BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 3 miesiąc temu #928238 przez kacha
Agniesia - ja też miałam takie okresy, ze bałam się, że Malutka za mało się rusza. Działo się tak zwłaszcza, kiedy byłam mocno aktywna - nie czułam wtedy ruchów "w sobie" ale kiedy przykładałam dłoń do brzuszka, to okazywało się, że jest smyranie. A w momentach paniki, kiedy dłonią nie mogłam nic wyczuć ruchy doskonale wyczuwał mój mąż. Z tego co czytam to Ty masz sporo obowiązków przy starszym synku, więc może Twój Jaś tańczy, ale trudno Ci to poczuć, kiedy jesteś zajęta?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #928246 przez yoozia
Inus co do twojego konowala, mozemy sobie podac rece. moj nie lepszy :S
a co do dziadka, to wspolczuje. moj dostal prawostronnego udaru w marcu, a miesiac pozniej zmarl niestety, mimo ze zapowiadalo sie, ze wyjdzie z tego. nagle sie pogorszylo i koniec... oby u twojego dziadka bylo inaczej.

a ja dzisiaj zero jakiegokolwiek bolu, nic mi nie dokucza o dziwo, tylko jakos mam wrazenie, ze brzuch jest nizej. a poza tym jestem pelna energii, wysprzatalam mieszkanie i teraz odpoczywam :silly:

10 lata 3 miesiąc temu #928256 przez Marza
Gaduły witajcie :)
Ale już ubyło dnia ! Masakra... Trzeba będzie się znowu przestawić na zimowy tryb. Za mną znowu problemy z zaśnięciem... Poza tym wszystko okej :) Też nic mi dzisiaj nie dokuczało :) Sprzątanie jednak czeka mnie jutro, ale na finał przywiozą mi nosidełko i wózek, więc jestem mega szczęśliwa :) W sobotę te okna i będę miała spokój z wszystkim :) Pozostanie mi tylko oczekiwanie na synusia :) Wrześniówki już chyba wszystkie rozpakowane :) Matko jak to zleciało ! Nie mogę w to uwierzyć, że już niebawem będę tuliła swojego szkraba, przecież niedawno był tylko kropeczką na monitorze USG :woohoo:

10 lata 3 miesiąc temu #928259 przez malvi
Marza mam takie same myśli jak patrzę na Krzysieńka :)

Właśnie mu śpiewam
- śpiewałam mu to jeszcze jak był w brzuszku :laugh:

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #928262 przez Marza
Malvi ja też mam zamiar Miłoszkowi śpiewać, ale nie wiem czy się mu będzie podobało :silly:
Jak po wizycie u lekarza ? :) ile mały przybrał ? :)

Piosenka śliczna ! :)

10 lata 3 miesiąc temu #928268 przez malvi
Marza wszystko ok, Krzyś zdrowiutki, przybrał 190g od momentu wyjścia ze szpitala :) I jest tak kochany, że mogłabym go zjeść :woohoo: :woohoo:

10 lata 3 miesiąc temu #928273 przez Marza
Malvi to super ! :laugh: Oby tylko tak dalej :)
Ledwo się go z brzusia pozbyłaś i znowu byś go tam chciała mieć?! :woohoo: żartuję oczywiście :kiss: Wierzę Ci :) Ja bym chociaż chciAŁA podglądnąć jak tam mój malutki :) ciekawe kiedy go przywitam :)

10 lata 3 miesiąc temu #928281 przez malvi
Marza uwierz, że jak już go będziesz miała przy sobie to będzie Twój największy Skarb ;)
A tak a propo brzucha to już mi nawet sporo spadł :) Jeszcze trochę i wróci do normy :woohoo:

A tutaj macie jeszcze bardziej aktualną tabelkę, dodałam informację o SN/CC :)

Załączniki:

10 lata 3 miesiąc temu #928287 przez yoozia
nie no kuzwa, wlasnie wyczytalam, ze paciorkowiec jest przeciwwskazaniem do porodu w wodzie :angry: ja pier....

10 lata 3 miesiąc temu #928304 przez Caroina
Inus Przykro mi z powodu dziadka :( oby wyszedł z tego

Nalvi Ciesze się, że synuś grzeczny i mama zadowolona :) ładnie przybiera. Fajnie masz, że brzuch już prawie do normy wrócił, to ile przybrałaś na wadze bo chyba niewiele i ile już ci kg zeszło?

Yoozia Tak infekcje są przeciwwskazaniem do porodu w wodze. Ja za to się wczoraj dowiedziałam w tym temacie, że jak wody odejdą to tak samo ta opcja odpada, a u mnie od odejścia wód poprzednim razem poród się rozpoczął więc też sobie mogę raczej pomarzyć :dry:

10 lata 3 miesiąc temu #928318 przez Marza
No Malvi już teraz jest największym Skarbem, a jeszcze go nawet nie widziałam :D ah ta matczyna bezwarunkowa miłość :) Boję się, że jak się urodzi to tylko dla siebie go będę chciała mieć :whistle:
I właśnie pochwal się ile już Ci spadło kg, tak narzekałaś, że dużo przybrałaś, a tak szybko Ci zeszło :P

10 lata 3 miesiąc temu #928331 przez yoozia
Caroina w sumie wydaje sie to logiczne. w koncu to bakteria. trudno, jakos musze sie nastawic psychicznie, ze jednak bede rodzic ''na sucho''. szkoda, bo juz bylam na porodowce, widzialam to jacuzzi i wywolalo to u mnie jakies pozytywne emocje. a tu dupa. trudno :( mam jeszcze opcje koła roma. znacie jakies opinie na jego temat?

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #928342 przez Caroina
Yoozia Doskonale Cie rozumiem. Sama wiązałam z tym wielkie nadzieje, jakoś podniosło mnie to na duchu a tu lipa. Teraz znów pozostał tylko strach :dry: A co to jest to koło roma??

10 lata 3 miesiąc temu #928343 przez yoozia
Caro to wyglada tak:

ponoc jest duzy komfort. i wynalezione w szwajcarii wlasnie ;) wyczytalam, ze w polsce posiada je tylko kilka placowek, ale ktore, gdzie to nie wiem. moze sprobuje na tym. to i tak stoi w jednej sali razem z jacuzzi i innymi porodowymi ''karuzelami''

10 lata 3 miesiąc temu #928346 przez Caroina
Yoozia Wiesz ja wychodze z założenia, że jeśli coś może pomóc nawet w nieznacznym stopniu to warto spróbować. U mnie niestety zbyt wielkiego wyboru nie ma ale skorzystam ze wszystkiego co zostanie mi udostępnione i pomoże uśmierzyć ból. Ale ze mnie cykor hehe :silly:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka