- Otrzymane podziękowania: 52
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
30 min do niego dzwoniłam i dupa ...a gdybym zaczęła rodzić?
a on.... bo kierwnik był u mnie i nie mogłem rozmawiać... masakra...
Powiedziałam do 3 telefonów potem dzwonię po karetkę ....
ale się zdenerwowałam ...z tego wszystkiego zapomniałam co chciałam...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 71
Przepraszam od razu za bledy bo pisze z telefonu na laptopie nie otworzy mi od samego rana forum :/ Pogoda faktycznie sie poprawila, taka jesien mogla by byc
Malvi, kurcze przykro mi ze musisz jeszcze zostac w szpitalu.
Dziewczyny uwazajcie na siebie.
P.s. Kolezanka jest w ciazy sam poczatek i ma wynik toksoplazmozy pozytywny a wizyte dopiero za tydzien bo jej lekarz na urlopie. To cos powaznego, orientujecie sie?
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
toksoplazmoza jest dość poważna ... lepiej niech zadzwoni do lekarza czy ma sie wczesniej pojawić czy czekać i za tydzień przyjść... w książeczce ciąży powinna mieć numer tel do lekarza...
Toksoplazmoza to choroba która sie dostaje jesli ma się koty w domu (styczność z odchodami kocimi), jedzenie surowego mięsa, surowych ryb i pleśniowych serów... wiem też że jest zagrożeniem dla ciąży ale w jaki sposób zagraża? NIE WIEM..... Kiedyś sie o tym naczytałam ... i szczerze powiem - ja bym zadzwoniłą do lekarza
Może jej powie jakie dodatkowe badania ma wykonać w tym kierunku ... bo trzeba określić czy jest nosicielem czy dostała tokso w ciąży... to chyba jest właśnie ważne ... ...
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 71
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jesteś w stanie je odróżnić? jak Ci ta ciąża mija gdybyś miała porównać ... która ciąża dała Ci bardziej w kość ... czy tak samo szczęśliwie przechodziłaś ciążę czy jednak coś było na rzeczy i mniej zadowolenia?
Gdybym ja miała porównać to u mnie obie przebiegały inaczej... mniej szczęścia przy drugiej ...chyba to to że mam brzdąca marudkę
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
Ogolnie z ta toksoplazmoza nie ma zartow niech kolezanka jak najszybciej idzie z wynikiem do lekarza.....
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66
poczytajcie artykuł ;x.
Boze ja dziś tyle mam stresów z tymi bólami,że wcześniej czy później na IP się znajdę, teraz bóli brak ale brzuch sie stawia. Mała całe szczęście aktywna.
- yoozia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 92
wczoraj wieczorem wcale nie moglam wejsc na forum wiec nadrobilam was i melduje sie.
co do tokso, to prawda, ze nie ma z nia zartow. moze byc bardzo niebezpieczna dla plodu... jesli kolezanka ma kota w domu, to lepiej sie do niego nie lasic za bardzo i unikac sprzatania kuwety. ja mam kotke w domu, w kwietniu sie okocila i miala 5 malych wiec bylo z nami 6 kotow na mieszkaniu przez 2 miesiace ale ja pod katem tokso jestem badana co miesiac wlasnie ze wzgledu na koty w domu. kociakow juz nie mamy, wyniki tokso negatywne wiec jest dobrze. tak czy siak nie mozna tego lekcewazyc.
czy ktoras z was ma problem z lupiezem w ciazy? u mnie zaczelo sie z miesiac temu. najpierw byl suchy i tylko z tylu glowy, a teraz wszedzie i zrobil sie tlusty chyba, skora odchodzi calymi platami z glowy, swedzi okropnie od kilku dni, ale dzis w nocy to juz bylo przegiecie spac przez to drapanie nie moglam. wstalam rano i wyczytalam w necie, zeby natrzec skore glowy sokiem z cytryny wiec wycisnelam cala cytryne i zrobilam jak kazali. potrzymalam to z pol godziny na glowie, zmylam i powiem wam, ze nie swedzi juz, a caly lupiez jakby odszedl od glowy i jest na wlosach. musze to wyczesac. ktoras z was probowala tego z cytryna? pomoglo? ostatnio takie problemy ze skora glowy mialam jako 13sto latka
Malvi bidulo, wysylam troche ciepla
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
A co do nas to ja wam pisalam wczesniej ze nie chce sie za bardzo nastawiac na wyjscie. Ale martwi mnie ta bakteria - to jest caly czas to paskudztwo E. Coli. Tamten antybiotyk jej nie wyleczyl dlatego dali mi drugi, tylko ze jest problem bo jest mi po nim niedobrze :/
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- yoozia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 92
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
Jagodzianka daj znać czy pojechałaś na IP czy nie.... I jak się ogólnie czujesz.
Co do bakterii to ten antybiotyk po prostu na nią nie zadziałał i muszę teraz wziąć inny. Mam tylko nadzieję, że zdążę wyleczyć tą infekcję przed porodem bo tak się boję, żeby Bąbelek się tym świństwem nie zaraził.... A skąd ją wzięłam to nie mam pojęcia :/ Lekarz teraz na obchodzie mówił, że często się ona zdarza wśród ciężarnych....
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
poza tym jak często się zdaza to ni ema większego strachu bo wiedzą jak sobie z tym radzić
Spokojna Twoja rozczochrana
Yoozia , wspołczuję
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.