyc.

czy ktoras z was ma problem z lupiezem w ciazy? u mnie zaczelo sie z miesiac temu. najpierw byl suchy i tylko z tylu glowy, a teraz wszedzie :S i zrobil sie tlusty chyba, skora odchodzi calymi platami z glowy, swedzi okropnie od kilku dni, ale dzis w nocy to juz bylo przegiecie :S spac przez to drapanie nie moglam. wstalam rano i wyczytalam w necie, zeby natrzec skore glowy sokiem z cytryny wiec wycisnelam cala cytryne i zrobilam jak kazali. potrzymalam to z pol godziny na glowie, zmylam i powiem wam, ze nie swedzi juz, a caly lupiez jakby odszedl od glowy i jest na wlosach. musze to wyczesac. ktoras z was probowala tego z cytryna? pomoglo? ostatnio takie problemy ze skora glowy mialam jako 13sto latka :S

Malvi bidulo, wysylam troche ciepla :kiss:
Podziękowania: malvi

10 lata 3 miesiąc temu #921977 przez malvi
Jagodzianka ja Ci juz dzis pisalam - moim zdaniem powinnas jak najszybciej pojechac na IP!

A co do nas to ja wam pisalam wczesniej ze nie chce sie za bardzo nastawiac na wyjscie. Ale martwi mnie ta bakteria - to jest caly czas to paskudztwo E. Coli. Tamten antybiotyk jej nie wyleczyl dlatego dali mi drugi, tylko ze jest problem bo jest mi po nim niedobrze :/
Podziękowania: jagodzianka44

10 lata 3 miesiąc temu #921980 przez jagodzianka44
Malvi jeśli się pogorszy to napewno pojadę. Wgl jej nie wyleczył, czy tylko osłabił jej działanie? nic nie wiesz na ten temat? ciekawe gdzie ją złapałaś...

10 lata 3 miesiąc temu #922025 przez agniesia1604
Yoozia mi pomagał na łupież , rany na głowie NIZORAL albo jakieś zamienniki... wystarczyło mi użyć z 3-5 razy i było okey.
Podziękowania: yoozia

10 lata 3 miesiąc temu #922041 przez yoozia

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 3 miesiąc temu #922048 przez malvi
Yoozia trzymaj się kochana! :kiss: to bardzo przykre, ale musisz być silna dla dzieciątka....

Jagodzianka daj znać czy pojechałaś na IP czy nie.... I jak się ogólnie czujesz.
Co do bakterii to ten antybiotyk po prostu na nią nie zadziałał i muszę teraz wziąć inny. Mam tylko nadzieję, że zdążę wyleczyć tą infekcję przed porodem :( bo tak się boję, żeby Bąbelek się tym świństwem nie zaraził.... A skąd ją wzięłam to nie mam pojęcia :/ Lekarz teraz na obchodzie mówił, że często się ona zdarza wśród ciężarnych....
Podziękowania: yoozia

10 lata 3 miesiąc temu #922053 przez agniesia1604
antybiogram powinni zrobic ...;p

poza tym jak często się zdaza to ni ema większego strachu bo wiedzą jak sobie z tym radzić:)
Spokojna Twoja rozczochrana :)

Yoozia , wspołczuję:(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Podziękowania: yoozia, malvi

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka